Přejít na obsah

ttc1

Uživatel
  • Počet příspěvků

    54
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem ttc1

  1. Jezdim do autorizaku a nic tam sebou nevozim. Posledni navsteva byla pred 1/2 rokem a 13 tis. km ano ta prevodovka byla moje, jen to bylo jiny kus auta (tez O2FL), tehdy to bylo s vyrazne odlisnou zkuesenosti s pristupem, tady jsem jen podekoval mj. to auto budu letos menit (ne kvuli teto zavade, jeho naceneni na protiucet jsem delal asi 14 dni pred tim nez to kleklo a pri naceneni se tvarili ze auto je zcela v poradku) kdyby nekdo chtel auto co ma najeto 100 tis. a novy motor teprve v zabehu, tak je k mani cca v lete.
  2. Tak k mému připadu 1,2 TSI O2FL MR2011 Auto odjelo na odtahu jak jsem psal. Ze servisu se ozvali, ze to budou rozvody, ale ze upresni odpoledne co se vse poskodilo. Odpoledne tehoz dne oznamili, ze rozvodovy retez preskocil a potkaly se pisty a ventily, ve valcich neni tlak a je nutna vymena celeho motoru. Rovnou netvrdili ze to nikdy nevideli (doslovna citace - bez predchoziho dotazu). Rovnou nabidli, ze Škoda auto zaplati celou cenu nového motoru a 70% nákladů na práci. Tedy kulance na auto 5 let a 1 měsíc a 98 tis. km. Auto mam zpět. Motor je nový, auto šlape jako hodinky. Zaplatil jsem přesně 4 500 Kč. (celková cena opravy 109 000 Kč). Zapůjčení náhradního auta a odtah samozřejmě zdarma v rámci záruky mobility. Za mně tedy problém sice nastal, ale vyřešen k plné spokojenosti (jak technické tak finanční). Jen bych měl 2 připomínky a rady: Telefonní linka k záruce mobility je na ...... Měl jsem problém s jiným autem (též O2FL) a s převodovkou a tehdy 2,5 roku a 123 tis. km a doporučili mi pokračovat v cestě což převodovku zcela zjevně zcela dorazilo. Nyní poučen z minula jsem trval na příjezdu servisu a byl jsem během hovoru opakovaně poučen, že jej pošlou i s náhradním autem, ale že o uplatnění záruky mobility rozhoduje servis a že pokud to neuzná tak si to zaplatim i s chlupama (opět jsem doznal, že motor lze nastartovat a je v běhu - jen start odpovída spíše Škodě 120, při vyřazené rychlosti na volnoběh před křižovatkou sám chcípl a na volnoběh má nestabilní otáčky něnící se v rozmězí 600-1000 ot). V servise stav vyhodnotili jak jsem psal, jako zcela nepojízdné ta dáma by mně chtěla doporučit pokračovat v jízdě. Prostě nevěřte že na druhé straně sedí někdo kdo někdy auto viděl !!!!! Příšerná služba pozor na jejich rady a varování!!!! Druhá výtka je k servisní síti Škoda. Chlubí se že mají 300 servisů v ČR a chtějí to zredukovat. Výsledek redukční diety je, že v Brně jich je stále 10 jak bylo, v Olomouci stále 4 jak byly v Prostějově stále 2 jak byly, ale na sever od Olomouce je to totálně půsté. V celém okrese Jeseník není ani jeden jediný (takže sice máme v ČR jen 81 okresů, ale to neznamená, že mají pokryty všechny). Výsledek tedy byl, že servis ač jsem byl v okresním městě dorazil za 2,5 hodiny od zavolání (mj. jsou tam i města u hranic, kam by to trvalo min. o 30 min. déle) a to jsem dámě na jejich lince když řekla že tam servis není rovnou poradil nejbližší město - kdyby si podle mapy vzala jiný směr tak i při stejné vzdálenosti by ta samotná cesta v zimě trvala 2x tolik). Když jsem pak porovnal seznam servisů v Jeseníkách se seznamem co je v palubní literatuře z roku 2011 tak zrušeno (Jeseník, Krnov, Rýmařov, Zábřeh na Moravě, Úvalno - zůstali jen Šumperk a Bruntál, dál až Olomouc nebo Opava) Takže až pojedete na hory, již nemůžete počítat s tím, že autorizovný servis je téměř všude a doufejte, že budete mít štěstí jako já, že se to nestalo někde v kopcích, ale ve městě kde se dá najít místo na čekání.
