Přejít na obsah

Ondrero

Uživatel
  • Počet příspěvků

    8 074
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    23

Vše zveřejněné uživatelem Ondrero

  1. Sundat světlo, vybrousit, vytmelit a stříknout.
  2. Ahoj, já to teď taky řeším. Ale mě ta voda utíká ve velkém do motoru. A dělá to chladič spalin. Taková nerezová trubka pod turbem. Budu ho muset odpojit a hadice spojit mezi sebou. Jinak zazadu nic jiného na vodu není. Turbo je chlazené pouze olejem.
  3. Tak mám upravené další turbo. Tentokrát K04 064 z Golfa GTI Je možné nahodit do Octy RS Upravená sací část, vyrušený tlumič. Turbo se teprve bude dávat na auto. Info o výkonu bude.
  4. Tak se podařilo upravit turbo do Fábie RS. Až bude v autě a bude odladěno , tak dám info....
  5. Kde to škrtá, tak obrousit těch pár desetinek flexou. Jak to rezne, tak to nabejvá. Může se ti nepatrně zvětšovat vůle v ložisku, zvětšovat vůle ve vedení třmenu, kolo nemusí být přesně vycentrované s nábojem atd. Když vidím ty nánosy koroze na disku.... A ty desetinky se nasčítaj a už to škrtá.
  6. Tak děláš ve sklárně a ptáš se nás tu jak se vyleští sklo? To snad budou vědět fachmani tam ne? To je jako když bych se tu ptal jaké otáčky použít při frézování hliníku karbidovou frézou.... A pak říct že dělám v nástrojárně Od toho jsou tam šéfové, mistři a elita firmy aby poradily Každopádně mě takové téma zajímá, ale asi bude málokdo vědět a každý doporučí nové sklo. Nech si ho pojistit a za 3 měsíce to křápni kamínkem.
  7. U 4 kolky to může být něco s uložením kardanu atd. U 4 kolky se pazvuky zezadu určují dost špatně. Mě třeba semtam vzadu něco lupne a taky nemůžu příjít čím to je. Páč to lupe semtam a né vždy při stejné situaci. Čekám až to prostě lupne úplně
  8. Může to být prasklá klika, špatná převodovka, špatná poloosa (kineťáky), něco s brzdama, může být v háji něco s pohonem 4x4 vepředu u převodovky. Je toho moc co to může být....
  9. Ahoj, já protáhl 2 kabely o průřezu 50mm2 gumovou průchodkou kudy vedou origo kabely. Poblíž spojkového podálu.
  10. Ahoj a jakou hudbu tam máš když potřebuješ kapacitor?
  11. Ondrero

    Zadní ložiska

    Tak jako já bych poradil, ale tam není moc co. Se sundá kolo. A pak bud jen shodit buben a nebo kotouc. A povolit matku na trnu a stáhnout ložisko. To je tak easy práce, že snad aní není co vysvětlovat. A nějaké ty momenty a utahovací úhly se vyčtou na netu. Když se někdo chce hrabat v autě sám a nemá moc zkušeností je dobré si koupit knihu "Jak na to" O1 má super speciál ke do ho je spousta.
  12. Ondrero

    Zadní ložiska

    Otázka je jestli ho nezajímá nějaké spešl nářadí. Kolikrát se divím co na autě najdu za šrouby.Torxy,M-tisicihrany atd.
  13. Prej jde o komfort a má tam 18 a HR
  14. Já už takhle Octávku promačkanou koupil a nebylo to korozí, ale debilama v servisu. Co to takhle doprasili zvedákem. Neřesil bych to asi už. Ja to vyřešil prahama ala Scout ale to asi nechceš.
  15. Ondrero

