Přejít na obsah

mambo

Uživatel
  • Počet příspěvků

    715
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Vše zveřejněné uživatelem mambo

  1. Taky bych to viděl na baterku. Nedávno jsem jí měnil po 12,5 letech a taky se chovala tak, že je ještě v pořádku, ale stačilo nechat otevřené dveře trochu dýl a najednou se sotva rozsvítily kontrolky a taky reset hodin a paměti. Dal jsem na nabíječku a chvíli v pohodě, ale jen chvíli, stačily zase otevřené dveře a to samé. Pokud už je u konce, to nabití ti asi moc nepomůže, neudrží v sobě napětí. To samé s tou jízdou, taky v poho, ale ne na dlouho, hned je prázdná. Ještě co se dělo u mě, když už byla v tomhle stavu, často mi nešla okna stáhnout nebo vytáhnout na druhou polohu, musel jsem držet tlačítko. Nenapadlo mě, že by to mohlo být baterkou, ale po výměně už je to v pořádku. A ještě bych zkontroloval alternátor, jestli nedobíjí málo nebo naopak nepřebíjí.
  2. Co se týká toho popisu motoru 1.4 atmosféry a jeho spotřeby oleje, to je docela přehnané. Když je motor v dezolátním stavu, tak samo sežere olej i s filtrem, ale mně se ještě nestalo, že bych musel dolít, na měrce pořád stejně s 250 tkm. A měnit rozvody až po deseti letech...no, když na to má někdo nervy.
  3. Tak se zkus optat tady. https://www.sbazar.cz/PROFIECU/detail/42969952-6y2959802-6y2-959-802-stahovacka
  4. Lanovody řazení se dají seřídit, ale to už pak svěřit někomu, kdo to dělá a opravdu to umí, aby nenadělal nějakou paseku. Pokud by to nebylo olejem, pak asi dát nějakému odborníkovi, aby na to mrknul, než se začne seřizovat to řazení.
  5. Nevím přesně, jak u tohohle motoru, ale pokud se hladina kontroluje přes nalévací otvor, tak by měla být zároveň se spodní hranou otvoru, takže nalévat dokud nezačne vytékat olej ven. Auto musí stát samozřejmě v rovině. Ty synchrony nevím, pokud by to ale s meziplynem zmizelo, pak by to mohly asi být. Od toho tam jsou, aby srovnávaly rozdílné otáčky při řazení. Každopádně i ta špatná funkce synchronů může být nízkou hladinou oleje.
  6. Myšleno je to tak, že pokud splňuje normu 504.00, splňuje zároveň normu 507.00, takže to vlastně neznamená, že ho tím lze nahradit, protože je to přesně ten olej, jaký je předepsán. Jen píšu, jak to bylo myšleno, nevím, jestli to tak je. :-)
  7. Tak bych zkusil zkontrolovat hladinu oleje v převodovce, jestli neklesla. Pokud se vymění olej, tak po ujetí pár km a několika zařazení všech rychlostí, je lepší znovu jí překontrolovat.
  8. Ještě k tomu inzerátu, je tam telefon na prodávajícího, tak se ho zkus zeptat jaké je u těch světel originální číslo dílu, v tom odkazu ode mě je na jedné z fotek číslo dílu natáčecích světlometů, případně říci prodávajícímu, že podle fotek to nevypadá na ty natáčecí, uvídíš, co ti poví a další věc, když si to necháš poslat na dobírku, tak před zaplacením je můžes zkontrolovat. Dopředu bych určo nic neplatil.
  9. Podle fotek mi taky nepřijdou jako natáčecí. Tady je krásně vidět rozdíl u té čočky. https://www.obautodily.cz/skoda-fabia-ii-roomster-predni-svetlo-h7-corner-hella-leve-5202cz3176/
  10. Podle toho manuálu, co sem dal Malta, to klidně může souviset jen s tím ABS. Bliká, svítí, už jsem z toho jelenice. A pojistka? Asi blbost, jen nápad.
  11. To ABS bych raději zprovoznil. Je sice pravda, že jsem si vyzkoušel, na jakou vzdálenost na sněhu zastavim s ABS a pak jsem brzdil tak, aby ABS neseplo a rozdíl byl pár metrů ve prospěch druhého případu, ale to jsem brzdil bez leknutí a s rozmyslem, žádná krizovka, jak píše ben06. Dlažební kostky nebo díry na silnici taky nic moc pro ABS, ale když tam je, mělo by být provozuschopné, nikdy nevís, kdy se bude hodit. Spíš mě zaráží, jak to auto prošlo STK nebo se všechny závady nakupily až po? Zkus zkontrolovat tu elektriku, protože ta jak začne blbnout, je to peklo a mohl bys pak bez úspěchu pořád měnit díly, které jsou v pořádku.
  12. Často se lámou ve všech průchodkách dveří, kvůli otvírání-zavírání. Takže nejdřív zkontroluj kabeláž právě v té průchodce 5. dveří.
  13. mambo

