Přejít na obsah

Honzís

Uživatel
  • Počet příspěvků

    27
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Honzís

  1. Honzís

    Blinkre

    Pánové, mám dotaz - nevím jestli to někdo už pořešil. Nenašel jsem. Jde na OI zprovoznit funkci při doteku páky blinkru 3x bliknutí??? Jak to mají novější stroje!! Je to fakt dobrá věc.
  2. Tak třeba máš pravdu, taky by mě to zajímalo, ale to jsou zase 2 stovky za napojení zásuvky a když mi to šlape, tak škoda, ne? Jenom - proč tedy vyráběli tři druhy (kódy) stejného rádia - vzhledově úplně stejného. Taky se to asi vyvíjelo podle roku a modelu.
  3. No nevím jak je toto radio nakodované VAGem, protože už jsem v dílně nebyl. K-vedení mi zapojily a s tím minulým rádiem se vůbec nespojili. Nasunul jsem tam toto druhé, namačkal PIN, po té provedl úpravu zapojení (výše popsanou) a vše v poho. K té anteně: jak mi tam svítilo PHONE a radio nehrálo, tak jsem chtěl odstřihnout kablík na hands free a omylem jsem přerušil druhý bílý (podle popisu pinů = + 12V antena). Pak jsem přerušil ten správný a rádio rozchodil. Z reproduktorů mi ale zněl děsnej šum. V tom schématu se píše, že onen antení pin 5 je volný, já ho však volný neměl, tak jsem ho nazpět spojil a je klid i při stereo poslechu. Nevím, co bych k tomu více uvedl. Na střeše mám jinou antenu než ostatní Octavie - prý je to origo pro radio, GSM i GPS. Nevím co tam bylo, radio bylo vybrané. Koaxy na telefon i navigaci vyvedeny jsou - nacpal jsem je dozadu za radio.
  4. Takže pánové BINGO. To Symphony s kódem D jsem vyměnil za kód C a vše vyřešeno. Naprosto tak, jak má být!! Akorát mě zlobilo hned po připojení a zadání kódu, že nehrálo a svítilo "PHONE". Nakonec jsem z konektoru odpojil vodič pin 2 na hands free (asi tam kdysi bylo - možná tam někde je) a už vše šlape. Musí však mít pin 5 napájen pro antenu = šumivý příjem. Tedy děkuji všem za rady a příspěvky, jsem s rádiem už konečně OK. Než si ho někdo vypůjčí!!!
  5. No jasný. Tak sory - blbě jsem četl.
  6. No tak to je asi jasné každému. V luftě bych musel mít pořádnou vrtuli. Mě enem děsil ten křížový prokluz kol. Ale už to nebudu rozvádět. Proleze to náhodou dost. Také tu výše píšete, že Octa I 4X4 neměly ESP. Kamarád má od nova (2003) tento vůz i s ESP, avízovyným ASR, mj. i xenony a vše další. Byla to tenkrát palba.
  7. Mě by zase zajímalo, zda to ASR-ko funguje i ve vysokém sněhu. Včera jsem si ustlal podlahou na sněhu a lopatou jsem musel odházet hlavně pod autem. Ovšem kulil jsem oči, když jsem viděl, že hrabe pouze LP A PZ kolo. Ta druhá kola byla samozřejmě na tvrdu! Tak na co potom nějaké ASR je. 4X4 je zavádějící. Kdyby skutečně zabraly všechny kola, tak bych se tolik nespotil s lopatou. Už to vypadalo na naviják. Anebo se v tom sněhu ty čidla ABS stanou nefunkční? A ještě se zeptám na kontrolku ASR. Ta má skutečně při této funkci svítit? Ani nevím jestli ji tam mám.
  8. No tak to je opravdu škoda. Z Budějek tam fakt cestu nemám. Možná tak náklaďákem. Podle toho, co zde čtu, tak jsi opravdový fachman a svojí práci rozumíš. Tady mi to ale dělá docela dobrá autoelektrodílna. Programovali mi klíček s dálkou, kterej nešel a teď bezva, tempomat, aj. V Porsche mi řekli vysílač = 2.000,- Kč. Já jsem to K-line nezapojoval, tak nevím kde, co a jak. Nechtěl, abych mu koukal do rukou - chápu. Po té mi oznámil, že prostě ani tak s rádiem nenaváže komunikaci. Prý si tam mám dát rádio jiné!!! Tak jsem ještě zkusil to rádio poslat zpátky majiteli s tím, že mi pošle jiné (můj kód byl "D" on pošle "C" . To bych nebyl já, aby nebyly problémy. Už je to otravný!!!
