Přejít na obsah

ferda

Uživatel
  • Počet příspěvků

    10
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

1 216 zobrazení profilu

Oznámení ferda

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Dobrý den, tak mě postihl problém s napínákem roz. řetězu. Nejprve jak se to stalo. Mám najeto 65 000 km. Uprostřed klidné jízdy asi v 70 km/h nešlo náhle přidat plyn. Motor škubal a ozývaly se nepříjemné zvuky. Problikával oranžový motůrek. Náhle vše přestalo. Dojel jsem domů a rozhodl se jet na chalupu. Téměř na místě se vše opakovalo. Volal jsem do servisu a domluvil se , že se pokusím vrátit. Celý problém byl zvláštní. Cca do 30 km rychlosti bylo vše v pořádku. Nad tuto rychlost nešlo skoro přidat. Sjížděl jsem z kopce a tak rychlost se sama zvedla na 80 km/h. V tomto režimu, nad 80 bylo vše v pořádku. Dojel jsem ke Praze a problém nastal pod rychlost 80. Zkrátka jsem zjistil, že jet se dá do 30 , nebo nad 80. Nemělo vliv jaký je rychlostní stupeň ani jaké jsou otáčky. Pouze to mezi 30 a 80 nejelo. Dal jsem auto do servisu a tam ze mně dělali chvíli blbce, pak 2 dny vylévali benzín, měnili svíčky a.p. Po dvou dnech mi bylo oznámeno , že nikdo neví co s tím. Po konzultaci se Škodovkou rozebrali rozvody a po 4 dnech mi bylo oznámeno , že se jedná o vadný hydraulický napínák. Vyměnili mi údajně napínák a řetěz. Boleslav údajně prodloužila záruku na 200 000 km a 6 let na rozvody. Materiál jsem měl zdarma, ale práci jsem platil. Mám 4 roky staré auto , 65 000 km najeto , super motor , který byl rozebrán a nevím jak pečlivě složen.( mění se třeba víko rozvodů, protože se při demontáži poškodí) a nepoteče mi třeba olej, utratil jsem 3 000 Kč za opravu. Jsem rozladěn. Nikdo nic neví, to co se píše v celé evropě o tomto problému je podle škodovky nadnesený. Možná jsem to napsal moc rozvláčně, ale třeba to někomu pomůže. Sám vím jak jsem byl 12 dní bezradný. Nyní vše vypadá v pořádku , ale při nízkých otáčkách to není ono. Motor se chová jinak než dřív. Přeji pohodové kilometry bez poruchy.
  2. ferda

    Otáčky na 6-ku

    Zdravím, jenom poznámka , při měření přes GPS ja skutečná rychlost mého vozidla 118 km / hod a na tachometru mám 130 km / hod. Zdálo se mi to divné a tak jsme s kamarádem změřili rychlost pomocí radaru a GPS měřila naprosto přesně . Porovnávat tedy otáčky a rychlost je velmi nepřesné.
  3. ferda

    Přední sklo

    Mám pojištění na 5 000 Kč. Sklo s pruhem jsem doplácel 700 Kč. Servis si vše s pojišťovnou vyřídil.
  4. Souhlasím,že není lehké najít rádio. Jenom si myslím,že např. SYMPHONY má každý originální včetně návodu a nálepek. Jak je tedy možné ,že v bazaru je hromada rádií skoro výhradně na Fábie , Octávie . Ty snad jinam napasují. Z dvaceti rádií měl pouze jedno s návodem a nálepkou. V dnešní době stačí zavřít krám , zadat čísla do počítače a co je kradené zabavit. Pokud vím zákon to umožňuje. Párkrát v bazaru zabavím kradené věci a je to. Mimochodem viděl někdo z vás na západě podobné hory rádií nebo bazary otevřené 24 hodin. U nás nejde nic - chránit si majetek, někoho potrestat , postihovat bazary atd.
×
×
  • Vytvořit nový...