Přejít na obsah

Miro 2

Uživatel
  • Počet příspěvků

    25
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Miro 2

  1. Miro 2

    Rány na hrbolech

    Zdravim,já mám zkušenost od tchána, ten má 1,2 a po 10tis něco začalo klepat při přejetí určité nerovnosti jako když se vypne kompresor u ledničky, tak jsme po tom pátrali a dělalo to uchycení motoru(silentbloky,hydrolůžka), řeknu vám poslouchat to na našich děravých silnicích , to je koncert. Tak s tím jel do servisu, povyměňovali spoustu věcí, až mi to nedalo a zkusili jsme zahýbat motorem dopředu a dozadu.Tak mu nakonec vyměnili ten u chladící kapaliny, ale ten druhej je něco podobnýho, tak se už s tím taky tam chystá, spíš se divím, že ho nevyměnili najednou. No a na potvoru mě to čeká taky, taky už v tom začíná "vrzat" akorát u 16V . Pokud někdo máte, nebo se zde nachází nákres uchycení motoru sem s ním.
  2. Mimo to mě napadla možnost elektronická: Co třeba zkusit udělat obvod s 555 a pár součástkama, jakmile se sepne čepadlo na ostřikovače, chvilku motor pro stěrače počká dejme tomu 2-3s a pak se sepne . Samozřejmě elektronických způsobů je více.....
  3. Chlapi jeden takový možná nevýznamný postřeh: Na krátkou Fábii jsou origo zadní zástěrky delší než pro dlouhou, je to takový paradox, ale mám pocit, že by to mělo být spíše opačně. Mám zástěrky na Fabii Combi a na zadním nárazníku si vozím takový malý kompost, hlavně teď na podzim, tchán má krátkou, kde má ty delší zástěrky a tam je ten nárazník v pohodě. Logicky jsem tedy přemýšlel o tom, že bych dal ty delší z krátké Fábie, ale pak mi došlo, že bude mít ten podběh na delší Fábce asijiný úhel a délku podběhu , takže jestli máte někdo s tímto zkušenost, sem s ní. Děkuji. Jo a jestli má někdo zkušenost s nějakými neorigo, tak beru taky.
  4. Zdar chlapi, měl bych jednu takovou otázku. Mám Maxíka a už se mi stalo od koupi asi 3 krát, že mi neukázal nízký stav hladiny vody do ostřikovačů a já jsem v půli cesty se raději musel vrátit a dolít. V manuálu jsem se dočetl, že by na to měl Maxík upozornit jak symbolem, pípnutím a ještě napsat hlášku. Mám výbavu Ambiente a bez ostřikovačů světlometů. Dík za radu, nechci s tím jít prudit do servisu, protože si nejsem jistý jestli to má ukazovat.
  5. Miro 2

    Hlučnost motorů

    Chlapi, já bych měl takový dotaz. Mám 1,4 FII Combi a ted asi po 3500Km jsem vyposlouchal zvláštní zvuk. Bohužel mi přijde, že mi to před tím nedělalo, a jde o to, že slyším od motoru něco podobného jako když je děravý výfuk,(takový šelest , nevím) ale je to slyšet od motoru a hlavně, když jsem uvnitř. Shodou náhod, když to poslouchám z venčí, tak to neslyším, nebo si to alespoň myslím. Taky je to dobře slyšet, když je motor v nízkých otáčkách( jede se na vysoký stupeň do kopce, ale tam to nabere na razanci) Prostě si s tím nevím rady, dát to do servisu, aby se na to podívali v garančce a nebo se na to podívat zatím sám. Díky za nějaké zkušenosti a nápady, co by to mohlo být.
  6. Také mám 1,4 FII Combi a s jedničkou jsem ze začátku dost soupeřil, někdy to vypadalo jako když jsem úplnej začátečnik. Prostě jsem ji tam nedal nadoraz a ona se vrátila zpět. Teď mám již za sebou 3000km a zdá se to lepší, ale občas se stane, že tam nejde. Vždy se však jedná o rozjezd z klidu, pomůžu si tím, že ji podržím a přitom pomalu pouštím spojku, a ona si tam tu cestičku krásně najde., podobně se zpátečkou..
  7. Miro 2

    Rezavý výfuk

    Zdravím, já se také připojuji s orezlým výfukem na FII po půl roce a ještě přikládám jeden poznatek: Když couvám do kopce a pomalu se rozjíždím , tak se mi " pravděpodobně výfuk, nebo celá soustava rozvibruje, takže finální pocit je takový nejistý, co se tam dole vlatně děje. ( 1,4 benzín). Máte někdo také tuto zkušenost?
  8. Miro 2

    HOVADA

    Já jsem zažil podobný zážitek u Baumaxu, pán z favorita nakládal desku, vzadu dveře otevřené a už to bylo. Auto jsem měl špinavé, tak to nebylo tolik vidět, o to větší pozdvižení jsem zažil, když jsem to umyl. Prostě záleží na lidech, někdo se snaží dávat pozor a někomu je to u p......Fakt je takový, že kdyby ten stejný člověk měl nové auto, choval by se asi jinak.
  9. Miro 2

    kryt kapoty

    Já mám také kráterky od nějakého šoumena z parkoviště. Otevřel si dveře favoritu auto ne auto, já myslel, že mě trefí šlak , ale držela mě manželka Ted jsem to umyl o víkendu a zkusím to trochu opravit tou lakovací tužkou, dám vědět.
  10. Miro 2

