Přejít na obsah

bArt_Teschen

Uživatel
  • Počet příspěvků

    59
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem bArt_Teschen

  1. No to jsem vlastně zapoměl dodat. Nalítáno má přesně 119.980 km Na dalších fotkách uvidíte jak je propadlý válec č.1 Jsou tam vidět i ventily které jsou hodně černé V servisu mi řekli že je propadlý první válec, dále se semnou už nebavili, nabídli mi náhradní díly, ale cena se přehoupla přes 50tis kč. Poté mi řekli že by bylo tedy lepší si koupit annonci a zkusit sehnat motor jiný z vrakoviště. No umíte si představit mojí situaci? Ted nevím co stím. Navíc jestli jste si všimli u pístů je voda, ono to auto je nyní venku a když otevřeli kapotu tak tam nateklo a napršelo v tomhle stavu to stojí v tom servisu. Dodnes mi nikdo nedokázal říci příčinu závady Je to divný, každopádně, aby nepanikařili ostatní s tímto nádherným 20V benzínovým motorem, já mám nalítáno 182 tis. a motor šlape jako hodinky, samozřejmě pár závad bylo, ale jednalo se o běžné opotřebení jako váha vzduchu a podobně. S autem jezdím jako ty, tzn. denně, ročně najedu cca 40-50 tis.
  2. jedu, koukám na pal PC a jsem z toho vystřelenej ... neukazuje se mi venkovní teplota ?? Ví někdo proč ? kde soudruzi z NDR udělali chybu ?
  3. Myslím že tam tu DOT 5.1 nechám, pochybuju o tom že poškozuje nějaké gumičky, nechápu proč by ji potom dělali kdyby byla tak špatná, a navíc jak tady někdo psal, splňuje DOT 4 a 3, čímže jedno vylučuje druhé. Zkusím ještě na ten VAG a uvidím ...
  4. Zdravím, nechal jsem vyměnit přední a zadní kotouče za nové ATE, přední Powerdisk, zadní klasické. Po prvních cca 60 km se mi subjektivně zdá, že auto brzdí hůře, pedál je takový měký, zabírá až dole, předtím zabíral shora. Brzdy jsme dvakrát odvzdušnili, brzdovku jsme použili DOT 5.1. Kolega mi říkal, že si není jistý jestli nebudu muset zajet na reset ABS, není to blbost ? Poraďte pls ... díky moc.
  5. bArt_Teschen

    Stahovačka

    Mám OI rok 1999, prasklo mi ve stahovačce i lanko, když budu obědnávat novou, mám vzít rovnou ten nový typ stahovačky po roce 2000 ? Je to zaměnitelné ?? lanko asi nevyměním zvlášť že ??
  6. ano. v mém případě to bylo přesně tohle.
  7. Prave ze mam, ani jsem ji nemusel cistit, vubec jsem do toho nehrabal, protoze vim ze bych pak musel jet na reset skrtici klapky, cistil jsem ji v loni, takze presne vim o co jde.
  8. Zdar chlapi, neví někdo co způsobuje že za jízdy mám otáčky 1100 a v když auto zastavím 900 ? Začalo to dělat po výměně kompresoru klimatizace, do ničeho se nehrabalo. Jenom se vytáhl alternátor, škrtící klapka a vyměnil se kompresor. Nic víc, od té doby to dělá...
  9. Nejdřív bych se ujistil, jestli to není náhodou el. mag. spojka na klimě, tam se občas vymlátí ty nýty a dělá to hrozný zvuky, v tomto případě se kompík vyndavat nemusí, jen se dá nová spojka. Když by se vyndaval kompresor, tak s emusí odsát medium. Při zapnutí klimy to začne cvakat, to by mohli být ty nýty. Špatné ložisko by přece mělo hučet nebo skřípat ? Byl jsem s tím v servisu a podezřele rychle mi řekli, že je to kompresor, že se neopravuje ale vyměňuje. Obcas taky staci jen dotahnout sroub na spojce,ktery ji drzi na hrideli s kompresorem..To jsem mel treba ja...Spojka byla ok.. Souhlas už to tu bylo a myslím že v DP to také je. První dotáhnout šroub na spojce. Co bude muset sundat, když by chtěl měnit spojku, je klínovej řemen. Mel jsem stejny problem, zvuk jako z traktoru, bohuzel to byl celej kompresor. Jinak pokud by nekdo chtel, muzu prodat spojku, el. magnet, i celej kompresor.Neni problem, zdroje jsou :-)
  10. promazavam, nedocetl jsem dokonce, uz jsi to vlastne poresil ---
  11. to neni on. to co menil BART TESCHEN nema zadnou kabelaz nejde o valecek ale spise o placku ktera je kompletne plastova bez kabelaze . ty mas asi v potaz elektromagnetickej ventil ten je kousek od toho. nebo se pletu BARTE kdyztak hod foto treba toho stareho regulatoru pokud ti zustal. jo, jasne, mas pravdu, myslel jsem ze to je jasne. Je to tak jak rikas, neni tam zadna kabelaz, je to jenom kus plastu jak popisujes ty. Stary dil nemam, vyhodil jsem ho, co s nim, nemam v planu doma zakladat muzeum
  12. přesně tak, černej plast, asi tak 3-4 cm v průměru
  13. koupit zvlast prvni kus s tim vlnovcem - no problem novy stoji 800 kc, vyriznout flexou stary dil a navarit novy. Takhle mi to delaly, prace stala 500 Kc. jo ale kde koupit ten kus s vlnovcem, ja se ptal vsude mozne a vsude rekli ze nemaj, ty si to koupil kde? myslim, ze kazdy druhy servis zabyvajici se vyfuky ten dil ma, kdyby ne, pisni mi na icq a nejak se domluvime.
  14. jj, ja mam ten nekolikrat opletenej, ten jednou opletenej stal 350 Kc, ale na tom neusetris, proto jsem vzal ten lepsi ...
  15. akym vlnovcom si to nahradil? normálně jsem si taky nechal vyměnit jenom vlnovec, v Polsku me vysel na 800 Kc (Polaci pochopili ze je skulinka na trhu a zacali ho vyrabet zvlast). Vyriznuti a navareni noveho me stalo 500 Kc za praci. Pohodicka
  16. koupit zvlast prvni kus s tim vlnovcem - no problem novy stoji 800 kc, vyriznout flexou stary dil a navarit novy. Takhle mi to delaly, prace stala 500 Kc.
  17. bArt_Teschen