    Fabia BRZDY

    Normální to určitě není. To kolo musí jít úplně volně jako to pravé. Chce to rozebrat, vyčistit, zkontrolovat, nastavit správně samostav a případně nastavit ruční brzdu. Obě kola by měly při postupném zatahování ruční brzdy klást stejný odpor při otáčení. A rovnou omrknout i ložiska kol, jestli nemají vůli.
  14. Dalo by se to najít třeba tady https://forum.octaviaclub.cz/topic/32845-etka-online/ Je tam odkaz ETKA škoda katalog, tak se podívej podle kodu motoru a jsou tam čísla origo dílů. Pravděpodobně to bude tohle číslo dílu N90765301, ale raději se podívej podle tvého motoru.
  15. Taky bych to tak udělal, pořádně utřít okolo a pak se podivat, kde to uniká. Podle toho bych postupoval dál. Pokaždé, když jsem měl nekde únik, tak po vyndání přislušného dílu na něm byl něco jako růžový rosol od chladičky. To je také vodítko, jak zjistit přesně místo a co vyměnit. Edit: Když už to budeš dělat, bylo by dobré vyměnit chladicí směs za novou.
  16. Nemáš vymačkaný O-kroužek na tom výpustným ventilu nebo prasklinu přímo na ventilu?
  17. Co se týká té kontrolky servisu-klíče, tak tam stačí jen resetovat bez diagnostiky, není to chyba jen upozornění na výměnu oleje a případný plánovaný servis-kontrolu. Z hlavy si nepamatuju postup, ale návody tu určitě někde budou, nic složitého.
  18. S tím kartonem to zkus, ale pokud na něm nic nebude, ještě to nemusí znamenat, že ti ho papá motor. Měl jsem dost velký únik na dvou místech, ale až dolů se nic nedostalo. Topná trubka - všechno kapalo na blok motoru a hned se odpařilo, O kroužky a příruba na výměníku topení - absorbovalo se do těsnění mezi motorem a kabinou.
  19. Tak bych ještě zkusil to, co jsem napsal s těma vstřikovačema. Pokud vezmeš ten vstřikovač mezi prsty a jde do něj proud, je cítit takové drobné chvění, cvakání a zkusit je zapojené v původních konektorech prohodit z druhého na třetí válec a třeba i při zvýšených otáčkách, jestli se chyba neukáže na druhém válci.
  20. Svíčka ti pálí? Není problém v zapalovacím kabelu? Zkusit vyndat svíčky na druhém a třetím válci a podívat se, jestli pálí současně, třeba i při zvýšených otáčkách. Podle toho, co píšeš, nemáš zapalovací cívky na konci každého kabelu u svíčky. Můj známý měl podobný problém. Všechno se zdálo v pohodě, ani kontrolka nesvítila a diagnostika nic. Nakonec jsme zkusily prohodit vstřikovače, ale nejen samotný vstřikovač, ten byl v pořádku, prohodily jsme je z druhého na třetí válec zapojené v konektrorech, takže i s el. vedením. Šlo to, ta vzdálenost není velká, jen chce malinko natáhnout svazek. Bylo i cítit, že vstřikovač na druhém válci necvakal, přestože byl v pořádku. Někde v el. svazku byl přerušený drátek.
  21. mambo

    Brzdová kapalina

    Skoro bych řekl, že je jednodušší dolít kapalinu po okraj a ten který odvzdušňuje, bude pravidelně kontrolovat a dolévat.
  22. Ty kroužky už jsem taky hledal jako konkrétní díl, ale nenašel. Popraskané nebo vypadlé už mám tak nějak všechny nejen na obrysových světlech. Spíš asi pohledat nějakou alternativu jako třeba tady https://www.prumex.cz/o-krouzky/?utm_source=sklik&utm_medium=cpc&utm_campaign=SCH+-+Tesneni+[pc]&utm_content=Velky+katalog+O-krouzku nebo jinde.
  23. Sice jsem věděl, že tam nějaké teplotní rozmezí je, ale že tak velké je pro mě nová informace. Když jsem si v létě měnil O kroužky a přírubu na výměníku topení a pak při spuštěném motoru nechal systém odvzdušnit, začala lézt ručička na budíkách přes devadesát, než jsem promačkal hadici k výměníku, tak si říkám, že kdyby měl xovies opravdu vysokou teplotu chladičky, na ručičce by se to projevilo. Jestli se tedy ventilátor nespustí ani při tak dlouho puštěném motoru na volnoběh. Pokud se nepletu, měl by mít větrák dvě rychlosti, když jsi to spouštěl přes diagnostiku, šly obě? Jestli by to bylo čidlem, tak ho jedině odpojit, jestli se ventilátor roztočí.
  24. Tak na olej jsem zatím ujel cca 1000 km a žádný úbytek jsem nezaznamenal a zvukový projev motoru po studeném startu se zlepšil, jestli to tak bude i dál, tak u 0w40 nejspíš zůstanu.
  25. Ahoj. Co se týká toho větráku, pokud se motor resp. chl. kapalina uchladí náporem vzduchu přes chladič, větrák se nemá proč spouštět. Spíš když jen popojíždíš nebo stojíš s autem na volnoběh, tak se po chvíli ventilátor spustí. Nech po delší jízdě zapnutý motor na volnoběh a uvidíš, jestli se roztočí. To se týká chlazení motoru, pokud jde o klimu, není špatně zapojený, že by se kvůli tomu nespustil? Taky mívám po ostřejší jízdě třeba v létě rozpálený motor. Když ti ukazuje teploměr 90 st. C, tak bych by v tom být problém neměl. A co se týká té nádobky na kapalinu, byla plná jak? Mezi ryskama nebo mírně nad nebo celá téměř plná?
×
×
  • Vytvořit nový...