Přejít na obsah

Krejdy

Uživatel
  • Počet příspěvků

    259
  • Registrace

  • Poslední návštěva

1 Sledující

Kontaktní metody

  • Web URL
    http://
  • ICQ
    0

Návštěvy profilu

1 737 zobrazení profilu

Oznámení Krejdy

  1. Tak prý po centraci kardanu a přizpůsobení HALDEXu, prý odstraněno. Ve čtvrtek bych měl auto po měsíci vyzvednout, tak uvidíme...
  2. Zdravím, mám OIII fl 2.0 Tsi 4x4 DSG, aktuálně najeto 58 tis. Už od převzetí v salonu jsem si všiml chvění auta, který jsem nejvíc pociťoval ve volantu, radičce a na slunečních clonách. Servis od začátku vše přisuzoval 18" kolům a nedokonalému vyvážení a kvalitě českých silnic. Ale, že to není nic velkého, že to skoro necítí, kdybych jim to neřekl. Ale postupem času se jemné chvění začalo zvětšovat a tak jsem koupil novou sadu kol jak zimních tak letních - nepomohlo. Po necelých dvou letech a 50 tis km se přidalo ke chvění v intervalu otáček 2750 - 3250 ot/min ještě dunění při brždění motorem při klesání otáček z 3250 - 2750 ot/min - zvuk bych přirovnal přejezdu zhuštěných čar před přechodem pro chodce. Není to závislé na rychlosti - pouze na otáčkách tudíž je jedno jestli jedu 80 na 3ku nebo 130 na 5tku a ještě jsem zpozoroval, že je to znatelné až při zahrátém motoru. Takže teď 2 měsíce před koncem záruky jsem začal řešit s autorizákem. Po třech týdnech je výsledek ten, že jim ŠA povolila vyměnit Haldex. Před výměnou Haldexu, prováděli zkušební jízdy bez kardanu a dunění se projevovalo stále. Když mi volali, že budou měnit Haldex a řekli mi, že jezdili bez toho kardanu, tak jsem jim rovnou řekl, že si myslím, že to tím nebude, když defakto to co budou měnit odpojili od zdroje otáček a stejně to pořád duní. , No řekli, že mají svázané ruce, že musí dělat to co řekne výrobce, ale po výměně dunění i chvění přetrvává. Začínám si myslet, že mi zachvíli vymění půlku auta a stejně to k ničemu nebude. Můj osobní názor je buď převodovka nebo něco na motoru - co je nějakým stylem spojené s otáčkami motoru a úrovní zahřátí. Nemáte někdo podobnou zkušenost nebo nápad co by to mohlo způsobovat?
  3. Krejdy

    MR 2020

    Dneska mi bylo řečeno, že prý pozičky byly zrušené 48KT a nahrazeny odrazkou, nevím nějak se mi tomu nechce věřit, můžete to někdo potvrdit nebo vyvrátit? Co se týká osvětlení v zrcátkách zatím prý zjišťujou, protože aktuálně ve všech cenících a výrobních programech je osvětlení je ŠA stále nabízeno, ale naznačili mi, že prý to asi nepůjde dodělat, že by to bylo moc složité, a že to prý nejspíš ani nepůjde technicky, tak že nejspíš ŠA poskytne nějakou slevu. To se mi, ale nelíbí!!!! :-( Když vím, že to doděla lze a myslím si že to není nikterák náročné??? Můžete mi někdo poradit s kým se to případně dá řešit napřímo, protože mám takový pocit, že to salon moc řešit nechce - respektive ten prodejce mi přijde dost mimo mísu.
  4. Krejdy

    MR 2020

    Navíc jsem zjistil, že nesvítí ani poziční světlo, které s Ambietním osvětlením má svítit? A odnímatelnou lampičku tam taky nemám :-(
  5. Krejdy

    MR 2020

    Přesně to, ono je to součástí paketu Plus ještě společně s 17" koly a čalounění kůže/látka. Je to tam o začátku, kolega auto přebíral někdy v polovině minulého roku a Bording Spots tam má, ale nám teď auta dorazily bez Boarding Spots, no uvidíme v pondělí to bude salon řešit s ŠA.
  6. Krejdy

