Přejít na obsah

kresomysl

Uživatel
  • Počet příspěvků

    28
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

639 zobrazení profilu

Oznámení kresomysl

Nováček

Nováček (1/14)

1

Popularita

  1. tak já teď po 20tkm když jsem přezul na zimu, tak mohu ty originál continentaly zepředu tak leda zahodit :-) je to jak galuska na kole :-) a vy si stěžujete na 35tkm? :-)
  2. TNT - no ale pokud jsem to z toho kostrbatého překladu pochopil, tak to zavírá pak jen dálkáčem :-( Já bych spíš chtěl, aby se to dalo zavřít tlačítkem z auta. A nevím jak se mi to stalo, ale jednou jsem nechtěně nějak rychle zmáčknul to otvírání kufru na dálkáči, když se otvíral, a on se zase sám zavřel, ale to se mi stalo jen jednou, tak spíš jestli to nebyla nějaká závada, protože pak se mi to již nikdy nepodařilo :-)
  3. no mě někdo říkal, že by to možná šlo, podle toho jaká je tam jednotka ABS, ale nedostal jsem konkrétní odpověď a tak to zkouším tady u odporníků :-)
  4. sakra, já si snad natáhnu drát od kufru dopředu :-))
  5. Neví někdo, jestli je možné nějak spustit automatické zavírání kufru u SII combi jinak, než jen tlačítkem zespodu na kufru? Tlačítkem na dálkači, nebo tlačítkem z auta jde otevřít, ale už se nezavře :-( docela bych to využil, když třeba rozvážím děti ze zápasu, tak jim sice otevřu kufr, ale vysvětlit některým, aby mi zmáčkli tlačítko je docela oříšek :-) Jednou se mi nevím jak podařilo nechtěně zmáčknout při otvírání kufr dálkáčem tento dvakrát a ten kufr se zase zavřel, ale od té doby se mi to již nepovedlo.
  6. Zdar odporníkům na slovo vzatým. Neví někdo jestli by bylo možné dodělat do SII s DSG funkci autohold? Po přechodu z Passata mi to prostě i po třech měsících stále docela chybí :-( Jeden kamarád říkal, že snad slyšel o tom, že by to mělo jít, ale neví nic bližšího :-( Tak kdyby to někdo už třeba dělal, tak by mohl poradit :-) Díky předem
  7. Jo ten tempomat z pašíka mi taky v SII chybí, bylo pohodlné si nacvakat na displayi rychlost a ono to nani samo zrychlilo/zpomalilo, ale na druhou stranu, pokud nejezdíš denně 100km po dálnicích, tak ten tempomat stejně skoro nevyužiješ :-)
  8. Já jsem šel z passata varianta 2.0TDi di superb II combi TDi. Taky jsem chvíli uvažoal o pašíkoj, ale prostě je to designově skoro pět let staré auto. V sedanu bych asi šel do CCčka, ale v kombíku je ten Superb prostě mnohem novější. Škoda jen, že VW tak hrozně blokuje některé výbavy do supa, mě chybí vyhřívané čelní sklo+bufík a 125KW DSG+4x4 a pár dalších drobností, co do supa nechtějí dát. Ale to se prostě dá snést a nebo počkat na nového passata :-)
  9. kresomysl

    cena a sleva

    naposledy píšu, protože to vážně nemá smysl, já jsem o MARŽI nikdy nepsal, o té pořád píšeš jenom ty :-)) navíc jsem několikrát zopakoval, že jsem se bavil o 20% na supu před 2 LETY, ono je to asi spíš už 3, protože ten čas děsně letí, ale to na věci nic nemění, nepsal jsem každopádně o aktuálních ziscích prodejců :-) jinak samozřejmě vím co je marže i rabat, neboť se pohybuju ve velkoobchodním prodeji a dělal jsem dříve pár leti vedoucího ve vlastním maloobchodu :-) Takže k výpočtu marže, abych nehrál machry s hajzlem na chodbě. Na mém vozidle, kdyby obchodník prodal za nákupku, tak by při prodeji za ceníkovou cenu měl marži 12,3%, což samozřejmě měl vyšší, neboť stejnou slevu (136.000,-) jsem měl, jak jsem již psal, ještě před finálním doplněním. Takže jsem si dal tu práci a našel původní zálohovou fakturu - ceník: 1.097.100,- - sleva: 136.100,- - cena: 961.000,- - marže (pokud by prodejce měl na autě po slevě 0,-Kč): 12,4% (další desetinka navíc). A vezmu-li v potaz, že jsem ještě dostal "odstrkovadlo" fábii pro holku, které si ve škodovce cení ODHADEM někde kolem 1.500,- (vážně jen odhad, beru to z ceny, kterou po mně chtěli před rokem, když jsem chtěl k roomsteru malého roomstera) , tak prostě pořád trvám na tom, že při slevě 120.110,-, kterou dostal Junior, určitě zůstalo prodejci za nehtem víc než 420,- Kč, neboť 120.000,- slevu jsem dostal původně taky, než jsem si obvolal další autosalóny. Potom najednou sleva šla zvýšit o 16.000,-. On každej prodejce bude tvrdit, že na tom autě nic nemá, aby pak člověk nechtěl třeba ještě slevit :-) už jsem slyšel od v jednom autosalónu Škoda i hlášku o tom, že "servis je prodělečný podnik, kdybychom neprodávali auta, tak zkrachujeme", ale na servis tam běžný srmtelník se musel objednat minimálně týden do předu :-) Takže shrnuto závěrem: nikde jsem nepsal o aktuálních procentuelních ziscích prodejců, nikde jsem se neoháněl tím, že těch 20% dřív byla marže, a rozhodně všichni prodejci budou lhát zákazníkům o výši toho co jim zbylo na autě.
  10. kresomysl

