Přejít na obsah

tapir

Uživatel
  • Počet příspěvků

    20
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem tapir

  1. Zdravím všechny co tuto parádu už maj za sebou a vzhledem k tomu,že já jsem na začátku prosím o rady co shánět a na co nezapomenout při nakupování dílu na tuto přestavbu. Nejlepší řešení se mi zdá vše použít ze seatu LEON CUPRA ale rád si nechám poradit a přivítám jakékoli zkušenosti. Co koupit raději nové a co stačí použité?Díky za pomoc
  2. tapir

    1.8 TURBO

    No to je paráda taky by se mi to líbilo akorát nemyslím že to je moc finančně zajímavý četl jsem že to vychází na nějakejch 40 tis to se mi nechce dát nebo to máš ¨za jiný peníze? Je to asi i dost technicky náročný ne? Hlavně ať to někdo nebere že zakládám nový téma jen prosím Molocha o jedno info k 6ti kvaltu. Kdy to budeš mít hotový?
  3. tapir

    1.8 TURBO

    No konečně to někdo napsal za mě už jsem byl taky skoro otrávenej těma dohadama o nesmyslné spotřebě a rekordech který mě v podstatě vůbec nezajímaj protože je nemůžu a ani nechci dosahovat zajímaly mě opravdu krátký a jasný reakce a to že se do toho zapletly i čtyřkolkáři jedině dobře původně jsem jí taky chtěl ale odradila mě ta vyšší spotřeba což tady teda o moc vyšší nikdo neuvádí ale budíž podle výrobce to mohou být až 2 litry +. A za další je fakt že tímhle dáváme ne moc dobrý rady těm co chtěj tuhle motorizaci jelikož za 4 litry rozhodně jezdit nebudete ale zas by jsme křivdili těm co napsali reálnou spotřebu a za to díky. V úterý jsem jel zas Prahu a po 100km mi to ukázalo průměr 6.9 při né vyšší rychlosti jak 100 km za hodinu ale ve špatnejch zimních podmínkách takže myslím že v létě můžu litr odečíst a to už by šlo ale asi mám něco s motorem protože nevím jak bych dosáh na těch 4 až 5 litrů. A hlavně končím s úspornou jízdou bylo to spíš ze zajímavosti nechci aby si tiráci při pohledu na moji záď 20V TURBO klepali na čelo proč je nemůžu rychlejc předjet a proč je napodobuju když se předjížděj navzájem. TAKŹE Dík všem a hlavně ať jezdíme radši těch 130 za pohodovejch 7 až 8 L.
  4. tapir

    1.8 TURBO

    Tak hoši ani jsem nečekal tolik reakcí už to tady bylo několikrát takže zatím díky a mám po dnešku další zkušenost jel jsem dnes ráno cca 135 km z Prahy Břevnova do Jablonce tzn kus po jižní spojce a pak dál hrůza šílenost zasněžená dálnice tak jsem využil opatrné jízdy ke stažení mého průměru na 7.1 l na 100 a to jem jel 90 až 110 víc ne a plyn jsem opravdu lechtal nechápu jedince co tady píšou že jezdí i pod 5 l to musej snad jet 70 a celkovej průměr že maj třeba i těch cca 7 litrů naštěstí jsou tady i tací co si o tom myslí to co já a že to je nesmysl při běžné jízde ale budiž. Já se pod 10 celkovej průměr moc nedostavám ale je fakt že auto mám jen 5 měsíců tak uvidíme rozhodně nehodlám jezdit 100 na dálnici spíš to bylo ze zajímavosti a uvidí se taky v létě přeci jen je zima a já jsem na horách. A jezdím ráno do práce jen 5 km ráno a pak zpátky tak se to nedá moc srovnat oproti té dálce.
  5. tapir

    1.8 TURBO

    Ahoj taky jsem chtěl původně čtyřkolku ale upustil jsem od toho kvůli menšímu kufru což nakonec stejně mám kvůli dvojitý podlaze a právě díky tý udávaný vyšší spotřebě no co si budem povídat teď by se to docela hodilo jelikož jsem z Jablonce n N. Ještě se tě zeptam protože si to nepsal jestli to máš čipovaný nebo v základu? Já si prostě nemůžu pomoct že by to mělo žrát při tom lechtání plynu při těch 130 na dálnici kolem max těch 7L ale není tomu tak. A máš pravdu že po okrskách to žere na dálku míň než po tý dálnici což teda už vůbec nechápu když na dálnici je vlastně plynulejší provoz. Rodiče maj 1.9 tdi 81 kw a je fakt že je to nesrovnatelný to můžeš jet 150 furt a nad 5.9 pruměr se nedostanu ale taky se nedostanu přes 180km/h proto jsem ropáka nechtěl. Dík za odp.
  6. tapir

