Přejít na obsah

Slon19

Uživatel
  • Počet příspěvků

    8
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Slon19

  1. Tak jsem se byl včera konečně svézt Kodiaqem 1.5 Tsi. Sice jsem musel jet přes půl republiky, protože tento motor je vzácné najít v nabídce, ale povedlo se a jízdu mám za sebou. A musím říct, že nevím proč se všude píše, že je to pro Kodiaq mrtvý motor. Vždyť to jede pěkně, jeli jsme 3 dospělí a žádný problém. Před pár lety jsme tu všichni jezdili Favoritem nebo Felicii a teď každý ohrnuje nad 110 kW nos. Já jsem spokojený, jízda se mi líbila a nebudu mít žádný problém ten motor objednat.
  2. Děkuju za reakce, určitě s vámi kluci souhlasím, DSG je pohodlná a zvykl bych si, jen jsem psal mé první dojmy s jízdou s DSG. Pročetl jsem tu hodně diskuzí, kde si lidi na DSG stěžují a řeší různé zvuky a životnost. Plno odpovědí je typu: životnost neřeš, 60tkm to bez problémů vydrží a stejně to za 3 roky vyměníš za nový vůz. Jenže já si nekupuju auto na 5 let, ale na 20 a nerad bych pak po uplynutí záruky jezdil do servisu řešit převodovku. Pročetl jsem nějake zahraniční testy a k té 1.5Tsi dost často doporučují manuál. A s mým nájezdem to s manuálem v pohodě zvládnu 😀 K tomu DCC - zatím jsem jezdil jen s auty bez, takže neumím posoudit. Věřím, že to je příjemné svezení, ale i tak mi přišel Kodiaq na 19 kolech bez DCC hodně pohodlný. Jo kdybych to měl pracovní vůz a jezdil každý den, tak o tom popřemýšlím, ale takhle tuto výbavu asi vynechám. Už tak jsem s mou konfigurací přes tanovený finanční limit. Původně jsem jako celoživotní uživatel a fanda Škodovek přemýšlel o levnější Octavii, ale O4 se mi vůbec nelíbí - to je nejšerednější auto co kdy Škoda vyrobila a ani Sportline to nezachránil. Kodiaq mě tedy taky nikdy moc nebral a z SUV se mi moc libil Tiguan, ale když vyšel letošní facelift, tak po shlédnutí prvních obrázku se u mě dostavil ten vau efekt a kdyz jsem ho pak poprvé viděl na vlastní oči, tak bylo jasno 😀 Naopak facelift Tiguanu mi přijde dost nepovedený.
  3. Tak jsem byl v týdnu u dvou prodejců na předváděcí jízdě. Jeden Kodiaq byla nafta na 18 kolech, druhý benzín na 19 a obě auta bez adaptivního podvozku. Musím říct, že obě auta byla neskutečně pohodlná a jízda byla super. Fakt to bylo příjemné svezení a proti Kodiaqu na 19 je O3 na 17 uskákaná koza. Takže v mém případě si místo DCC radši zvolím jinou výbavu. Ale co mě teda vůbec neoslovilo - obě auta byla automat a pro mě, který celý život jezdí s manuálem to bylo peklo. Nemyslím ovládání, s jízdou automatem nemám problém, ale z hlediska funkčnosti. Ty reakce jsou naprosto šílené, sešlápnete plyn a nic, prostě žádná reakce. Po chvilce se teprve auto vzpamatuje a teď neví, jestli podřadit, nebo přidat na stávající rychlostní stupeň a tak chvilku zmatkuje, než se rozjede. Samozřejmě jsem zkoušel i režim sport a to bylo podobné. Ale rozhodně to nechci pomlouvat, z hlediska ovládání vozu je to pohodlný a pro ty co najezdí spousty km to má určitě své opodstatnění. Jsem rád, že u té 1.5 ještě Škoda pro nás obyčejné uživatele nabízí manuál a rád si ho zvolím.
  4. Díky za odpovědi. 360st. kamera podle nového ceníku zmizela z nabídky a není ani v žádném příplatkovém paketu 👎 Já problém s parkováním nemám, ten parkovací asistent by byl jen pro manželku, ale stejne si myslím, že s tím nebude umět a nebude ho využívat. Pokud tedy jdou ty asistenti vypnout, tak to nebudu řešit a ten Travel paket tam dám. Ještě přemýšlím zda DCC nebo ne. Pročetl jsem zde spousty diskuzí a těch lidí, co tu nadávají na různé zvuky a ťukání od těch tlumičů je teda hodně. Radši budu mít obyčejné horší tlumiče, než řešit zvuky a jezdit do servisu. Teď mám O3 na 17, je to lehce tvrdší jízda, ale nic hrozného. Kodiaq má sice o 200kg víc než O3, ale zas má na 19 i 20 kolech vyšší profil pneu, tak by ten komfort nemusel být o tolik horší. Jezdí někdo s Kodiakem bez DCC?
  5. Dobrý den, nenašel jsem pro Kodiaq žádné podobné téma, tak jsem si dovolil založit nové. Vybírám konfiguraci nového Kodiaqu a tak bych se zeptal na názor zda by jste zvolili paket Travel Assist Top: Adaptivní vedení v jízdním pruhu Prediktivní tempomat Rozpoznávání dopravních značek Automatické parkování Vůz bude 1.5 Tsi s manuální převodovkou (vzhledem k rodinnému využití a ročnímu nájezdu o jiném motoru ani neuvažuju). Nejde mi o ty peníze za paket, ale spíš o to, že s těmi asistenty nemám žádné zkušenosti a nerad bych, aby mi v autě spíš prekáželi. Takže moje otázka zní, pokud bych tyto asistenty nevyužíval - dají se v infotainmentu vypnout jako by v autě nebyly? Nebo jak už tam jednou jsou, tak mi budou kecat do řízení?
  6. Tak nový konfugurator po týdnu konečně zprovozněn a fakt není možné u Sportline objednat Canton - to mě teda pěkně nas.... Jedině kde jde objednat je L&K. Ale na jarní zdražení s nadějí, že Canton vrátí do nabídky asi čekat nebudu. Jinak Sportline přišel i o panoramatický kamerový systém, o ten jsem zas tak nestál, ale když už zdražili tak ho taky mohli nechat.
  7. Už to píšou i tady, Kodiaq RS přišel o Canton a L&K ho v ceníku má - nechápu. Zdražení chápu, ale že ještě musí krátit výbavu to je fakt hnus. Jestli mají problémy s dodávkou komponentů, tak já si klidně na auto počkám i víc jak 12 měsíců, (nekupuju si ho na 3 roky ale na dlouhou dobu) ale ať proboha nechají v nabídce celou škálu doplňků a každý ať si vybere podle potřeby. Jinak ano - konfigurator Škody je oproti konkurenci super udělaný a přehledný, ale jeho zprovoznění na nový ceník je fakt tragicky. https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/skoda-zdrazeni/r~0e57b87a3fb211eca7d3ac1f6b220ee8/v~sl:b37054ddf09c0b59f8b273539a5bbecc/
  8. Ach jo, tak se mi moje plánovaná konfigurace zvedla o 52 tisíc. Minulý týden jsem byl u prodejce a ten mi říkal, objednejte hned, 4.11 se zdražuje. Já si pomyslel, že 15ti tisícové zdražení přežiju - no to jsem se tedy dost sekl v odhadu. Budu se muset rozhoupat, po dalším takovém zdražení už bych Kodiaka asi nekoupil. Kdy se většinou zdražuje na jaře - březen nebo duben?
×
×
  • Vytvořit nový...