Přejít na obsah

Martin Denosa

Uživatel
  • Počet příspěvků

    22
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Martin Denosa

  1. byl jsem na STK černý most, docela pohoda. sice mě na poprvý vyhodili protože ručka neměla správnou sílu a byl odpálenej motůrek nastavení světlometu, ale za tejden jsem opravnou prošel bez problému. Technik byl v pohodě, nehledal vyloženě cokoliv a byl dost tolerantní. Povinnou výbavu zkouknul jen letmým pohledem. Ve výsledku tam mam jen lehkou závadu - netěsnost motoru....na to že chčije olej úplně všude, docela dobrý
  2. ano olej tam je primo na spodni rysce
  3. Mam Octavii I 2.0i , rok slapala bez problemu a včera motor při normální jízdě začal rachtat, ztrácet tah. řekl jsem si, že zastavim na nejblizsi pumpe, ale motor rachtal cimdal vic a najednou po vyřazení chcípnul a z kapoty se valil kouř, přitom rafika teploty furt ukazovala normal. Nadržka kapaliny byla skoro prazdna. Nechal jsem motor vychladnout a pote zkousel nastartovat. _Starter točí, motor semtam škytne ale už nenaskočí. Baterie je v pohodě. Takže spíš se v motoru něco upeklo. Otázkou je co? Co se mohlo stát s motorem vlivem přehřátí, že nelze nastartovat? Je to na výměnu motoru, nebo se stim ještě nechá něco dělat?
  4. no to jsem blbe napsal, bud je klima zapla nastavis si teplotu a bud manualne kam to ma foukat nebo automaticky aby bylo vsude stejne nebo klimu vypnes a regulujes foukani nebo topeni bez klimy:)
  5. tak to nevim....ma to ABS+ebd, protiprokluz vypinatelnej, tempomat,vsechny okna v el. i zrcatka, palub pc, vyhrivane- sedacky, zrcatka, ostriky,predni,zadni sklo, imobilizer, zamek radici paky vestaveny primo do stredoveho mustku (je tam jen zamek, zadna zastrkavaci paka), automaticka i manualni klima, kontrola zapnutych pasu, 4airbag (predni+bocni), imitace dřeva . Na tehdejsi dobu luxusni autoradio s CD se 6ti repro(uz nefunguje mechanika) + manualni equalizer. mozna jsem jeste na neco zapomnel:) kupodivu vse krome toho cd funguje jak ma:) jediny co mně vadí je slabej nástup brzd (oboje jsou kotoučove s chlazenim)
  6. to jo, kontrolku mazaní je lepší neignorovat....ikdyž u starého seata toledo se mi to občas stávalo a prděl jsme na to, vždycky na tu chvíli přestal motor reagovat a když to zhaslo (kontrolka) tak se zas jelo (zřejmě nebyl chvilku tlak:)...po roce jsem to ještě funkční střelil nějakýmu romovi, kterej ztoho byl unešenej ikdyž to bylo prorezly že se prahy na zvedaku prohybaly jak kdyby byly z čokolády:)
  7. bud váhá vzduhu nebo někdy i nový svíčky nemusí byt pro daný motor ok
  8. lanko ručky se nemusi vracet, kdyz byla dlouho zatazena....na ABS muze byt bordel, ale zkusil bych treba i jinou baterku, jestli byla vybita dlouho, muze byt v haji a delat bordel s kontrolkama (muj pripad v zime)..
  9. Martin Denosa

    neutrál

    Neutral jen když je ta křižovatka třeba v kopečku, jinak taky podřazuju, vetšinou na 3, na dvojku už ne, to už brzdim. Dost často začnu brzdit podřazením i před vesnici. Vždy musím brát v úvahou auto za mnou.
  10. tak hodně podobný problém měl otec na tom samém motoru na seatu cordoba, měnili svíčky a šktící klapku.
  11. tak to je hustej příbeh skoro k neuvěření, že hned po cestě z bazaru... byl jsem v Praze kdysi kouknout na Hondu Accord, když otevřeli kapotu a na motoru normálně hnizdo od myší(sláma,kameny), rozvody rozpraskany, nálepka oleje už nešla přečíst.....tak jsem rychle zdrhal...
  12. už aby byl víkend a prohnl jsem svoji karu po dalnici