    1.8 TURBO

    Zdravím chlapi vím že se to tady řeší už poněkolikátý ale i tak prosím o reakce na toto téma. Myslím že nejsem sám kdo si myslel že s čipem klesne spotřeba aspoň jsem v to doufal nic méně pro tohle jsem to nečipoval. Auto mám 4 měsíce což není moc ale něco jsem už nalítal a ne zrovna dle předpisů i když jak kdy. Je to rok 2003 najeto 97000 a má čip na 195 koní podotýkám není RS ale jen 110kw původně. Zbavil jsem se pár neduhů který jsem řešil i tady a to celkem úspěšně byly to ve svý podstatě 2 děravý hadice podtlaku ale co to dokáže nadělat neplechy to bych fakt neřekl. Nicméně teď k věci. Nebudu si nic vymýšlet a píši fakta a taktéž prosím o reálné reakce co se té spotřeby týká. Vím že tenhle motor je hodně citlivej na těžkou nohu a může jet klíďo i za 15Litrů. Udělal jsem test na dálnici Liberec Praha a jel jsem např na tempomat(vím že to papá víc) 110km za hod což je vlastně podle GPS 100 km za hod ale to jen pro info berme tachometr a spotřeba po cca 100 km jízdy byla průměr 7,7 litru a nejde mi do hlavy že někdo tady jezdí třeba i pod 7 litrů a to píše že není brzda provozu to fakt nechápu protože já s těma 110 tou brzdou skoro byl. Pak jsem jel zpátky už bez tempomatu a to bylo klasických 130 až 140 km za hod což je pro tenhle výkon lehká noha na plynu no a spotřeba průměr 9.2 což mi příjde hodně. Podotýkám že po městě na krátký vzdálenosti jezdím za cca 10 až 12 litrů což mi příjde normál jde mi především o ty dálky. Měl jsem původně feldu 1.6 a tu jem taky nešetřil takže pořád skoro 10L na sto ale dokázala jet i za 6 což o tý octávce s tímhle motorem dost pochybuju. Auto mám celkově po načtení vagem bez závad a myslím že i v dobrém tech. stavu a s novou lambda sondou to jen pro úplnost. JAKÝ MÁTE ZKUŚENOSTI VY S TĚMAHLE ČIPOVANEJMA AUTAMA?????? DÍKY MOC
  7. No jak je vidět tahle závada může být asi cokoli a u každého něco jiného takže já to vyřešil s tím že i ráno už auto jede normálně a všem přeji hodně štěstí při odstraňování závady. Holt je to nabytý auto elektronikou.Ono se zase brzo objeví něco jiného.
  8. Takže závada v mém případě objevena a hned odstraněna po sundání plastového krytu motoru byla zpuchřelá hadice která je hned nahoře jako vývod asi plynů z víka ventilů a je dobře vidět stojí jako origo díl docela kotel cca 1000 ale stojí to rozhodně za to auto odspodu zabírá tak 2x líp a jede jako z praku proto doporučuji nejdříve všem optickou kontrolu hadic podotýkám že jsem nic neslyšel až viděl. Takže asi takhle a budu to sledovat dál i když myslím že je snad vyřešeno definitivně.
  9. Ahoj chlapi mám pocit, že mám špatně nastavenej Climatronic a dlouho trvá než se mi odmlží auto podotýkám, že ho mám poprvé v autě předtím vždy manuální klima a neměl jsem problém. Nechci popisovat jak to mám nastavené spíš chci znát vaše nejoptimálnější nastavení v tomto období. Možná má vliv i výměna pylového filtru ale zdál se mi dobrý. A samo vím,že nejlíp odmlžuje když je zaplá klima a nastavení na př. okno. Dík za reakce a postřehy.
  10. Jsem spíš typ že když je něco špatně chci to mít v cajku tohle bych neřešil ale ráno když je zima tak auto jede až když spadne sytič jinak chcípá a cuká a pak další věc že to přičítám i vyšší spotřebě možná se mýlím a je to nohou ale přijde mi že takhle nepracuje správně turbo a pak to víc chlastá myslím že při 130 po dálnici je průměr 8,5 docela dost a t.j. vlastně ve finále 9litrů. Mám to načipovaný na 200 koní tak možná tohle bylo špatně i když jede nádherně. Jak říkáš ty možná je lepší tyhle věci někdy neřešit a jezdit zaplaťpánbu za ty ceny benzínu co jsou. Jsem zvědavej jak dlouho to vydrží. Dík za rady.
  11. Je to přesně spojení turbodmychadla se škrtící klapkou, pokles tlaku, myslím že to už někdo popisoval že měl prasklé 2 hadice já ani nevím kolik jich tam je bude mi to dělat známej ale myslel jsem že někdo poradí konkrétně a tím si ušetříme hledání a jak jsem říkal nikde to nesyčí tak to bude asi problém najít. Dík
  12. Měl někdo stejnou závadu? Co a kde je potřeba hledat? Poraďte ať to nehledám celej den. V servisu by mě zase stáhli z kůže. Myslím že by to mohla být nějaká netěsnost hadic ale žádné syčení se neozývá ani při přidání plynu. Díky!!!
  13. tapir

