Přejít na obsah

MartinSatek

Uživatel
  • Počet příspěvků

    46
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

1 495 zobrazení profilu

Oznámení MartinSatek

Nováček

Nováček (1/14)

1

Popularita

  1. Chlapi, tak jestli nebude problém v tom husím krku, který řešili u Fabií v sekci 1.2 TSI a na forumu VW viz. odkaz http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=292&t=315868 Díval jsem se do motoru a husí krk je tam taky. Prý po výměně za hladkou trubici problém s řinčením ustane. Jakmile bude možnost, zajedu do servisu a domluvím se na výměně. Díky M
  2. Dobrý den, mám něco podobného jako uvádí Richard1983. Jak jsem někde četl, prý to dělá jen za studena, ale nedělá. Dnes jsem udělal takovou servisní jízdu, motor jsem pořádně nechal zahřát a pak jsem to ohulil ať se protáhnou pavučiny. Najeto cca 60 km na všechny režimy, ale řinčivý zvuk vycházející zprava od spolujezdce z motoru vychází stále. Nejvíc je to pochopitelně poznat tak do 2,5 tis. otáček, pak to přehluší otáčky motoru. Např. když jedu 40 km/h a plyn jen polechtám, tak tento řinčivý nebo brnivý zvuk, někdo psal jakoby cvrček, se ozve. Dám nohu z plynu a cca 1-2 vteřiny to ještě vrčí a pak to přestane. A zase znovu a znovu. Zapomněl jsem dodat, že mám motor 81 kw, ale dělalo to přesně i u vozu s 66 kw, které jsem měl nedávno půjčené na půl měsíce. Začínám nějak věřit tomu, že se jedná asi o normální stav. Zkusím ale posadit manželku do auta a na volnoběh ji nechám sešlápnout plyn a strčím hlavu do motoru, odkud se to ozývá a třeba na něco dojdu. Kdyby někdo z Vás věděl, co by to mohlo být a je-li to opravitelné (uznávané jako reklamace) budu rád za všechny připomínky. M
  3. Ahoj Tak dnes ráno vše funguje v pořádku i přes sklo domu. Tak nevím co to bylo....
  4. Ahoj, ještě dnes mi na tom křápu fungovalo D.O. normálně i ze sta metrů, ale po příjezdu domů chci zamknout z cca 3 metrů a nic. Nejdříve to fungovalo jakoby o 1 vteřinu opožděně až potom vůbec. Odemkne to a zamkne jen z cca 1 metru. Zkoušel jsem i náhradní klíč, ale ten dělá to samé. Takže v baterce to asi nebude. (Na Oktávce 2 mi baterka vydržela normálně i 2 roky při stejném používání). Nevíte čím by to mohlo být...?
  5. Chlapi, děkuji za všechny vaše příspěvky. To jsem vůbec nečekal, že se tady rozpoutá taková diskuze a jsem za ni rád. Zkusím ještě krátce stručně shrnout jak to u mě probíhá: V zimní období probíhala u mě regenrace cca 1x za 1000 km (styl jízdy 200 km x 15 zastávek na všech typech cest). Nyní pozoruji, že za ten den, kdy odkroutím těch 200 kiláků, spustí regenerace i 2x (poslední dny) doposud to bylo zrhuba 1x za těch 200 km určitě. Projev motoru při regenerace je znát. Otáčky 1000/min., spotřeba o 0,3-0,5l vyšší, smrad (cítit pouze z venku) a sálající teplo a RANDÁL, hrozný RANDÁL, který mě na tom vadí nejvíce. Opravdu nemůžu si dovolit nechávat regenraci doběhnout pojížděním někde dokola kolem baráku nebo sezení na neutrál před domem a motor prostě vypínám. Větrák pak hučí vždy 10 min než ztichne (to už jsem schovaný doma a dívám se na lidi z okna jak se diví, co to hučí). Po takovémto nastartování, třeba i druhý den, se regenerace spustí. Zřejmě asi jak říkáte nedojela. To, že ji někdy náhodně dokončín na dálnici (vím o ní) a ona se ukončí za jízdy NEMÁ VLIV NA SPUŠTĚNÍ ZA VÍCE KM než když ji přeruším vypnutím motoru. Takže můj závěr je, že je tam prostě něco špatně nastaveno a často to spouští anebo jezdím jak prase a zasírám to tím, že 15x denně zastavuji a vypénám motor. Díky všem za postřehy.
