Přejít na obsah

špája

Uživatel
  • Počet příspěvků

    72
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem špája

  1. No nejsem zase takový odborník, ale dle zkušeností bych řekl, že pokud se v době odpojení nezapne klíček v zapalování, tak po znovupřipojení EGR by systém neměl hlásit žádnou chybu.

  2. To Dodo: ....že by soudruzi v NDR někde udělali chybu.............., tak to nevypadá vůbec pěkně.
  3. OK, díky všem za názory a diskusi na toto téma bych uzavřel.
  4. To Cizap: to je taky zvláštní, neboť šroubek ve světle (který má pružinu držet) byl napevno dotažen, takže hypotéza že by pružina odpadla samovolně je lichá. De fakto i po navrácení pružiny šel bez potíží dotáhnout a pružina je pod ním dobře zafixovaná.
  5. To juke.box: Když dáváme auto do autorizovaného servisu počítáme s tím, že zaplatíme sice více, ale očekáváme, že takový servis bude proveden profesionálně. Auto jsem měl "v bordelu" ne svojí zásluhou. Ano, mohl jsem to určitě řešit i dříve, nicméně z 90% v městském provozu (v noci pod umělým osvětlením) se špatně svítící světlomet nijak zvlášť neprojevoval, navíc za tmy jezdím de fakto sporadicky. Samozřejmě nelze všechny meachaniky házet do jednoho pytle, ale tady to někdo pěkně zbabral a to mi nikdo nevymluví.
  6. Tak nakonec jsem to dal dohromady jak to má být. Když jsem nesl světlomet zpátky do auta něco náhle uvnitř zachrastilo (předtím i když jsem s ním třepal nic se zevnitř neozývalo) - k mému překvapení pružina, byla zapadlá u dálkovky. Taky ja píše "tomina" - po bližším prozkoumání světlometu jsou uvnitř vidět škrábance což svědčí o tom že mistrům v servisu ta "růžicová" krytka taky spadla dovnitř - proto byla tak zdeformovaná. No a teď to ještě nechat odborníkům seřídit........ (aby jim člověk radši stál za zadkem).
  7. Tak objanění celé patálie už je na světě. Otevřel jsem světlomet a našel ho ve stavu viz. foto. Nějakej umělec v servisu tam po výměně žárovky zapomněl dát zajišťovací pružinu, která tam teď vůbec není a já s tím takhle jezdím už rok a půl......... To sem zvědavej jestli se to dá sehnat někde samostatně (třeba na vrakárně). Neleží to náhodou někomu doma (z rozbitého světlometu) ?
  8. Zítra se na to mrknu, pokud by to byla pouze taková banalita, tak tady všechny otravuju zbytečně :-)) Zkouknu zároveň i ty "vruty". Dám vědět jestli jsem uspěl. Díky za rady!
  9. OK,díky za reakce. Asi tedy udělám obojí - 1. nový světlomet; 2. pokusím se opravit ten rozharašený (zase tak levej snad nejsem a víc pokazit to vzhledem k aktuálním funkčním vlastnostem asi už nejde). Je to ale syčárna tůto :-)
  10. Žárovky se měnily vždycky v autorizovaném servisu, tak snad by tam nic nevhodného nedali (doufám)......... I loňské seřízení provedl autorizovaný Škoda servis.
  11. Zdravím, mám problém s levým předním světlometem (z pohledu řidiče). Světlomet špatně svítí hlavně díky tomu, že světlo z něj směřuje kamsi šikmo doleva nahoru (a asi i nepříjemně oslňuje protijedoucí vozidla). Jedná se o světlomet s halogenovou žárovkou, kde před potkávací žárovkou je jakási "krytka nebo jakýsi deflektor" ve tvaru růžice (viz. přiložené fotky). Již cca před 10-ti měsíci jsem nechával světla ze stejného důvodu seřídit, chvíli to vydrželo, ale vrátilo se to zase zpátky. Tento týden po bližším zkoumání světlometu jsem zjistil, že ona "růžice" na levém světlometu je oproti pravému vyosena právě doleva a některé její části rozevřeny (viz. druhé foto). Mohl by někdo zkušený poradit co se s tím dá dělat ? Dá se to nějak srovnat nebo to lze vyřešit jen výměnou celého světlometu ? Auto nebylo nikdy zpředu bouráno. Předem díky za vaše rady a zkušenosti.
  12. Ahoj, na autě (OII) mám úplně tu samou záležitost. Řešil to i autorizovaný servis - dotáhli šrouby na nápravě (nic), přední náprava byla dole (nic nezjištěno), dokonce prý se pak i mechanici vozili po dílně na motoru hledajíce zdroj (nenašli). Auto mi vrátili s tím, že to všemi těmi zásahy mírně eliminovali, ale po měsíci se to stejně vrátilo na původní stav. Už jsem si na to v podstatě tak nějak zvykl.
  13. špája

