Přejít na obsah

Laďan

Uživatel
  • Počet příspěvků

    123
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Laďan

  1. Pak je to v rozporu s tvrzením..... Clever novinku nabízí Škoda i co se týče osvětlení: zatímco všechny vozy typu Scala a Kamiq za soumraku nebo deště umí automaticky zapnout tlumená světla, na přání dodávaný systém Auto Light Assist nabízí také možnost automatického tlumení dálkových světel, pro případ se blížícího se vozidla v protisměru. i s manuálem a informací od servisu. Budu muset počkat na pořádný déšť, jinak jsou to pořád domněnky.
  2. Nemám dešťák a zatím se nic nekódovala. V infotainmentu chybí možnost citlivosti světelného senzoru a aktivace/deaktivace přepnutí světel při dešti. Světla jsou podle servisu aktivována natvrdo. Světla v režimu AUTO údajně pracují se všemi podmínkami (světlo, šero, tma, mlha, déšť) a netřeba zasahovat.
  3. Dešťový senzor nemám. Kamiq a Scala by už neměli mít vazbu na dešťák. Je možný, že neproběhlo dost stíracích cyklů.... Jinak světelný senzor je hodně citlivý, to souhlas. Někdy až zbytečně moc. V infotainmentu taky nemám volbu citlivosti.
  4. Vlastní zkušenost, že to opravdu tak funguje? V servisu si nejsou úplně jistí. Hlavně neví, jaká je tam skutečně prodleva a v jaký pozici má být páčka stěrače. Samé domněnky, ale pořádně neví, co s tím dělat. Do myčky nejezdím a kropit auto hadicí se mi úplně nechce.
  5. ...z denních (DRL) na potkávací (stretávacie).... o dálková mi vůbec nejde
  6. Zdravím, jaké jsou prosím z vlastních zkušeností okrajové podmínky pro přepnutí světel z denních na tlumená ve dne za deště? V manuálu se píše "spínač světel v poloze AUTO, funkce aktivovaná, stěrače zapnuté déle než 30 s". U Kamiq 10/22 toto nefunguje. Aktivace/deaktivace funkce, o které se v manuálu také píše, v infotainmentu není. Údajně má být nakódována od někdy už napevno bez možnosti deaktivace uživatelem. Díky za reakce...
  7. Bohužel jsou to celoledkové moduly, takže bych musel štípnout dráty a natvrdo napájet žárovku. Nicméně, protože jsem potřeboval být pojízdný, tak jsem dveře poskládal zpátky, nastavil dojezdy oken a hle.... všechno funguje, jak má. Nechce se mi teď auto dráždit a zjišťovat, kterej komponent způsobil správnou funkčnost lampičky. Skoro to vypadá jako nějaká vlastnost, ale moc se mi tomu nechce věřit.
  8. Diagnostika nic neříká. Prosím o radu. Děkuji.
  9. Zdravím, dodělal jsem osvětlení nástupního prostoru. Pravá strana funguje bezvadně. Ale u řidiče mi problikává led modul pokud jsou dveře pootevřeny v pozici 10-20 cm. Když je rychle otevřu nebo zavřu, tak v této pozici ledka jenom blikne. Když je v této pootevřené pozici nechám, tak bliká neustále. Zkontroloval jsem kabeláž v průchodce dveří, ta vypadá dobře. Když zahýbu kabelama při otevřených dveřích, tak se nic neděje, žádný problik. Nemáte nějaký tip, co s tím?
  10. Laďan

    Letní pneu R16

    Díky za inspiraci. Měl jsem chuť na Pirelli nebo Dunlop, ale současná nabídka Pirelli mě nijak neoslovuje. Takže ano, preferoval bych Dunlop, ale ne Blueresponse. Třeba je vynikající, ale nějak to mezi náma nejiskří. Radši se vyhnu kdečemu blue, green, eco, atd. Takže mám dva favority... Dunlop SP Sport Maxx RT - i když nebudou úplně nejsvěžeji vonět výrobní aviváží, tak jsem na ně neslyšel / nečetl špatnýho slova, kromě nižšího nájezdu km. To mě nijak netrápí, protože nechci mít gumy 8 let s nájezdem 65k km a 5 mm vzorkem, který bezva nefungujou. Druhý favorit je Continental PremiumContact 6 - nikdy jsem o Conti moc nestál, ale tyhle se mi dost zamlouvají. Akorát názory na ně jsou hodně rozporuplný. Na to, abych dal za gumu o cca 300 Kč víc, mě to trochu odrazuje. A taky sliby vyššího nájezdu (jak jsem psal, o ten úplně nestojím). Jinak mě osobně připadají hodně fajn. Už bych to chtěl rozlousknout. Názory jsou vítány.....
  11. Laďan