  9. Možná už je vám to kolem Symphony protivný,ale já pořád nehraju. To, co je výše uvedeno je sice pěkné, ale mě se vůbec nespojí VAG s rádiem. K-vedení zapojeno! Už jedině jiný výrobní kód rádia. Já mám "D" - zkusím "C". Prý je to také podle roku výroby. Ještě, že mi to rádio dobrá duše vymění(na Aukru). Jednoduše to s rádiem nekomunikuje.
  10. Děkuji pánové. Navštívil jsem auto-elektro dílnu a vše to, co jsem se zde na foru dozvěděl jsem reprodukoval. Nic z toho se mu nezdá a Symphony mi vyndal z auta, že si ho tam nechá a vyzkouší. Příští týden tam jsem objednán na montáž Constructu, tak jsem zvědav, co s tím rádiem vymyslí. Ten co mi ho prodal je ochotný jej vyměnit za jiné - akorát mám zjistit jaké potřebuji: (C,D,E).....vůbec nevím o čem je řeč!!! Je to velká škoda, líbí se mi jak kompaktně zapadá do interieru. Případně už mám náhradu: KENWOOD, bohužel stříbrný. Tak dám vědět.
  11. To vypínání mi ani nějak nevadí, za to ten osvit vyloženě ano!! Nevím, co je "canove - necanove - maxidot". Věřím, že s vaší pomocí to rozchodím. Ten prodejce mi přislíbil, že pokud bude nějaký problém, tak mi rádio po Novém roce zamění za jiné. Nejdříve ho ale musím uvolnit ze zásuvky - nejde mi ven (strkám tam do štěrbin plíšky a nehne se). Tak ani nevím jeho číslo. Šlo tam dosunout dost ztuha. V tom autě byla nějaká divočina, protože je tam vyvedena antena na GPS, na GSM a klasická antena k rádiu. Musím ale uznat, že tam origo sedí jak pr... na hr...
  12. Tak nevím, jestli to tu někde je, ale prosím o radu čím se orig. Symphony CD vyndavá z tunelu. Koupil jsem na Aukru, zapojil, zasunul a ono ani nevypíná s klíčkem, ani nesvítí. Teď ale nevím, jak vysunout a neponičit. Jak mají vypadat ty vytahováky? Musím si je vyrobit. Díky všem.
  13. Tak SUPER!! Skutečně jsi měl pravdu, když ho zatlačím prudce, tak tam zůstane a rozsvítí se. To znamená, že budu shánět celý ten panel topení? Kolik to asi koštuje? Ještě jednou díky!!!!!!!
  14. Promiň, já nevím co je frcka a pak co myslíš tím na odchodu, nebo KO - jen vypínač, nebo něco víc???
  15. Zdravím všechny. Nestalo se někomu také co mě? Totiž na podzim jsem funkční klimu řádně vypnul a nyní nejde rozjet. Spínač na střed. panelu se ani nerozsvítí, ani nedrží zamáčklý - a to ani při zaplém ventilátorku. Zkuste prosím někdo poradit, nakolik je to vše nákladné. Jedná se o Oct I, 99, TDi - 66 kW. Předem díky za rady a jiné.
  16. Tak tedy moc díky - hlavně PEPOVI 007, dnes jsem to během 5 minut opravil. Jinak bych řezal tapicírunk. Skutečně jsem to dělal poprvé a tak nějak logicky jsem chtěl dosáhnout co nekratšího pohybu kliky. Tak pro "tomina" : zatáhl jsem venkovní kliku k sobě - odkryje se plastové zakončení lanka - to jsem rýsovací jehlou vydloubl a ono vyskočilo - otevřel jsem dveře zevnitř (už jdou) - odebral jsem gumovou zátku na stěně dveří u kliky - povolil jsem torxem šroub (pod zátkou) zajišťující pevnou část venk. kliky - tuto jsem vyjmul a lanko vsadil úplně volně zhruba doprostřed drážky - poté jsem vše smontoval do původního stavu a nyní to maká jak má !!!! Ještě jednou PÁNOVÉ DÍKY.
  17. Honzís

    ofuky topení

    Poradíte, jak se ty ofuky z palubky vyndavají? Ten u spolujezdce mi přestal natáčet lamely. Nerad bych to tradičně zrýpal šroubovákem. Díky.
  18. To je naprosto pravda - lanko jsem dal úplně na doraz, aby byl krátký krok kliky. Děkuji moc za radu a omlouvám se, jestli jsem zde vytvořil u vás už dávno probrané téma. Hledal jsem, nenašel jsem. Tak SORY !!!
  19. Nazdárek. Poradíte mi někdo, co se dá dělat, když nejdou otevřít LZ dveře? Po opravě kliky (byla venku) vše fungovalo až do chvíle, než jsem několikrát po sobě centrálně zamknul a odemknul. Nyní nelze otevřít ani vně, ani zevnitř. Asi jsem dost v prrr, co??? Tak zatím čaudy.
×
×
  • Vytvořit nový...