    MR 2020

    Zdravím, nemáte někdo nějaké informace o vnějších zpětných zrcátkách u OIII? Objednaná specifikace Style Plus plus nějaké prvky navíc, ale dorazila se sklápěcími stmívacími zrcátky, ale bez osvětlení nástupního prostoru. Ani nevím o této možnosti u OIII, že by šla objednat? V konfigurátoru jsou zrcátka s osvětlením, v katalogu také, ve výrobním programu také, ale fyzicky tam trojúhelníček s diodami není??? Vím o možnosti u OIV ambition světélka nejsou, ale u OIII to snad nejde ani objednat??? To samé se stalo dalším třemu kolegům v práci objednnané stejné specifikace v polovině listopadu 2019, nyní dorazili a všichni jsme bez osvětlení?
  7. Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli se někomu podařilo úspěšně dodělat Drive Mode Select? Před 4 roky Ferda psal, že to nelze, tak se ptám jestli se náhodou něco nezmenilo? Díky
  8. Krejdy

    LED osvětlení RZ

    Ale v origo servise to neumí :-( Už vyzkoušeno...
  9. Krejdy

    Brzdy

    Zdravím, už od najetých cca 12 tis km pozoruju, že jakmile venku prší a je vlhko tak mi každé ráno nebo když auto déle stojí, tak při brždění pískají (spíš hučí) zadní bubny. Jakmiloe párkrát zabrdím tak se jakoby ohřejou a je to OK. Ale poslední dobou se stává, že ty bubny pískají i po delší cestě dešti a nemusí to auto ani dlouho stát. Když mi měnili okno tak se se ptal v servisu a tam mi řekli, že to je tím, že zatahuju přes noc při prakování ruční brzd, prej abych to nechal jen se zařazenou rychlostí - no nevím na to odvahu nemám. Ale nyní už to dělá i při jízdě v dešti - tak to tou ručkou asi nebude. Nemáte někdo podobný problém. Dost mě to u nového auta točí a starších aut co jsem měl dříve se to nikdy nestalo. Nejvíc mě to točí, u přechodů, když pouštím lidi, tak přijíždím jak nějaká stará plečka...
  10. Tak jsem to dneska zkoušel a mě to teda nefunguje. V 70 km/h jsem šlápnul na brzdu, že jsem ji skoro prošlápnul, brzdovky ani neblikaly a ani varovky nezačaly blikat po zastavení. Zkoušel jsem top 3x a nic. Máte to někdo vyzkoušené? Ani v návodu jsem to nikde nenašel - našel jsem to pouze u návodu na OIII. Ještě to tedy zkusím zabrdit ze těch 80 km/h pamatoval jsem si jen těch 60 km/h.
  11. Nevíte jestli lze dokódovat do FIII signalizaci nouzového brždění a asistent rozpoznání únavy?
  12. Ahoj, je možné Smartlink nějak dokódovat, když ho nemám v menu? Mimo návštevy autorizáku? MR2016 - Bolero. Díky
  13. Ahoj, chtěl jsem se zeptat jestli, už jste někdo slyšel něco podobného od prodejce? Nebo jestli o tom někdo nevíte něco více, případně to vyvrátit. U prodejce mi bylo řečeno, že nová auta mají elektronicky omezený výkon na 70% a jezděním se automaticky "otevírají" na 100%. Prej kvůli zajíždění atd. Díky za odpovědi a reakce.
  14. Zkoušeli jste někdo "zrcadlit" ten film, o kterém mluví v tom videu???
  15. Chtěl bych se zeptat, když nechám deaktivovat Start/Stop systém, lze to pak v budoucnu zase vrátit? Slyšel jsem, že je to nevratné. A ještě jsem se chtěl zeptat na ten Smartgate? Ferda se o něm nezmínil ve funkcích na dokódování, takže to opravdu vyžaduje ještě nějaký hardware, aby to šlo, když to není z výroby?
×
×
  • Vytvořit nový...