Přejít na obsah

LUK87

Uživatel
  • Počet příspěvků

    40
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem LUK87

  1. Dík za objasnění. Říkal jsem si že tomu asi tak bude a že můj dotaz bude stupidní.
  2. Na brzdě jsem to bohužel neměl, ale to auto jelo podstatně lépe než teď. 180km/h tam bylo v cuku letu. Formou výměny to určitě takto neudělal, to bych poznal při výměně za to repasované které bylo totožné a určeno dle čísla pro tento motor. Dělal mi to tehdy jeden chlápek z Hradce na doporučení lidí tady na foru. Máš pravdu že turbo už nebilo úplně v dobrém stavu to mi taky při předávce auta bylo řečeno. EDIT: sparcp gti: A to je taky možné. To jsem nevěděl že jsou i takové rozdíly.
  3. Zdravím, mám možná pro někoho blbý dotaz. Problém se jedná na motoru 1.9TDi 81kW ASV a zkusím to popsat o co jde. Před rokem jsem si nechal čistit turbo a trochu i čipnout pro oživení koníků. Vše mi udělal jeden expert z Hradce Králové. Po tomto zákroku auto jelo jako drak a nevěřil jsem vlastním očím jak to perfektně jede, ale už tehdy mi bylo řečeno že turbo toho má dost a může mi kdykoliv odejít. Těsně před zimou to přišlo a měnil jsem s kamarádem turbo za repasované. Výměna byla provedena bez problémů a na první zkušenost s výměnou i dosti rychle. Včetně turba se ještě měnila váha vzduchu, ventil N75 a podtlakové hadičky. Po výměně těchto veškerých komponentů už auto nemá takový výkon co s tehdy čerstvě vyčištěným turbem a načipováním. Ptám se tedy zda se muselo po takovém zákroku nějak sáhnout do jednotky a udělat nějaké úpravy či čip provést znovu? Jsou rozdíly v délce posuvného táhla co vede z podlakového ventilu a hýbe celým mechanismem lopatek? Musela se tato délka táhla upravit dle původního turba (seštelovat)? Prosím o každou radu. Zárověň žádám zda tento článek čte Petr z Hradce Králové co čistí turba, aby se mi ozval formou zprávy, ztratil jsem na tebe kontakt a hodila by se mi tvoje zkušenost. Děkuji Lukáš
  4. LUK87

    Táhne ke krajnici

    Díky za odpovědi. Též se mi zdálo že je geo odfláknuté. Byl jsem na ní v BestDrive a dělal to nějaký mladík který mi tvrdil že u takto starého auta toho více dělat nejde. Dnes jsem byl u doporučeného soukromníka který má taktéž laserovou geometrii a jsem objednaný na příští týden. Uvidím co tomu řekne.
  5. LUK87

    Táhne ke krajnici

    Geometrii mi dělali v BestDrive a prý je vše OK. Přikládám protokol. EDIT: Protokol
  6. Zdravím, mám delší dobu jeden problém který mi dost vadí. Už delší dobu mi Octavie stále táhne ke krajnici. Najeto 219000km. Pustím volant a ten se srovná do roviny a auto jde pomalu do příkopu. Není to nic hrozného, ale je to znát. Pro přímí směr jízdy musím mít vyosený volant o zhruba 20 stupňů. Na voze jsou vyměněny veškeré čepy, uložení ramen, ložiska, náboje, kotouče, destičky. Tlumiče pérování jsou ještě původní. Octavie má udělanou geometrii a v předu nové obutí. Vůz není havarován. Měnil jsem i uložení zadní nápravy, ale stále bez úspěchu. Nevím si opravdu už rady. Neví někdo co s tím?
  7. LUK87

