Přejít na obsah

pajjja

Uživatel
  • Počet příspěvků

    80
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem pajjja

  1. No ale v jiném servisu nemusejí být neschopní patlalové a bude jim to jasné. A myslím, že v garanci to snad servis nestojí nic a mají to zaplacené, nebo se mýlím?
  2. EGR a AGR je to samé. Škoda auto používá koncernový název AGR. Nehledal jsem, měnili mi v servisu, ale prý je tam špatný přístup. Tak nevím.
  3. To chybové hlášení zřejmě nemáte v příspěvku popsané celé. Pokud zní jak uvedeno níže, tak jde o závadu tam popsanou. Tím že se závada objeví, pak chvíli nic a zase se objeví, odpovídá to škublému drátu v patici, chvíli je kontakt, chvíli ne. "Diagnostika ukáže závadu P190E00039 čerpadlo chladící kapaliny pro chlazení plnícího vzduchu - napájecí napětí. Jednoduše dochlazování turba, u mne naštěstí v zimě, takže do opravy jen trochu opatrnosti. Jde o upadlý kablík ve svorkovnici přímo u čerpadla. Prý se utluče vibracemi a u RS TDI docela často. Tak jen taková malá zkušenost.!
  4. cukání podle mne AGR. Po jeho výměně klid, po čase je to znovu pozorovatelné.
  5. Za tu dobu od chipu v červnu 2017 jsem zaznamenal vědomě opožděný start snad dvakrát, což je myslím úspěch. Zapomenout také nesmím na to, že auto mám již 4 roky, takže již nelze vyloučit vliv opotřebovaných dílů - startér, baterie atd. Takže za mne dobrý. RS TDI má zřejmě další společnou závadu, tak dávám jako tip pro ty, kterým se stane. Můj servis řešil již u několika. Rozsvítí se kontrolka elektroniky motoru, ale motor do nouzáku nespadne, jede jako by se nic nedělo. Diagnostika ukáže závadu P190E00039 čerpadlo chladící kapaliny pro chlazení plnícího vzduchu - napájecí napětí. Jednoduše dochlazování turba, u mne naštěstí v zimě, takže do opravy jen trochu opatrnosti. Jde o upadlý kablík ve svorkovnici přímo u čerpadla. Prý se utluče vibracemi a u RS TDI docela často. Tak jen taková malá zkušenost.
  6. Tak po chipu jsem skoro tři měsíce, auto jezdí super a potíže se starty nejsou. Snad jednou byl náznak, ale natolik slabý, že se původnímu dlouhému startování absolutně nevyrovnal. Tak snad dobrý. I když rezervu si nechávám až na polovinu září až konec října, kdy se skutečně teploty pohybují v těch hodnotách od 17 do 20 stupňů.
  7. Tak zase nějaký specialista nejsem, ale nejspíš jde o nějaké zvýšení přísunu paliva, které je při nižších teplotách potřeba a při vyšších není. Něco jako žhavení, které při nízkých teplotách podpoří hoření. Fakt ale je, že zatím jsem bez problému. Ale říkám, že pořád je ještě brzy na nějaký závěr, jestli mi to vyřešili.
  8. Moc pěkné zdůvodnění. Výroba začala v létě 2013 a dnes je prakticky léto 2017. Ale já už to nevydržel a šel do chipu. A dozvěděl jsem se mimo jiné, že samotný chip to nevyřeší. Problém se údajně řeší v jednotce startování, zřejmě také patří do řídící jednotky motoru. A zakopaný pes nebo chcete-li jinak pomoc je ve startovací dávce. Ta je údajně závislá na teplotě. Jsou teploty, kdy se dává a kdy se už nedává. A právě ty venkovní teploty kolem 20°C jsou hraniční, kdy se už startovací dávka nedává. Takže se prý navolí volba dávat vždy a je po problému. Každopádně u mne to zkusili a mám to týden a nezaznamenal jsem chybný start. Je o tom předčasné pozitivně mluvit, teď jsou již teploty vyšší, ale chce to sledovat a až s odstupem času vyhodnotit pozitiva případně negativa.
