Přejít na obsah

emkon

Uživatel
  • Počet příspěvků

    193
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem emkon

  1. Tehdy (předloni) mi servisák řekl, že se jedná o prohození těch pánví, a že nikdo neví, kolik motorů bylo takto smontovaných. Škodovka o tom prý moc dobře ví, však taky už těch utržených ojnic bylo víc než dost... Přístup Škodovky se mi ale vůbec nelíbí. Servis napřed zkoumal, jaký byl v motoru olej, jestli nebylo auto načipované, jestli máme v servisce všechny razítka, a možnost, že se jedná o chybu výrobce byla až na posledním místě. Přístup servisů Škoda, kdy jsem některé závady v rámci záruky reklamoval i 3x, nakonec vyvrcholily tím, že jsem po 17 letech přešel od Škodovek k japoncům...
  2. Tento názor jsem slyšel už předloni ve svém servisu. Že kvůli chybné montáži (prohození dílů) je jeden válec (ojnice) nadměrně namáhán, a je jen otázkou času, kdy se ojnice utrhne.
  3. Už jste někdo nějak čistil vnitřní stranu čočky v projektorech? Já mám čočky už docela začouzené. Od nového auta mám ve světlech vždy jen žárovky OSRAM Silverstar.
  4. Přesně tak, člověk si na loketku tak rychle zvykne, že když jsem pak po delší době sednul do stejné Fábie bez loketky, tak jsem se málem vyvrátil ke spolujezdci
  5. Přímo ve Škoda servisu mi řekli, že se dá objednat jen to horní víko. Cena dílu je "lidová": 1700Kč
  6. Tak jsem zjistil, že mi praskají panty u horního deklu loketní opěrky - viz. foto. Vzhledem k tomu, že úložný prostor v loketce nepoužívám, myslím si, že se jedná o poddimenzovaný materiál. Auto je již po záruce. Dá se koupit jen ten horní dekl?
  7. Ona ta krytka nádrže u FI otevíraná páčkou od řidiče měla sice něco do sebe, ale jednou v zimě se mi stalo, že ta krytka přimrzla, a bez cizí pomoci (jeden tahá za páčku, a druhý venku odlepuje krytku) bych nenatankoval... Jinak asi největší rozdíl mezi FI a FII vidím ve výšce sedadla řidiče, a v prostoru pro kolena na zadních sedadlech, oboje ve prospěch FII.
  8. Už jste někdo rozdělával projektory u předFL ? Potřeboval bych se dostat k čočce, abych vyčistil její zamlžení (kouřový povlak). Díky za radu.
  9. Hlavní výhodou kombinace sunset+clony je, že přes okna do auta není vůbec vidět. Já to mám takhle u FII už od novýho auta (sunset+origo Škoda clony), a jsem maximálně spokojenej.
  10. Takže když mám vypnuté zapalování, v autě všechno vypnuté, a zavřené všechny dveře (kromě kapoty), a odpojím na 30s baterku, a pak přemostím ampérmetrem (samozřejmě s patřičným rozsahem), tak mám jistotu, že je všechno uspané. Ale i tak pak naměřím 180mA. No nic, auto je v prodloužené záruce, tak ho zítra hodím do servisu, a pak dám vědět, kde byl zakopaný pes.
  11. Měl jsem odpojenou baterku, a při té příležitosti mě napadlo zkontrolovat klidový odběr průchozím ampérmetrem. Prvních 5 sekund byl odběr 0,89A, pak se snížil na 0,18A, a tak už zůstal (napětí baterie 12,72V). Měření jsem opakoval, a hodnoty byly totožné. Není to nějak moc? Ekkar tady tuším psal o hodnotě max 0,1A. V autě nemám nic dodatečně dodělávaného.
  12. VARTA uvádí tyto hodnoty nabití aku:
  13. Já si nemůžu pomoct, ale pokud jezdím spíše svižněji, tak i s prázdným autem jezdím se spotřebou přes 8 litrů. Je někde chyba?
  14. Pokud bych kupoval ojetý vůz já, tak bych si v prvé řadě, a nezávisle na tvrzení prodejce ověřil, zda nebyl vůz havarovaný. Dále bych upřednostnil vůz po prvním majiteli, a s co možná rozumným stavem tachometru (130 tisíc km je už opravdu hodně).
  15. Spotřeba u motoru 1,4 16V 63kW se mi jeví jako značně závislá na stylu jízdy. Při svižné jízdě dosahuji spotřeby okolo 9 l/100km, při dlouhých trasách a rozumném stylu jízdy se dostanu lehce pod 6 l. Dlouhodobou průměrnou spotřebu mi maxidot ukazuje 7,2 l/100km. Výrobcem udávané hodnoty spotřeby paliva se mi zdají značně podhodnocené, lživé. Zejména údaj o spotřebě 4,7 l/100km mimo obec!!! Výrobcem udávaná spotřeba: Spotřeba - město - 8,0 l/100km Spotřeba - mimo město - 4,7 l/100km Spotřeba - kombinovaná - 5,9 l/100km
  16. emkon