    Letní pneu R16

    Zdravím vespolek. Vybírám nové letní pneu 205/55 R16 91V (V a výše). Už jsem měl vybrané Dunlop SP Sport Maxx RT, ale jak to vypadá, tak jejich výroba už skončila a jsou k dispozici jenom skladovky z roku 2018. Nevím, jestli do nich jít. Nebo měli byste nějaký tip na jiné adekvátní?
  12. OK. Zkusím někdy někde sehnat jiný přístroj.
  13. Zdravím, čistě ze zvědavosti jsem změřil klidový odběr. Mám OII 2011, bez alarmu, s neorigo rádiem na spínaným +. Naměřil jsem při odemčeném autě 240 mA, po 5 minutách 130 mA, po 20 minutách 0. Po zamknutí 120 mA, po 3 minutách 60 mA, po 15 minutách 0. Co je špatně? 0 je snad blbost?! Může to být chyba multimetru nebo má takovou toleranci, že ukazuje nulu? Návod k němu nemám. Na svorce je 20 µ / 10 A.
  14. Samozřejmě ideální řešení. Mít opotřebeno, tak neváham. Ale nechce se mi momentálně (ani se mi to nehodí) do auta investovat větší částku. Cca 5000 za pružiny unesu. Asi se na to vybodnu. S autem jsem na to moje ježdění relativně spokojenej, vylepšovat jízdní vlastnosti s 1,6kou nemá význam. Jde mi víceméně jen o ten optickej efekt.
  15. Nenašel jsem. 1,6 MPI je ve specifikacích běžně uváděná, ale když si pak stáhnu TÜV, tak hmotnostně jsem mimo o těch +/- 115 kg. Pročetl jsem kdeco, ale nikde nenarazil na zkušenost s Tour sockou. Názory i výsledky jsou různorodý. Nečekám snížení přesně 30 mm, ale teoretických 15 (o kterých se zmiňují i jinde a to nejsou s váhou tolik mimo) mě nijak neohromuje.
  16. No právě..... obávám se finálního zvýšení . Ba ne, originály ještě sesedlé nemám. Ale teoretický snížení o 15 mm není moc přesvědčující a už vůbec ne inspirující. Čekal jsem, jestli se neozve někdo s OII 1,6 MPI, který už pružiny aplikoval. Přesto díky za reakci.
  17. Zdravím, jaké pružiny mi prosím doporučíte pro OII Tour 2011 lift, BSE 1,6MPI? V TP je hmotnost na nápravu 930/990. Uvažuju správně, že doporučované pružiny Eibach -30/-30 pro OII 1,6MPI - Pro-Kit E10-79-004-01-22 s parametrama zatížení 1050/1100 nejsou zrovna nejvhodnější? Laickým pohledem je ten rozdíl příliš velký. Jde mi především o optické snížení a zachování originál tlumičů (prozatím).
  18. Mám tenhle http://www.czc.cz/iget-f3a-drzak-na-operku-hlavy/141091/produkt konstrukce vypadá slušně, ale na okreskách se 10" tablet docela nepoužitelně klepe na to, že ho použiju tak 5x do roka to za ty peníze docela jde, ale pokud uvažuješ o častém nebo trvalém užívání, tak určitě nedoporučuju
  19. Známá platila pokutu 5000 Kč, když jí šlohli auto a při hlášení krádeže policii přiznala, že v něm nechala malý techničák. Pojišťovně (čsob) to bylo jedno.
  20. Díky. Je fakt, že jsem tenkrát zkoušel jenom obchody, co mám osobně na dostřel. Za čas si bez netu nekoupim ani rohlíky.
  21. Kde to prosím seženu? Už jsem se po tom adaptéru kdysi pídil (kolega ho měl v sadě u DRL), ale neúspěšně.
  22. Demontovat mechanismus, uříznout páčku, ošetřit řez, namontovat zpět, vyměnit masku (což je větší pakárna než řešit páčku) a užívat si nového vzhledu
  23. Což by mě v couvačkach nevadilo. Na obautodily.cz před časem prodávaly do denních s odporovou redukcí (mezikusem). Ty chybu nehlásili ani když nesvítili, ale ochranný husí krk se tavil , životnost 1.sady 6 týdnů, 2. sady 8 týdnů.
  24. http://www.aliexpres...2219369154.html odolávají u FL kontrole žárovek ?
  25. 69 ale u 73 to musí být stejný, tloušťka článků je stejná.
×
×
  • Vytvořit nový...