Přejít na obsah

kresomysl

Uživatel
  • Počet příspěvků

    28
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem kresomysl

  1. tak já teď po 20tkm když jsem přezul na zimu, tak mohu ty originál continentaly zepředu tak leda zahodit :-) je to jak galuska na kole :-) a vy si stěžujete na 35tkm? :-)
  2. TNT - no ale pokud jsem to z toho kostrbatého překladu pochopil, tak to zavírá pak jen dálkáčem :-( Já bych spíš chtěl, aby se to dalo zavřít tlačítkem z auta. A nevím jak se mi to stalo, ale jednou jsem nechtěně nějak rychle zmáčknul to otvírání kufru na dálkáči, když se otvíral, a on se zase sám zavřel, ale to se mi stalo jen jednou, tak spíš jestli to nebyla nějaká závada, protože pak se mi to již nikdy nepodařilo :-)
  3. no mě někdo říkal, že by to možná šlo, podle toho jaká je tam jednotka ABS, ale nedostal jsem konkrétní odpověď a tak to zkouším tady u odporníků :-)
  4. sakra, já si snad natáhnu drát od kufru dopředu :-))
  5. Neví někdo, jestli je možné nějak spustit automatické zavírání kufru u SII combi jinak, než jen tlačítkem zespodu na kufru? Tlačítkem na dálkači, nebo tlačítkem z auta jde otevřít, ale už se nezavře :-( docela bych to využil, když třeba rozvážím děti ze zápasu, tak jim sice otevřu kufr, ale vysvětlit některým, aby mi zmáčkli tlačítko je docela oříšek :-) Jednou se mi nevím jak podařilo nechtěně zmáčknout při otvírání kufr dálkáčem tento dvakrát a ten kufr se zase zavřel, ale od té doby se mi to již nepovedlo.
  6. Zdar odporníkům na slovo vzatým. Neví někdo jestli by bylo možné dodělat do SII s DSG funkci autohold? Po přechodu z Passata mi to prostě i po třech měsících stále docela chybí :-( Jeden kamarád říkal, že snad slyšel o tom, že by to mělo jít, ale neví nic bližšího :-( Tak kdyby to někdo už třeba dělal, tak by mohl poradit :-) Díky předem
  7. Jo ten tempomat z pašíka mi taky v SII chybí, bylo pohodlné si nacvakat na displayi rychlost a ono to nani samo zrychlilo/zpomalilo, ale na druhou stranu, pokud nejezdíš denně 100km po dálnicích, tak ten tempomat stejně skoro nevyužiješ :-)
  8. Já jsem šel z passata varianta 2.0TDi di superb II combi TDi. Taky jsem chvíli uvažoal o pašíkoj, ale prostě je to designově skoro pět let staré auto. V sedanu bych asi šel do CCčka, ale v kombíku je ten Superb prostě mnohem novější. Škoda jen, že VW tak hrozně blokuje některé výbavy do supa, mě chybí vyhřívané čelní sklo+bufík a 125KW DSG+4x4 a pár dalších drobností, co do supa nechtějí dát. Ale to se prostě dá snést a nebo počkat na nového passata :-)
  9. kresomysl

    cena a sleva

    naposledy píšu, protože to vážně nemá smysl, já jsem o MARŽI nikdy nepsal, o té pořád píšeš jenom ty :-)) navíc jsem několikrát zopakoval, že jsem se bavil o 20% na supu před 2 LETY, ono je to asi spíš už 3, protože ten čas děsně letí, ale to na věci nic nemění, nepsal jsem každopádně o aktuálních ziscích prodejců :-) jinak samozřejmě vím co je marže i rabat, neboť se pohybuju ve velkoobchodním prodeji a dělal jsem dříve pár leti vedoucího ve vlastním maloobchodu :-) Takže k výpočtu marže, abych nehrál machry s hajzlem na chodbě. Na mém vozidle, kdyby obchodník prodal za nákupku, tak by při prodeji za ceníkovou cenu měl marži 12,3%, což samozřejmě měl vyšší, neboť stejnou slevu (136.000,-) jsem měl, jak jsem již psal, ještě před finálním doplněním. Takže jsem si dal tu práci a našel původní zálohovou fakturu - ceník: 1.097.100,- - sleva: 136.100,- - cena: 961.000,- - marže (pokud by prodejce měl na autě po slevě 0,-Kč): 12,4% (další desetinka navíc). A vezmu-li v potaz, že jsem ještě dostal "odstrkovadlo" fábii pro holku, které si ve škodovce cení ODHADEM někde kolem 1.500,- (vážně jen odhad, beru to z ceny, kterou po mně chtěli před rokem, když jsem chtěl k roomsteru malého roomstera) , tak prostě pořád trvám na tom, že při slevě 120.110,-, kterou dostal Junior, určitě zůstalo prodejci za nehtem víc než 420,- Kč, neboť 120.000,- slevu jsem dostal původně taky, než jsem si obvolal další autosalóny. Potom najednou sleva šla zvýšit o 16.000,-. On každej prodejce bude tvrdit, že na tom autě nic nemá, aby pak člověk nechtěl třeba ještě slevit :-) už jsem slyšel od v jednom autosalónu Škoda i hlášku o tom, že "servis je prodělečný podnik, kdybychom neprodávali auta, tak zkrachujeme", ale na servis tam běžný srmtelník se musel objednat minimálně týden do předu :-) Takže shrnuto závěrem: nikde jsem nepsal o aktuálních procentuelních ziscích prodejců, nikde jsem se neoháněl tím, že těch 20% dřív byla marže, a rozhodně všichni prodejci budou lhát zákazníkům o výši toho co jim zbylo na autě.
  10. kresomysl