    Zatuhlé šrouby

    Vhodnější je Molykote 1000 http://oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1037
  17. Je to dobrá věc. Světla se po nastartování samy rozsvítí, ale přístrojovka zůstává zhasnutá (kromě maxidotu). Člověk má o jednu starost méně
  18. emkon

    Problem s brzdama

    U Fabie 1.generace se mi tohle stávalo vždy, pokud jsem zaparkoval auto v mokrém počasí, zatáhnul ruční brzdu, a nechal ho pár dnů stát. Pakny zadních brzd se přilepily na bubny, a byl problém pak kola "utrhnout". Je nutné zadní brzdy rozebrat a pečlivě vyčistit.
  19. Šroubek byl jen u Fabie I. U FII žádný Šroubek není, a celé je to nacvaknuté v blatníku.
  20. emkon

    Brzdy

    Tak si ty víčka tam dej Číslo dílu je 1J0 501 249 C a cena je 52Kč za kus.
  21. A jak mi v servisu dokážou, že jsem použil jiné žárovky, než originál? A co je pro Škodovku originál? Já měl z výroby ve světlech žárovky Osram. Ještě je mám. Nehledě na to, že jsem na vnější straně čočky pravého světla zjistil otisky prstů, a já nejsem David Copperfield, abych si je tam udělal sám.
  22. Byl jsem v servise se závadou viz. můj příspěvek o 3 příspěvky nahoru. Zjištěn vadný ventil odvzdušnění palivové nádrže. Oprava na záruku. Jestli to byla ona příčina, nevím. Motor zatím startuje bez problémů.
  23. Ad žárovky: Nejlepší svítivost jsem zaznamenal u Osram Night Breaker (1.generace). Vydržely ale jenom 8.500Km. Pak jsem jezdil s Osram Silverstar. Svítily velice dobře. Vydržely 20.000Km. Teď jsem je koupil znovu. (Životnost počítám do prasknutí první, pak měním obě současně, protože ta druhá většinou odejde téměř současně.) Hlavním nepřítelem žárovek jsou údajně nekvalitní silnice, kdy se vlákno prostě uklepe, a to zejména pokud jezdíte jako já po D1 do Brna, Vyškova a podobných "zámeckých schodech". Ad světlomet: Při výměně žárovek jsem zjistil zamlžení čoček? Je to závada na reklamaci? Viz. foto:
  24. emkon

    folie

    Pokud to dobře chápu, tak vyhláška řeší pouze skla, která má řidič v zorném úhlu 180°. Skla, která mám za hlavou (3., 4. a 5. dveře) můžu tedy zatemnit dle libosti. Takže to, že mám SunSet + origo sluneční clony, přes které do zadní části auta není vůbec vidět, je naprosto v pohodě.
  25. Myslím, že dotaz byl míněn tak, zda má vzduch, který jde otvorem do schránky stejnou teplotu, jako ten, co jde průduchy do kabiny, anebo má schránka svůj okruh a jde do ní vzduch chladnější.
×
×
  • Vytvořit nový...