Přejít na obsah

Lubos_PM

Uživatel
  • Počet příspěvků

    82
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Lubos_PM

  1. Zřejmě proběhla nějaká další aktualizace, která to opravila - i já mám už cca měsíc pokoj a vše funguje, jak má.
  2. Na konci února vyměněný volant, až do pátku klid, v pátek ráno dvakrát za sebou cinknutí a travel asist není dostupný (jel jsem jen 10 km), včera jsem se vracel a ticho. No uvidíme...
  3. Přidávám se do klubu :-(. Nejhorší je HF, když mi volá nějaký zákazník. Původně jsme se domníval, že za to může nový telefon, který jsem před cca 2 týdny připojil, pár hovorů v pohodě, další nepoužitelný a tak pořád dokola, ale vidím, že je v tom nevinně... Zkusím teda obnovit tovární nastavení.
  4. Tak jsem zvědavý, jestli ten SW pak budou přehrávat všem, nebo jen těm, kdo zase bude mít problém. Volant mi měnili 21. 2. 2023, zatím se problém s TA neprojevil, na to je to brzo, k tomu auto měsíc stálo v garáži, protože jsem byl pryč. A záruka na auto mi pomalu dobíhá...
  5. Vždy klesne na předepsanou rychlost a já si ji pak tlačítky na páčce tempomatu koriguji na 53 km/h v obci, na 97 km/h mimo obec a na 138 km/h na dálnici (pokud tedy chci dodržovat maximální povolené rychlosti).
  6. Zatím jsem v očekávání výměny. Přestože mi diagnostiku včetně vyfocení ŘJ v autorizáku, kam vždycky jezdím, dělali už v listopadu a poslali ji do Boleslavi, museli mi ji v úterý udělat znova, aby mohli volant objednat. Údajně se zatím nikdo po výměně tohoto nového volantu, který je ale k dispozici až letos, s nedostupným TA neozval. Ale uvidíme, zatím je to dost čerstvé a málo komu se ta hláška objevovala hned u nového auta, to přišlo až časem.
  7. Lubos_PM

    Autobatéria

    Včera se mi to připojení nabíječky tak nějak samo vyřešilo... Stavil jsem se v Praze na pokec ve spřátelené firmě, která mj. dováží autobaterie, zmínil jsem se, jaký jsem měl problém a že řeším nabíjení a za chvíli jsem držel v ruce nabíječku CTEK MXS 5.0 včetně zástrčky do zapalovače se třemi diodami. Známe se cca 20 let a nevěděl jsem, že jsou i přímým dovozcem výrobků CTEK.
  8. Lubos_PM

    Autobatéria

    V pondělí jsem zajel fabčou do servisu, naložil servisáka s boostrem, že superba v garáži z něj nastartujeme a on si ho odveze, přes booster nastartovat nešel, napětí baterky 0 V, nakonec jsme nastartovali až přes kabely. V servisu pak zjistili, že příčina totálního vymlácení autobaterie byla (prý) následující: u krytky ovládání sedala byl pravděpodobně v důsledku nárazu vylomený levý spodní zámeček a krytka seděla křivě, takže seřizovací knoflík se nemohl volně pohybovat a po uvolnění se vrátit do středové polohy, motorek tak neustále dostával pokyn k posunu sedačky, až došlo k vybití akumulátoru.... Nejsem si vědomý toho, že by do těchto míst došlo k nějakému nárazu, který by mohl zámeček vylomit, na druhou stranu ve čtvrtek jsem poprvé od 1. září, kdy jsem tuto ojetinu koupil, k posunutí sedačky použil ovládání v opěradle, takže vylomený mohl být již dřív, než jsem auto koupil. Nicméně plánuju koupit nabíječku CTEK MSX 5.0 a akumulátor jednou za 3-4 týdny pro sichr v garáži dobíjet. Líbilo by se mi někam vytáhnout konektor tak, abych pro připojení nabíječky nemusel vždycky otevírat haubnu, vhodný pro to by asi byl konektor CTEK komfort panel 1,5m s indikací stavu baterie, jenže nevím, kam s ním. Neřešil jste to někdo? Video WhatsApp, 2023-01-18 v 14.36.06.mp4
  9. Lubos_PM