  9. Není to pokaždé, nedá se to vystopovat, že teď to bude. Četnost je skutečně já nevím možná jednou z deseti. Ale v tom teplotním limitu kolem 20°C je to mnohem častěji. Ale to přece nemůžeš tolerovat. Nevíš, co to bude dělat za rok, za dva. Ale možná ten projev nemáš stejný. Když se to stane, tak je to ke třem vteřinám a někdy se i stane, že to startuje až napodruhé (bezklíčové startování). Tak mají napsat, že RS s těmito motory prodáváme za 300 000, protože sem tam blbě startují a my nevíme proč. Prostě já si myslím, že to je nepřijatelné, tedy určitě pro mne.
  10. No to mi teda přijde zvláštní si koupit auto za 3/4 mega, které startuje jako opotřebovaný fiat uno. Kdybych to věděl dopředu, tak si ho rozhodně nekoupím a jdu do jiné značky. Vždy si připadám jako debil, když se to stane a je někdo kromě mě u toho. Vždy, ale vždy se každý ptá, jestli to je normální a proč s tím něco nedělám. No a když to neumí 3 roky opravit, tak co jiného s tím, než reklamovat celé auto nebo rezignovat?
  11. Relé tedy nevím, ale mně starty zlobily hned od začátku, respektivě v dubnu jsem koupil, v červnu se zvýšily teploty k 20°C a problém , přes léto klid a v záři při poklesu zase kolem 20°C znovu a to jsem to začal registrovat jako nenormální. Podle všeho je to systémová vada od výroby a pokud by měl někdo velký elán a právní sebevědomí, možná by dosáhl výměny vozidla nebo vrácení peněz. Ale znáte to, musíte mít všechno tip ťop. Tím myslím dokumentace, reklamační protokoly tak, jak mají být, doklady od veškeré dokumentace, možná znalečáky.... Takže já pomalu směřuji k pokusu chipu, který to možná odstraní.
  12. Ano EGR- AGR, také mě to zarazilo, ale technicky použili ve ŠA tento název a myslím jsem ho někde viděl. Když si zadáš do vyhledavače AGR ventil, vypadne Ti spousta odkazů, kde se pro zpětné vedení výfukových plynů používá AGR/EGR a s díly často vypadne díl pro Octavii s tímto názvem. Možná to je jen z jazykového použití, nebo jestli škodovka používá AGR, nevím. Je to ale myslím stejné.
  13. Pro martink0. Ještě v rámci reklamace a ve spojení s problémy dlouhého startování. V prvním kole jsem to projížděl s technikem servisu. Nejdříve mlel něco o stylu jízdy, ale já již věděl, v jakých modelových situacích k tomu dochází. Pak uznal, že to tam je. Spojil se se ŠA a nějaký den laborovali s výčtem dat z auta a posíláním do Bolky. Pak přijela z Bolky delegace s měřící technikou a hledalo se za provozu. Zafungoval proncip schválnosti a museli jsme najezdit hezkých pár kiláků, než to chytili a zaznamenali. Pak odjeli a za týden dali pokyn k výměně celého AGR i s chlazením. Ale neodpustili si poznámku, že za čas se to zase vrátí. A měli pravdu, občas to znovu zaznamenám, ale opravdu jen občas a již vím, jak se tomu vyhnout. Tak je pravda, že v tomto případě také zaleží, v jakých režimech auto povětšinou jezdí a tím se to zasírá. Já to mám tak na půl, většinou jízdy do 10km a dvakrát měsíčně vyrazím na dálniční jízdu od Litoměřic do Hradce Králové a dál na Olomouc. Ale stejně je něco špatně, přece není normální, aby si musel jezdit jenom dálky nebo měnit tyto díly dejme tomu každých 30-40000km. O vyřazení AGR vůbec nemluvím.
  14. Ano, přesně toto jsem řešil u RS. Po dlouhém posouzení ŠA mi vyměnili komplet AGR a byl klid. Ovšem jedním dechem řekli, že se to zase vrátí. Jak řekli, tak se stalo. Ne s takovou intenzitou, ale občas to opět zaregistruji.
  15. Ještě Beauticek. Ty máš RS bez start stopu? Já mám výrobu 12/2013, EURO5 a start stop v tom byl jako pevná součást.
  16. Clint to trefil na hlavičku. Myslím si to stejné. Vidím jasnou souvislost s venkovní teplotou. A je to jen občas a v tom je zakopaný pes. Jenže řešení toho problému jenom u mne už hledají 3 roky a stále nic. Tedy již se jednoznačně kloní k chybě v softu, ale stále ladí, stále ladí.............. Respektivě nechávají ladit Němce. Asi zkusím chip, vrátit se k původnímu mohu vždy.
