Přejít na obsah

MaraH

Uživatel
  • Počet příspěvků

    28
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem MaraH

  1. Taky nejsem závodník, ale po výměně letních z 205 na 225 to auto lépe sedí v zatáčkách a brzdí. Na spotřebu to vliv nemá. Zimní mám taky jen 205 a vždy si musím chvilku zvykat. Mám silnější benzín, tak při předjíždění to lze poznat hlavně při výhybném manévru. Poznat rozdíl lze, ale není nějak rapidní a obvzlášť pokud fakt jezdíš úplně na pohodu.
  2. Dělá mě to samé a hřeje jen polovina před řidičem. Mám před face a pojistka by měla být jedna, ale když polovina hřeje, tak to asi pojistkou nebude. Zatím jsme na to nepřišel čím to je. Třeba někdo poradí jak to pořešit. Taky děkuji za případný tip jak postupovat.
  3. 1) Mě to dělalo hučení kolem rychlosti 100km to samé a bylo kolo lehce nevyvážené kolo na 70% ojetých pneu. Koupil jsme nové pneu a nechal pořádně převážit a hučení zmizelo. 2) To druhé nedělá a neporadím.
  4. Amundsen navigace mě bez SD karty nefunguje. Podle mě tam musí být karta
  5. MaraH

    Letní pneumatiky

    Měl jsme do podzimu Primacy 4 v rozměru 225/45/R17. Pneu nebyly špatné a dobrý nájezd na nich, takový dobrý standart. Mám teď nové Goodyear EfficientGrip Performance 2. Jsou ještě komfortnější a tišší než Micheliny. Ujeto dnes zatím asi 100km, takže jen první dojmy.
  6. Jsou to světla za dobrou cenu a nechci hodnotit eshop nebo výrobek co prodávají. Bude to jistě Čína. Tím ale neříkám, že nesvítí pěkně. Nákupem zřejmě ale certifikát o homologaci u H7 a H15 na naše cesty nezískáte, protože na konci to mají uvedeno. Mám nedávnou osobní zkušenost, že policie to ale požaduje, tak se s tím musí počítat a riskujete pokutu nebo problém při technické. To jsou negativa, ale jinak LED mají i pozitiva. Ledky svítí daleko lépe, ale hlavně mají o dost delší výdrž než halogeny a podle mě to lépe vychází i ekonomicky. Halogeny jsme kupoval pořád dokola.
  7. Nově budou i brzy oficiálně schváleny Philips Led H7 Ultinon Pro6000 HL
  8. Taky jsme o tom uvažoval, ale přesně nevím který ten vymezovací výstupek je potřeba zbrousit, protože když to zbrousím moc, tak to bude ještě horší.
  9. Mám ho již rok a stejně nedrží pořádně. Pokud tam dám vedle mobilu klíč auta, tak je tam natěsno a při vytáhnutí vytahuji i celý držák.
  10. Je to trochu mimo téma a za to se omlouvám. Než klient bude takovou věc hlásit přes havarijní pojištění, tak si musím odpovědět na pár věcí. Za prvé většinou už ze slova havarijní se hradí tyto škody a ne konstrukční výrobní vady. Za druhé každý má nějakou spoluúčast při škodách, která bude odečtena od pojistného plnění. Za třetí v případě plnění se i odečte část bonusu a nebo vznikne dokonce malus. Tím pádem potom budete platit dražší pojistné a někdy se i zvedne pojistné o desítky procent. Potom si můžete odpovědět zda to bude výhodné prohnat přes pojistku.
  11. Na oficiálních stránkách Seat i VW jsem taky objevil verzi 1910, ale tady na stránkách Britského fora je novější verze 2010 na Amundsen. Snad tím neporuším pravidla a dávám odkaz kde je i více variant ke stažení: https://www.briskoda.net/forums/topic/508188-amundsen-mib2-map-updates-20232024/
  12. Asi je to přehnané a trochu marketing. V každém případě, když jsem tam dal NB Laser do jednoho světla a druhé nechal s obyčejnou halogenkou, tak rozdíl byl minimální. Pořád to bylo žluté světlo. Rozdíl mezi NB Laser a LED je velký.
  13. Že to svítí dál neříkám. Jen bíle světlo a reflexní vrstva na značkách (jakákoliv reflexní vrstva) znamená, že ji jasně vidíš z větší vzdálenosti. To samé zvěř i cyklisty vidíš dříve. Do boku to svítí lépe(více) a za tím si stojím. Je lépe vidět mezi porost vedle silnice ( opět třeba zvěř v lese i chodce na chodníku). U halogenek to nejvíce svítilo středem na jízdní pruh před auto a za krajnici postupně zeslabovalo osvětlení. U LED se to děje mnohem méně. Navíc někde jsem četl, že často LED světla u FL se rosí zevnitř. Na mých se to nerosí a to parkuji venku.
  14. Přesně tyto NB laser jsem míval a každé 3-4 měsíce odešla. Ledky mám již rok, žádnou chybu nehlásí, úplně bez poruchy, nikoho neoslňují, značky jsou na delší vzdálenost lépe viditelné, svítí více i do boků, technická bez problémů ale hlavně celkově lépe svítí. Životnost halogenek 250 h. a LED odhadem až 30 000 h, takže i ekonomický výhodnější. Tolik mé shrnutí po ročním používání.
  15. Já koupil na Facebooku LED světla a určitě je prodejce dováží Číny. Prodává to ale již více let a má zkušenosti. Mám vyměněny obě halogenový a chybu žádnou nehlásí. Fungují a svítí perfektně, ale nechci tu dělat reklamu. Určitě se dají na Aliexpressu koupit funkční bez chyby, ale pokud si někdo není jistý, tak si koupit přes ověřeného prodejce.
  16. To je typické pro Áčka. Já tam prodával asi před dvaceti roky Octavii. Vidím, že se nic nezměnilo. Po telefonu ti slíbí cokoliv a dojet co nejdříve. Potom tam přijedeš a řeknou částku řádově nižší aniž pořádně prohlédli vozidlo. Pokud nesouhlasíš, tak finta s manažerem. Pokud opět nesouhlasíš, tak konečně prošel vozidlo a navýšil ještě mírně částku. Nesmí se přistoupit na na prvotní nabídky
  17. Mě napadlo zda nemáte dodělávanou kameru vpředu nebo couvací? Ty často vybíjely baterku během víkendu.
  18. MaraH

    Autobaterie

    Taky dík za článek je to velmi zajímavé. Chápu tedy dobře, že pokud mám 1,8TSI 4x4 r.v.2016 se systémem start stop, tak musím koupit, vyměnit a zkalibrovat baterii jedině v autorizovaném servisu? Nebo to umí i neautorizované servisy? Podle článku to vypadá, že je lépe dát na kratší trasy typ akumulátoru AGM a budou ji mít v autorizáku, protože ve většině aut je typ EFB?
  19. Taky mě to štve a pořád si to nemohu zvyknout. Ten tunel celkem chápu, ale běžně se stává, že i přes den stačí projíždět lesem kde je stín nebo když je zataženo jsem nucen skoro pořád zapínat světla, protože nevidím na budíky. Nevím zda by šlo nakódovat aby to čidlo bylo méně citlivé.
×
×
  • Vytvořit nový...