    Autobatéria

    Mám SIII - viz podpis, parkuju v garáži. 30. 11. 2022 jsem do něj po cca dvou týdnech sednul a nenastartoval, že prý slabá baterie. Pomocí kabelů jsem nastartoval a odvezl auto do autorizáku, kde během dvou dnů baterii dobili a zkontrolovali, prý je v pořádku. Tehdy jsem to přičítal tomu, že celé dva týdny běžela v autě malá kamera. Dnes jsem potřeboval odjet, ale auto jsem ani neodemknul. Nejdřív jsem myslel, že odešla bez varování baterka v klíčku, došel jsem tedy pro druhý klíč a to samé. MyŠkoda se k autu taky nepřipojí. S autem jsem v poslední dny normálně denně jezdil po Plzni, ve čtvrtek České Budějovice a zpět, v pátek jen asi 50 po Plzni, včera nic. Kamerku po zaparkování do garáže poctivě vytahuju z napájení, auto je tak, jak vypadlo z výroby, tzn. zatím žádné kódování, kablík u baterie nevytažený... Takže zítra zase do servisu, jsem zvědavý, co se dozvím. Do září 2022 jsem jezdil Superbem III L&K 2.0 TDI 140 kW DSG, výroba únor 2015, úpravy taky žádné, v něm baterka odešla až po 5 letech, po její výměně až do prodeje auta bez problémů.
  10. Superb II ještě uměl při dešti zavřít jak okna, tak střešní okno (několikrát mě to tehdy zachránilo), ale potom nějaká moudrá hlava zjistila, že je to příliš nebezpečné a mohlo by dojít k úrazu, kdyby někdo zrovna měl v okně hlavu, tak se tato veskrze užitečná funkce zrušila...
  11. Včera mi přišel z Boleslavi z odd. péče o zákazníka mail, který navazuje na naši předchozí komunikaci: "Zmíněný SW, kterým bude tento projev odstraněn, je v současné době ve stádiu ověřovacích zkoušek a proto není k použití našimi partnery uvolněn. Jakmile k tomuto uvolnění dojde, bude Vás vedení servisu informovat a navrhne Vám termín k přistavení vozu. Tato situace nás opravdu netěší a proto se Vám jménem výrobního závodu omlouváme. Co se týká zvukových projevů spojených s funkcí Travel Assist, lze v současné době tuto funkci tzv. vypnout. V případě Vašeho zájmu kontaktujte prosím pana XXX, který s Vámi dohodne podrobnosti." Protože TA aktuálně neprudí, nechám to zatím být.
  12. Během dvou dnů ujeto přes 700 km, ani jedno pípnutí, a to i přes to, že na posledních cca 100 km jsem opakovaně zkusil zapnout vyhřívání volantu i výhřev/ventilaci sedaček. Ne že by mě to netěšilo, ale proč to dřív prudilo každou chvíli a přestalo to samo, ještě před napíchnutím na diagnostiku, to netuším.
  13. Jak jsem už psal, kontaktoval jsem fabriku přes kontaktní formulář. Včera mi volali z mého servisu, že když jsem byl hlásit tento problém a sepsali se mnou zakázku, nepíchli auto na diagnostiku, takže v úterý mám přistavit vozidlo... Zřejmě úkol z Boleslavi jako reakce na kontaktní formulář. Ztráta času pro mě, ztráta času pro servis, nic to nevyřeší...
  14. Dnes ujeto 41 km a ani jedno pípnutí. Nicméně jsem přes https://www.skoda-auto.cz/sluzby/kontaktni-formular oslovil výrobce s požadavkem na urychlené řešení tohoto problému, mimo jiné jsem s odvoláním na toto fórum napsal, že zdaleka nejsem jediný, kdo se s tímto problémem potýká. Z infolinky reagovali rychle: Váš podnět týkající se stížnosti na asistenta jízdy jsme v pořádku obdrželi a vzhledem ke skutečnosti, že obsahuje veškeré náležitosti potřebné pro individuální posouzení, předáváme jej specialistům další úrovně zákaznické podpory. Po prověření podnětu a získání potřebných informací od dotčeného servisního partnera ŠKODA budete ze strany specialistů zákaznické podpory kontaktován. Žádné naděje si nedělám, jen můžu mít pocit, že jsem se snažil něco pro to udělat.
  15. Ne, s tím to nesouvisí, dělá to jak při zapnutém varování, tak při vypnutém, zkoušel jsem to :-(.
  16. V servisu jsem se dozvěděl, že se čeká na nový software, který údajně měl být už v březnu. Spouštěcím impulzem je prý často zapnutí vyhřívání volantu nebo vyhřívání/ventilace sedaček, ale mně to začne i samo od sebe. Někdy se to ozve jen dvakrát krátce po nastartování, někdy třeba po půlhodině jízdy, jindy to za 200 km neslyším ani jednou, tuhle dělala manželka čárku za každé pípnutí a za 23 km jsme to slyšeli 28×, druhý den zase nic. V neděli při cestě na druhý konec Plzně mi opět přestal jít zvuk – ani rádio, ani audio, ani handsfree. Po nákupu zase všechno O.K.
