Přejít na obsah

tomvtomv

Uživatel
  • Počet příspěvků

    6
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení tomvtomv

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

1

Popularita

  1. Jardo dík, moc mě to pomohlo. Auto jsi vybíral i používáš stejným způsobem jak já , tak už vím, co od toho mužů očekávat. Filtru bych se teda nebál, měl jsi nějaký závady za ty 3 roky ?
  2. Já jsem nikdy s 6-ti kvaltem nejel, takže jsem se zatím nerozmlsal :-) a radši ho teď už zkoušet nebudu ;-)
  3. Ne že bych byl úplně posranej, ale přeci jenom je to půl mega, tak je člověk radši opatrnější ;-) Zatím se přikláním víc k té 1.6.
  4. Mě je v podstatě jedno jestli benzín nebo nafta. U 1.5 se bojím cukání , karbonizace, pokovení válců , pronikání benzinu do oleje atd. U nafty můžou hrozit podobné problémy, ale už to nějakou dobu jezdí a většinou nájezd 200t km není problém . 1.5 to samozřejmě muže taky zvládnout bez problémů, ale vzhledem k tomu, že je to poměrně nový motor, tak to zatím není prověřené . Jinak co se týká parametrů i spotřeby , tak i 1.5 je pro mě Ok.
  5. teď jezdím za 7l/100km , když to nově bude do 6-ti, tak je to OK, jezdím i dálnici , tak snad s filtrem by neměl být problém. Beru to, že po technické stránce je nyní benzín to stejný co nafta ( turbo, dpf...). ale v naftě už je to nějaký ten rok, tak snad to bude už vychytaný. ta 1.4 pokovení ještě nemá ? Tuto variantu jsem nějak nezkoumal, jak je na tom se spolehlivostí ? DPF by neměla mít jestli se nepletu.
  6. Ahoj všem , mám v plánu koupit nové auto. Chtěl bych si ho nechat min 10 let ( nájezd za tu dobu asi 200t km , denně asi 50km) a hlavní požadavky jsou (asi jako u všech ): nízké náklady, málo poruch a ať nerezne. Ne že bych byl úplně fanouškem Octavie, ale když se na to podívám ze všech úhlu , tak nikde nevyčnívá nad ostatními , ale taky nemá zase nějaké zásadní slabiny. Abych to vysvětlil na příkladu: třeba Mazda 3 se mě líbí více - vzhled i motory, ale zase rezne jak Trabant, což pro můj horizont 10 let není úplně OK. Má volba teda padla na novou OIII 1.6 tdi (tour). Vím, že na můj nájezd je nafta možná zbytečná , ale 1.5 benzin pro mě zatím moc neověřená a zlobí . Nafta muže být potenciálně více problémová, ale co jsem nastudoval , tak 1.6 je celkem už ověřena a v horizontu 200t km by nemělo nic zásadního hrozit. Co si o to myslíte , je to dobrá volba ?
×
×
  • Vytvořit nový...