Přejít na obsah

Zdeněk63

Uživatel
  • Počet příspěvků

    8
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Zdeněk63

  1. Zdeněk63

    Fabia III

    Ještě k té šířce - 9 cm navíc už je opravdu dost, s tím už bych se do mé staré garáže nevešel. Už teď to mám s Fabií II jen tak-tak (sklopená zrcátka jsou samozřejmostí), a když si ještě k tomu připočtu průjezd přes dvůr v šířce 2 m (ani o fous víc) do mírného esíčka, to už by fakt nešlo. Jakožto potenciálínho zákazníka mě to docela štve, Fabia se mi líbila právě proto, že je poměrně úzká a dalo se s ní parkovat leckde. Doufám, že mi vloni kupovaná FII vydrží tak dlouho, že se třeba mezitím objeví Fabia IV zase zúžená... (a doufám, že třeba nebude prodloužená, protože ani na délku nemám rezervu víc jak 15 cm)
  2. No, tak jsem to spočetl - ve svém okolí znám 4 lidi (se mnou tedy 5), kteří měli podpálený ventily a museli měnit hlavu u motoru HTP. U 3 to byla Fabia I a u 2 (včetně mě) Fabia II. Jeden měnil hlavu už tuším po 12 000 km, ostatní většinou mezi 40 - 70 000 km. To je myslím celkem dost... A ještě k těm otáčkám motoru - jen jsem tady přepisoval to, co mi říkal technik po výměně hlavy. Samozřejmě jsem se nikdy na pětku neploužil čtyřicítkou, jak tu padlo, ale padesátkou na čtyřku po plynem jsem tam měl dost často. No a to je právě špatně - motor byl zatížený a měl méně než 2 000 otáček (cca 1 800). Od výměny hlavy to pod plynem točím už víc.
  3. Upřesním to - těch 2 000 otáček myslel samozřejmě při jízdě se zařazeným rychlostním stupněm a přidaným plynem, volnoběh není třeba řešit. Od tý doby přeřazuju výš až když mám přes 3 000 otáček (dříve jsem řadil třeba už u 2 800, takže po přeřazení mi otáčky spadly na cca 1 800).
  4. K tomu vracení zplodin z katalyzátoru zpět dochází nikoli při brzdění motorem ale při jízdě pod 2000 otáček. Já kupoval FII s HTP 47 kW v červnu 2006 a za pět let po najetí cca 48 000 km mi kvůli propáleným ventilům měnili celou hlavu (naštěstí zdarma - celou dobu jsem pravidelně jezdil do origo servisu). Při koupi mi řekli, že by otáčky moc často neměly poklesnout po 2000. A při výměně hlavy mi to servisák upřesnil - v žádném případě nesmí otáčky klesnout pod 2000!
  5. Mě to nestálo nic, protože jsem to uplatňoval jako chybu v záruční době a servis (samozřejmě značkový - nikam jinam nejezdím) to nakonec uznal.
  6. Já s tím měl problémy taky, už před pár lety. Koupil jsem Fabii II v r. 2007 a chování bylo přesně takové - při studeném startu a venkovní teplotě nad 20 °C velké kolísání otáček. Pak jsem tuším někdy tady našel, že je to vada prvních verzí a že je třeba přeflashovat řídící jednotku (teď to téma ale nemůžu najít), tak jsem s tím zajel do servisu. Byl jsem tam asi 3x, nakonec jsem jim tam auto 2 dny nechal, aby si mohli vyzkoušet studený start při vyšší tepltoě vzduchu - no a to přeflashnutí mi udělali a od té doby je klid. Jen takový poznatek - přeflashování způsobilo, že při teplotách cca nad 18 °C jsou otáčky na volnoběh po studeném startu vyšší (asi tak kolem 1100 - 1200), než při nižších teplotách.
  7. Zdeněk63

    Držák na mobil

    Z vlastní zkušenosti doporučuji tento netradiční ale perfektní držák Brefo Spider: http://www.sunnysoft.cz/zbozi/067PBF-001/breffo-spiderpodium-univerzalni-drzak-pro-telefony-cerna.html Používám jej ve Fabii na dotykový mobil s navigací a fakt si ho nemůžu vynachválit. Mobil v tom drží až překvapivě pevně, akorát to chce najít vhodné zakřivení nožiček, které strčíš do průduchů klimatizace. Z originálního držáku mi mobil na nerovnostech vypadával, teď to vůbec nehrozí. Navíc umístění na skle nebylo vhodné vzhledem k velikosti displeje i krátkosti napájecí šňůry, teď je vše OK.
×
×
  • Vytvořit nový...