    1.8 turbo

    no mam teda RS na nejakych 220 PS...ale ze by to teda nejak papalo to ne...samozrejme že kone musiš nakrmit....ale treba ted jsem jel na otocku Louny.Nachod celkem 440 km a to jsem ji pekne šlapal na krk,prumer jsem mel 10.8 litru...ale po dalnici neustale okolo 230-250 a normalne 150....jsem s timhle motorem plne spokojeny,a už jsem par aut vystridal..desim se dne kdy ji budu muset prodat...vubec nevim co jineho...určite jeden z nejlepsich motoru do Octavky...teda pokud nejsi takove to zdržovadlo provozu s 1.2HTP já ti dám zdržovadlo.... 64 koni zatlaci do sedacky Kdyz letis ze skaly a jooooo, tak to joo ........
  18. bArt_Teschen

    1.8 turbo

    no mam teda RS na nejakych 220 PS...ale ze by to teda nejak papalo to ne...samozrejme že kone musiš nakrmit....ale treba ted jsem jel na otocku Louny.Nachod celkem 440 km a to jsem ji pekne šlapal na krk,prumer jsem mel 10.8 litru...ale po dalnici neustale okolo 230-250 a normalne 150....jsem s timhle motorem plne spokojeny,a už jsem par aut vystridal..desim se dne kdy ji budu muset prodat...vubec nevim co jineho...určite jeden z nejlepsich motoru do Octavky...teda pokud nejsi takove to zdržovadlo provozu s 1.2HTP já ti dám zdržovadlo.... 64 koni zatlaci do sedacky
  19. Takže chlapi, mohlo by se vám hodit, protože kolem kolísání otáček u našich 20V ať už s turbem nebo bez je tady toho spoustu, ale tohle tady ještě nikdo nenapsal ... No, čistil jsem škrtící klapku, koupil novou váhu vzduchu, pořád otáčky kolísaly směrem nahoru během jízdy, když jsem vyřadil, po zastavení na křižovatce když bylo auto v klidu pěkně klesaly jak měly. Neřešil jsem to až do doby kdy mi auto přestalo startovat na 1 start, až na druhý se chytalo. Známému servisákovi ve Škodovce (zdravím tě Robe) jsme to řekl a on hned věděl o co go, údajně známý problém. A sice regulátor tlaku a podtlaku, taková černá plastová věc kruhového tvaru s náustkem na hadice. Vyměnil a auto nejen že během jízdy drží konstantní otáčky, ale i startuje hned jak má. Cena dílu 970Kč přímo od Škoda auto.
  20. Mam neco podobnyho na 1,6/74, akorat to obcas zdechne i 2x Menila se lambda, cistila klapka, vaha vzduchu a daval se novej stredni dil vyfuku, v Chorvatsku to prestalo, po navratu sem opet. A nikdo nikde nevi tak me napadlo cidlo teploty motoru, ale to by se ukazalo na VAGu ne ? Jojo, melo by, ale zkousel sem menit a zadna zmena No, tak jsem vcera vymenil cidlo teploty motoru, nepomohlo to. Tak jsem zavolal znamemu do Skoda servisu, presne jsem mu rekl co to dela a on hned vedel. Udajne jim chodi nejake koncernove servisni listy a v jednom z nich tohle bylo popsano jako casta zavada. Rikal ze to muzou byt 3 veci, takze ted cekam na telefon, auto jsem mu rano zavezl, uvidim co zjisti. Potom dam vedet jak jsem dopadl.
  21. Mam neco podobnyho na 1,6/74, akorat to obcas zdechne i 2x Menila se lambda, cistila klapka, vaha vzduchu a daval se novej stredni dil vyfuku, v Chorvatsku to prestalo, po navratu sem opet. A nikdo nikde nevi tak me napadlo cidlo teploty motoru, ale to by se ukazalo na VAGu ne ?
  22. Hi all, proste rano kdyz jdu k autu, pri prvnim startu motor naskoci a okamzite zdechne, pri druhem startu uz jede normalne, napada vas neco ? Na diagnostice se nic neukazalo.
  23. bArt_Teschen

    1.8 turbo

    Ted jsem dojel z Chorvatska, prumerna spotreba 6,4 pri 140 na dalnici a 100 mimo mesto, v meste 50 km/h. Ujel jsem 2250 km. Co vic dodat, maximalkou jsem jel na dalnici v Chorvatsku misty pres 200 ... Jinej motor bych nechtel.
  24. Kdyby někdo sháněl váhu na 1,8 20V Turbo tak mám novou ...
×
×
  • Vytvořit nový...