Přejít na obsah

Mates_XIV

Uživatel
  • Počet příspěvků

    2 361
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    3

Vše zveřejněné uživatelem Mates_XIV

  1. Tak ropáky neřeši protitlak výfuku tak nepotřebuji vzadu prak. Tam bude jistě velký rozdíl i v ceně a maj jen i jednu variantu nárazníku. Když jedeš za autem tak to nepoznáš to už musíš hodně blízko.
  2. ABT dávalo svojí záruku na dva roky. Nevím, ale jak to je když to tady někdo přeprodává.
  3. Přehazování převodovej je opravdu blbost největšího kalibru. Hlavně by ti neseděli převodové poměry a nefungovalo by ti nic. A druhá blbost je že nevyužíváš moment. Když šlápneš 100% na pedálu využíváš 100% momentu. Výkon už ne to je pravda.
  4. Mates_XIV

    Fabia III

    Jak jsem velkým kritikem FII tak budu jen chválit FIII je to fakt super auto jak zevnitř tak zvenčí. Červená s černou střechou a černými doplňky bude pecka. Jsme zvědav na ceník.
  5. 250kW a pres 500NM to snad nemuzes myslet ani vazne. To se ta hlava roztece a turbo taky nemluve o mazaci soustave to se na 100% zadre. A pojem kompletni pristup me rozesmal. Leda ukrast popis od vyrobce a ten si to dost hlida a celkem casto meni. Zaruku u Abt prebiraj oni. Tady unas se to dela tak ze po sobe tuner zamete stopy. Ted uz jsou sikovnejsi a nahravaji vse primo do jednotky na cip na pres diagnostiku coz zanechava stopy.
  6. By me zajímalo jestli nějaký tuner v ČR někdy brzdil motor na motorový brzdě. o tom silne pochybuji. a bez informací od výrobce jednotky stejně upravujes naslepo.
  7. Tak Motor pro S3 Rko a Cupru je kontrukčně odlišný. Materiál hlavy a turba je jiný. Vlastní turbo pro S3 je větší. Je tam trošku jinak řešené odvětrání bloku. Tady je velka alchimie mazání a odlévání oleje ve vaně. Další věc co je složité je plnící model. Motory nemaj HFM a menit studenou část sání = změna tlakové ztráty a nabourání tohoto modelu. Pak to pojede v jinych na vetsi smesovaci adaptace. Tady to je tak složitý motor, že i malej zásah může hodně nabourat.
  8. Bydliště je blbost můžeš jet odjinud 9000km asi těžko někdo trumfne
  9. Tak občas se tam mihne i nejakej ten koncern a jednou dokonce i Japonec ... já vubec nevím v kolik dorazim a čím. Jelikož přiletím 19:20 na letiště tak buď přijedu rovnou tam nebo uvidíme no. Každopdně se budu dožadovat pohárku pro nejvzdálenějšího účastníka
  10. Mates_XIV

