Přejít na obsah

Ludwig

Uživatel
  • Počet příspěvků

    31
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Oznámení Ludwig

Nováček

Nováček (1/14)

1

Popularita

  1. Ahoj, mám dotaz. Než se pustím do čištění turba, do čehož se mi zrovna moc nechce, chtěl bych vědět jestli se dá nějak jednoduše zjistit správná funkce ventilu N75. Mám jednu s klasických závad, na octavii 1,9 TDI, 81 kw, motor ASV, MR 2003, naj. 150000km, a to 17965 regulace plnícího tlaku – mez regulace překročena. Do nouzového režimu to sice v minulosti padlo, ale spíš pozoruji o něco nižší výkon než dřív obecně. Někdy se při poměrně mírné akceleraci objeví takové cuknutí – něco podobného jako když sepne kompresor klimatizace, bez toho aniž by to spadlo do nouzového režimu. Hadičky od zmíněného ventilu vypadají nepoškozené. Jde mi jen o to, abych zbytečně nekupoval N75 a pak stejně musel čistit turbo. Dík za případné rady.
  2. Ahoj kolegové, mám dodělávané vyhřívání sedadel v octavii I MR 2003, origo dečky, origo kabeláž, origo ovladač, orig. relé 2 x č. 59 díl č. 1E0919533. Vyhřívání funguje, jen se mi zdá, že by ten nástup plného výkonu vyhřívání mohl být trochu rychlejší ( teď 3-4 min. ). Je nějaký významný rozdíl mezi relé č. 59 viz výše a dvojrelé č. 455 díl. č. 1U0919533 ? Je to jedno co tam je? Mám tam dát dvojrelé č. 455 ? Pomůžu si? Dík za rekace.
  3. Ahoj, mám podobný problém. Na Felicii začala svítit kontrolka airbagů (mám oba-řidič i spolujezdec). Na autě se nic neprovádělo, žádná oprava ani výměna čehokoliv. Vag vypisuje chybu 00532 - Napájecí napětí, 06-10 - signál příliš vysoký - sporadicky. Po vymazání chyby je tak jeden den vše ok, potom se chyba objeví znovu. Kde může být problém?
  4. Ludwig

    zámek salock

    Ahoj, o zámku řazení Salock českého výrobce už tady bylo něco napsáno. Určitě by, ale spoustu z Vás zajímalo kde zámek koupit, protože by měl být za rozumnou cenu (2.700 - 2.800,-)Kč a hlavně je super, že si ho namontuje sám téměř kdokoliv. Mě se místo nákupu zatím zjistit nepodařilo. Oslovil jsem majitele stránek www.vin-mark.cz kde zámek nabízeli, ale bohužel už ho nedodávají. Prý museli přerušit spolupráci s dodavatelem vzhledem k jeho nespolehlivosti. Pokud jste někdo zámek Salock (typ SL-002/06M)pro Škodu Octavia I TDI kupoval, dejte vědět kde a za jaké peníze. Dík
  5. No, myslím, že jen prohození čidel nestačí.Pokud je jedno z čidel vadné, parkovací asistent prostě přestane fungovat jako celek. Ať to "vadné" dáš kamkoliv pořád to řídící jednotka vyhodnotí jako závadu a park. asist. nebude fungovat.
  6. Tak potvrzeno. Správná lišta pro verzi kombi je číslo dílu 1U6 827 577 R. Tvar je identický s původní, ale rozdíl je samozřejmě ve vnitřku. Gumě nic nepřekáží a sedí po celém obvodu.
  7. Měl jsem podobný problém, jen u mě to prostě jednou začlo a už se to do normálního stavu nevrátilo. Vagem zjištěno jedno vadné čidlo. Po výměně vše zase OK.
  8. Tak dalším pátráním jsem zjistil, že lišta pro těsnící prvek bude skutečně jiná, než ta, kterou mám na autě já. Podle čísla, resp. písmen za číslem dílu se v Etce podle pracovníka zastoupení servisu Škoda objevují různé varianty. Jako nejvhodnější způsob zjištění odpovídající lišty mi bylo doporučeno zjistit VIN vozidla, které lištu včetně gumy pod ní má. Podle toho pak lze s jistotou v Etce najít přesné číslo dílu, resp. rozlišovací písmeno za tímto číslem. Takové auto jsem objevil hned před servisem, takže odpovídající lišta je objednaná a dnes bych se na ni měl jít podívat. Její číslo dílu je pro octavia kombi 1U6 827 577 R. Každopádně dám vědět jak to dopadlo, ale pokud to klapne, myslím, že jediný spolehlivý způsob pro kolegy s krátkou verzí je najít taky auto s lištou a gumou, ale pozor s MR min. 2009. Aby to nebyla dodělávka. Podle VINu takového auta se dotyčný dobere odpovídajícího čísla dílu. Protože je jasný, že lišta přijde v nějakém černém základu - dokáže někdo odhadnout kolik si může běžná lakovna říct za lakování lišty?
  9. tak jsem to tam nacpal zatím alespoň tak, že to sedí nahoře a po stranách, včetně problematických růžků, ale dole ani náhodou. Popravdě dole nesedí vzhledem ke dveřím ani nijak zvlášť v některých místech (oblouky po obou spodních stranách)samotná lišta. Myslím, že trochu potrápím kluky ze škodovky (resp. z autor. servisu) z oddělení náhr.dílů a snad na tu správnou lištu narazím. Určitě to nevzdám, protože tu gumu tam prostě chci a tak jak to mám teď to nechci nechat.
  10. jasně že má přesah, ta guma pod lištu má takový osazení, který má v případě ideálu přelézt přes hranu lišty a vytvoří tak všude stejnou sílu přesahu a nemůže pod lištu zatékat. Ale jak jsem psal, když demotuješ původní lištu a zkusíš na ni položit tu gumu, tak ten přesah-nebo osazení nemůžu na všech místech přes hranu lišty přesáhnout, teda tak aby guma držela na liště přesně tak jak má a jako celek by se to jen přidělalo na dveře. Tak jsem si myslel, že to bude když jsem tu gumu kupoval. Je ale skutečně možné, že k této gumě musí být i odpovídající lišta a pak je to jasný.
  11. dík za odpověď. Ona ta guma je k mání jako samostatný díl a vlastně nahradila dva malé obdélníčky pro podlepení růžků lišty. Dokonce jí zůstalo stejné číslo dílu jako ty růžky a když by někdo chtěl ty růžky objednat přijde mu místo nich tahle guma. Z toho mi vůbec nedošlo, že by se musela kupovat jiná lišta, ale je to možné. Ona ta guma, resp. její hrana nejde převlíknout na všech místech přes hranu lišty - teda alespoň při pokusech bez montáže na auto. Když o tom tak přemýšlím je možné, že aby to skutečně po namontování těsnilo je nutné, aby byla guma o něco menší a při montáži a přitahování lišty se ta guma roztáhne a přes tu hranu lišty se dostane. Kdyby to totiž pasovalo teď, tak by se při dotahování ta guma taky roztahovala do stran a vznikal by tam naopak nežádoucí přesah.Není nic snažšího než to vyzkoušet :-)
  12. asi bych ty místa vzal leštící a brusnou pastou Tempo (v tubě, cena cca 80,-Kč).Jde samozřejmě o to jak velká ta vrstva je. Jako original lak to držet nebude a mohlo by to jít dolů aniž bys poškodil ten origo lak co je pod tím.
  13. myslím, že jsi to špatně četl - mám na mysli podložku pod lištu osvětlení ne pod značku.
×
×
  • Vytvořit nový...