Přejít na obsah

sagitarius

Uživatel
  • Počet příspěvků

    23
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem sagitarius

  1. sagitarius

    Mokrý tapec

    Měl bych dotaz: Když odvrtám nýty toho plechu se stahovačkou, dá se normálně sundat, nebo mi při tom spadne sklo do dveří? Nemám tušení, jak je to vevnitř udělaný, a na čem sklo vlastně visí.
  2. Zdravím. Potřeboval bych poradit, jak sklopit zadní opěradla (F1 kombi) bez původních páček. Přede dvěma roky jsem měl káru v servisu, protože mi ji ze zadu obskočil bavorák, a teprve teď jsem zjistil, že tam chybí ty dvě páčky na odjištění opěradel, takže nevím, jak je sklopit. Před tou opravou tam ty páčky byly. Na reklamaci opravy je už pozdě. Nevíte někdo, jak to sklopit?
  3. sagitarius

    Autobateria

    Tak jsem zjistil, že s těma "Bauhausovkama" to zase tak špatný nebude. Odešla mi včera- jeden článek mrtvý- po 4.5 roku. Jezdila jen krátký cesty do práce, takže provozní režim nic moc. Zato originál Akuma odešla na mrtvej článek po 2 letech.
  4. Tak jsem včera ráno nastaroval svou 1,2 HTP, a motor se pokoušel vyskočit z auta. Pích jsem to na diagnostiku a chyba zapalování 3. válce. Vyměnil jsem cívku a v pohodě. Jen mě zarazilo, že origo cívky z Mladý Boleslavi jsou "Turkey". Toto byla už druhá. První odešla při 22.000 a druhá včera při 27.000. Teď už jen čekám, kdy odejde ta třetí [ještě že nemám dvanáctihrnec :-)]. Dal jsem "Italy", tak uvidíme, jak dlouho vydrží.
  5. No, bohužel teď nemám možnost to už odfotit, ale fotky jak na to jsou na mém webu. Předělávka displeje
  6. Všechny tyto náhrady stojí za ****. Není ale problém klimatizaci do auta vyrobit za velmi rozumnej peníz. Sice to nemá udržovanou přesnou teplotu na výstupu, ale dá se to regulovat. Stačí nakoupit Peltierovy články [třeba v GM], počet podle požadovaného výkonu, pak spojit vedle sebe několik hliníkových jeklů dlouhých podle počtu článků, na obou stranách je propojit tak, aby vznikl labyrint, kterým bude procházet vzduch z jednoho rohu do protilehlého. Peltierovy články se na povrch labyrintu přilepí teplovodivým lepidlem studenou stranou na labyrint. Na jejich opačnou-teplou stranu se přilepí hliníkový chladič s ventilátorem, který bude odsávat odpadní horký vzduch a vyfoukávat ven. Do jednoho rohu labyrintu se pustí vzduch, a z druhého rohu vychází studený. Peltierovy články stačí vybrat podle požadovaného výkonu a napětí. Samozřejmě výkon lze regulovat elektronicky, třeba pulzně s využitím časovače 555 a výkonového tranzistoru. Samozřejmě je nutné se vypořádat s kondenzovanou vodou v labyrintu, ale to už je věcí možností konstruktéra. Dělal jsem takhle diskotékovej "mlžník" na glycerin, kde se peltierovy články zase lepí na ohřívací labyrint glycerinu teplou stranou. Peltierovy články se používají i ve známých elektrických autochladničkách, ale zde s malým výkonem, a vzduch přes ně neproudí. Zde pasivně chladí jen vnitřní prostor.
