Přejít na obsah

Refi

Uživatel
  • Počet příspěvků

    61
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Refi

  1. Caute, mam stejný problém, čídla sem měnil, 3x měněný termostat. Při mrazech musím mít vypnuté topení aby se alespoň po 20 km ohřál motor. Pokud mám topení zapnuté tak se neohřeje skoro vůbec ani po 20 km. Je nějaká jednoznačná odpověď kde by se mělo hledat dál ? Zkusit ještě jednou vyměnit termostat ??
  2. A nevíte kde se daj sehnat.. ? mě přijde že na netuz už nejsou.. :/
  3. A nevíte kde se daj sehnat.. ? mě přijde že na netuz už nejsou.. :/
  4. Caute, mátě někdo zkušenosti s touto loketkou ? http://www.auto-doplnky.com/loketni-operka-skoda-fabia-i-cerna-adcsb137c.html mockrát díky za připomínky...
  5. Najeto mam 174000. Nedávno jsem delal obě strany ramen.. oba silentbloky. Dál by vymeněn pravé uložení tlumiče a ložisko v něm + tyčka stabilizatoru taky na pravo. geometrii sem pak nedělal... navíc gumy po zimě co jsem nasadil sem nevyvažoval... nevím zda to může mít vliv. Jinak v létě bylo měněný úplně celý řízení za nový... takže tyčky čepy jsou taky nový... Tlumiče nevim.. ty asi nikdy dělaný nebyly... Po dnešní jízdě sem už asi zjistil co přesně mi dělá pocit, že mi auto "líta" a ustřeluje do stran.. . Když jsem začadil... a sešlápl pedál tak se mi volant otočil sam od sebe do prava asi o 10° a při sešlápnutým pedálu sem mohl řídit... s tím, že když sem jel rovně tak volant musel bejt otočen o těch 10°. Jakmile sem pustil nohu z pedálu tak se volant zase zpět vrátil do původní polohy... po sešlápnutí plynu se opět otočil... a pořád dokola... timpádem sem měl pocit, že mi to dělá při řazení.. ale ve skutečnosti je to způsobeno přidáním plynu... jakou to může mít souvislost ? jinak abych odpověděl... opravdu nejsem typ řidiče co jezdí jak čuně... řadim v klidu.. bez žádných zbrklých přidávání plynu ani pouštění spojky
  6. Zdravím vás, mám takovej oříšek. V zimě sem jezdil na 185/55/ a po zimě sem si přezul na alu 195/50/15. Nicméně po přehození kol se mi zda že volant občas divně cuká.. jakoby trošku zatočil... a pravidelně mi to dělá když řadim z trojky na čtyřku... šešlápnu spojku.. zařadím 4 a při pouštění spojky mi jakoby ztuhne řízení a pak hned cukne volant... vůbec nechápu jakou to může mít splečnou souvislost... máte někdo představu co to může bejt ? Já chápu, že širší gumy můžou víc manipulovat z řízenim.. ale při řazeni ???
  7. Zdravím všechny.. chtěl bych se Vás zeptat na jednu záležitost. Nejsem žádný odborník, ale nedá mi to se nezeptat. Z řídící jednotky motoru mi jde 6 hadiček... dnes sem zjistil, že hadička č. 4 vede nněkam kolem motoru za váhu vzduchu.. a na jejim konci nic neni.. prostě je jakoby vypojena.. hned u ní je takovej zelenej čudlík (nejspíš čidlo) kam mi přišlo, že logicky patří... tak sem jí tam nastrčil s tím, že mi nejspíš někdy za jízdy vypadla.. ale když sem natočil motor tak za 3 sekund chcípnul a už sem ho nenatočil... otevřel sem kapotu... hadičku odpojil.. z ní zasyčel vzduch.. a po odpojení sem zas auto normalně nakopnul. Zajmá mě, zda je normální, že je ta hadička odpojena ? A k čemu vůbec hadička č,.4 slouží ? Jedu teď na dovolenku 800km tak bych nerad aby na mě čekalo nějaký překvapení. Předem díky za odpověď.
  8. Tak sem ho pořádně projel... 130 km.. z vypnutým i zapnutým topením... vytáčel sem ho... ale motor se proste neohrřál a teplota kolikrát i sama klesala.... nahoru dolu... termostat ok ... myslíte že by to mohlo být čidlo ?
  9. Caute, Mám následující problém. Když vyjedu tak se mi motor dokáže ohřát max na 80 °C a pokud jedu z kopce a necham vyřazeno a nebo necham zařazenou rychlost či jen stojim na místě chvilku tak mi ručička klesá jakoby se motor chladil. Zkoušel jsem vyměnit termostat ale tím to nebylo... problém je pořád stejný. Poradíte čím by to mohlo být ?
  10. tady je http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=81113
  11. Caute, nedopatřením jsem dostal místo loketní opěrky DAO409001 orig do Fabie loketku do fabie II DAO700001. Myslíte, že tam půjde namontovat ? Zkoušel to někdo ? http://www.cc-autodily.cz/opera-loketni-fabia-or.html http://www.cc-autodily.cz/opera-loketni-stredova-1_1.html