    Spotřeba

    No co se týká té teploty, tak je jisté, že autí bere více, když není motor zahřátý. Mě třeba na neutrál a při 50 stupních motoru to bere cca 10-15l. Když se to ohřeje na 90, tak kolem 3l na neutrál.(1,4 , stejná rychlost pro oba údaje) Zda se používá výstup ze snímače teploty chladící kapaliny i pro výpočet relativní spotřeby ,nevím.....
  11. Miro 2

    Spotřeba

    Zdravim, ja jsem s touto motorizací (1,4 16V) FII Combi se dostal na 4,8l/100. Bylo při 0 stupních a na asi 50 km trase. Ovšem jedná se o jízdu na spotřebu, ale najeto má zatím 1700km. Běžná jízda se pohybuje na mezi 6l/100(dodržování rychlostních limitů ) a na čisté silnici(beze sněhu).
  12. Ja to mam tak, že na jedne straně je to v pořádku na druhé to těsnění drží, ale místo toho aby to těsnilo, tak je mezi těsněním a blatníkem směrem ke kapotě několik mm škvíra, jen se mi nechce reklamovat to , že je tam 2mm mezera a nepřilíhá to k blatníku, možná by to ale chtělo se ozvat
  13. No, je to asi fakt, co tady píšete. Nejde mi však do hlavy, když tchán ji má o měsíc mladší než já a jde mu to tak lehce, že to stačí jen lehce pustit. Z toho by šlo usuzovat, že někde lze něco posunout na zámku či protikusu,ale zatím jsem to nestudoval.
  14. Já mám tuto zkušenost: U FII svého tchána, který má krátkou, stačí páté dveře zavřít lehkým přibouchnutím, u mé FII combi s dveřmi musím docela "praštit" abych je zavřel. Samotného mě zajímá, zda lze ten zámek přenastavit, aby šly dveře lehčeji zavřít.
  15. Miro 2

    Zimní pneu

    Já mám osobně zkušenost, že s větším profilem Ti stejné auto přijde krapec měkčí. Máš recht ohledně velikosti disku 15 nebo 14, ale těch děr, kde Ti 14 zapadne a 15 ne zas tolik na silnici nebude. Většinou si vylámeš zuby s oběma.
  16. Miro 2

    Zimní pneu

    V případě, že použiješ 185/55 R15 tak Ti budou pasovat na 195/55 R15 je tam stejný disk 6j * 15. Pokud použiješ 185/60 R14 pak potřebuješ 14 palcový disk, bude take 6j*akorat * 14.
  17. Miro 2

    Zimní pneu

    Když tam dáš 165/70 R14, budou méně cítit díry na silnici. Já tam mám osobně 185/60 R14 a ten rozdíl oproti 195 je znát. Pravděpodbně budeš mít i menší spotřebu.
  18. Miro 2

    Zimní pneu

    Jasně se 185, co se týká řetězů nebude problém. Na 195 použít řetězy nelze, myslím si, že když někde seženeš neorigo řetězy, že ti budou pasovat i na ty 195. Ale spíš jde o to, že 195 nelze kombinovat se sněhovými řetězy. Jinak řetězy na FII pneu185/55 R15 je pod číslem CEP 400003A a na pneu 185/60 R14 bude pod číslem CEP400004A
  19. Miro 2

    Alu kola

    Jen tak pročítám tvoji výbavu a koukám, že tam máš ochranné lišty předního a zadního nárazníku, to jsi měl už z výroby a nebo jsi dodělal na koleně? Jinak já dal zimáky teď ve 14 a oproti 15 Antares to vypadá skutečně húře, ale jde o zvyk.
  20. Jen pro prdel. Ja tam měl origo 15 Antary a v palubním nářadí mám zvedák( zaplať pánbůh), klíč, adaptér na klíč, a ten drátek na sundání poklic. A dneska mi to nedalo a vlez jsem do toho kufru a všechno vyndal a tu svorku na hlíny tam prostě nemám. Auto je 14 dní, tak se k nim asi podíváme Ale když jsem se díval do toho plastového prolisu, tak mi přijde, že toho tak je nějak málo Když už jsme u toho, tak sháním 4 plastový kryty (čtrnáctky)na zimní kola, ale 14 stovek za origo se mi vůbec dávat nechce , když tak dejte info. Dík
  21. Zdravím, tak jsem dnes dalším, kdo přezul na zimu. Měnil jsem letní Conti PremiumContact 2 195/55 R15 za 185/60 R14 Michelin a možná trochu lituju toho, že jsem nekoupil 15, ale zas těch peněz . Měl bych jeden dotaz. Ty letní 15 byly na hliníkách a tak jsem hledal v palubním nářadí takovou tu svorku na vytažení zátek šroubů. Nenašel jsem je však a tak se chci zeptat, zda jste je někdo měl při koupi v nářadí, nebo je nutné si je dokoupit( V mém případě jsem si s tím elegantně poradil s ohnutým a zabroušeným drátkem)
  22. Miro 2

    Spotřeba

    Tak já mám Fabinku v kombi 1,4, a najeto zhruba zatím 120km.Pneu 195/55 R15 . Při lehké noze po rovině na okrsce jsem dle PP jel 5,8. Pak ale stačí jeden neposlušný kopec , a hned to máte téměř o litr víc. Zatím je v záběhu, tak uvidíme, jak se to šoupne. Ale tu spotřebu u 1,2 trochu závidím
×
×
  • Vytvořit nový...