  7. Měl bych taky jeden dotázek: Předělal jsem komplet podsvícení všeho, budíky paliva a teploty jsem rozdělil na ciferník a rafičky jinou barvou, vše v pohodě. Jen nevím jednu věc- po zapnutí klíčku mi svítí ovladač světel- jen ten otočnej volič [to kolečko], loga a regulátory sklonu+podsvícení ne, ty až až po zapnutí světel. Nevím, jestli je to tak normální, protože před předělávkou ta zelená nebyla ve dne vidět, takže jsem si toho možná nevšimnul, a navíc jsem jezdil pořád ze zapnutými světly [teď mám denní LED]. ...F1 facelift...
  8. Jde to, ale jak bylo řečeno, je to piplačka. Hlavně si musíš to sklíčko displeje položit na tvrdou rovnou plochu, třeba na kraj stolu, a pak opatrně nejlíp zalamovacím aranžérským nožem pomalu a s citem odřezávat zešikma tu fólii. Nůž drž zešikma k tomu slíčku a aby ti neodjíždělo, musíš jej proti držet. Nesnaž se to "pižlat", lepidlo stranový pohyb čepele statečně brzdí. Stačí jen tlačit čepel pod fólii a kývat s ní do stran. Pomalu bude zajíždět pod fólii. Hlavně tlač jen ve směru podél sklíčka, a ne svisle, sby ti sklíčko neprasklo. Pozici té fólie si nemusíš pamatovat, po umytí fólie i skla displeje prostě přiložíš fólii na sklo displeje, a poznáš hned jestli je správně. V původní poloze bude plocha displeje zelená, v inverzní poloze bude plocha černá. Pokud budeš podsvětlovat displeje bílými LED, tak očekávej, že budou mít snahu prosvítit mimo čísel částečně i neaktivní plochu. Já jsem vyřízl z bílé papírové čtvrtky obdélníky 20x40mm a vložil je před kompletací displejů do rámečku pod displej, abych to omezil. Pak je to super.
  9. Tak jsem se do toho taky včera pustil. Mám F1 Clasic bez podsvětlení popelníku i zapalovače, a když jsem zkoumal, kudy vedou kabely k zapalovači, abych od něj natáhnul kabely k popelníku, odtáhnul jsem tapec podlahy na boku středový konzole, a objevil jsem tam schovanej origo kabel na podsvětlení popelníku s konektorem na konci, kterej odbočuje z toho svazku vedoucímu k zapalovači. Takže stačilo jen nainstalovat LEDky, připojitz a hotovo.
  10. Všichni ledkofilové pozor!!! GM elektronic vyprodává bílé 5mm ultrasvítivé LED 11.000 mCd za 1,-Kč !!! Katalogové číslo 511-713 http://www.gme.cz/cz/search/?q=511-713&w=1111
  11. Nejsou to ani velikosti 1206, ani jiné tohoto typu. Ty originál mají označení PLCC2, a dodává je www.gme.cz za 5,-Kč/kus v modré, červené, zelené, žluté a bílé.
  12. sagitarius