    cena a sleva

    nemá cenu se s Tebou hádat, když překrucuješ fakta :-) prostě znovu opakuji, že jsem nikde nenapsal, že na superbu je marže 20%, jak se mi pořád snažíš podstčit, ale že prodejci měli na superbu kolem 20% z ceníkovky. To znamená, že kdyby přišel debil, co by nechtěl slevu a koupil si supa za ceníkovku, tak by prodejci zbylo cca 20%. Víckrát už to opakovat nebudu, neboť to stejně nemá smysl, když někdo není schopen uznat argumentaci :-) No nás pár co jsme si toho supa koupil a slevu dostali, tak víme, že prodejci jsou schopni dát víc než 10%, takže váíme, že podle tebe všichni prodělávají :-)) HOWG! PS: slevu jsem nedostal jednou, ale již 5x, takže tvé "jednou jsem dostal slevu" je taky mimo mísu :-))
  11. 2hudra - jak jsi udělal to, že máš tady ve fóru jen ty náhledy? to jsi dělal ručně, nebo to nějak umožňuje fórum udělat to automaticky?
  12. kresomysl

    cena a sleva

    No tady jasně píšeš : z čehož jasně vyplývá že celkově na tom autě, ani po započítání podpor a bonusů) nemají podle Tebe ani 10%. Takže nejdřív si sám po sobě přečti co píšeš a pak se snaž machrovat. Já jsem dostal z původní ceny auta (než jsem si ještě dopřidal pár drobností) dostal slevu 12,6%. Takže prostě podle Tebe a toho co píšeš na mně autosalón prodělal minimálně 2,7% (abych se dostal pod těch 10% které přece nemají ani náhodou), což dělá z celkové ceny vozu cca 25.000,- Kč. Nechápu, jak ty salóny mohou vůbec fungovat, když prodělávají :-) . A mimochodem, kdyby jsi místo toho, aby jsi se tady nade mne povyšoval, jak všechno víš a znáš ohledně marží Škoda salónů, raději začetl co ostatní píšou, tak zjistíš že já jsem nepsal, že mají na autě 20% marži, já jsem napsal, že MĚLI před 2 lety, a psal jsem hlavně že MĚLI CELKOVĚ 20% z auta z ceníkové ceny, ne že to byla čistá marže, takže v tom třeba měli i nějaké bonusy, nebo podpory jak píšeš, ale to je mi jedno, pro konečného zákazníka je podstatná sleva a je mu jedno z čeho mu ji autosalón vyčaruje. Btw. u prvního Superba jsem kdysi dostal slevu z 940.000,- na 780.000,-, což taky hodně překročilo těch tvých "ani ne 10%" :-).
  13. kresomysl

    cena a sleva

    dobrá, tak já jsem dostal slevu cca 12% (to je rozhodně víc než polovina z 20%), nebral jsem to na žádnej leasing ani nic, takže na mém superbu prodejce podle tvých zaručených informací na mně prodejce prodělal docela balík :-)) se divím, že mi to vůbec prodali. Navíc takovou stejnou slevu mi nabídli i ve druhém autosalonu, takže žádná náhodná sleva :-)
  14. kresomysl

    cena a sleva

    bojler no ty je evidentně znáš :-) mně staří, že znám dva lidi co dělají ve škodovce a ve VW prodejce a občas se rouzpovídají. Nevím jak dnes, ale ještě před dvěma lety měli na superbech 20% z ceníkovek a to nedělal v žádném obřím autocentru. A já jsem měl původní cenu téměř stejnou jako jezekm a slevu jsem měl o 16.000,- vyšší než on, takže kdo umí počítat tak si spočítá že 16.000,- není 420,- :-) Pak mi cena naskočila, protože jsem sei tam ještě přidal pár blbostí a z toho už jsem cenu uhádat nemohl, neboť se to přidalo až po uzavření objednávky :-)
  15. hudra - díky, takže asi potřebuju K-23 na moje 16" 205/55 .
  16. kresomysl

