Přejít na obsah

Olda Homola

Uživatel
  • Počet příspěvků

    140
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

1 530 zobrazení profilu

Oznámení Olda Homola

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

3

Popularita

  1. pokud je pohledově OK, a chceš vyměnit jen pro jistotu, tak postačí prostá výměna, možná + základní proplach - tím nic nezkazíš. Já na tom svým praseti tu kapalinu sleduju, zatím dobrý, ale nejpozději na jaře plánuju výměnu s proplachem.
  2. Ahoj, oživuji tohle téma. Stalo se mi přesně to, co píše efoun, tedy mimo čerpadla. Zcela čirá chladící kapalina, úsady, expanzka zasraná jak jetel, ucpaná sahara. Jak jsem později zjistil, je to důsledek ignorace zjevného problému (vůz na leasing, přechozí majitel na to sral), kapalina nutně nemusí být něčím kontaminovaná, ale je značně tepelně namáhána ("přepaluje se") a degraduje, až časem zdegraduje do podoby čiré tekutiny,(+ symptomy popsané výše) ale hlavně - vypálí veškeré inhibitory koroze a motor koroduje!. Nenechte se odbýt, že je to neoriginální kapalina, používaná G13 takto opravdu dokáže zdegradovat!! Bohužel u "moderních" vozů s G13 je třeba často kontrolovat chladící kapalinu a v případě prvních náznaků usazenin hned propláchnout a vyměnit - předejde se tak drahé opravě s výměnou chladiče klimatizace, vodní pumpy a části rozvodů chladící kapaliny. VW toto nemá vůbec vychytané a kdo ví, jestli G12EVO bude tenhle problém řešit. Zde se vyplatí mít se na pozoru. Jen dodám, že se mi to stalo ve voze Passat B8 2,0TDI 110kW, r.v. 2016
  3. kdy jsou prosím v plánu digi přístrojovka a Full LED přední světlomety pro Supa?
  4. ciwe, ten Petrrr je dobrý máslo. Moje O2FL měla za celých 7 let jen měněnou lambda sondu..
  5. Tohle jsem našel včera na FB, docela mne po pobavilo.
  6. ceník už je https://www.auto.cz/skoda-karoq-cenik-108187
  7. ceník by měl být do konce června,ne?
  8. už se ví, kdy bude spušený konfigurátor? Prodávat by se měl začít tuším v půli července...
  9. Ahoj, mám octu 2FL, 1,6 MPI naj. 95 000 a taky mi to začalo dělat. Jak píše kolega botka, mám podezření na spojkové ložisko - ten zvuk je takové klapnutí, jako když příliš prudce dosedne spojkový kotouč k převodovce (či kýho šlaka jak přesně to funguje)..
  10. jo, ty zkušenosti by mne taky zajímaly... jde mi o komfort jízdy,Octa mi připadá taková uskákaná. Takový ty tuningový vyfikundace s nastavením světlé výšky mne moc neberou díky.
  11. no nevím, není to špatný, ale já natáhl po bocích pod podpěrama platíčka LED pásky a svítí jak sviň.
  12. žiarovky sú OK, byla by to docela haluz, kdyby jich tolik vyplivlo naráz... Závada objevena v motorovém prostoru, přepálená pojistka + okolo celé podivně natavené teplem, musím to dát na pořádné prověření, proč to..
  13. zdravím, dnes po nastartování se mi rozsvítila kontrolka vadné žárovky a zrychlené blikání naznačovalo závadu jedné z žárovek v blinkrech. Nicméně pro prověření stavu je to něco závažnějšího. Celkem nefunguje: -pravý přední blinkr - pravé přední potkávací světlo - pravé zadní obrysové světlo - žárovka P21W vpravo nahoře - levý zadní blinkr Pojistky jsem prověřil jako první, zdají se být OK. Víte prosím někdo co by to mohlo být? díky. Olda
  14. jo to nevím, ze známého vylezlo, že umí rozsvítit jen celé svítilny.... je to nějak podmíněné určitým typem řídící jednotky? Měl jsem za to, že pokud podporuje denní svícení, tak umí i toto... O.
  15. ahoj, našla by se dobrá duše, co mi nakóduje ty vertikální segmenty zadních světlometů? Brno, Vyškov, Blansko a okolí - díky. Byl jsem u nás v Blansku za známým elektrikářem a bohužel nula bodov...
×
×
  • Vytvořit nový...