Přejít na obsah

pet59k

Uživatel
  • Počet příspěvků

    118
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem pet59k

  1. Na vypínání dvou válců při sundání nohy z plynu jsem si taky chvíli zvykal. Je potřeba dát nohu z plynu o něco dřív a "doplachtit" s nulovou spotřebou. Vypozoroval jsem, že jsou případy, kdy pracují všechny 4 válce - z většího kopce. Takže to funguje dobře.
  2. pet59k

    Ruční brzda

    Sice už je Citigo prodané a na téma jsem úplně zapomněl odpovědět. Tak snad někomu pomůže, že určitá série (moje r. v. 09/2015) měla špatné pakny. Tyto při reklamaci vyměnily a už se ne buben nelepily. Řešeno to bylo po 5 letech v rámci prodloužené záruky (takže na poslední chvíli).
  3. pet59k

    Ruční brzda

    Nám taky zamrzá. Brzda seřízená a vyčištěná každý rok. Při velkých mrazech přes noc ji raději nepoužíváme. Auto naštěstí stojí relativně na rovině. Zdá se mi, že lanko normálně povolí, takže v bowdenech to není. Nějaká vlhkost v bubnu? Řešíme prudším rozjetím, ozve se rána a přestane to brzdit.
  4. Nám to dělá tenhle zvuk občas taky. Zatím jsem nevysledoval za jakých podmínek to dělá. Co takhle špatně nalepené přední sklo? Kabel od výškového repráku? Špatně se to lokalizuje. Zaměřím se na to a kdyžtak se ozvu.
  5. Moje Monte Carlo má taky 15ky. Se standardním sportovním podvozkem to sedí a tlumí parádně a tiše. Je až překvapivé, že OII na 16tkách je sice pohodlnější, ale při přejetí spáry hlučnější. U Citigo zimní plechové 14tky sedí v zatáčkách logicky hůře zato o trochu pohodlnější jsou, což se v zimě hodí.
  6. Já loni v červnu jsem na tom byl stejně. Před ME jsem auto pořádně prohnal, protože jsem tušil z fóra, že by mohl být problém. Bohužel jsem na místě čekal hodinu, takže to bylo stejně k ničemu. Technik to třikrát zkusil a hodnoty špatné. Stačilo to pořádně protůrovat těsně před měřením a hodnoty v pořádku. Říkal, že je to běžný jev u těchto motorů a dělá to snad každý.
  7. Vůbec bych žádnou clonu neřešil. Citigo se velmi rychle zahřívá. A souhlasím s tím, že nejvíce studeného vzduchu jde otvory v nárazníku a pokud není kryt pod motorem, tak ze spodu.
  8. pet59k

    Spojka Citigo

    Tak se taky přidávám do klubu špatně řešené spojky. Moje Citigo (08/2015), jak se teď ochladilo, bez vyšláplé spojky na neutrál mlátí tak nahlas, že si toho všimla i manželka. Zvažuji další postup, ale vidím to na reklamaci. Ještě že mám prodlouženou záruku. Určitě to souvisí s teplotou. V létě to mlátilo potichoučku, teď už je to docela síla. Auto má najeto pouze 22 tis. km. Jestli to dělalo od novoty nevím, auto mám od letošního léta.
  9. Mně to dělá občas taky. Pro sebe jsem si to odůvodnil, že to závisí na kvalitě benzínu. Projevuje se to totiž zřídka a diagnostika taky mlčí. Do benzínu přidávám aditivum a subjektivně se to děje méně často.
  10. pet59k

    Kola na zimu

    Tak nakonec to dopadlo úplně jinak. Koupil jsem jednu sezónu jeté plecháče. Zimní pneu Bridgestone na nich je sice starší, ale vzorek mají jako nové. Rozhodla neodolatelná cena vč. originálních poklic v ceně.
  11. pet59k