  12. Čaute, mam 1.9 tdi a prumernou spotrebu mam cca 4,7 . Dneska sem ale jel do nakejch 280 km a rucicka nadrze ukazovala chloupek pres půlku... po dojezdu sem byl na ty čárce co je kousek před označením rezervy... přijde mi to najednou docela dost... pritom palubni pc ukazuje porad spotrebu kolem 4,7. Nevite kde muze bejt problem ?
  13. Čuate lidi, taky pozoruju,že mi nějak klesl výkon. Mam při každym řazení pedál až na podlaze abych auto trošku vytočil do 2,5. Zrovna nedávno sem měnil olej.. snad to s tim nemá nic společnýho.. dal sem mu 5w 40 takže asi ne. Pozoruju ale ještě jiný věci a nevimzda to nemá s tim neco společnýho. 1. občas se mi stane, že když se zahřeje motor tak vidím že teplota ukazuje lehký přehřátí motoru a stzejně tak víc nafty v nádrži. Když ale vypnu motor tak ukazatele klesnou... chvilku se držej v jednom místě a pak se všecky zaklepou a klesnou až dolu. Po dalším startu je teplota a nafta už na svém místě ? co to může být ? 2. Když jedu, vyšlápnu spojku a vracím ji zpět tak mi to trošku jakoby klepne v pedálu na plyn. Čím to je ? 3. Nikdy sem to nesledoval... ale je normaální, že pedál na plyn je v mnohem nižší poloze než brzda a spojka ? Poradíte někdo ?
  14. Jo to jo, spíš sem myslel podle značky.. jestli je v tom rozdíl..
  15. Čaute, jakou používáte brzdovku ? Jsou v nich nějaké rozdíly ?
  16. tak to bude asi to prvni... kontrolka svítí a pravé světlo také.. budu se muset teda podívat po těch vodičích... diky
  17. Tak pojistky jsou "bohužel" v pořádku. Ale díky za tip. Napadá vás kam se dál podívat ?
  18. Zdravím Vás, V servisu mi měnili levé světlo, které díky střetu se zvěří dostalo lehoučkou ránu a zlomil se úchyt. A abych něměl jedno nové a jedno staré zašlé vyměnil jsem si pravé světlo také. Po sléze jsem ale zjistil že u levého přestalo svítit dalkové světlo. žárovičku sem zkusil vyměnit za novou ale stále nic. Kam bych se podle vás měl podívat nejdříve ?
  19. Kibi ja bych to neřešil.... když maj čas na testy THC tak si můžou udělat čas i na identifikatory (ne jen pod sklem). A stejne jako Cervenka sem dal tip na zlodeje a dozvedel sem se, že se mu ozvali az za dva tejdny od oznameni kradeze... to mi neprjde moc ok.. To je jen můj názor..
  20. Pokud by policie byla takle důkladná vždy a kontrolovali by se identifikační prvky stejně jako se dělají dechové zkoušky tak bychom se možná divili. Kamarád jezdil s kradeným vozem zakoupeným v bazaru až do jeho šrotace a až tam se dozvěděl, že je kradené.
  21. všecko se dá zjistit... podle mě to byl ten co ti ho prodal. Ale nikdy to nedokážeš. Já měl podobnou zkušenost. Takže buď vyměnit zámky a nebo si auto nově zabezpečit aby alarm nebyl zavislý na centrálu atd...
  22. Zdravim, stáva se mi občas při řazení na druhy a sem tam na třetí rychlostní stupen, že když zařadím uslyším jakoby takové tupé cvaknutí nebo bouchnutí někdě v aute. Není to neějak extra hlasité ale v jiných fabkách to nedělalo. Máte tuchy co to může být nebo zda je to předzvěst nějaké poruchy ? Díky
  23. Ahojte, dneska se mi povedlo ulomit u spojkového pedalu to plastový táhlo které tlačí na spojkový mechanizmus. Myslíte, že nebude problém díl vyměnit nebo je to větší problém ?
  24. Zdravím, mam klasicke koberečky pro fabii s tou zvlastní gumou ze spoda. Mam taky zatuchlý zápach v aute a po vyprání všech koberečku a sušení na radiatorech sem měl ten pach i doma v pokojích. To znamená, že jsou asi tou příčinou... ale i když sem koberece vypral a maximalně vysušil tak z nich pořád táhne. Nevíte jak to neutralizovat ? Předpokládám, že kdyz ta spodní guma velmi dobře saje vlhko tak je tam někde plíseň či něco takového.
  25. Zdravím, mam Magicar 8000B (M9300B). Vyřešila by se situace z odběrem proudu třeba lepší baterkou ? Je dost nepraktické abych musel autem pořád jezdit kvůli tomu aby nebyla vymlácená. A Vypínat alarm nechci. Další věc je: mam alarm a central zvlašt... to zn. pagerem odmacknu alarm a centralem odemknu auto. Dost casto se mi ale stava ze z niceho nic mi zacne houkat alarm ze mam otevrene dvere a kufr. Nevite kde by mohl byt problem ?
×
×
  • Vytvořit nový...