  13. předpokládám, že když je turbo Ok, tak se nikdy nevypíná, ani při nízkých otáčkách. Zřejmě jen sníži otáčky, pak může v určitých okamžicích 1-2s být turbolag než mohutně zabere... no třeba na trojku,, která vyžene otáčky nahoru ten lag neni, ale třeba na pětku někdy bývá ikdyž už jsou otáčky nad 2000.... je to tak?
  14. no tak tenhle okamžik je pro mě noční můrou. Doufám, že nenastane. Každopádně, když seženeš někoho kdo to dokáže dát relativně levně dohromady, tak dej kontakt:) člověk nikdy neví....
  15. kdyby to byl silentblok, tak by byly podle mě i trochu cítit vibrace v interieru, třeba na řadící páce, plynovém pedálu...
  16. to muže být hodně věcí...mně cukání vyřešila výměna svíček:)
  17. To je dosti starý typ motoru používaný u jiných značek počátkem 90let, na internetu se toho moc nenajde, protože v té době nebyl internet tak rozvinut. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že se jedná o jeden z nejspolehlivějších motorů (někdy se mu přezdívá nerozbitný spotřeba reálně bývá kolem 8l/100 (záleží na stylu jízdy, nechá se i za 7l a nebo ve městě za 9l). Výkonově žádný zázrak, respektive když se vezeš sám, tak je to svižné svezení. Ve více lidech hlavně do kopce je to o poznání horší, tam kde s jednou osobou stačila 4, ve třech už se musí podřadit na trojku a hodně točit, jinak to ani nezrychluje. Takže závěrem - výborná spolehlivost, průměrný až podprůměrný výkon oproti dnešním dvoulitrům.
  18. Tak to bych řekl, že je přesně ono (auto pochází z jihu evropy). Jinak už stím víc jak měsíc jezdím a naprostá pohoda. Monstrozní zrychlení. Hrabe to i na trojku v 60kmh. Občas je problem při prudkém zrychlení udržet auto v kolmém směru. Párkrát už se mi povedlo dostat se i na hranici možnosti držení v zatáčce, kdy už bylo cítit , že ne všechny kola se drží. Papírově to má zrychlení 7.3s na 100kmh, ale změřili jsme 6.7s. Zatím nepřemýšlím o navýšení výkonu, tenhle základ mi zatím stačím:) Výfuk je taky původní a tak ten zvuk není nic extra....ale zas dělat bordel na sidlišti přidáním koncovky...
  19. je to ale i v technicaku (zdvihový objem 1781, palivo BA 95B, Max.výkon 147.0/5 500, nejvyšší rychlost 235). Neni možný, že byla nějaká speciální edice?
  20. Tak jsem nakonec koupil tu 1.8T 147kw , r.2002,za 170 000,- (ukecal jsem 15tácu dolu, ale sundal si ztoho hlinikový kola a dal tam jen plecháče:(, vtmavě zelená metalíze. Prodávájící mi tvrdil, že mam tankovat jen Natural 98, že prý to na Natural 95 jede taky, ale má to nižší výkon. Že při měření na nějaké brzdě nebo čem, to mělo na natural 95 jen 136kw a uveděnej výkon je dosažitelnejjen při natural 98. Ale nějak se mi to nezdá, že by ty 3 oktany dělaly takovej rozdíl?? Jo a ještě jedna věc, přijde mi že turbo jede normálně (no zatím jsem žádnym jiným nejel, tak nevím) ale vždy když to zabare a následně uberu plyn tak je nepatrně slyšet takovej jakoby výdech, jak když se něco odtlakuje, to je u turba v pořádku? Jo a ptal jsem na to přechipování a prý to nečipoval. Jedinou úpravou je křídlo, výfuk a filtr.
  21. hm, tyhle tři verze jsem našel v autokatalogu na hyperinzerci.... samozřejmě je pro mě důležitá cena, ta zakládní verze je vcelku levná (kolem 60000,-), ale dle příspěvků nejvíc poruchová a u té nejvýkonnější už je cena jinde (150000,-), takže se fakt příkláním k tej střední variantě (100000,-).
  22. Po dlouhém uvažování..., jsem se rozhodl po úžasném, ale jaksi poruchové Renault Laguna (musel jsem měnit kromě destiček už i kotouče a začal kvést jeden lem) sehnat si škodovku Octavii v ostré verzi. A jelikož nechci být brzdou provozu ( jako s Lagunou ve 3 lidech byl kopec problem s 2.0motorem 83kw) pokukuji po 1.8T. Zjistil jsem, že jsou 3 výkonnové verze a rozdíly jsou vcelku znatelné. Nejsnáze se dá sehnat tato s 210Nm při 1750ot, 110KW při 5700ot, max 217, 0-100 8.6s, ale vetšina ohlasů na kvalitu této verze je špatná (dano nejvetším zastoupením?, pak jsou ty další 2 verze RS jedna má 235Nm, 132kw, max235kmh a 0-100 za 7.9s, a pak vrcholná 300Nm/2500ot, 147kw/5500ot, max 235 (že by elektronicky omezeno?, a zrychlení 7.3s. Ta poslední verze je asi nejhůře sehnatelná. Takže se spíše rozhoduju pro střední volbu, ta by mela mít i spotrebu kolem 7l/100 oproti 8l/100 u té 200konove verze (při klidnější jízdě). Takze, kterou verzi mi doporučíte aby to nebylo poruchové a jelo to svižně i ve třech lidech?
×
×
  • Vytvořit nový...