    Budíky

    No tenhle postup není ani nejrychlejší, ani nejspolehlivější. Nejenže LEDka sama od sebe neodejde, ale je nanejvýš nepravděpodobný, že by jich naráz odešlo víc. Za 30 let praxe se mi nestalo, že by mi odešla LEDka, pokud jsem ji omylem nepřežhavil. Takže nejdřív změř jestli do nich vůbec jde napětí, než je budeš zbytečně měnit. Pak předřadnej odpor, kterej by taky neměl důvod odejít. Osobně bych se přiklonil k nekvalitnímu pájenýmu spoji, což se blbě hledá. Musíš jít měřákem od LEDek proti napájení, až narazíš na neprůchodný spoj, či součástku.
  13. Tak jsem si koupil homologovaný super světýlka s CREE čipama, ale po vyndání mřížek (F1-2007) v těch dírách není nic, na co by se daly přidělat. Poradíte někdo, na co je uchytit v díře vedle mlhovek bez sundávání nárazníku??
  14. sagitarius

    Devil eyes

    Pánové, změna není problém. Kamarád si je koupil, a první bylo- udělej mi s tím něco, aby to svítilo jako DLR... U nás jsou 1W čipy drahý, ale není problém objednat 1W LED moduly ve tvaru 5mm LEDky u DealExtreme, a to pytlík 10 ks za 4 USD!!! A s tím už se to přibližuje DLR, i kyž ne tak úplně. U stejné firmy ale lze objednat i plnokrevné Luxeony, či CREE čipy 1W, 2.5W, 5W, 9W, 12W, 24W, 50W a 100W!!!! a to podstatně levněji, než u nás. Musím ale upozornit, že v případě použití těch 50W, či 100W čipů, vám bude pravej xenon připadat jako bludička A ještě potěšující zpráva- poštovné FREE- opravdu, vyzkoušeno! http://www.dealextreme.com/products.dx/category.917
  15. Prosím o radu,l jaká je rozteč šroubů kol. (pokud to tady někde je, taks e omlouvám ale nenašel jsem) Mám F1 6Y r.v. 2007. TP nemám, má ho leasingovka, takže nezjistím. Potřebuju alu disky, ale na F1 nabízejí s roztečí 98 a 100, a nevím, jaká rozteč je na mý fábce. Díky za rady.
  16. Ufff. Čím víc informací mám, tím míň toho vím. Takže když to tedy shrneme- Když si zde koupím ten kabel za 500, nepojede mi s ním ten prohram VCDS 805CZ. Jinej program nemám, a koupit ho znamená dostat se i bez noťase na cenu hotovýho přístroje. Když kopupím k tomu programu co mám origo kabel aby to spolupracovalo, jsme zase na stejným. Takže co a kde sehnat, aby to fungovalo vše dohromady i s mojí Fábií r.v. 2007 a stálo to míň než ten hotovej přístroj? Poradí někdo? (to už bude všechno- opravdu)
  17. Ale přece pořád ještě ve mě hlodá obava, že když budu na NB, něco na tom podělám a fábie dojezdí. Přece jenom na počítači je všechno možný, protože má víc možností. Když si zhroutím soft, přeinstaluju a jede se dál, ale kdybych nějak nakopl řídící jednotku, asi bych si pak koupil už jen pevný lano. Nevím, asi to zkusím, když říkáte, že je to i s navigací pro blbý, ale strach teda mám opravdu :-( A kde by se dal sehnat kabel za těch 500 ???? Schrastil jsem program VCDS 805CZ, ale tam píšou cosi, že musí být originál kabel s nějakým interním kódem, a že s jiným kabelem to nebude fachčit. Je to pravda?
  18. Tak já bych to možná i s tím NB bral, ale ta cena... samostatnej kabel hex can nikdo nenabízí, jen se softem a licencí, a ty ostatní kabely jsou podle toho linku, co zde dával Vikino, jen na auta do r.v.2004, takže na moje nee. Tak nevím. Mám z toho hlavu jak pátrací balón.
  19. Jo díky moc, to jsem potřeboval vědět. Já sice mám všechen soft legálně, protože na Linuxu to tak už je , ale hlavně se chci vyhnout notebooku, protože problémů s připojováním různých zařízení, a nastavování přes RS232, či USB už jsem si užil dost (i ve woknech). Sice jsem našel na netu kabel i se softem v balíčku za nějakých 10, ale zase další prachy za noťas... Ten přístrojek za 7 mi připadá velice schopnej podle toho co tam píšou, a hlavně jen připojím kabel a jedu. Nejsem žádnej systémovej virtuóz přes PC, takže toto řešení se mi moc líbí. Přes moderní auta taky nejsem moc kovanej - když jsem se učil na mechanika, byla Škoda 105 výkřikem moderní techniky, a když jsem u toho mýho hledal rozdělovač, připadal jsem si jko Křovák v jaderný elektrárně Takže díky všem za rady, snad to jednou pochopím.
  20. To chápu, ale tak bohatej opravdu nejsem. Proto se ptám tady. Když si vezmu cenu nějakýho repas NB kolem 3500, plus něco kolem 20.000 za soft s kabelem, jak jsem viděl na netu, tak mě už vyjde levněji občas zajet do servisu... Z toho důvodu se ptám na ten přístroj. Ten mi za 8 připadá celkej schopnej.
  21. Tak nějak jsem si to myslel. Ale těch softů je hodně, kabelů taky, a moc se v tom nevyznám. Ještě se mi moc líbí už nabušenější mašinka: http://www.motordiag.cz/produkt/vag5053can Ten už by snad šel, ne? Jakej názor na to mají znalci?
  22. Prosím o radu, vůbec se v tomto neorientuji. Rád bych si pořídil diagnostiku, ale kupovat k tomu ještě notebook se mi moc nevyplatí. Objevil jsem zajímavý přístroj za ještě zajímavější cenu a chtěl bych se zeptat znalejších, jestli má smysl, nebo jestli je to jen nějaký očesaný: http://www.motordiag.cz/produkt/u281
×
×
  • Vytvořit nový...