Přejít na obsah

romar

Uživatel
  • Počet příspěvků

    17
  • Registrace

  • Poslední návštěva

O uživateli romar

  • Narozeniny 18.11.1965

Oznámení romar

Nováček

Nováček (1/14)

2

Popularita

  1. Ahoj měl jsem stejný problém.Bylo to čidlo ABS.Musíš zajet na diagnostiku.Tam ti zjistí které čidlo je špatné.Nebo to může být pojistka na baterii jak jsem se tady na foru dočetl.
  2. Zdravím příznivce Škody Octavie 1.Mam Škoda Octavia 1.9 TDi 81 Kw 2003.Zde na foru je hodně psáno o problémech s ABS.Můj problém byl,že mi svítily zároveň kontrolky ABS a ASR.Někdy mi svítily pořád a někdy při delší cestě zhasly a pořád dokola.Tady na foru jsem se dočetl že by to mohly být pojistky na baterce.Vyčistil ale nepomohlo.Tak jsem zajel na VAG.Tam mi zjisti že je vadné PZ čidlo ABS.Tak jsem se pustil do výměny čidla ABS.Možná se někteří budou smát že je to zbytečný příspěvek ale řeknu Vám není to žádná legrace vyměnit to čidlo. Nejdříve jsem sundal kolo.Pak vymontoval brzdič a nakonec kotouč.Potom máte lepší přístup k čidlu.Čidlo je uchyceno ze zadu šroubkem(inbus).Nejdříve jsem se snažil to čidlo vypáčit.Samozřejmě že nešlo.Tak jsem začal do něho bušit ostrým sekačem.Take nic.Vzal jsem a to se možná nebude líbit některým kutilů do dřeva dláto,kterým jsem to čidlo odsekl.A to byla ta správná volba.Zbytek toho čidla jsem par údery vytlačil ven.Použil jsem důlčik většího průměru.Nové čidlo tam jen tak nedostanete.Musíte ten otvor pořádně očistit.Použil jsem pilník(hrubý) a smírek.Pak jsem ten otvor a to čidlo promaznul měděnou vazelinou.Čidlo tam bez větší námahy vklouzlo.Pak ho jenom zajistíte šroubkem a je to hotové.Práce trvala cca 1 hod.Přikládám pár fotek jak jsem to dělal.Přejí Vám hodně úspěchu při výměně toho čidla. Tak dopadlo to staré čidlo ABS Vyčistit otvor Použité nářadí Na fotce je pilník jemného zrna,použil jsem pak hrubší. A tak vypadá namontované nové čidlo ABS
  3. Zdarec chlapi.Včera byl nádherný den,tak jsem natřel brzdiče.Zvolil jsem barvu zelenou RS.Mám světle modrou Octavii.Přikládám pár fotek.Možná to někomu pomůže v rozhodování jakou barvu na brzdiče použít.
  4. Děkují ti za ten odkaz.Asi si ho objednám.Jinak ta pneu je proražená na kord.Tak že každopádně budu měnit.
  5. Dík za kontakt.Pro mně je to trošku od ruky.Jablunkov-Č.Budějovice.V mém okolí nevím o nikom.Zkusím ten kit.Můžeš mi napsat o jaký kit se jedná a kolik stojí?
  6. Otázka pro foxdivemastera.Nevíš jakým kitem se to dělá? Nejsem v tom moc zběhlý.Může poradit i někdo jiný.Dík
  7. Teď jsem se dostal k počítači.Jsme 4-člen. rodina tak jsem na řadě.K tomu problému.Přikláním se k tomu že to je kosmetická vada.Tak to zabrousím pilníkem jak mi radí foxdivemaster.Jinak děkují za názory a rady.
  8. Přikládám pár fotek co jsem teď pořídil.
  9. Dobrý den všem příznivcům O1.Poradí mně někdo jak opravit lité kolo? Mám 16" kola.Mojí manželce se stala nepříjemná věc.Z boční cesty ji vjel bezohledný řidič ta strhla řízení vpravo a najela pravým kolem na obrubník.Tím došlo k utržení kousku pneumatiky/10 cm./ a uštípnutí okraje lit.kola.Také těch 10 cm /není to v kuse/,nevím jak to popsat.A je to na vnější straně lemu lit.kola.Slyšel jsem že to jde navařit a pak vybrousit.Tak nevím nechám si poradit.Předem děkují za radu.
  10. romar

    Zimní pneu

    Děkují za odpovědi.Jsou dostačující.
  11. romar

    Zimní pneu

    Jestli jsem to dobře pochopil,když mně zastaví policajti a budou mi chtít změřit vzorek tak mi to budou měřit od toho kontrolního bodu?
  12. romar

    Zimní pneu

    Zdravím všechny.Je to můj první příspěvek do tohoto fora.Tak doufám že to nezvořu.Ale k věci.Jsem vyčetl že od 1.11.2008 může být minimální vzorek 4 mm.Zajímalo by mně odkud´ se to měří.Jestli od kontrolního bodu nebo kde končí drážka.Předem děkují za odpovědi a názory.
×
×
  • Vytvořit nový...