Přejít na obsah

Jir-ka

Uživatel
  • Počet příspěvků

    446
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Jir-ka

  1. "Nářky o tom, že jsem si neměl kupovat škodovku, případně, že si ji už nikdy nekoupím, tady nebudou." A proč ne? Když už nic jiného, tak to pomůže případným zájemcům o auto. Nebo je to tady už taky placený plátek Škodovky kde se nesmí kritizovat?
  2. Jir-ka

    Škoda Kodiaq

    Bohužel ke zneviditelnění došlo při přestavbě tohoto webu. Já nejsem doma a tady ten snímek nemám. Ale o nic jste nepřišli, na něm bylo to auto ještě menší.
  3. Jir-ka

    Škoda Kodiaq

    Potkal jsem celkem 3 a mimo zamaskovaného čumáku jsem nic dalšího neregistroval. Tmavá šedomodrá barva po celém autě. Mohu z toho videa přidat ještě jeden snímek a víc k tomu nemám co dodat.
  4. Jir-ka

    Škoda Kodiaq

    Tak maskování tam nějaké je, ale minimální. Např. na boku už nic nevidím. První snímek jsem stihl na kameře zmačknout spoušť, ale druhý je z videa, takže nic moc.
  5. Jir-ka

    Škoda Kodiaq

    Tak ještě fotka z videa. To byl už další.Jelo jich více.
  6. Jir-ka

    Škoda Kodiaq

    Dnes jsem ho zachytil na kameru, už bez maskování. Kodiaq.bmp
  7. Jir-ka

    Ložiska kol

    Otázkou je, jak moc je má domršený. Ale pokud se prohazují včas, tak to funguje.
  8. Jir-ka

    Ložiska kol

    Tenhle princip znám, ale pokud vím, tak vyhodnocuje házivost disku a gumy a podle toho doporučí pootočení gumy na disku tak, aby se házivosti eliminovaly. No nic, hlavně, že je vyřešeno.
  9. Jir-ka

    Ložiska kol

    Tak to jsem rád, že jsem mohl být užitečný. Asi už za ty cca 2 mil. km už nějakou zkušenost mám. Ale to, že vyvažovačka určí kam dát kola jsem ještě nikdy neslyšel. Podle mne to je blbost, navíc to odporuje pravidlu prohazování. To ty 4 kola přesně rozdělí? Co když bodou dvě úplně stejná? To vyhodnotí např. 2 PP a žádné LP? Jestli ty zimáky nejsou ještě sjetý, dej na podzim zadní dopředu a občas je třeba na mokru pořádně prohrábni. Ony se srovnají.
  10. Jir-ka

    Ložiska kol

    To co píšeš "vyvažovačka navrhla umístění kol, tak aby auto nevibrovalo" tak tomu vůbec nerozumím. To ti někde poradili? Pokud jsou kola vyvážena a nemají směrový vzorek, je jedno kam je dáš a nic vibrovat nebude. Napoprvé, nové. V posledních letech se ale nedoporučuje později měnit směr otáčení, tedy měnit např. zleva doprava a naopak. Pokud je vzorek směrový, tzv. šípák, jsou dvě levá a dvě pravá. Ještě jsou pneu asymetrický, kde je určena vnější a vnitřní strana (nápis OUTSIDE a INSIDE). Raději zkontroluj. Co se týče té pilky, mám ověřeno, že spousta mechaniků a bohužel ani v pneuservisech tenhle jev neznají. Často to svádějí na vadné tlumiče, ale ty se projevují na gumě jinak.
  11. Jir-ka

    Ložiska kol

    I ty pneu by to být mohly. A ne záhadným způsobem, ale úplně normálním. Jinak se sjíždí pneu přední a jinak zadní. Respektive na poháněné a nepoháněné nápravě. Na poháněné se sjíždí rovnoměrně, tam se brzdí i akceleruje, ale na zadku kde se jenom brzdí vzniká postupně "pilka", jako pilový kotouč. Bloky tvoří něco jako zuby. A to dělá hluk který se postupně zvyšuje. Je třeba gumy po několika tis. km prohodit předek se zadkem, aby se to srovnalo. Většinou to bývá tak 5-7 tis., ale záleží na stylu jízdy a taky jsou pneu na to náchylnější a některé méně. Když po tý zadní gumě přejedeš rukou, tak to poznáš. Je to jako "proti srsti".
  12. Jir-ka

    Ložiska kol

    Na tom zvedáku zadní kola roztočíš, ale přední ne. To chce motorem a zařadit vyšší rychlost. Na silnici zkus slalom. V rychlosti kdy to slyšíš se při slalomové jízdě bude hluk ložiska měnit.
  13. Zdravím, potřebuji poradit. Kontakty se mi z tel. natáhly, ale pro výběr kontaktu podle jména nefunguje abecední klávesnice. Je šedá, nesvítí. Číselná funguje. A ještě nemohu přijít na to, jak kontakty z paměti Bolera vymazat.
  14. Jir-ka