  3. Dik za reakci. Muj problem je vetsi. Auto dorazilo do servisu na odtahovce. špatný start, nestabilní volnoběžné otáčky, chcípnutí při za jízdy z kopečku ve městě při vyřazené rychlosti. První info - přeskočený řetěz, rozdělávají motor a uvidí co vše je v háji.... četl jsem, že Volkswagen i Škoda však přesto neváhaly s rozšířením záruky na poruchy spojené s rozvodovým řetězem z původních tří let a 100 000 najetých kilometrů na šest let a 200 000 kilometrů. Zdroj: http://auto.idnes.cz/problemy-motoru-tsi-0li-/automoto.aspx?c=A121111_220546_automoto_fdv Jen nevím jestli je to automaticky a jak moc se mám připravit na odpolední telefonát, jestli se mi potkali písty a jestli rovnou nabídnou kulanci, nebo bezeslova vyčíslí celou opravu a budu se muset vehementně bránit. Mj. v roce 2013 při prvním servise nahrávali nový SW do motoru jako akci škodovky. Tehdy mi to vysvětlili tak, že to odstraní problém se studenými starty a to tím, že se napne klapka řetězu před startem. Nevím jestli si to pomatuji správně, ale tak nějak to mělo být.
  4. Jak je to s kulancí, má někdo osobní zkušenosti. Mám 1,2 TSI Octavia 2FL MR 2011 výroba auta 2/2011 najeto 98 tis. km pravidelný servis naposled loni při 85 tis. Km auto odjelo v rámci záruky mobility do servisu včera, dle telefonátu na něm právě dělají a budou to rozvody. Rozsah závady a další info se dozvím odpoledne.
  5. aktualni verze nema mlhovky vzdy !!! sice to tak z venku vypada, ale verze bez mlhovek ma jina svetla. Ty jsou komplet cela vpredu 1dil i presto ze vypadaji nezavisle. Ve verzi bez mlhovek je tam denni sviceni a druha pulka oci je jen plastovy vylisek bez diry na zarovku. Ted jsem to resil u Tchana koupil si verzi bez a premyslel jsem zdali to jde dodelat. Ano jde, ale znamena to vymenu obou svetlometu, doplneni dratu a vymenu ovladace svetel. Takze i kdyz se svetla sezenou na vrakaci (ceny jsou cca 1500/ks), tak to stoji vic nez z vyroby.
  6. pokud je pravda co o velkem Skoda SUV pisou, tedy 7 mist, tak cekam delku nekde smerem k Superbu ci dokonce i vic (proste mi to prijde jako ze se inspiruji u Q7 ci GL ale bude to o kousek mensi - proste ve stylu Skoda o tridu niz rozmery a o tridu vys uzitnymi parametry) a tak vidim stale prostor pro Yeti Long (Yeti "Combi") nekde u 4,5m s 5 misty a kufrem o pudorysu cca octavie
  7. To Pawouk: Diskuze o SUV celkove je myslim zbytecna, to ze ty auta nejtesi teren zazivaji jen pri ceste do zimnich lyzarskych stredisek po zasnezenem asfaltu vime vsichni. Ja se jen u Yetiho obavam, ze aktualne nema mezi zakazniky typicke uzivatele SUV a je tak mozne stejnym lidem prodat auto ktere bude v kategorii MPV, ci presneji ani tam moc ne, proste neco vyssiho bez pozadavku na vnitrni prostor. A vidim zde riziko, ze Skoda misto verze Long, ktera jak se domnivam by razantne navysila prodeje, po pristi zmene - 2 generaci (netusim kdy je planovana) muze pripravit jen mestskou verzi s moznosti doplneni o designovy Outdoor packet. A tato vize se mne osobne nelibi.