    Utržená zem

    Dík za radu, máš pravdu, teď jsem si vzpomněl že nějaký starý HF tam bylo (nechával jsem ho vlastně demontovat) - to bude ono. Ještě jednou díky !
  14. špája

    Utržená zem

    Ahoj všem, potřeboval bych poradit s následující záležitostí. Odmontovával jsem náhodou "pravý boční kryt" a nalezl utržené ukostření (viz. přiložené foto). Nemáte někdo ponětí od čeho to může být (druhý konec jsem tam nikde nenašel)?
  15. Tak už mám vyměněno a pokud to někomu pomůže mám následující zkušenost: - doba výměny: cca 45 minut - potřebné nářadí: gola sada s nástavci všerůzných délek (vřele doporučuju domluvit se s nějakým známým automechanikem který je již vlastní) Postup: - odpojit konektor EGR - povolit víko nádoby chladící kapaliny - odpojit hadice s chladící kapalinou od EGR (pokud je demontáž prováděna po jízdě tak pozor na vyšší teplotu chladící kapaliny - krapet jí vyteče) - povolit šrouby, počet šroubů které je nutno povolit: 4 na přírubách potrubí vedení spalin (na EGR 2 zleva a 2 zprava), 3 šrouby uchycující tělo EGR k bloku motoru, 2 šrouby uchycující potrubí vedení spalin k bloku motoru (potrubí vedení spalin nutno uvolnit pro snadnější demontáž starého EGR z motorového prostoru a zpětnou montáž nového EGR) - vyjmout starý a vložit nový EGR (žádné nové těsnění nebylo třeba) - vložit všechny šrouby zpět na svoje pozice, zapojit hadice chladící kapaliny - připojit konektor EGR - napíchnout na VAG & zapnout klíček v zapalování, vymazat hlášení poruchy a provést základní nastavení EGR - kontrolka emisí zhasíná a hotovo Good luck! (ušetřená suma oproti Škoda servisu cca 5000,-CZK).
  16. Takže už spěju pomalu do finále. Novy EGR už mam doma a za 10 dni jdeme s kamosem automechanikem na vymenu metodou ŽAVES (žádný velký sraní :-))!
  17. Ahoj, stala se mi podobná věc (ještě na OI). Řešil jsem to tak, že se mi podařilo najít člověka co má firmu na servis chlazení a udělali mi 5600,- kompletní generálku kompresoru včetně demontáže, montáže a napuštění chladivem. Toť moje zkušenost, takže kdyžtak pro inspiraci.
  18. Diky za zkušenosti ! Prohledam ještě fórum jak ten ventil vyčistit.
  19. No jo, přelakovali to.
  20. Pánové, hlásím, že mám vše opraveno - viz. přiložená fotodokumentace, je to móc pěkný ! Těsnící gumy sou měkký jak dětská .....:-)
  21. Ahoj, asi už se to tady řešilo, ale rád bych požádal o radu někoho znalejšího a zkušenějšího. Mám OII 2,0 FSI a rozsvítily se mi emise. V servisu diagnostikovali, že příčinou je ventil zpětného vedení výfukovýh plynů. Nabídli mi že ho můžou sehnat za 7500,-, nicméně mám přes jiný kontakt možnost ho sehnat za 3200,- (celkem podstatný rozdíl). Rád bych tedy požádal někoho znalého o radu, zda je zvládnutelné ho vyměnit svépomocí, případně kdyby byl k dispozici i nějaký stručný návod. Předem díky za rady. Špája
  22. Ahoj všem, takže reklamace uznána a v pondělí jde vozítko do servisu na opravu. Mimochodem prohlédl jsem i auta 2 známých (stříbrná barva) a oba to tam mají taky.
  23. Tak kapotu jsem prohlédl a na první pohled nic, při bližším ohledání to vypadá, že se to nějaký umělec snažil zamaskovat korekční tužkou. I z Boleslavi už přišla odpověď, řekl bych taková politicky korektní. Průběžně budu informovat další pokrok v této záležitosti.
  24. Díky za info, tu kapotu ještě zítra omrknu. Chlapi, vy co už jste byli s Boleslaví v kontaktu můžete mi prozradit nějaký vhodný e-mail. Našel jsem jen oficiální adresu info@skoda-info.cz a zatím žádná odpověď (buď jsem příliš nedočkavý nebo nemám ten správný kontakt :-( ). Předem díky za radu.
×
×
  • Vytvořit nový...