    cena a sleva

    nemá cenu se s Tebou hádat, když překrucuješ fakta :-) prostě znovu opakuji, že jsem nikde nenapsal, že na superbu je marže 20%, jak se mi pořád snažíš podstčit, ale že prodejci měli na superbu kolem 20% z ceníkovky. To znamená, že kdyby přišel debil, co by nechtěl slevu a koupil si supa za ceníkovku, tak by prodejci zbylo cca 20%. Víckrát už to opakovat nebudu, neboť to stejně nemá smysl, když někdo není schopen uznat argumentaci :-) No nás pár co jsme si toho supa koupil a slevu dostali, tak víme, že prodejci jsou schopni dát víc než 10%, takže váíme, že podle tebe všichni prodělávají :-)) HOWG! PS: slevu jsem nedostal jednou, ale již 5x, takže tvé "jednou jsem dostal slevu" je taky mimo mísu :-))
  11. 2hudra - jak jsi udělal to, že máš tady ve fóru jen ty náhledy? to jsi dělal ručně, nebo to nějak umožňuje fórum udělat to automaticky?
  12. kresomysl

    cena a sleva

    No tady jasně píšeš : z čehož jasně vyplývá že celkově na tom autě, ani po započítání podpor a bonusů) nemají podle Tebe ani 10%. Takže nejdřív si sám po sobě přečti co píšeš a pak se snaž machrovat. Já jsem dostal z původní ceny auta (než jsem si ještě dopřidal pár drobností) dostal slevu 12,6%. Takže prostě podle Tebe a toho co píšeš na mně autosalón prodělal minimálně 2,7% (abych se dostal pod těch 10% které přece nemají ani náhodou), což dělá z celkové ceny vozu cca 25.000,- Kč. Nechápu, jak ty salóny mohou vůbec fungovat, když prodělávají :-) . A mimochodem, kdyby jsi místo toho, aby jsi se tady nade mne povyšoval, jak všechno víš a znáš ohledně marží Škoda salónů, raději začetl co ostatní píšou, tak zjistíš že já jsem nepsal, že mají na autě 20% marži, já jsem napsal, že MĚLI před 2 lety, a psal jsem hlavně že MĚLI CELKOVĚ 20% z auta z ceníkové ceny, ne že to byla čistá marže, takže v tom třeba měli i nějaké bonusy, nebo podpory jak píšeš, ale to je mi jedno, pro konečného zákazníka je podstatná sleva a je mu jedno z čeho mu ji autosalón vyčaruje. Btw. u prvního Superba jsem kdysi dostal slevu z 940.000,- na 780.000,-, což taky hodně překročilo těch tvých "ani ne 10%" :-).
  13. kresomysl

    cena a sleva

    dobrá, tak já jsem dostal slevu cca 12% (to je rozhodně víc než polovina z 20%), nebral jsem to na žádnej leasing ani nic, takže na mém superbu prodejce podle tvých zaručených informací na mně prodejce prodělal docela balík :-)) se divím, že mi to vůbec prodali. Navíc takovou stejnou slevu mi nabídli i ve druhém autosalonu, takže žádná náhodná sleva :-)
  14. kresomysl

    cena a sleva

    bojler no ty je evidentně znáš :-) mně staří, že znám dva lidi co dělají ve škodovce a ve VW prodejce a občas se rouzpovídají. Nevím jak dnes, ale ještě před dvěma lety měli na superbech 20% z ceníkovek a to nedělal v žádném obřím autocentru. A já jsem měl původní cenu téměř stejnou jako jezekm a slevu jsem měl o 16.000,- vyšší než on, takže kdo umí počítat tak si spočítá že 16.000,- není 420,- :-) Pak mi cena naskočila, protože jsem sei tam ještě přidal pár blbostí a z toho už jsem cenu uhádat nemohl, neboť se to přidalo až po uzavření objednávky :-)
  15. hudra - díky, takže asi potřebuju K-23 na moje 16" 205/55 .
×
×
  • Vytvořit nový...