    Ložiska kol

    Možné to je. Na jedné z O I mi odešlo už na cca 30 tis. U O II jedno na 150 tis. a ostatní 3 vydržely do 300 tis. a potom už nevím. O II 140 tis. a ok. Na O III mám 300 km, tak to je ještě brzo.
  15. Pročetl jsem to celé, snad jsem něco nepřehlédl. Jeden se už na to ptal, ale odpověď nedostal. Jde nějak nastavit aby to fungovalo i nad +5 stupňů venkovní teploty?
  16. Jir-ka

    MaxiDOT

    Zdravím, mám dotaz ohledně palubního počítače a a tzv. denního počitadla. Starou O2 jsem vrátil a dostal O2 FL. U ní zlobí PC, režim 2 se nuluje sám od sebe, někdy kolem 600 km, jindy přes 1000 a pod. Netušíte někdo co s tím? Zatím to neví ani servis. A ještě denní počitadlo. U staré O2 (a i všech přecházejících O) se nulovalo po 10 000 km. U této FL s Maxi Dotem po 1000 km. Je to normální? Dík za odpovědi.
  17. Tak přidám také moji zkušenost s O 2. Elegance 1.9 77 kW, r.v. 2005. K dnešnímu dni jsem najel něco přes 218 000 km. 1x výměna brzd, 2x rozvody, stab. tyčky zadní nápravy a nechal jsem vyměnit ty původní tvrdé těsnící gumy dveří. Kvůli laku. Před čtrnácti dny výměna aku (ty mrazy u nás ji dorazily) a před týdnem praskla půlka závitu nahoře na pružině přední nápravy, měněny tedy obě přední pružiny. Když nepočítám běžný servis, stírátka, žárovky, pneu, tak zatím vše původní a v kondici. Včetně tlumičů, což se divím. Chci si ji nechat ještě rok, to bude mít cca 250 000 najeto, jsem zvědav co ještě bude chtít. Ještě nikdy jsem neměl takhle ojeté auto.
  18. Tak po cca 500 km znatelný rozdíl. Jak z hlediska akustiky tak i komfortu. Na hrubém asfaltu jsou slyšet, ale je to akceptovatelné. Na hladkém o nich skoro nevím, konečně zase slyším zvuk PD. Zlepšení nastalo i z hlediska pohodlí, přejezdy kolejí, záplat, na kostkách a pod. způsobují znatelně nižší rázy do podvozku. Možná, že některé vámi navrhované pneu by byly ještě lepší. Pro mne je to ale v tuto chvíli tak podstatný rozdíl, že jsem relativně spokojen. Adhezi a životnost neřeším, spotřeba paliva vypadá stejná. Vypadá to, že se zařadím mezi uživatele pro které je už Barum pasé. I když jsem se tomu bránil.
  19. Tak vyřešeno. Měl jsem vůz v servisu a při převzetí mi oznámili, že mi namontovali nové pneu. Konkrétně Dunlop SP Sport Fastresponse. Zatím jsem s nima jel jenom ze servisu pár km, ale první dojem je celkem pozitivní. Docela příjemná změna. V pátek jedu dál, dám vědět jak je vidím.
  20. Pokud si to dobře vybavuji, tak 205ky mají jiný vzorek než 195. Třeba to bude tím.
  21. Je to autem. OII je oproti OI z hlediska z hlediska odhlučnění podvozku mizérie. Zlatá OI na Firestonkách z fabriky. Na tu vzpomínám. Proto není jednoduchý na to vybrat slušný gumy. Teď jsem dostal taky tip na Pirelli P6 poslední generace, že by mohly být relativně tiché.
  22. Podívám se na ně. Podotýkám, že nehledám špičkové jízdní vlastnosti, ale spíše komfort. I té vodě jsem schopen se přizpůsobit, ale cpát si vatu do uší mne už nebaví.
  23. Mám na Octavii II Barum Bravuris a i když se jim z hlediska údržby včetně prohazování předku a zadku dost věnuji, tak jejich hlučnost mne už doslova vytáčí. Mají najeto cca 30 tis. a vzorek ještě 5 mm. I přes to jsem s rozhodl je vyměnit. Máte někdo nějaký tip nebo nejlépe osobní zkušenost, čím je nahradit? I když jsem už na netu s tímto problémem strávil několik hodin, tak jsem se zatím nerozhodl. Proto každou zkušenost a nejlépe s OII uvítám.
  24. Ne všechny pneu se chovají stejně, některé jsou na to náchylnější, jiné méně.
×
×
  • Vytvořit nový...