  17. Letos 1. září jsem koupil ojetinu L&K, výroba 3/2021. Asi první týden jsem hlášku o nedostupnosti Travel Assist nezaregistroval, pak se začala objevovat občas. Dnes jsem za asi šest hodin ujel těsně pod 400 km a tuto hlášku jsem viděl snad stokrát. Většinou se objevila hláška a vzápětí zmizela, po pár sekundách se to opakovalo, někdy Travel Assist nebyl dostupný i dobu značně delší. Optická hláška by mi nevadila, dráždí mě to zvukové upozornění. A k tomu mi v závěru cesty vypadnul zvuk – rádio, média i handsfree se tváří, že fungují, ale neslyším vůbec nic, pochopitelně ztlumené to nemám... Takže v pondělí do servisu :-(.
  18. Bohužel chválil jsem den před večerem :-(. Po pár dnech testování můžu říct, že mě můj nový Columbus (MIB 3) při přehrávání médií neskutečně pije krev. Dokud jsem měl jen flešku 32 GB, bylo to v pohodě, ale když jsem natahal audio na flešku 256 GB, chová se teď tak, jak popisoval Duke650, tzn. dlouhé načítání adresářů a subadresářů, místo jejich názvů občas jen tři tečky, některé adresáře hlásí, že jsou prázdné - i když ve skutečnosti nejsou. Nepamatuje si, kde posledně skončil, začíná přehrávat zcela nahodile a občas místo aby přehrával celé album, pokračuje skladbou ze zcela jiného adresáře, což je zejména "bezvadné" u audioknížek. Přestože mám obrázky obalů alb vložené do MP3, obrázek většinou načítá hodně dlouho a občas je na displeji obrázek alba úplně jiného. Tohle se tedy opravdu nepovedlo a obávám se, že to smysluplné řešení nemá - asi mi nezbyde nic jiného, než mít menší flešky a přehazovat je. Musím konstatovat, že pro moje potřeby byl systém z roku 2015 mnohem vhodnější a spolehlivější než ten z roku 2021 :-(.
  19. Včera jsem koupil flashku 256 GB, naplnil ji audiem a dal do USB v loketní přihrádce. V rootu mám 17 adresářů, v nich dohromady dalších 2.236 podadresářů, celkem 33.392 souborů. Root se načte rychle, ale pak je načítání o něco pomalejší, než bylo v předchozím autě ze dvou karet a dvou flashek, ale při dnešním testování se to do cca 10 sekund načetlo vždycky. Vidím všechny soubory a jdou přehrávat, jen obrázek s obalem alba (pomocí TagScanneru integrovaný do MP3) se při přehrávání zobrazí o něco později, než to bylo dřív. Možná by to šlo zrychlit tím, že bych cca půlku souborů přehodil na další flashku dopředu do USB-C, ale zase takový problém to není.
  20. Auto je doma, klasické USB v loketní přihrádce je, zatím jsem cestou od prodejce zkusil flashku 32 GB a bez problémů, zítra koupím 256 GB, přetahám na ni vše, co jsem měl v dosavadním autě na kartách a flashkách a budu doufat, že to všechno pojede.
  21. Nemáš k tomu nějakou novější informaci? Ve čtvrtek budu měnit Sup III r.v. 2015 za r.v. 2021 (výroba 22.3.2021), v obou je Columbus, zatím jsem na audio používal 2 SD karty po 64 GB v jednotce před spolujezdcem+ 2 flashky pro 32 GB v USB vpředu a vzadu + písničky pro vnoučata mám v juboxu na HDD, ale nový Columbus sloty na karty nemá, jubox nemá, USB-C vzadu je sice dvakrát, ale jen pro nabíjení, a tak zůstává k dispozici jen jeden vstup USB-C vpředu, takže bych asi měl koupit flasku 256 GB, ale nebude to zamrzat, případně hlásit prázdné složky? V manuálu jsem žádné limitní množství adresářů a souborů nenašel, myslím, že by tam měl být MIB 3. Slyšel jsem, že v loketní opěrce by měl být klasický port USB, ale v manuálu k tomuto auto podle VIN jsem o jeho existenci nic nenašel, tak se nechám překvapit.
  22. To se mi ani věřit nechce - za jakých podmínek se to povedlo?
  23. Tohle zní zajímavě. Můžeš dát nějaké další informace?
  24. A těch zbývajících cca 564 km je najetých kde - po městě? To asi ne... Jestli PP nekecá, tak je těch 5 pěkná spotřeba, pravděpodobně má vliv i to, že máš 7DSG (mám 6DSG). Předminulý týden jsem jel Plzeň - Terchová (D5, po D1 k Hranicím, pak E442, Slovensko mimo dálnici) a zpět, podle PP spotřeba 5,6, spočítaná 5,7 - průměrnou rychlost už nevím, ale rozhodně jsem se necoural, to není můj styl, takže docela spokojenost. A pak stačí začít jezdit jen po Plzni a při těch couračkách je průměrná k 10, jako aktuálně teď :-(. Dnes ráno 9 km za 26 minut, to se projevit musí...
  25. Od natankování 22. března do včerejška jsem nacoural 334 km, aniž bych opustil Plzeň. Tady už ta spotřeba není tak dobrá…
×
×
  • Vytvořit nový...