  8. Tak trosku odjinud..... sice se me kulata svetla libila hodne, auto slo poznat i na stovky metru daleko, ale terenni verze s hranatymi je lepsi nez jsem cekal... Jen se obavam, ze naznaceny smer je konec Yetiho jako SUV a jeho presun do MPV. Zni to sice jako blabol, ale zkuste se mrknout na mestskou verzi to uz je dost blizko k MPV. Ja bych si to sice v mestske verzi nekoupil, ale mne a vetsine v mem okoli chybi vetsi kufr, takovou verzi Yeti L (long) to bych v okoli mel zajemcu, pritom by stacilo to tupe protahnout o cca 30 cm v kufru. Dnes si Yetiho kupuje zcela jina kategorie. napr. muj Tchan 74 let ma pred pul rokem vymenil 2 roky starou Octavii prave za Yetiho, neb chce sedet vys a lepe nastupovat. Na jeho srazech z VS je vic kusu Yetiho nez v kteremkoliv autosalonu. Zato octavie tam uz neni zadna. Dalsi skupina je 2 auto v rodine k vetsimu, tech pripadu znam take pomerne dost.... Na prodlouzenou verzi si budeme muset asi hodne pockat, mezitim si to budou kupovat seniori a zeny a tak cekam prevahu mestskych provedeni. Nam co tu diskutujem se sice Yeti libi a kolik ho ma nebo by si skutecne koupilo? A tak bude business ridit dalsi vyvoj a pristi generace se priblizi MPV. Co vy na me uvahy, jak moc se budu plest? PS: Skodovce gratuluji k objeveni parkovaci kamery, to ze ji nenabizi k O3 me hodne zklamalo, zejmena kdyz u golfu je priplatek je 5 tis. Kc Uvidime, na kolik to skoda oceni u Yetiho.
  9. Zahrnují mapy do Columbusu i tunely Dobrovského v Brně (otevřené 1.9.2012, nově jim říkají kralovopolské tunely)? Pokud je někdo má, muže mi říci v jaké verzi map Diky
  10. To suchar - super prace.... .... byl jsem ve stejne situaci kdyz jsem resil O2FL MR2009 a dodelaval jsem i PP, ostatne nafotil jsem ten navod co se da najit na netu.... Myslim ze jsme postupovali zcela totozne, jen ja si ve skodovce vyzvedl dily bez diskuze a udelal to sam az do konce.... pro ostatni - bacha nektere eshopy prodavaji dily na auta draz nez autizovani prodejci (bavim se o dilech typu ridicich jednotek ci veci co se neprodavaji bezne, naopak napr. volanty maji vetsinou levne) doporucuji si vzdy dil projet pres skodovacky Eshop NORA, tam jsou verejne dostupne doporucene koncove ceny bez DPH https://eshop.skoda-auto.cz/nora Navic pokud se bavime o novych autech, tak vetsinou tam kde jste si to koupili mate klientskou kartu a z techto cen vam daji 5% dolu, kdyz jim to jeden den reknete tak to skoro vzdy (je-li to v Boleslavi) je druhy den u nich. Ad zaruka - sice v CR, kde nas vsichni politici presvedcuji ze EU je nanic se to radsi zamlci, ale existuje nekolik smernic a narizeni EU o autech (pro neznale prava EU je to neco jako zakony v ramci statu, jen to plati pro vsech 27 statu naraz), ktera reagovala na to, ze vyrobci si pripravovali dalsi zisk ze servisu, tim ze neposkytovali nikomu nahradni dily, nemohl je nikdo vyrabet mimo ne a nemel nikdo dokumentaci zejmena k elektrice aut. Vysledek je ze kazdy kdo uvede na trh EU auto musi poskytnout veskerou dokumentaci i nezavislym opravnam a musi jim umoznit nakup dilu za podminek obdobnych pro ty autorizovane, dodavalum dilu nesmi zakazovat primy prodej dilu atd.... Mj. z tech "zakonu EU" plyne ze nelze odmitnou zaruku kdyz byl proveden pravidelny servis neautorizovanou osobou. Jedine co tedy riskuje, kdokoliv kdo se do toho pusti je, ze to nebude umet dokoncit, nebo poskodi neco vedle apod. rozhodne ne zaruku.
  11. diky, nasel jsem mj. toto http://forum.skodahome.cz/topic/100523-mf-volant-o2-face-mr2011/ z cehoz plyne ze nove RJ jsou v krouzku pod cisly 5K0 953 569 x (x rozlisuje verze) týká se všech vozů od 30.5.2010 variant ridicich jednotek je vice asi vsechny podporuji automaticky PP i tempomat a rozdil je tam jen v MF volantu - viz. http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Steering_Wheel_Control_Module_Versions tedy mely by se hlasit primo, coz bude dano moji verzi VCDS.... samotne packy jsou spolecne jak pises a jejich samostatny kod je 5K0 953 502 (a dale pismeno podle verze - tempomat, PP, zadni sterac a jejich kombinace) podle fotky je kompletni verze pacek tady http://www.skoda-parts.cz/predmet.aspx?polozkaID=349 za 2300 vc. DPH pripadne vc. ridici jednotky http://www.skoda-parts.cz/predmet.aspx?polozkaID=334 za 5640 Kc vc DPH pripadne packy kompletni 5K0 953 569 N levneji zde http://www.skodateile.cz/index.php?pg=product∏=332 seznam vsech pacek nemam.... .... mj. je to jedina zmena od MR2011 v elektronice, nebo je jich tam vic, a auto ktere bude dodane za 14 dni (tedy do 25/7/2011) bude tez MR2011 nebo to uz bude MR2012 ???? jen jestli tam nebudou dalsi zmeny elektroniky.....
