Přejít na obsah

neo-xp

Uživatel
  • Počet příspěvků

    11
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení neo-xp

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Ahojte, mám Octavku 1.9 TDI 66kw, r.v.2002, najeto 380 000km, standartní pětikvalt. Poslední cca 2000km začalo pravděpodobně v převodovce něco hučet. Je to slyšet od rychlosti cca 80km a se zvyšující se rychlostí stoupá i hluk. Je to podobné hučícímu ložisku v kole, nebo hučení levných zimních pneumatik, ale ani jedno z toho to není, po sešlápnutí spojky i při ubrání plynu nic slyšet není. Hluk se začne projevovat při akceleraci. Napadá někoho co by to mohlo být? Pravděpodobně to bude nějaké ložisko, ale které ... Díky za případné rady.
  2. Ahoj všem, prosím o radu. Mam Octávku 1.9 TDi 66kw, rv.2002, najeto 360 000km. Dělal jsem generálku přední nápravy, měl jsem vyndané potrubí od turba až po ERG a ERG ventil jsem měl venku a trochu ho vyčistil. Teď se mi však zdá, že má motor při záběru takový hrubší zvuk (připomíná mi 2l v OII Tdi). Udelal jsem proto diagnostiku všech možných věcí podle servisní příručky, všechno je tak jak má být (od začátku co auto vlastním je v paměti závad 19561 - Prepinaci Ventil klapky v sani (N239) Preruseni/zkrat ke kostre - sporadicky ale někde jsem četl že to nemá žádný zásadní vliv na funkci motoru, takže jsem to neřešil) až tedy na jednu věc. Dělal jsem kontrolu plnícího tlaku turba podle příručky, kde se má nejdříve odpojit N75ka a otestovat tlak. Požadovaný tlak je 1550-1750 mbar, já jsem však naměřil jen 1050 mbar. Po připojení N75ky je tlak tak jak má být (naměřeno 2100mbar. Poté jsem ještě testoval skupinu hodnot 10, kde je na prvním místě množství nasávaného vzduchu, které by mělo být 800-1100mg/H ale já jsem při 3000ot/min naměřil 735mg/H... Napadá někoho co by to mohlo být? Mám to řešit, nebo to mam nechat být? Auto mam dva roky, za tu dobu najeto asi 100 000km a nezdá se mi, že by začalo jezdit nějak hůř... Přikládám ještě log kanálů 3, 8 a 11 ( http://www.uloz.to/4996616/log.rar ). Diky moc za rady.
  3. neo-xp

    Přední náprava

    Mám OI TDI 66kw, r.v.2002, najeto 350 000km. Dily jeste nevim, mam jiz dopredu koupena loziska SKF, nevim jeste co dat za kotouce ( Brembo nebo Zimmermann ), jinak vyber asi provedu az na prodejne..
  4. neo-xp

    Komplet brzdy

    Zdravim, budu delat generalku predni napravy a pri te prilezitosti vymenim taky jiz skroucene brzdove kotouce. Rozhoduju se mezi znackami Brembo a Zimmermann. Mam OI TDI 66kw, r.v.2002, najeto 350 000km. Je mi jedno, jestli budou vrtane, drazkovane nebo obycejne ( nevim jake jsou nejlepsi pro klasicky, nesportovni provoz ). Rocni najezd mam okolo 60 000km, 1/3 dalnice, 1/3 mimo mesto, 1/3 mesto. Snazim se nejezdit moc agresivne. Poradite mi, ktere budou pro me lepsi? Diky :-)
  5. neo-xp

    Přední náprava

    Dobre, vymenim tedy radeji cele spojovacky. Tlumice by mely byt v pohode, ale asi jeste zajedu nekam na test tlumicu, abych mel jistotu :-).
  6. neo-xp

    Přední náprava

    Ahoj, chystam se na generalku predni napravy. Chtel bych se zeptat, jestli je seznam nize uvedenych veci pro celkovou generalku napravy kompletni, nebo jsem na neco zapomel. - ulozeni tlumicu - loziska kol - brzdove kotouce + desticky - ramena -> čep, silentblok - 2x - silentbloky stabilizatoru - tycky stabilizatoru - cepy rizeni Diky moc za rady :-).
  7. Ahoj všem, prosím o radu. Měl jsem prodřenou hadici vedoucí ze servopumpy dopředu k převodu řízení. Hadici jsem nechal opravit a vrátil zpět, dolil olej ( originál VW), ale při otáčení volantem s nastartovaným motorem se ozývali divně zvuky, řízení šlo přerušovaně. Pak jsem se dočetl o odvzušnění pomocí točení volantu z jedné strany na druhou, tak jsem volantem točil bez nastartovaného motoru asi třicekrát. Teď už jde řízení lépe, ale pořád při mírném pootočení volantu je posilovač hlučný, jakoby tam byl ještě vzduch nebo co ... Neví někdo co by s tím mohlo být? Díky
  8. Ještě mám jednu otázku. Vím že v manuálu je napsáno, že se šrouby na čerpadle mají vyměnit. Když jsem kupoval kladky apod. tak jsem se na to v obchodu ptal a řekli mi, že šrouby nemají, že po nich nikdo nic takovýho nikdy nechtěl... Takže mění je někdo, popř. jestli ano tak kde je koupit.. Díky
  9. Chtěl bych se zeptat, je opravdu třeba po výměně rozvodů na 1.9 TDi 66kW znovu kontrolovat a seřizovat předvstřík? S čerpadlem bych přeci pohnout neměl, ne?
  10. Ahoj, koupil jsem si prevodnik od firmy DIGITALDYNAMIC MI090 AVX. Instalace probehla OK, ale nedari se mi to zprovoznit... Poprvy mi nesel zvuk, pak zacal jit, ale prestal jit obraz, pres obrazovku beha takova barevna cara, ktera se zrychluje pokud se v pripojenem DVD prehravaci roztoci DVDcko... Zkousel jsem vsechno mozny prenastavit, ale porad je to stejne,nesetkal se s tim nekdo? A jeste jedna vec, pokud zapnu prehravac, tak se sice navi prepne na aux, ale jen obraz, zvuk je porad prepnut na radio... Diky za pripadne rady
  11. Ahoj, chtěl bych se zeptat jak vypadá obraz na navigaci DX, da se na to koukat nebo je lepsi koupit neco lepsiho? Jde mi o to jestli stoji platit tech 5000 za převodník... Dík
×
×
  • Vytvořit nový...