    Spotřeba TDI

    Zdravím, tak já se taky podělím se spotřebou u mé Octavie ASV 81kW (209000km). Poslední dobou mám dlouhodobou spotřebu dle počítače 4,6l což souhlasí protože jsem naposled bral 42l a na ně jsem najel 900km. Každý den jezdím autem do práce (20km) ve dvou či třech lidech a spotřeba pravidelně pod 4,5l a co se týče opravdu delších tras nad 30km tak to se vejdu v pohodě i pod 4l s obsazeným autem. O dovolené cesta po dálnici v rychlosti 130-140km/h spotřeba 5,1l. Styl jízdy normální s častým používáním tempomatu a to auto někdy opravdu točím. Předtím jsem vlastnil taktéž octavii ale v benzínu a to se prostě nedá srovnat. Naprosto spokojen.
  8. Čau, kolik máš najeto? Něco podobného měl kamarád na Audi A3. Auto se chvělo, vibrovalo a dělalo strašný randál. Nakonec mu nešlo ani radit. Měl vadný dvouhmotný setrvačník.
  9. Taktéž se přikláním k vadnému pravému vnitřnímu (u převodovky) homokinetickému kloubu. Nedávno jsem ho měnil na své octavii 1,9tdi. Chvění přední části vozu při zátěží (akceleraci) mírné vibrace do volantu. Měl jsem podezření na setrvačník protože na vnitřním kloubu jsem při prohlidce žádnou vůli neobjevil ale ty síly co tam působí jsou mnohem větší než ta se kterou jsem za poloosu bral. Po výměně kloubu se auto uklidnilo a hned jeto jiné poježdění.
  10. Díky za tipy ale ještě jsem zapoměl uvést důležitou věc a tu že tento projev (vlnění) se děje při přejezdu po nerovnostech takže ty gumy vylučuji. Navíc jsem měl na voze nedávno jinou sadu alu kol kterou jsem vyměnil za originály a problém byl i tam. Brouzdal jsem po internetu a opravdu to vypadá na to uložení. Před půl rokem jsem měnil uložení předních ramen a teď mě zřejmě čeká zadní náprava.
  11. Zdravím, vlastním Octavii I liftback s motorem 1,9Tdi (81kW) a poslední dobou pociťuji odskakování a vlnění zadní části vozu. V příručce jsem se dočetl že by to udájně mohlo dělat vadné gumové uložení nápravy. Vůz má najeto 207tis. km a předchozí majitel zadní tlumiče měnil takže ty jsem vyloučil. Setkal se někdo s tímto problémem a měnil někdo už to uložení?
  12. No abych ti řekl pravdu tak na rychlosti to tolik nezáleží protože se to projevu při akceleraci a otáčkách motoru. Auto se doslova rozvibruje jako když je nakoupnutá poloosa ale ta se prý nemá jak normálníjízdou ohnout. Ve vyšších rychlostech to cítím i ve volantu jako by byly kola nevyvážené. Po vypnutí motoru se klidně bez hluku dotočí. Čekám až se udělá tepleji abych se podíval pod auto zda tam není ještě nějaká vůle ale podle příznaků to vypadá opravdu na ten setrvačník.
  13. Zdravím mám krátce naftovou verzi Octavie a je to zároveň můj první diesel takže mě omluvte pro někoho za blbou otázku. Zajímalo by mě jaký druh setrvačníku je montovaný k motoru 1,9 TDi 81kW (ASV) s rokem výroby 2001? Prosil bych jestli by někdo mohl dodat i případné projevy špatného setrvačníku. Poslední 3000km se auto při akceleraci chvěje a nevím zda za to může setrvačník či jiná součástka. Vyměnil jsem lůžka ramen a čepy ale stále vibruje. Vnitřní klouby poloos OK bez vůlí. Auto má najeto 203000 s původní spojkou takže i setrvačníkem. Dovoz německo.
  14. Včera jsem navštívil kamaráduv servis aby se mi podíval co s tím je. Po 5 minutách byla závada objasněna. Žádná vůle v kloubu ale vymlácené lůžko uložení ramene. Jsem rád že je to jen tohle protože to je investice za pár stovek. Rovnou je nechám vyměnit na obou stranách.
  15. Dík za typ. Dnes jsem na to koukal a ta poloosa se ani nehne. Příští týden se domluvím s kamarádem zda se mi na to v servisu mrkne. Uvidím co s tím je.
  16. Zdravím, mám takový né zatím moc patrný problém ale je Mám octavii s motorem 1.9TDi (81kW) najeto 199300. Z místa spolujezdce jsou cítit při akceleraci vibrace, pouze z místa spolujezdce. Při ustálené jízdě nebo bez plynu to cítit není. Neví někdo co by to mohlo dělat?
  17. Čau, tak přesně tohle mi ta moje dělá taky (1.6 74kW). Dělalo to před zimou a dělá to ted po zimě. Jak se udělalo teplo tak to začalo. Prý se spíná automatický sitič a nemám to prý řešit. Mě osobně to je taky divný proč to dělá když je teplo a v zimě to nedělalo.
  18. Jo a ohledně té váhy vzduchu. Čistil jsem ji ale bez úspěchu dokonce jsem tam měl váhu z jiného auta a taky nic. Furt cuká.
  19. Chlapci, díky za tipy. Dnes mi přišli nové kabeli ke svíčkám a hallův snímač otáček. Kabely mám již namontované ale ten snímač nemůžu na autě nikde najít. Koukal jsem v motoráku a pod autem ale nic jsem nenašel asi jsem slepej. Může mi někdo poradit kde ho mám přesně hledat? Nejlépe formou fotky.
  20. Díky za vysvětlení. Připlatím si a koupím si radši Bilsteiny.
  21. Vikä je čínský výrobce to jsem nevěděl. Ty tlumiče co bych mohl mít jsou prý německé výroby (tvrdí prodejce). Je to možné nebo to je všechno čína?
  22. Zdravím, má někdo zkušenosti s výrobcem tlumičů Vikä? Mám možnost si je levně sehnat ale nevím zda za ty peníze stojí.
  23. Ten snímač mě taky napadnul ale to by byl přece hlášený na VAGu?
  24. Zdravím všechny škodováky mám problém s chodem motoru 1,6 74kW(AKL)najeto necelích 140000km. Poslední dobou se to zhoršuje. Auto je dosti líné, za plynem cuká zhruba do těch 3000 ot. potom to už není cítit, při akceleraci a dekceleraci dvakrát cukne. Auto jsem měl napíchnuté na počítači a žádnou chybu jsem hlášenou neměl. Už jsem vyměnil dost věcí ale stále bez úspěchu (nová lambda sonda, teplotní čidlo, škrtící klapka, palivový filtr, rozvody a svíčky). K vzhledem k tomu že nemám hlášenou elektronickou závadu bych to viděl na mechanickou. Mohly by to dělat např. zapalovací kabely nebo nějaká hadice. Všechno jsem prohlídnul ale nic jsem nenašel. Už se někdo s podobnou závadou setkal? Prosím o radu.
  25. Takže chceš říct že to je normální? A proč je to kolem mastné?
×
×
  • Vytvořit nový...