    Kola na zimu

    Ahoj, vybírám kola na zimu a nemůžu se rozhodnout, co koupit. Do úvahy přichází: 1. nové plecháče plus zimní pneu R14 (165/70 nebo raději 175/65?) 2. jeté lité orig. kola s novými zimními pneu R14 (175/65) 3. jen celoroční pneu Michelin CrossClimate 185/55 R15 dát na současná litý orig. kola a prodat za nějaký peníz letní Bridgestone Všechny ty varianty jsou cenově 8-10 tis Kč. Což by měl být cenový strop, takže na nové liťáky R15 s novými pneu, které by se mi líbily nejvíce, peníze nejsou. Neuvažuji, že bych pořizoval starší pneu. Předpokládaný nájezd je 4 tis. v zimě 6 tis. v létě. Doporučíte na takto malý nájezd dvě sady kol? Já po zkušenosti na své OII, kde je nájezd o malinko větší, docela váhám. Mám už 5 zim Continental TS850 a vzorek je cca 6-7 mm. Gumy asi dříve zestárnou než je ojedu. Nebo máte jiný nápad, jak řešit pneu při takto malém nájezdu? Jaká kola na zimu používáte? Díky za váš čas.
  12. Takže jsme pořídili Citigo ve výbavě Monte Carlo MR2016 a má ještě tu kratší převodovku. První malinké auto, které se mi líbí a dobře řídí. No a to nejdůležitější - manželka je z něj nadšená
  13. Jízda po dálnici se Citigo není v plánu. Bude jezdit kolem komína a po okreskách. Zde bude ta kratší převodovka výhodou.
  14. Super, takže vyberu auto do 10/2016 - tzn. jednoparabolová světla? Ono rozdíl v pružnosti je dle Světa motorů několik sekund a ne 0,4 s. Ten článek je tu i na fóru (Porovnání 55 kW a 44 kW verze - jednoznačně doporučují si připlatit). A souhlasím, že nad 4 tis. to už jelo, ale taky dost řvalo. Přišlo mi, že hluk motoru neroste lineárně. Auto mělo 2 tis. najeto, takže je možné, že by to časem bylo ve všech parametrech lepší. Samozřejmě, že jsem nečekal, že to pojede jako moje OII, ale ten skok v dynamice nebyl o jednu třídu ale o tři.
  15. Ahoj, plánuji koupit manželce "nové" auto. Volba padla na Citigo. Byli jsme si ho vyzkoušet a projet u prodejce. Byl to model s novými dvojparabolami a led páskem, ale ještě s kulatými mlhovkami, takže asi MR2017. Byla to 55 KW verze plně vybavená vč. nového klimatroniku. Auto vyhovovalo prostorem, zpracováním, jízdními vlastnostmi atd. Co mne přišlo jako velký problém byla pružnost motoru. Je pravda, že fungovala klimatizace, ale hlavní problém podle mne byly dlouhé převody. Na fóru jsem zjistil, že od roku 2016 se prodloužily. Vzhledem k tomu, že po dobré zkušenosti hledám opět roční auto (stáří do 18 měsíců), tak mne napadlo, že bych mohl ještě sehnat verzi s kratší převodovkou. Proto bych se rád zeptal, od kterého měsíce výroby proběhla tato změna. Je to od MR2016 nebo MR2017 nebo někde mezi?
  16. pet59k

    Battery low

    Ano dávají se takto malé baterky. Je to z ekonomických (cena) a ekologických důvodů (hmotnost).
  17. pet59k

    Battery low

    Tuto hlášku na rádiu jsem už taky několikrát viděl. Jednou jsem vzal rovnou multimetr a změřil baterku - měla pod 12 V. Auto ale v klidu nastartovalo a baterku jsem dal na nabíječku. Hold cena za malou kapacitu baterky. U mě stačí několik krátkých jízd, časté nakládání věcí (svítí stropní lampičky) a jedno důkladnější vysávání auta a je baterka na dně. Mám taky origo 44 Ah. Až tato odejde, koupím větší.
  18. Výměna oleje + olejového filtru (autorizovaný servis) + prohlídka po dvou letech byla u mne do 1000 Kč. Olej jsem měl ovšem vlastní. Teď se chystám na další, tak pak napíšu.
  19. "Cvrlikání" jako šicí stroj za studena pozoruji taky od začátku co auto mám. Jde to od motoru. Při jízdě bez plynu zmizí, protože se nevstřikuje palivo, takže si myslím, že to dělají logicky vstřikovače. Slyším to při vypnutém rádiu. Jak se motor zahřeje je to slyšet taky ale výrazně potišeji. Neřeš to. Je to asi vlastnost motoru. Je to prostě takový tichounký "nafťáček". Řetěz se mi taky pár krát do roka ozve. Většinou, když déle nejezdím a blíží se výměna oleje. Chroustne si tak 1 s po startu. Mám najeto přes 40 tis. km.
  20. Také používám dva roky NB+ a světlomety bez známky únavy.
  21. Argumentem může být, že řetěz je přece doživotní Ne, vážně, cena dobrá. Třeba ty nové součástky vydrží i déle. Neexistuje bezproblémový motor.
  22. blazin: A kolik tě ten servis stál? Měla Škoda nějakou spoluúčast?
  23. Super, jsem zvědav, v jakém stavu díly budou a jaká bude výsledná cena výměny.
  24. Takto zničený koberec v kufru svědčí, že auto dostalo hodně zabrat. Beru, že tady někteří argumentují, že najedou taky pod 10 000 km/rok, ale zbavovali byste se přes autobazar svého auta pak po pěti letech, kdy je auto teprve zajeto a potřeba velkých investic je ještě v nedohlednu? Já teda ne. Nechal bych ho někomu v rodině nebo známému, pokud bych už teda toužil po novém autu nebo kvůli odpočtu daní.
  25. Hlučnější výfuk kolem 1200-1300 otáček mám taky. Dle videí na youtube je to snad u každého auta. Něco podobného, jen nepatrně méně výrazné, má i tátova 1.2 TSI.
×
×
  • Vytvořit nový...