    Zadní ložiska

    Ahoj, mas bubny a nebo kotouče?
  16. Nooo to nemůže vědět jestli se ztrácí, protože to chce teprve kupovat. A původní majitel může a nemusí říkat pravdu.....
  17. Pokud je ten motor jen takto oslintaný a na každé křižovatce pod autem nejsou kaluže oleje, tak to neřešit. Podle mě to teče shora někde od víka hlavy. Viděl jsem daleko zahnojenější motory, který stále v pohodě jezdí. Ale nesmí to být extrém a nechávat za sebou po každé jízdě kapky oleje....
  18. Já mám na zimu disky s pneu, které tam mají být podle TP. Přeci jen v zimě je pravděpodobnost nedobrzdění a nebo smyku velká a tam už by na pneu mohl likvidátor a nebo policajti koukat. V létě na to seru, protože jezdím slušně a určitě nezpůsobím nehodu vlivem jiných kol .Naopak je auto daleko lépe ovladatelné. Pouze na úkor mého pohodlí . Když to do mě někdo napráší z boku , tak za to určitě nemůžou kola. Navíc 18 na Scoutu nejsou žádná tragédie. Už jsem to při kontrole párkrát ukecal. Že Scout může mít 18 stejně jako RS Další psycho věc je buzerace za přesahující pneu 3mm z pod lemu nebo i když je pneu zároveň. Jak to může někdo řešit, když kolikrát vidím na dálnici nazvedaný Patroly, Land rovery atd kterým lezou balony 30cm z auta ven.
  19. Nene s dorazama se nic dělat nemusí. Na předku se podložil celý tlumič. Ten si bude chodit to svoje jak v serii. A na zadek jsem dal nové dorazy. To musí být ok.
  20. Tak mám nějaké poznatky ze zvedání Scouta. Největší svěšení přední nápravy je možné zvětšit o 20 mm. Potom už nevychází poloosy a chod nivelace. Samozřejmě jde podložit ještě pružina, ale tím se zkrátí chod tlumiče. Nicméně by to šlo. Na zadní nápravu jsem dal 2,5cm podložky pod pružiny. A měřením a zkoušením jsem naměřil o kolik jde prodloužit zadní svěšení. Jedná se o 30 mm prodloužení pístnice. Při větší délce už by poloosa škrtala o držák stabíku a opět by nevyšla nivelace. I zadek by šel pod pružinou podložit více, ale zase za cenu menšího chodu tlumiče. Takhle jsem Scouta zvedl bez změn na tlumičích. Nyní je na přední a zadní nápravě délka 500mm od lemu ke středu nábojů kol při svěšení na zvedáku. Až auto posadím na kola, tak ještě změřím tuto délku. Aby byla představa a můžete porovnat se svým autem. Octavia 4X4 je o 25mm vyšší než předokolka a Scout je o 17mm vyšší než 4x4. Takže můj Scout bude o 62mm výš než sériová předokolka. Jízdních vlastností se nebojím. Sériový Scout je dost tvrdý v sérii a moc se nenaklání. Těch 20-25 mm nebude ani znát. Navíc mám kola 8,5x18 ET32 BBS a pneu 225/45 R18 plus na zadku 15mm rozšiřovací podložky. Takže je pneu při pohledu shora akorát zároveň s lemem. Dost široké na to abych do zatáčky nehodil parakotoul
  21. Prostě to nemá cenu takhle řešit. Sledovat otáčky a tak. Já mám Scouta s 214 tis na tacho už 2 roky a nikdy jsem neviděl svítit kontrolku ani nic podezřelého. Až se teda totál ucpe, tak to nechám za 7 tis vyčistit a zase bude pokoj. Já ale jezdím trasu 28km do práce a z toho 95% na dálnici. Spíš by lidi měli řešit nechutně zahnojený sání od EGR
  22. To se musí vyzkoušet. Já budu dávat 2 cm dopředu a 2,5 cm dozadu.A pak ty zadní když tak ještě stočím podle potřeby. Ale nechci předek výš než zadek.
×
×
  • Vytvořit nový...