Přejít na obsah

dasbag

Uživatel
  • Počet příspěvků

    98
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

727 zobrazení profilu

Oznámení dasbag

Nováček

Nováček (1/14)

1

Popularita

  1. Servis 1,8 TSI po 30.000 Km. Celkem za 3800,-Kč (vlastní olej Shell Helix Ultra VX - 1 litr (5W/30)- 4,5 l za 1550 Kč; zbytek servis). Přehled úkonů v příloze.
  2. Co s tím? Je to rádio vadné? Nechat vyměnit v záruce?
  3. Nedávno se mi stalo: Jedu po tmě po dálnici, poslouchám rádio Stream, měl jsem ho mírně nahlas (volume cca- 22). Najednou se ozvou rána jak z děla. V první chvílí jsem myslel, že na mne spadl na okno několika kilogramový šutr nebo srnka, prostě, že jsem do něčeho napálil, úlek jak sviňa. Potom jsem si všiml, že to zřejmě prasklo v rádiu. Rádio pohaslo, potom se rozsvítilo a hrálo zase dál. Už se mi to stalo někdy na jaro, nebyla to tehdy taková pecka a hlavně jsem se tak nelekl. Zažil jste to už někdo? Nevíte co to je?
  4. dasbag

    Koupě

    Podle mne když je něco v záruční době, tak každý počítá, že vady bude moct reklamovat. To by se potom dalo zrušit záruky na všechno zboží ať se zákazníci se závadama porvou jak umí. Nepochybně laik zákazník ani nepozná na autě při prohlídce nějaký problém, v autorizovaném servisu na to přijdou zpravidla velmi snadno. A obecně, jestliže prodá autorizovaný prodejce BOURANÉ auto jako nebourané tak nejpravděpodobnější důvod je, že za něj bude víc peněz. Potom je to podvod jako vyšitý. Nebo snad je to férové jednání? A určitě nejde házet všechny prodejce do jednoho pytle, v každé oblasti jsou slušní a féroví lidé a také ti druzí.
  5. Do bíla svítí ty, které jsou na fotkách barvy slabší modré. Ty víc modré svítí slabě do modra (zakoupil jsem je dříve). Nevím, který můj příspěvek myslíš větou "...nejdrive jsi psal, ze ty spatne puvodni jsou svetlejsi...". Kdyžtak udělám edit, aby to nemátlo.
  6. To Zitny: Ta fotka světel je z Tvého auta? Zajímají mne ty PIAA dálkové. Rád bych viděl jak to svítí naživo.
  7. To vůbec ne, právě proto se mi to nezdálo. Někdy se může stát, že lidi vidí stejné věci různě. Ty nesprávné žárovky mají jen slabý nádech do modra.
  8. Jsou z tohoto odkazu http://tuning.autodoplnky.cz/tuning-zarovk...-osvet-s1526152. Kupoval jsme je přímo na jejich prodjeně v Brně v Řečkovicích. Osobní nákup bude asi nejlepší řešení, aby člověk viděl co kupuje.
  9. Potřebuji vyměnit žárovky na osvětlení nástupního prostoru. MOhl by jste někdo poradit jak to udělat? Hlavně tím myslím návod jak jednoduše rozmontovat zrcátka.
  10. dasbag

