Přejít na obsah

mirda646

Uživatel
  • Počet příspěvků

    58
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem mirda646

  1. Měl jsem ten samý problém, v servise zjistili zatékání přes čelní sklo – špatně utěsněné. Opraveno, vyměněna i stropnice s nepatrnou skvrnou, ale přitom poškodili držák sluneční clony u spolujezdce. Umělecky ji „připevnili“ hmotou z tavné pistolky. Naštěstí to spadlo asi po 2 km, tak jsem hned reklamoval a opravili pořádně - výměnou držáku sluneční clony. Doporučuji vyzkoušet hned při přebírání. Stačí přiměřeně zatahat za clonu. Teď v pohodě.
  2. Čerstvá zkušenost: levá strana chladila, pravá strana topila naplno.
  3. Opraveno předchozí a další zpráva. http://www.novinky.cz/domaci/403075-ministerstvo-dela-v-reflexnich-vestach-gulas.html
  4. Vše je jinak? Změny se prý týkají jen výrobců. Vesty si můžeme ponechat. http://zpravy.e15.cz/domaci/udalosti/shanet-nove-reflexni-vesty-nemusite-uklidnuje-ministerstvo-ridice-1294327
  5. Souhlas, má to logiku. Sám to dělám stejně, jen mám možnost si výměnu oleje a filtru udělat sám a vyjde to pod 1000 i s LL, když si odečtu DPH a to je v poměru k ceně auto skoro 0.
  6. Ahojte, záruka je přeci jasná. Jaké nadměrné opotřebení? Vždyť záruka je omezena i počtem km. Minule jsem dostal nový motor (1,8 tsi) kvůli nadměrné spotřebě oleje cca 2 měsíce před vypršením 4leté záruky v 80 tis. km. Olej jsem měnil po 15tis km a stejně to nepomohlo. Dnes mám taky CUNA a zatím jsem nedoléval (naj. 30tis). Myslím, že záleží hlavně na tom, jak dlouho chceš auto mít. Jestli dlouho nebo dáváš auto do rodiny, tak se nedivím častější výměně. Osobně asi budu sám měnit olej s filtrem po 15tis a po 30tis jej nechám vyměnit v servisu. Budu tak mít jistotu kompletní výměny alespoň jednou za 30tis. km.
  7. O3 135kW DSG 4X4 dlouhodobě 6,0 l, na delších trasách většinou 5,0 - 5,2 l při dodržování předpisů.
  8. Kde ti to dali? Pisni do SZ. Diky.
  9. Michal2009 má bohaté zkušenosti, mohu potvrdit. Ošetřuje mě auta již nějaký rok tou kosmetikou a nemá to chybu!
  10. Problém s výměnou motoru bude asi v tom, že to má málo najeto a tak se Škodovce možná nebude chtít měnit. Měl jsem ten samý problém a v servise mi řekli, že ten můj motor má již dost najeto (80tis.)aby měnili jen součástky v motoru, protože je již určitým způsobem „vybroušený“. Přeju ti, ať to radši vymění. Jo, já to měl naštěstí ještě pod 4-letou zárukou (o 1 měsíc.)
  11. Tak aktuálně. Po výměně motoru před měsícem (žral olej nad normu), jsem opětovně reklamoval naše známé drhnutí spojky mezi 1. a 2. přev. st. Poprvé reklamováno loni na konci září. Servisu, do kterého jsem původně se svými auty jezdil, se závada neprojevila (i olej motor žral v tomto servisu údajně do normy). Přešel jsem do jiného servisu, kde mi nejprve vyměnili motor a nyní mám auto v servise opět, protože budou měnit ty spojky. Jen to trochu déle trvá, prý nemají spojky v MB a budou je posílat z Německa. Tak doufám, že drhnutí přestane. Najeto přes 80 tis. km.
  12. Přečti toto: http://forum.skodahome.cz/topic/123440-18-tsi-spot%C5%99eba-motorov%C3%A9ho-oleje/
  13. Já svolávačku zjistil na tom odkazu, který jsem sem dával. Týkalo se to mého S II r.v. 8/2010 a O II 4/2009. Obojí 1,8 TSI 7DSG. U kolegy, který má 1,6 TDI s 7DSG z 6/2009 to také nic neukázalo.
  14. http://www.skoda-auto.cz/mini-apps/test-svolavaci-akce
  15. Já jsem si všimnul, že 7. stupeň to řadí na rovině už po rychlosti cca 65, dřív nikdy pod 80.
  16. Nyní svolávačka na 7DGS (výměna oleje a přehrání SW)!
  17. Tak auto s novým motorem už je doma. Snad bude OK. Udělali zároveň svolávačku na 7 DSG (výměna oleje a přehrání SW).
  18. Jak vidíš na mém případu (olej vždy vlastní za cca 170 Kč vč. DPH!), výrobce s tím nemá problém!
  19. Nechej si nastavený prodloužený interval a po cca 15 tis. si vyměň olej sám (kup origo filtr) a po 30 tis dej do autorizáku (se svým vlastním olejem). Uděláš maximum pro motor za minimum nákladů. Navíc bez problémů se zárukou.
  20. Dnes mi bylo sděleno, že Škodovka odsouhlasila výměnu za nový motor, na tom původním najeto 80 tis, stáří necelé 4 roky. Funguje to.
  21. Nedalo mi to a po napsání příspěvku viz výše, jsem zavolal technikovi, jak to vypadá s opravou. Bylo mi sděleno, že Škodovka odsouhlasila výměnu motoru, na tom původním najeto 80 tis, stáří necelé 4 roky. Snad ten nový pošlape bez chuti na olej.
  22. Moje čerstvá zkušenost. 1.8 TSI žralo olej. V autorizovaným servise, který jsem si vybral na opravu (jiný než do kterého jsem léta chodil a dělal prohlídky aut - v poslední době mě však s jejich postojem k zákazníkovi už naštvali) po mě chtěli potvrdit do servisky normu měněného oleje v předchozím servisu. Normu mě v starém servisu bez problémů doplnili (vždy jsem trval na tom, aby zapsali do poznámek, že dodaný vlastní olej byl v originálních uzavřených obalech odpovídající specifikace - což jak jsem zjistil nikdy neučinili). Váhovou zkouškou zjištěn úbytek 0,58 l/1000 km. Nyní je auto v servise a v rámci záruky je opravováno.
×
×
  • Vytvořit nový...