  12. Na vlastním autě O2FL MR2009 jsem si nastavil co jsem potřeboval a dodělal PP i tempomat vč. výměny podvolantovky - vše OK. Mám VCDS 8.12. Nyní si tchán koupil O2FL MR2011 s prakticky totožnou výbavou jen měl PP z výroby. Chtěl jsem mu taky trochu vylepšit funkce a narazil jsem na to že je tam dost rozdíl. 1. má verze VCDS odmíta auto-scan elektroniky, přesto že s autem komunikuje a na mém ji provede bez problémů. 2. ŘJ č.9 centrální elektronika je obdobná, nastavil jsem Corner funkci a vše je OK 3. ŘJ č.16 podvolantovka nekomunikuje vůbec (tj. ani neprozradí své číslo, jako by tam ani nebyla) - chtěl jsem vědět kterou tam má kvůli dodělání tempomatu. Co se tedy změnilo? je ta jednotka na jiné adrese, nebo její funkci převzala jiná jednotka? Díky za rady, na fóru jsem nenašel nic na téma změn v elektronice.
  13. ttc1

    Superb Scout

    Videl jsem na dalnici na zelenych znackach zezadu neco co vypadalo jako O2 Scout, ale neco mi nehralo? Napada me jestli se nepripravuje Superb Scout (samo z Combi). Temer ihned to zakryl Superb klasika - chovali se stejne jako kdyz jsem chytal O2 RS facelift. Tentokrate jsem nemel ani naladu se s nimi honit ani fotak.... takze si vubec nejsem jist jestli to neni blbost. Ma nekdo nejake info ????? Dik.
  14. Gratuluji, super řešení.... ad kodovani - a co facelift.... tam bohužel nikdo ani netuší kde by to mohlo být....
  15. nejede rolovatko nahoru a dolu napravo - dle navodu ma pohybovat polozkami PP (nemam maxidot) na zmacknuti rolovatka se vsak prepinaji pameti PP leva strana ovlada radio v plnem rozsahu testoval jsem vsechny kombinace programovani RJ podvolantem, u pokusu naprogramovat primo MF volant odmitlo vsechno jako kod mimo rosah. Mj. kdyz nastavim ze ten MF volant je bez HF, tak prave rolovatko zmacknutim provede MUTE na radiu. Pokud nastavim ze je s HF tak ni nedela (ale nemam origo HF). Potreboval bych vedet jestli neni nekde v merenych hodnotach moznost stejna jako je pro packy tam se primo pise volena funkce.... Jen nevim jak to u volantu najit, zkousky naslepo selhaly....
  16. Opravdu nikdo nedokaze pomoct. Nefunguji mi 2 talcitka, volant je dodelavany a nevim jak overit jestli je to tlacitky, nebo nekde jinde.... Ostatni tlacitka bez problemu.....
  17. Da se otestovat funkčnost jednotlivych tlačítek na MF volantu. Umím otestovat obě páčky pod volantem, ale nenašel jsem jak testnout tlačítka na volantu. Dik za pomoc Pozn.: Kabel a SW mám
  18. Kdyz se prida MF volant, musi se neco nakodovat v radiu, nebo se koduje jen podvolantovka?
  19. ta přístrpjovka u Classicu se měnit nemusí, PP a tempomat je jen otázka výměny obou páček a podvolantové ŘJ
  20. Jde to dodelat a jednoduše. Osobní zkušenost O2FL MR2009. Nutno vyměnit: - ŘJ pod volant - pravá páčka Montáž je stejně složitá jako tempomat. Výměna páčky. Tedy pro nezkučeného 45 min. práce. Kodovani: - v podvolantovce - v pristorojovce Pristrojovka je stejna. Po nakódování vás čaká překvapení. Uvidíte údaje jako by tam ten PP byl odpočátku. Tedy i paměti průměrné rychlosti s spotřeby za období kdy byl vypnutý, a to obě paměti. Ad temploměr (nejsem si jist jak by to bylo u auta bez klimy), auta s klimou ho mají a je zobrazovaný jako jedinná hodnota když tam PP není.