  17. Na tu naftu se mi to pořád nezdá. tankuji stále pouze vervu, semtam shell, ale na různých pumpách po republice a stále stejné. Ale celou zimu OK a nyní, jak zase vylézají teploty od 16 do 20 stupňů, tak se to již občas objevuje. Přes léto bude klid, a pak zase k podzimu, kdy se teplota bude opět pohybovat v tomto rozmezí to opět přijde. Prostě soft, asi nedostatečně vyhodnocuje údaje z čidel a neví pořádně co dělat, jestli mu přidat nebo ubrat nebo něco jiného. Jen mě zaráží, še ša za ty roky neví co s tím. Tedy spíš koncern vw v Německu, tady se nic na softu neladí.
  18. U JaroslavaL bych to možná viděl při tomto nájezdu na starter. Měl jsem to u O2, dlouhé startování a byl to on a servisman šel docela na jistotu. No a pro Tomaska jsem na tom obdobně. Už jsem po záruce, problém nevyřešen, čeká se na další aktualizace SW, která je prý v praktickém ověřování a bude možná někdy ke konci roku. Alespoň jsem si vymohl písemnou garanci, že tomuto problému se u mého auta budou i nadále bezplatně věnovat. Ale, ale, ale.......... Přemýšlím o chipu, odborníci si hrají s myšlenkou, že by to mohlo potíže se starty vyřešit. Každopádně vstřiky to nejsou, i podle ša je to problém softu. No tak uvidím.
  19. Tak mně samozatmavovací sklo zrcátka ukradli. Čistě, nic nepoškodili. Je to již dva roky, bylo to v cizině. Nejdříve jsem si řekl, že kvůli nějakým 5 stovkám nebudu volat policajty a řešit pojišťovnu. Zavolal jsem do své škodovky, aby mi objednali nové a po příjezdu z ciziny bych ho vyměnil. Málem mě kleplo, když mi za chvili volali zpět, že je to sranda kolem sedmi tisíc. Tak hned policajti, pojišťovna. pak nějaká sleva, ale spoluúčast. Každopádně, kdybych to měl platit, tak by mě to hodně mrzelo. Ale ukradli jen jedno.
  20. No nechápu, jak škodovka může mít s O3 takové prodeje a popularitu. Mám už několikátou generaci škodovky, kromě faceliftu O2 jsem snad měl všechny a bez problémů s naprostou spokojeností, ale O3 mám v RS necelé tři roky a samý neřešitelný problém. Dlouhé starty při určité teplotě okolí, cukání a Bolkou řešeno aktualizací SW, výměnou všech vstřiků, EGR až mi po odstranění cukání nakonec ofiko sdělili, že start trvající 5s je u této motorizace zcela normální a nemá žádný vliv na životnost motoru.
  21. Jinak ještě k té synchronizaci po nastartování. Vysledoval jsem, že pokud nastartuješ a necháš auto v klidu, tak synchronizuje světla správně. Pokud ale nastartuješ a potočíš volantem, tak světla zblbnou. Tedy nastaví se nakonec správně, ale pravé se synchronizuje jinými pohyby od levého a ukončí nastavení o něco později než levé.
  22. V podstatě jak píše 15degren, mě to Bolka odhalila jako AGR s chladičem a po celé výměně OK. A ještě měli připomínky, že pokud se jezdí moc pomalu, za studena a ve městě, tak se AGR mnohem víc zadělává a pak to takhle dopadá. Přitom u mne 1/3 nájezdu město a 2/3 dálkové trasy. A to se měnilo při nájezdu necelých 40 000km.
  23. Řešil jsem dlouho u RS TDI. Nakonec výměna komplet AGR ventilu i s chladičem a již klid.
  24. Dobrá zpráva, pravděpodobně na konci září má být nová aktualizace ŘJ motoru, řešící kromě jiných věcí i dlouhé startování. Tak jsem zvědav.
  25. Mám písemně nepodloženou informaci, že do konce září má být nová velká aktualizace ŘJ motoru (řeším 2,0 135kW, ale předpokládám, že se bude týkat všech motorů TDI), která kromě jiných věcí má řešit znovu dlouhé startování. Tlačte na AS, ať se připomínají ve ŠA.
×
×
  • Vytvořit nový...