    DPF

    Až to bude v benzínech tak to určite nebude DPF ale bude se to jmenovat jinak. Ale určitě to taky jednou přijde. Třeba s EU7
  11. Kontrolka se ti rozsvítí, až po několika neúspěšných pokusech o regeneraci. Jinak je to jako bezoblužný systém a neměl by si o něm vubec vědět.
  12. Při současné složitosti motorů jistě nikdo za miliony nedělal speciální program jen pro novináře. Nikdo si nevezme na triko nesériový SW pro běžného uživatele. Jeden megaprůšvih Toyoty stačil. EGas není sranda. Novináři jezdí se stejnou serií jako se prodává. Že mají motory trošku víc to tak je. Ale ne tolik co se tady měří. Přeci jen naměřit tento výkon na kole není sranda. A jak se říká jedno měření, žádné měření. Měření výkonu na motorové brzdě je jiná písnička.
  13. Budeš se divit ale jsou takový lidi co to dokážou.
  14. Tak rozebírat tady rozdíly mezi jízdou na volnoběh a decelerací se zařazeným kvaltem mi přijde jak debata o fyzice 7.třídy ZŠ. Snad je každému jasné, že při deceleraci s rychlostí se jede za 0. Využívá se vlastního mechanického odporu motoru a vozu jako komplet. Jestliže jedeš v modu "plachtění" tak jedeš za spotřebu volnoběhu. Avšak každá ťuknutí o brzdu znamená neefektivita. Co se týče ničení setrvačníku tomu škodí kmitání jeho vlastní první nebo druhá harmonickou frekvencí. Kritické je hlavně podtáčení pod volnoběh. Ale OIII má fuknci ochrany setrvačníku proti tomuto kmitání. Když budeš jezdit jako blb a podtáčet hodně motor jednoduše ti zhasne. Podtočení myslím třeba 500 otáček u benzínových motorů.
  15. všechny křivky co jsou od vyrobcu jsou z motorove brzdy = bez převodovky bez všeho se silným chladícím okruhem ... udává se výkon motoru ne vozu
  16. Tak tam jde spíš o to jak dobrý je ten ventilátor před autem. Chce to něco většího co ufouká těch 190km/h. Jinak že je tam víc to tak prostě je. Bejvá to tak do 4-5% zbytek bych přičetl nepřesnosti měření
  17. Motor je na něco naladěný a odzkoušený. To že se poslední dobou děla všechny na 95 je čistě marketingová věc. Musí splnit výkonové parametry s daným homologačním palivem. Ale není pravda, že Motor co má psanou 95 neumí se 100 pracovat. Ale nikdo nemůže čekat, že po natankování jiného paliva bude mít o 10kW více. Tam je jasně dané omezení a přes to se nedostaneš. S lepším oktanovým číslem docílíš lepsího spalování nižších spalovacích teplot a menšík korekcí předstihu.
  18. Seš si jistej že máš fakt 340mm?? ... diesel má 312mm a třmeny dle Etky stejný nejsou.
  19. Nemecka A9 a A6 nejlepe v nedeli kolem 7 az 8 hodiny vecer bez kamionu. 250 v klidu das. Ale opravdu ten ucinek hodne klesa. Jezdil jsem s obouma variantama gti. A pri techto rychlostech je to znat.
  20. Když pak zabrzdíš z maximálky 248 párkrát za sebou tak malé kotouče můžeš vyhodit.
  21. Se divím že to maj za tak málo. Jen ten uzávěrka musí bejt za ranec. Co se týče výkonu to je ti stejně k ničemu bude to někde na 5500 bych tak odhanul. A brzdy ma už RS benzín velké v základu. Tam už větší nejdou.
  22. Nejmíň jsem jel za 6,4 silnice 1. třídy 90-100km/h Tacho občas vesničky. Nedalo se jet rychle moc radarů Trasa MB-Rozvadov s rychlostí do 150km/h tacho 8,5 .... pak po Německu 180-250km/h to vylejzalo na 10,5l/100km
  23. My se s Bobikem chystáme trošku auta asi umejt. Ještě jsem subo neleštil a TT je taky zanedbane
  24. další kdo se háji o cechackovskou debatu ! ??? Já se ničím nehájím jen jsem konstatoval jak to je. A vyjádřil jsem se k tomu. Unás všichni chtěj všechno zadarmo a když už něco málo zaplatit tak se všichni cukaj. Jak může někdo tvrdit, že na srazu Libor vydělá. Můj prostý odhadový výpočet. 100 aut po 220Kč = 22 000Kč. Kempu se dá za pronájem na tři dny minimálně 10 000Kč. 77 pohárků po 52Kč = 4000Kč 5 pohárků větších po 100 = 500Kč Zbyde ti 7500Kč na zajištění všeho ostatního. Když přijedeš na sraz, vždy se kolem motá minimálně 5 lidí celej víkend. A jestli mu nějaká stovka zbude o čemž silně pochybuju tak co? Videostop za 4 000 není teda nic levného a je fakt, že jestli přijede 100 aut tak se to nezaplatí. No budeme se hold muset večer zabavit sami ... ale to asi nebude problém
  25. Klasická česká debata. To ani nemá cenu číst. Vyjadřovat se a rozčilovat. Co nebude v pátek videostop? To byla super zábava. Jestli teda Libore nebudeš muset brzo spinkat jako na jaře
×
×
  • Vytvořit nový...