  6. Pawouk: díky za vysvětlení, nyní tomu rozumím a vím k čemu se citace používá V servisu mi řekli před časem, že kdyby se to opakovalo častěji, že mám dojet. Takže se tam v příštím týdnu chystám zajet. Můžeš mi prosím vysvětlit jak jsi to myslel s tím strefováním se do regenarací a rozsvícením kontrolky? Nic mi nesvítí a myslím si, že ani hned tak nebude. Prostě to jen regeneruje co chvílu. Najedu sice denně 200 km dálnice-město-mimoměsto, ale také udělám cca 15 zastávek někdy i po pár km, pak je třeba delší přejezd. Tak jestli to nemá na to vliv.
  7. To aleš BX: mám motor 1.6 TDI, ale to jsme přeci přímo v sekci tohoto motoru ne, to jsi si mohl přeci zjistit hned To Kyselinka: tankuju jen na OMV, možná je chyba za volantem, ale možná taky ne... A navíc to mám jako podle tebe sedět 10 minut v autě a nechat auto hučet na volnoběh a čekat až doběhne "regenerace", no to bych toho teda za den stihnul To pawouk: když odpovídám na něčí konkrétní příspěvek, nelze vložit citaci? a ten odkaz na to druhé téma jsem již dávno navštívil, ale kromě toho, že někdo zjistil, že se jedná o regeneraci, se tam nevyřešilo nic. Já jsem zakládal toto téma s dotazem jak často vám to dělá, o tom tam není zmínky...
  8. Díky za odpověď. Krátké trasy rozhodně nejezdím. Denně dám cca 200 km (dálnice, mimoobce, obce) všehomix. Učitě nejezdím stylem "důchodce" a určitě to nijak nešetřím, ale i nedrancuju. Prostě tomu nerozumím. SOráč za ten název tématu, ale já už na to auto nemám hezkého slova a tak nějak jsem ve vzteku zvolil tento název. KDyžtak to prosím oprav na hučení ventilátoru po vypnutí. Dík. M.
  9. Ahoj, tak mi to spínání regenerace (ventilátor připomínající turbínu) nebo co je to za nesmysl dělá častěji a častěji. Najeto 37000 km a už to hučí i 2x za den. Nedá se to vydržet. Jednak stoupnou otáčky na 1000. Jednak se zvýší spotřeba (0,5 l), smradu všude kolem a jednak po vypnutí to sice po 5 min. dohučí, ale po nastartování to prostě hučí ještě dál. Nejvíce mě štve to hučení po vypnutém motoru. To od auta prchám a neznám se k němu, protože se všichni otáčejí co je to za zvuk. Manželka, když to poprvé slyšela, tak si myslela, že něco zapomněla v autě vypnout. Zkrátka šmejd, šmejd, šmejd. Jak už jsem psal kdysi. Jak často to dělá vám a dá se to nějak v servise přenastavit, aby to nedělalo tak často? Do teď jsem to toleroval, ale nyní mi již došla trpělivost. Díky za vaše cenné odpovědi. M.
  10. To Hladik: Presne potvrzuji tva slova. Mam jiz nyni 33 tis. (posl. Prispevek 5000 tis.) a zvuk je stale stejny. Servis prvni rikal, ze mozna lozisko prevodovky, ale Skodovka to neschvalila jako zarucni opravu. Presne, dokud neukaze diagnostika, ze je neco spatne, tak nehnou s nicim. Takze vrzu dal. Pry u 1.6 jsou tyto projevy normalni. Nebyt to sluzebak, nechal bych jim klice na stole. Octavia 3 za pul mega bych si sam nekoupil..
  11. Čau, mám 29 tis a motor je od dost hlučnější, spotřeba 0,3 l vyšší, hukot při 2 tis otáčkách a přidání plynu (jakoby slabý pískot setrvačníku) a cukání při ubrání/přidání plynu. Při zrychlení při 1,5 tis otáčkcáh jakoby dření nebo nezvyklý chrapot. Nevíte, co by to mohlo být. nechci se na garančce spokojit s odpovědí, že je to normální. Dík. M.
  12. Možná jo, a jestli ho tam najdu, tak z něj udělám bezdomovce
  13. To jako fakt? Jak to zjistím jestli jsou funkční?
  14. No s tou těsností bych to neviděl tak perfektně. Když jedu více jak 90 km/h a otevřu si o 5 cm okno u spolujezdce, tak od ojna řidiče jde slyšet netěsné syčení vzuduchu, který se dere dovnitř. Totéž to dělá i při 6. stupni ventilace.
×
×
  • Vytvořit nový...