Přejít na obsah

flames

Uživatel
  • Počet příspěvků

    295
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem flames

  1. Mám podobný dotaz, 77kW BJB - při sešlápnuté spojce lehký zvuk ´tření´, to samé při řazení, žádný rachot, pedál se netřese, možná v něm občas pocítím lehké zašimrání. Setrvačník, nebo jde celá spojka do kelu, nebo něco uplně jiného? dík za postřehy...
  2. Zdravím, má cenu uvažovat o službách typu autoaz.cz apod.? Sháním OII, motor nevím (1.9TDI?), nájezd od oka do 100km denně + dalších 200 o víkendu(vše mimo dálnice), cena circa do dvouset. Už po přečtení celého fóra zleva zprava má nakonec jeden pocit, že nejlepší to bude jezdit na kole, protože vlastně jakákoliv koupě je špatná. Ojetina se vždy bude mrvit, to je jasné, sem ochotný počítat s tím, že těch 30-50 tisíc za rok narvu. Ovšem pro laika je velmi obtížné jít do bazaru s tím, že si chce vybrat auto. Jednak proti němu stojí silný a zkušený prodejce, za druhé vlastně neví, co má dělat. Řekne se ´si někoho vem´, jo, ale jednoznačný a jasný názor taky ani servisák neřekne.
  3. Ok, takže tam vrazím záslepku, na to dám krytku. To bych mohl zvládnout i já, dík moc.
  4. Ahoj, je to taková banalita - mám čerstvě vylomenou vložku a než si jej vyměním, potřebuji provizorně ´zaslepit´ díru, což bych rád provedl krytkou kliky dveří. http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/3b4839879agru-krytka-kliky-dveri-fabia-fabia-2-roomster-octavia-superb.html Otázka je na instalaci, zda to provedu víceméně bez nářadí (mám jenom), nebo by to bylo složitější a zda to nemám raději pro ten krátký časový úsek řešit jinak. Dík moc.
  5. Je to jiný model, nicméně stejná řada. Když tak možná zkusit se v prodejně zeptat co a jak, i když ty prodavačky většinou vůbec nemají šajn.
  6. Fire: jo, vím jak je to s testy, ostatně po zveřejnění toho testu německého sem byl klidný a čekal na nějaké porovnání, právě po zkušenostech s testy pneumatik a německou ´důsledností´. A nakonec se ukázalo, že německé testy testují kočárky jako kdyby to byly hračky, co si děcka berou do pusy. Tedy uplně jiné maximální hodnoty, čoi potom hodnocení některých z nich zrušila. http://www.coi.cz/cs/aktuality-1/archiv-ak...ne-kocarky.html
  7. Fire: Maci Cosi Mura neprošel testy v Německu ani u nás na škodlivé látky. Má ho ´švagrová´ a vrací ho, navíc se mi ten kočárek nelíbí, je těžký a celý takový neohrabaný (oni ho vzali jen proto, že se jako jediný v obchodě vlezl do FII) a to i přesto, že je cool trojkolový - to přední kolo si dělá co chce a beztak je nutné se s ním přetlačovat. Yoyo sice radí dobře, ale taky považ, v jakých podmínkách budeš kočíkovat, protože jestli bydlíš ve městě a počítáš s kočárkem taky na mhd a podobně, budeš mít jiné požadavky na kočárek než já, když bydlím prakticky v lese bez zpevněných cest. Kupoval sem Römer Britax, sedačku potom Römer (byla dražší než kočár) zvlášť. ps. co se týče korbiček, tak příliš nedej na hlasy ´má to malou/velkou korbičku´, velikost korbičky je určena normou a jsou fakticky všechny stejné - a ano, menší než byly dřív.
  8. Piju Bernard kvasnicové světlé, tmavé, hlavně z flašky. Točené pak Svijany když jsem někde, kde mají (tu nejsou), Staropramen 12, Ostravar 12 (rapidní vzrůst kvality za poslední dobu, náhrada za nepoživatelný Radek z oboru hořkých), černý Kozel. Z ostatních pak Hoegaarden Das, nebo černý Duvel je naprosto fascinující pivko, vůbec belgická piva. Občas vezmu lahvičku Guinesse na přeslazení. Přestal jsem pít Plzeň 12 (rapidní pokles kvality během dvou let), Radek 10 (to se nedá skoro už pít, dvanáctka ještě jo), šílené europiva. Nejvíc sem vypil asi 20 piv za večer, bylo to ovšem ze 0,7 zavařovačky. Chci si vařit pivo sám doma, poslední dobou piju víc víno. Na pivo jenom vyjímečně (v jedné zahrádce mají černého Kozla), jinak tady je to samá Holba nebo G, totální patoky.
  9. Docela pravděpodobně přes Čeladnou v tu dobu budu projíždět, takže tam budou škodárny už tři..
  10. flames

    Autostop

    Když vidím typa, co mu očividně ujel bus po odpolední nebo něco podobného, nebo po ránu sem nějaký čas jezdil tak, že šetřící studenty sem potkával, tak mi to problém nedělá někoho těch pár kiláků odvézt. Jako táhnout někoho přes půlku respubliky, to bych se vybodl a taky zásadně a z principu neberu trampy a turisty (to je fakt sport, navlést se do pohorek a pak stopovat u cesty).
  11. flames