    Koupě

    Jak myslíš. Ale jak jsem to četl hned mne napadá. Záleží co je v kupní smlouvě. Turbo- reklamace v záruční době dle obč. zákoníku. Vady nemusí uznat jen ty o kterých Ti řekl. Má velké důsledky pro ně kdyby ti reklamaci nevyřídili do 30 dnů. Bourané- jestli prodané jako nebourané tak lze odstoupit od smlouvy pro rozpor s kupní smlouvou (z infomací očekávals, žeje nebourané) a auto jim vrátit. Vedle toho mne napadá ještě trestní oznámení podat na státní zastupitelství- uvedli Tě v omyl- podvod. Možnost obráti se na Českou obchodní inspekci- klamání spotřebitela, vyřízení reklamace a kdvoí co všechno. Určitě pomůže dopis na Škoda auto- nedělají jim dobré jméno jako jejich prodejci. Když nepomůže ČOI tka se obrátit na právníka, stojí to za to. Do sporu s nima bych klidně šel, nemůžou vyhrát, podle toho co píšeš a vyjde je to draho. Jinak to budou dělat pořád.
  11. Určitě nefunguje jak má. Mám pocit, že někde na fóru jsem četl podobný problém- nepřerušené pískání. Asistent má fungovat tak, že je potichu, až se přiblíží překážka na 1.,5 začne přerušovaně pískat, čím blíže tím je fkrevence vyšší. Na rádiu Stream se objevují čárky za autem, čárek v řadě (přirovnal bych to snad k čárkám zobrazujícím zesilování hlasitosti V OII na rádiu Stream) přibývá jak se překážka blíží.
  12. Tady jsou fotky. Jednak jsem vyfotil žárovky i s obaly a žárovky detailu. Všimnul jsem si, že při běžném denním osvětlení je ve správně svítící žárovce (svítí bíle) vidět vlákno a vnitřek žárovky. Na modře svítící žárovce (protože je tmavší) vnitřek zřetelně vidět není. Tento rozdíl je vidět na foto detailu žárovek. A další fotka je rozsvícená obrysovka s xenonama. Podle mne to k sobě pasuje. Tak snad tyto informace budou k užitku.
  13. Takže kolegové, zřejmě jsem na to přišel. Koupil jsem už podruhé žárovky, jako kolega na obrázku výše. Jedno balení cca za 75,-Kč. Je to Autostyle žárovka 12V 5W patice T10 -- barva osvětlení - bílá, důležitý je kód zboží: EU 1012LB (EU 1012B- je modré světlo). Prvníí balení svítilo stejně jako výše na obrázku, samostatně vypadalo vcelku do bíla, s xenonama slaběji do modra. Nechal jsem to, ale být protože to bylo lepší než původní do žluta. Policie neměla nikdy problém naštěstí. Později jsem se tady dozvěděl, že prodává Škoda ke xenonům specialní žárovky, které svítí bíle. Jsou barvy světle modré, stály asi přes 200 Kč. Žitný je má vyfoceny o stránku zpět. A svítí- taky do žluta. Zajímala by mne ta tmavě modrá žárovka co stránku zpět popisuje Viktor MPI z FL Octavie. Ve Škoda servisu, ale věděli jen o světle modrých . Bohužel fotky co tady jsou tak většinou vypadají všechny žárovky do bíla (prostě zkreslení fotek), ale jsou vyfoceny bex zapnutých xenonů, takže není vidět jak vypadá barevné porovnání s xenama. Dostávám se teď k pointě. Vrtalo mi v hlavě jak to, že někomu se zdá, že Autostyle žárovky svítí s xenama bíle, a někdo měl zkušenost, že do modra. Tedy jsem zakoupil Autostyle žárovky znovu. A na podruhé se na mne usmálo štěstí- koupil jsem žárovky, které svítí bíle. Vytáhl jsem jednu původní Autostyle žárovku a nahradil ji novější a rozdíl je dost velký. Když jsem porovnal žárovky odpojené vedle sebe tak jsem si všiml, že původně zakoupené jsou o trochu tmavší než sada nově zakoupená . Takže jak se ukázalo (měl jsem na tuto variantu od počátku podezření), pod stjeným označením se prodávají odlišné žárovky. Nevím jestli jde o záměnu typu EU 1012LB a EU 1012B nebo o odchylky při výrobě, ale zřejmě jen záleží na štěstí na co člověk natrefí . Pokusím se co nejdřív vyfotit obě žárovky a také jak to svítí s xenonama. Ještě bych se přimluvil, aby fotky svítících parkovaček byly pořizovány i s potkávačkama, aby bylo srovnání.
  14. Dřív jsem to dělal různě rukama a vším možným. Mordoval jsem se s jednou půl hodiny. Teď používám elektrikářské kleště. Jsou to skoro jako kombinačky, ale mají úzké, dlouhé čelisti. Lehce jdou s něma stisknout obě pojitkné kolíčky a snadno se to vytáhne. Vytáhnutí parkovačky- za pět sekund.
  15. To jsem myslim nekde cetl. Denní- kužel světla 20°; mlhovky- kužel světla 60°. Nevím jestli je to správně. Za tmy by to určitě bylo poznat, ale ve dne mi to přijde stejné když jede proti mně auto.
×
×
  • Vytvořit nový...