    1.8T Automat problem

    Zdravím podle mě to je problém motoru ne automatu mám ten motor taky a známej má Rso a dělá nám to studený taky chvilku počkám a pak bez problému, neřeším to a nechám spadnout sytič a pohoda. V servisu ti zas vyměněj na co příjdou ale závadu neodstraněj. Ušetři si peníze. Je to jen můj názor možná to někdo řešil jinak. Uvidíme....
  14. Tak dnes jsem na to místo kudy tam teklo přišel a je to zas skoro neuvěřitelný je to místo jak jsou panty zadních dveří je to tam sice vytmelený ale asi nedostatečně tak to snad někomu taky pomůže při hledání budu to dál sledovat a uvidíme jestli to bylo jen tímhle doufám že jo. Jinak díky za založení téma a za příspěvky na můj problém.
  15. Tak jsem zjistil že mi do tý kapsy teče taky ale není to hadičkou ostřikovače ta je pevně spojená navíc necítím klasickou vůni ostřikovací kapaliny zkoušel jsem stříkat na levou stranu auta hadicí s tím že jsem byl vevnitř auta a koukal jsem do tý kapsy a nic. Ale jakmile venku prší tak tam mám mokro neříkám že rybník ale asi to není úplně ok vzhledem k tomu že se mi i mlží auto zevnitř a ještě tam je elektroinstalace. PORADÍ NĚKDO čím to může zatékat díky za reakce.
  16. Poradí někdo? Ráno při teploťě kolem 5 stupnů a méně mi po nastartování motor nedrží otáčky a při sešlápnutí plynu je motor bez reakce pokud se podaří rozjet auto cuká a nejede případně má tendenci motor zhasnout toto se děje pouze když stojím přes noc a je chladněji a jakmile chvilku počkám a nechám motor zahřát je vše ok jako by se nic nestalo trošku to nechápu má někdo stejnou závadu? Známej měl audi TT se stejným motorem a dělalo mu to samý. Jinak motor je 1.8T 110kw po čipu na 142kw a r.v. je 2003. Díky za reakce.
  17. Mam jí krátce a je to letadlo na silnici i když doporučuji čip tam se ta síla a zátah projeví maximálně slibuju si od toho umírnění mého stylu jízdy s pocitem že máš furt rezervu jinak nečekej malou spotřebu kolem 7 spíš 9 až 10 na 100 zkoušel jsem i lehkou nohu ale diesel za 5 na 100 to není i když já ani s ním nedovedl jezdit za mín jak 6,5 a to byl ten motor 81kw což je jeden z těch nejúspornějších. Jinak dneska se daj pořídit za docela dobrý peníze oproti dieslu ale je zas menší výběr já volil lehce nabouranou z Německa a serviskou tady u nás je to spíš na náhodu a nevíš historii. Hlavně nebrat hned první co uvidíš a lepší připlatit za míň kilometrů než pak drahej servis. Jinak co se turba týká tak když mu naložíš je pak dobrý ho nechat vychladnout na volnoběh. Jinak o jedný vím ale v Jablonci na xenonech a čtyřkolka asi za 160000 nevím kolik chceš dát.
  18. R.v. je 2003 a je to čipnutý na 142KW asi to bude tím že jsem si to neuvědomil protože těch 110 KW tolik nezabíralo odspodu a hlavně jsem to neřešil a po tom čipu to jelo z mýho pohledu šíleně tak mě znepokojilo to sdělení známyho v tom servisu když se tím svez a řekl že to zabírá nějak pozdě a začal jsem to přisuzovat i trochu spotřebě když jedu v klidu do 130 tak průměr je taky těch 8,5 což mi příjde dost na to lechtání plynu a říkal jsem si že to je tím, v těch nízkejch otáčkách nejede to turbo. díky moc za radu
  19. Mám krátce octávku 1.8 turbo a v servisu mi řekli že mi turbo zabírá až cca od 3000 ot a mělo by mnohem dříve měl někdo stejný problém prosím o radu ať mě tam neoškubou výměnou všeho na vagu to ukázalo že lambda nic moc nebo že by váha vzduchu? Jinak ještě dotaz na spotřebu u tohoto motoru u rychlosti kolem 130km. Díky moc.
×
×
  • Vytvořit nový...