    Zateplení oken

    Některá ta okna jsou ve dřevěné zdi.
  12. flames

    Zateplení oken

    Jo tak jasně, tohle taky beru v potaz, že ty rámy můžou protahovat a izolace na okně mě nespasí. Je to na zamyšlení, některá okna jsou ve zdi, některá ve dřevě...hmm. No bude se to muset nějak pořešit, pudu se zeptat k onařům, či by mě nepohostili návštěvou...
  13. flames

    Zateplení oken

    Co se týče profuku, tak ty staré rámy podle mě jakž takž těsní - ani při běsnění živlů (cca 750mnm v lese v Jeseníkách) neslyším podtlakové efekty, hvízdání a kdovíco ještě dělají plasty, co je máme v bytě. Mně jde spíš o to, že topím a okna mi teď vesele vyměnují teplo ven, jakoby se ani nechumelilo a to je docela škoda, jde od těch oken pak zimno. Právě taky si říkám, že vyměním okna a okna pak budou těsit 10x víc než okolní prostor, to mi přijde zbytečné. To raději totiž investuju do nových dvěří atd. (což je další otázka..). No, bohudík jsem příšerně nerozhodný. ...změřím okna a poptám se...
  14. Čau, mám na chatě staré dřevěné dvojokna a uvažuju o jejich zateplení a stojím před variantou vyměnit celé okna i s rámy, či vyměnit skla za izolační. Skrz to jsem objevil nějakou firmu www.tospur.cz , která nabízí výměnu skla za ten nadstavbový rám, či jak bych to řekl, no, stačí se podívat, že. Vím něco o tom, že u oken je důležitá hodnota teplotní propustnosti, no teď jde o úvahu, jakou roli v té hodnotě hrají ty rámy a jakou ta skla a zda by se tedy investice jen do nových skel vlastně vyplatila. Objekt je z části dřevostavba a z části zděná budova, ty rámy jsou poměrně zdravé, leda bych je rozebral a podstříkal pěnou, ta stará je nějaká to... Je mi jasné, že když půjdu do obchodu, kde prodávají plastová okna, že mi řeknou, že jedině plastová okna a když půjdu jinam, že mi řeknou jedině zas opak, to je přesně to, co nepotřebuji vědět. Spíš jestli někdo třeba neví o renovaci dřevěných a zda se to oplatí atd., ď.
  15. Promiň, jestli jsem zklamal. ale můžete si aspoň přečíst můj report z koncertu: http://www.innocence-music.com/clanky.php?...z&Report=99 (bacha, propagace)
  16. no jasně, že je to kravina, to ví každý, kdo prodělal aspoň jeden semestr ekonomie. Horší je, že to prostě někdo nechápe, jeho úsudek potom bude formován právě takovým šytem. A to je realita. Takže, z vtipu je nakonec epilog.
  17. Ale bacha! Tipnul bych, že nejpozději do měsíce, dvou potkám někde někoho, nejspíš v hospodě nebo v cukrárně (ačkoliv tam chodím jednou za 14 dní), řeč se svede na politiku a doslechnu se že ´ty, sem četl takovou jednu zajímavou věc...´, potom zopakuje tenhle spam a bude na něm demonstrovat prohnilost světového zlořádu a systému. To už potom k smíchu moc není.
  18. Ano. Považuju za nanejvýš vtipné, že tak může někdo uvažovat, neb je to přehlídka analfabetismu.
  19. Já to beru spíš jako vtip, pane CH a M.
  20. Je to z nějakého mailu nebo co: Krize Překlad ze španělštiny ze dne 15.3.2009 Jednoduchý výpočet, ale zajímavý výsledek. Jedno zamyšlení a výpočet španělského diváka, který byl zaslán CNN. Plán na záchranu bank penězi daňových poplatníků, který je momentálně diskutován (mezitím odsouhlasený) v americkém parlamentu, bude obnášet nepředstavitelnou sumu 700 miliard dolarů, a to na rozdíl od skutečnosti, že už 500 miliard dostaly. Abyste si tuto sumu vůbec dovedli představit, ukáži vám následující výpočet: Na planetě Zemi žije momentálně 6,7 miliardy lidí. Když vydělíme jen těch 700 miliard těmi 6,7 milardami, znamená to, že KAŽDÝ JEDEN obyvatel Země dostane 104 milionů dolarů!!!!!! Touto sumou by mohla být jedním rázem zlikvidována chudoba na celém světě, ba co více, každý obyvatel by se stal milionářem!!! Španělský divák došel k následujícímu závěru: Očividně máme s rozdělováním bohatství maličký problém. Podívejme se ale na jeden blíže ležící příklad- do Španělska: Španělský stát podpořil banky sumou 30 miliard Euro, které pocházejí z kapes daňových poplatníků tím, že převzal na sebe dluhy bank ve výši 30 miliard Euro. Podle aktuálních údajů má Španělsko momentálně 46 063 511 obyvatel. A nyní opět trochu počítání: 30 000 000 000 : 46 063 511= cca 651 miliónů Euro !!!!pro každého Španěla!!!! Když vezmeme, že každá rodina má 4 členy , dostala by každá rodina cca 2,5 miliardy Euro. Hm, z takových peněz se ty hypotéky už snad dají zaplatit. To je krize. Očividně se vyplatí považovat nás za hlupáky.
  21. flames

    Notebook v autě

    Masakr, za ty prachy by se dala pořídit už i nějaká navigace i s držátkem a ani by to nelezlo nějak zásadně do spotřeby.
  22. No raději už o žádných...
×
×
  • Vytvořit nový...