Přejít na obsah

jarv

Uživatel
  • Počet příspěvků

    219
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem jarv

  1. Pokud si vzpomínám, tak na tomto fóru někdo poukazoval, že je nutné nechat SD kartu ve slotu několik dní a že si to tu aktualizaci natáhlo (bez jakékoli informace). Projevilo se to za několik dní ve změně čísla. Prostě velmi nekonformní. Ale možná někdo další přijde s lepším vysvětlením.
  2. Potvrzuji, že ty háčky a šrouby jsou "vopruz". Připevňuji tak, že zachytím háček za mřížku masky a pak šroubuju a zároveň táhnu šroub směrem ven / dopředu. První ještě jde, ale ten druhý napoprvé nikdy nedám -:)
  3. Zdravím, popisované mám i na Scale, viz podpis. Blbne po aktualizaci, pomáhá tovární nastavení. Je to otrava.
  4. Ano, stejný hlas při telefonování. První pocit jako když si ze mě někdo dělá prču. U mě se to po chvíli nevzpamatovalo, musel jsem přes tovární nastavení - otrava.
  5. Připojuji se. Po nahrání aktualizace v servisu (polovina července) vše fungovalo jak má. Pak další automatická aktualizace (cca před 3 týdny), která probíhala přerušovaně (protože auto v pohybu). Pak nastal problém s telefonováním - jiný zvuk vyzvánění, volající na druhé straně má pozměněný hlas. Jednou jsem to zkusil dát do továrního nastavení - pomohlo na chvíli. Teď to zkusím ještě jednou. Pokud ne, volám do MB. Jen pro informaci č. zařízení 3V0035816E, HW H22, SW 0278.
  6. Asi ano, ale nepůjde to online aktualizovat. Takže aktualizované aplikace (waze, mapy ...) pak používat navigace z telefonu.
  7. jarv

    Scala kódování

    Já měl to upozornění na málo vody v ostřikovači již u převzetí nového vozu. Tedy z fabriky nebo z předprodejního servisu.
  8. Tam je to pravidlo - milovické ONO určuje ceny, i pumpy Shell v Ostroměři.
  9. Tak hlavně, že máme jasno a dopředu nalajnováno, a je čeho se držet ;-)
  10. No, já spíš mluvil o tendenci ve zvyšování rozdílu. Tu tendenci by nevysvětloval skokový rozdíl ve spotřební dani.
  11. Ten cenový rozdíl mezi benzínem a naftou v současné době (průměrně 5 Kč/l) je pro mne nepochopitelný. A má tendenci se ještě zvětšovat.
  12. jarv

    Scala kódování

    Jdu s trochou do mlýna: DO dlouhý stisk odemknutí: dveře, vyklopení zpětných zrcátek a stažení oken; zamknutí opačně. Otevření 5. dveře: dlouhý stisk otevření (na velkou vzdálenost, dveře a okna zavřená), dlouhý stisk při otevřených (blízko auta) zavření 5. dveří (dveře a okna zavřená). Vše doprovázené probliknutím blinkrů. Myslím si, že je to takto nastavené u prodejce v servisu v předprodejní přípravě.
  13. Ta aktualizace je on-line. Teď je potřeba jen kontrolovat, jak se aktualizuje - přibližně po 2 měsících. Já s tím nemám problémy. Jen mně na tom vadí ta neaktuálnost, třeba ve spojení s aplikaci Traffication. V tom je třeba Waze lepší. Ale zase mapa v kapličce pod volantem je fajn. Ještě lepší by bylo zrcadlení na předním skle. No, to už chci moc.
  14. Výměna oleje (včetně filtru, vypouštěcího šroubu), brzdová kapalina, pylový filtr - neplatil jsem nic. Jen za výměnu kol letní za zimní chtěli 85O Kč. Ten servis "plus" mě stál pokud si dobře vzpomínám 20K na 5 let nebo 100k km.

  15. Moje zkušenost s předplacením "Plus". Servis na 30 000 - výměna brzdové kapaliny, výměna motorového oleje (včetně filtru, vypouštěcího šroubu), pylový filtr, vše z předplaceného. Platil jsem pouze výměnu kompletních kol (zimní za letní).
  16. Zdravím. Jen obecně k navigaci (jak vidět v podpisu, nemám supa). To číslo u NB je určitě zastaralé. Mělo by být aspoň 23.1. Kontrola by mohla být tím, že se porovná nějaká nedávno otevřená silnice, kruháč apod., zda to v mapě je. Pokud je nový software, může trvat i měsíc, než se bude aktualizovat NB. Pokud vím, tak u těch starších navigací, které měly aktualizace přes USB se mělo přecházet na aktualizace on-line. S vlastní zkušenosti, kdy jsem byl netrpělivý a chtěl co nejnovější aktualizaci mapy, jsem došel k poznání, chce to trpělivost.
  17. Já už stahuju aktualizace je přes on-line připojení. K aktualizaci obsahu: ze zkušenosti s otevřením D11 a křížení s D35 aktualizace trvala pokud si pamatuji přes dvě stažené aktualizace. Takže nemusí to být hned a odpovídat skutečnému stavu.
  18. U mého auta to trvalo cca 3 měsíce než se aktualizovala navigace. Chce to trpělivost a hlídat si, kdy se aktualizace ukáže v nabídce. Ale taky jsem byl ze začátku dost netrpělivý.
  19. Tak tohle je jen o důvěře. Fotit si baterku v klíči než dám auto do servisu, tak to už je absurdistán.
  20. Asi to zvolit tovární nastavení, tím se bude muset vše znovu nastavovat.
  21. jarv

    Travel assist

    Není v nastavení zaškrtnuto "překročení rychlosti" nebo tak něco?
  22. jarv

    Tempomat

    Mám odzkoušeno, že adaptivní tempovat drží rychlost v koloně do asi 30km/hod., se zařazeným 2 rs. Vyhovuje mně to.
  23. 1. říjnem skončilo snížení spotřební daně na benzín (1,5 Kč?), takže asi proto.
  24. Ta odpověď mě nepřekvapuje. Moje zkušenost - často (avšak nepravidelně) výpadky nastávají v pátek nebo v pondělí a s tím i aktualizace SW. Takže na fungování v tuto dobu moc nespoléhám.
×
×
  • Vytvořit nový...