Přejít na obsah

Havran

Uživatel
  • Počet příspěvků

    18
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

590 zobrazení profilu

Oznámení Havran

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

0

Popularita

  1. Havran

    Spotřeba TDI

    Spotřebu máš úplně normální tak se neděs. Já mám Okinu 1,9 66kW. Dlouhodobá průměrná 4,8-5,3. Je lepší mít spotřebu o půl litru větší, než takoví ti co jezdí za 4,5 a potom se diví, že auto přestane po určitých km jet, táhnout a je lenošný. Samozřejmě, protože auto s turbem je od toho, aby se to turbo občas taky protáhnulo a trošku profouknulo ty trubky. Když se podíváš na různé články tak ideální je točit u 1,9 tak okolo 3000 ot/min a to ti, kteří jezdí za 4,0-4,5 rozhodně netočí. Sám jsem měl možnost vidět rozdělaný turbo včetně všech trubek o tzv. víkendovýho jezdce, kterej se všude chlubil jak jezdí za 4,3 litrů. Hadice, která má normálně v průměru 7 cm měla uprostřed průduch sotva 3 cm. Bylo to totálně všechno sanesený od dehtu a všech těch sraček, který se usazují v hadicích a v turbu. A pak se ten dotyčný hrozně divil, že auto je lenošný. Takže závěr: radši jezdit o půl litru s větší spotřebou a turbo a trubky trošku profouknout než pak pracně rozdělávat a čistit, a taky ten šok až uvidíš pak ten bordel.
  2. Havran

    Decentny tuning

    Hrozné. Spíše vrchol nevkusu. Jednoho takovýho máme i u nás ve městě-katasrofa. Spíš jako by to auto patřilo nějakýmu komediantovi o šouklů.
  3. Ahoj všichni. Potřeboval bych poradit. Mám Okinu 1,9 TDI 66 kW. Po vypnutí motoru bylo vždycky slyšet takové zaklapnutí jako by se uzavřela nějaká klapka. Teď to přestalo být slyšet a jenom to zlehounka cvakne. O tomto tématu jsem tady již kdysi četl, ale už to nemůžu najít. Poraďte prosím. Dík.
  4. Ahoj. Mám Okinu z roku 1997 a teď na podzim mně odešla tyky baterka. Byla to ještě původní od výrobce, takže po deseti letech a to asi žádná další už nevydrží (ale měla dobrou údržbu a Oki mně stojí v garáži). Od známého, který autobaterie prodává jsem koupil novou-značka Yuasa-Japonsko, doporučil mně ji a oproti Vartám nebo Boschům byla taky podstatně levnější a je již taky bezúdržbová. Nedá se nikde nic rozdělat je to celé zaplastované a akorát nahoře je tzv. kontrolní oko, které ukazuje v jakém je baterie stavu. Pokud je oko zelené tak je baterka v OK, pokud zbělá tak má již sníženou kapacitu a pokud je oko červené tak je baterii potřeba dobít. Ale jinak žádné dolívání dest. vody a podobné akce. Ale mám ji pouze 3 měsíce takže uvidíme jak to bude dále. Ale teď staruje moje Oki na brnknutí a to mám dislíka.
  5. Havran

    rozvody

    Vodní pumpu určitě vyměň. Je to otázka 1000,- a máš jistotu, že to máš komplet. Řemen jde i přez ni a pokud by se ti kousla vodní pumpa, což je možný, tak se ti potkaj písty a je to na opravu motoru tak za 25000-30000 hadrů. Takže určitě vyměň.
  6. Zdravím všechny. Dělá mně to taky a kakarád automechanik mně říkal, že to není ani startér, ani baterka, ani čerpadlo, ale že odchází čidlo teploty. Takže vyměním a uvidíme.
  7. Já má parkovačky od Phillipsu a H4 imitace xenonů a svítí to perfektně bíle. Parkovačky mají napohled takové namodralé sklo, ale svítí bíle s mírným nádechem do fialkova, ale opravdu jen mírně. A po zapnutí potkávacích H4 je efekt opravdu super, opravdu bílý. A důležitý je, že Phillips je má homologovaný, takže nemůžou nic říct ani plácačky. Původní žlutý parkovačky rušily xenonový H4 a jejich efekt nebyl tak dobrej, ale s Phillipsama je to fakt bílá (jako xenon).
  8. Jo Styllem mám dobrou zkušenost. Vydrží tak 3 až 4 roky.
  9. Každopádně to není normální. Lehké vybrace při vyšších rychlostech (140) ještě jdou ale nesmíš se klepat celej. Pokud nemáš elektrony, ale klasický plechový disky a na nich poklice, tak mám zkušenost, že to mohou dělat i špatně nasazené poklice, popřípadě přehozené. Přece jenom je to výlisek z plastu a minimální nevyváženost je potom na kolech při určitých rychlostech opravdu poznat.
  10. Pokud budeš ale muset výfuk kupovat, v žádným případě nekupuj polskej. Jsou to všechno šity a splačeš nad výdělkem. Normální origoš vydrží daleko více a u poláků můžeš za dva roky měnit znovu. Nekupuj ani Bosal ani Walker. Jedny z nejlepších jsou Tyll.
  11. Ty km, které na tom máš nakroucený jsou celkem odpovídající. Ale souhlasím, že záleží hlavně na stylu jízdy. Znám i raply, kteří mohou měnit destičky i po 15 000 km.
  12. Havran

    Žárovky

    Nazdárek. Koupil jsem si modré žárovky A4, které mají imitovat xenony a mají svítit modro-bíle, ale výsledek je nic moc. Přitom jsem na jiných autech podobné žárovky viděl a svítily fak dost bíle. Poradíte někdo? Dík.
  13. Taky nemám představu o ceně, ale viděl bych to tak 7,-/ks. Ale fakt nevím. a tyky je důležité odkud jste. Abych nedal víc peněz za poštovné než za samotné krytky. a máte je i na bezpečnostní šrouby?
  14. Takže se mám zeptat přímo ve Škodovce nebo nějakým autorizovaným servu?
  15. Zrovna nedávno jsem natíral bubny i třmeny na předku. Chtěl jsem taky zelenou, protože Okinu mám zelenou, ale nechtělo se mně dávat tolik peněz za originál barvu k tomuto účelu určenou (500-700 Kč). Koupil jsem si tmavě zelený universál a drží to v pohodě a zatím žádný problé a plechovka mně vyšla na 150 kaček a barvy je tam ještě tak na 20 x. Pokud nejsi závodník a nejezdíš brzda-plyn tak to stou teplotou nebude tak hrozný. Důležitá je pořádná příprava před samotným natíráním. Musí se vše pečlivě očistit, ocelovým kartáčem nebo klidně ocelovým kotoučem na vrtačce. Tomu jsem věnoval dost času, ale výsledek je pak lepší a určitě to víc vydrží. Pak jsem vše odmastil technickým benzínem a natřel základovkou na kov. Ta je za chvilku suchá a pak se dá hned natírat zelená barva. Ta už schne déle, ale kola jsem normálně nasadil a samo to zaschlo za den a půl. Vypadá to dobře a doufám, že to i vydrží, ale zatím OK. Celý jsem to dělal cca 5 hodin (prostě v sobotu odpoledne) a v poho jsem to zvládnul. Barvu jsem vybral skoro stejnou jako je auto, takže paráda. Nevýhodou originálních barev na třmeny je malá škála odstínů.
×
×
  • Vytvořit nový...