  21. Ten modul zní zajímavě. Mám taky O2FL, a v té diskuzi mj. píšou není určen pro superb který má stejnou elektriku. Úvaha o přijímači může být špatná. V diskuzi o dodělání DO jsem četl, že dodělání znamená jen přidat drát (coby anténu) k existující jednotce centrální elektriky (jednotka 09) - tady už není komfortka. Nejsem si jist, ale vyvozuji s toho co vím, že dveřích jsou ŘJ - jedna vpravo, jedna vlevo (ovládají mj. zrcátka, blinkry apod). Přijímač je integrován do ŘJ centrální elektriky. Tedy mi z toho vychází, že zámky asi budou připojeny na ŘJ dveří (tedy 2 nezávislé) a ty se datově po CANu ovládají povely ŘJ centrální el. Tedy řešení přes přijímač DO bych neviděl jako reálné (není kde připojit ani signál ani impuls). Spíš je otázkou co dveře, druhý signál na zamčení je od zámku a ten půjde do nějáke ŘJ (tipuji ta ve dveřích) po drátu (tedy tady by se dal pustit ten dlouhý impuls, ale kde vzít zdroj (tedy spouštěcí impuls) když se nedostaneme přímo k signálu DO tak mne napadá signál přímo na zámek, ten půjde k zámku po drátě. Uvedený modul reaguje jen na nástupnou hranu impulsu, takže by nevadilo, že to zpětnou vazbou prodloužíme vstup na 20s. Tedy připojuji se k žádosti o el. schémata, ale spíš na el.zámek dveří a impuls od klíčku ve dveřích + ŘJ do které je to připojeno. A taky kde ta jednotka fyzicky leží. Pokud tuším, tak ve dveřích jsou tlakové spínače pro detekci bočního nárazu a aktivaci bočních a hlavových airbagů. Tedy ty dveře musí být utěsněny, takže pokud je to v nich, tak i návod jak se do nich leze a těsnění pak spravuje....
  22. Automatické zavření oken při zamčení by mě taky zajímalo. Měl jsem O1 s Jablotronem, tam je to řešeno tak, že v alarmu nastavíš impuls pro centrál o délce 60s a tím se zavřou okna. U současné O2 s továrním alarmem prý jde nastavit nanejvýš to, že když se začnou zatahovat tam můžeš pustit a oni se dotáhnou. Jednak nevím jak nastavit a jednak to stejně musíš držet než se začnou zatahovat. Jestli děláš do elektroniky, tak nápad bych měl. Doplnit na signální kabel k centrálu bistabilní KO který udělá z jednotkového implulsu od DO 60s. Kdyby se někdo do toho pustil s přišel na to kde je ten drát a jakým impulsem se ovládá a jak to dodělat, tak jsem první zájemce. Druhé možné řešení vidím v tom senzoru deště (jen pro auta co ho nemaj). Pokud nemá vlastní řídící jednotku a dává jen obecný logický signál prší vs. neprší. Tak by asi šlo dodat signál trvale prší. Nutností je všam možnost nakódovat zatahování oken při dešti a zároveň vypnout automatické stírání. Ale toto berte jen jako myšlenku, nejsem si jist tím že to nenarazí na zásadní problém.
  23. Corner na O2FL je zapnuty jen kdyz ma zapnute svetla, pokud by svitil jen na denni sviceni, tak je ta funkce neaktivni. Neaktivni je také kdyz jede pres 40km/h
  24. To kodovani O2 Facelift (případně S2, Golf6 apod.) je špatně a nepřesně. (sice funguje ale zbytečně kodujete něco co nikdo neví k čemu je. Z zahraničních webu a následným testem na vlastní O2 FL, platí toto: Corner funkce - RJ 09 - centralni elektrika - byte 14 - bit 7 - nastavit na 1 (tedy v hexa to co máte +80h) byte 15 určuje které světla na autě máte (denní svícení, xenon atd..) byte 17 - vůbec netuším, mé origo kódování bylo 00, zkoušel jsem 71 a nenašel jsem žádnou novou funkci, teď mám zpět 00 a corner funguje bez problémů platí pro všechny ŘJ 1K0 937 08x (to poslední číslo udává jen verzi lišící se především xenonem)
  25. Sedadlo po demontazi plastove zaslepky Sedadlo po montazi kastliku
×
×
  • Vytvořit nový...