    cena a sleva

    nesmysl, zbylo jim z toho mnohem víc :-) ale oni vždycky říkají, jak na tom nic nemají :-) já dostal z auta za 1.106.900,- , slevu 136.100,- , cena po slevě 970.800,-, a ještě pořád jim z toho něco zbylo, ale prý málo :-)
  17. Kenvelo - ty thule mne dost zaujaly. Je to vážně tak jednoduché nasazování jako ukazujou na tom reklamním videu? fakt se ten pruh sám srovná do středu pneumatiky? a na jak velkých kolech to máš? já jen že jsem nikde neviděl různé rozměry těch řetězů, tak jestli půjdou i na mé malé 16" zimáky :-)
  18. hudra - taky jsem zvědavej, co s tím interiérem dokážou mé dvě pacholata :-) no kola ... :-) ty jsem si dal z pašíka na zimu, mám tam funglovky zimáky, tak se mi nechtělo kupovat nový :-) ale už mám koupený samolepky škoda, tak půjdou přes to vw :-) jinak k tomu mám na léto 18" mefista :-)
  19. Taky jsem teď nafotil, tak přidám dva obrázky
  20. jezekm - tak ti gratuluju :-) takže ty jseš ten hajzlík, kterej měl tu střechu objednanou a kvůli kterému na mě nezbyla :-) teď ti budu jen tiše závidět :-)))
  21. Moc se to neprodává, protože kdo by ten motor taky živil :-) ale má jednu výhodu, je to jedinej motor, u kterého jde kombinovat automatická převodovka a 4x4, teda u škodovky, do passatu není problém dát 2.0 125KW AP 4x4 :-(
  22. Já jsem si objednával SII v lednu a chtěl jsem taky Pano. střechu, ale dealerka mi to zjišťovala, protože to nešlo v systému zadat, musela ručně přímo do škodovky a tam jí řekli, že těch střech je teď jen pár pro montáž do výroby (tuším říkala 5-6) a že se nejdříve přednostně odbavují VIP klienti a předváděčky a že pokud na té střeše budu trvat, tak se mi může dodání prodloužit z 5-6 týdnů i na 22 a více. tak jsem ji raději zrušil.
  23. Dix1 - no nevím,já jsem volal kvůli tomu i na infolinku škodovky, kde mi to asi dvě hodiny zjišťovali a mám i dva polopříbuzné co dělajá v Kvasinách a prý to nelze, prý to samozřejmě umí, ale mají to zakázáno od vedení VW :-(
  24. A má smysl se pracně dělůat s něčím, co se dá levně koupit? Já jsem na to narazil náhodně asi před měsícem, když známej připravoval novou diskotéku a dával tam mraky LED efektů, kromě jiného i samolepící LED pásky. Kousek jsem si ustřihl domů, asi 10 cm na hraní. Je to docela dobrý, jsou tam LEDky, které umí tři barvy R-G-B, a kdo by chtěl být frajer, tak si to nechá ovládat nějakým DMX kontrolérem podle hudby. Není to ani drahý, teď jsem koukal na net a je to otázka tak 1.000,- - 2.000,- i s kontrolérem, podle délky a toho jestli stačí jedna barva, nebo tři :-) u toho tříbarevného proužku jdou navíc ty barvy kombinovat :-) tady jsem třeba našel LED pásky a nebo tady, ještě mnohem levněji
  25. To je jedna z věcí, která mě hrozně štve :-( A to jsem jim hrozil zrušením objednávky a stejně to nemůžou dát :-( argumentujou tím, že nezávislé topení nahrazuje potřebu rozmrazení předního skla :-) asi vlbec nepočítají s tím, že si vyhřívám přední sklo i za jízdy :-) Jinak mám passata 3C Variant a teď jsem si objednal SupII combi. Chtěl jsem tu objednávku nakonec vážně zrušit, ale přes původní ubezpečení, že kdyby něco, tak mi zálohu vrátěj, mi dnes řekli že když to zruším tak o to kilo přijdu :-( Dostal jsem pozdě nabídku na nového passata, trvalo jim skoro 14 dní než mi to poslali. Passat mi vyšel o 50 tisíc dráž, ale měl by navíc to co do SII nejde: -vyhřívané čelní sklo i bufíka - solární střešní okno s ventilátorem - ACC (automatické hlídání vozů přede mnou a brždění při tempomatu) - LANE ASSISTENT - hlídání jízdních pruhů - příčníky - DYNAUDIO (fakt bomba, kamarád to má a je to rozdíl proti standardu) - sportovní podvozek - KESSY - zásuvka 230V - zpětná kamera - Kontrola tlaku vzduchu v pneumatikách s prímým merením - Dálkové otevírání vrat garáže ve slunecní cloně u řidiče - 4x4 Do passatu jsem si teda nedal navigaci, protože tu si dám raději ze svého, kam jsem si dokupoval RNS510, tím jsem ušetřil asi 50 tisíc. A nejvíc mě štve, že jse, chtěl do SupII tu panoramatickou střechu, ale bylo mi řečeno, že se jich dělá jen velmi omezené množství a pokud na ni budu trvat, tak mi nezaručují dodání do 6i týdnů, ale až 22 týdnů, podle toho, kdy bude nějaká volná panoramatická střecha :-) Ale jinak se mi designově líbí víc Superb II Combi, nežli Passat Variant. Ale v sedanech je podle mě hezčí Passat CC :-)
×
×
  • Vytvořit nový...