Přejít na obsah

tomina

Uživatel
  • Počet příspěvků

    1 517
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

3 Sledující

Návštěvy profilu

3 590 zobrazení profilu

Oznámení tomina

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

12

Popularita

  1. Prosím, koukal jsem na příspěvek k př. mlhovkám na Oct 1, je tam od Vás fotka stříbrné s mlhovkama. Z čeho ty mlhovky jsou? Děkuji

  2. tomina

    LED blinkry

    V zadních blinkrech jsem vymněnil obyč žárovky za LED. Cca po 2 měsících jsem si všiml, že levý blinkr bliká s mnohem menší intenzitou než pravý. Při velké intenzitě okolního světla nebyl skoro vidět (což jsem si potvrdil, když na mě troubila nezávisle na sobě 2 auta, protože to vypadalo jako když neblikám). Zjistil jsem, že přestaly svítit 4 LEDky na po stranách modulu. Kontrola žárovek nic nehlásila (jak by mohla, když je v ledce odpor na simulaci odběru žárovek). Oba LED moduly letěly do koše. Sice jsem byl chvíli cool, protože jsem měl LEDkový blinkry, ale pak jsem byl za blbce, protože neblikám a ani o tom nevim. Takováhle tuning blbost mi už do auta nesmí. A vám ostatním radím, kontrolujte si před jízdou, jestli vám svítí světla - takže návrat k Octavia 1 ;-)
  3. Rád bych se s Vámi podělil o zajímavý příběh svého auta a zároveň Vás varoval před jeho případnou koupí. Cca před 2 roky jsem zdědil Octavii 2 po faceliftu r.v. 2008. Byla to Elegance (Climatronic, Tempomat, Xenony, Tažné, Columbus, pytel řadící páky s imitací karbonu…) Auto bylo od nového v naší rodině, mělo najeto cca 85 000Km a bylo v perfektním stavu. Během 1 roku, co jsem auto vlastnil, jsem udělal několik drobných úprav: origo RS křídlo, chromovou koncovku výfuku, trojramenný volant s multifunkcí, 17“ kola z RS a nechal udělat chip od Sportmotoru. Přesně po roce (červen 2014) mě z boku trefil jeden dobrák, který přehlédl STOP. Auto bylo bohužel na odpis. Zlomená podlaha pod zadním sedákem, ohnutá bočnice, vytržená zadní náprava. Vystřelený boční a stropní airbag. Oprava v autorizovaném servisu by znamenala výměnu karoserie, což je nerentabilní a pojišťovna takovou opravu nezaplatí. Můj vrak vydražila za 130 000Kč a doplatila mi rozdíl mezi cenou obvyklou nebouraného auta a cenou, za kterou byl vrak prodán. Čas od času jsem podle VIN hledal, zda se neobjeví v nějakém inzerátu. „Uspěl“ jsem až včera. Prodejce, zřejmě úmyslně, pozměnil jednu číslici ve VIN v inzerátu a proto bylo hledání složitější. Skutečné VIN auta je: TMBBS61Z098016846, na internetu se objevuje VIN: TMBBS61Z098016346. Auto jak jinak než opravené a zmínka o nehodě žádná. Kola, volant a Columbus jsou pryč. Je mi jasné, že se takové věci dějí dnes a denně, ale když se to stane mě, zaskočilo mě to. Inzerát je už stažený, ale prohlédnout si ho můžete tady: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:dSV_UppFsvUJ:www.sauto.cz/osobni/detail/skoda/octavia/16440271+&cd=5&hl=cs&ct=clnk&gl=cz
  4. Ahoj, co vsechno je nutne udelat, abych mohl mit asistenta dalkovych svetel? Je nutne vymenit cele zrcatko nebo jen spodni cast krytu? Musi se dotahnout i nejaky drat? Ted mam samozatmavovaci zrcatko s destakem a senzorem vlhkosti. Diky.
  5. To bude tim, ze CitiGo ma stereokameru a ta reaguje jen na opticke prekazky. Nerozlisuje plech, plast nebo krabici. Octavia ma radar, ktery vysila a nasledne prijima odrazene paprsky. Stereokamera ma dosah jen par metru. Radar desitky metru a mnohem vetsi zaber do stran (podle natoceni volantu sleduje urcitou vysec).
  6. Rozdil je take ve stredovem repro v pristrojove desce. Zasadne to meni vnimani prostoru, zvuk nevychazi ze stran ale zepredu. To buhuzel neoceni lide, pro ktere je dulezite aby to hlavne dunelo a hucelo. Kvalitu zvuku delaji hlavne vyskove repro a stredy.
  7. Tripasmo vpredu, dvoupasmo vzadu, center v pristrojovce a subwoofer. Takze a dva repro vpredu navic oproti octavii.
  8. Ale prosim te [emoji2] Subwoofer tam samozrejme je, sice schovanej ale je!
  9. U swingu se musi jeste nakodovat 8repro. Pak se objevi i fader.
  10. Trajektorie nebyla u aut vyrobenych na zacatku nabehu O3. Je dostupna az od urciteho tydne. Ale melo by stacit nakodovat v PDC.
  11. Nejde nejakym zpusobem nakodovat maxidot tak, aby ukazoval znacky z mapovych podkladu Columbuse? Tedy uplne bez multifunkcni kamery.
  12. Super, diky Ferdo. Jdu to vyzkouset. Tu clonku mozna necham aktivni, at blikaji dalkove, kdyz budou zapnute potkavaci.
  13. Ve svem aute mam bixenony a docela mi vadi funkce svetelne houkacky. Jde o to, ze pokud jedu na denni sviceni, musi se kvuli bliknuti svetelne houkacky zapalit vybojka a to treba 2x - 3x po sobe. Nebylo by mozne zmenit kodovani tak, ze se pro svetelnou houkacku pouziji mlhova svetla? Resp. pouze by se zvedla clonka bixenonu, ale misto zapaleni vybojky by se rozsvitily mlhovky. Svetelnou houkacku jsem byl zvykly pouzivat treba kdyz se blizim k prechodu a chci pustit chodce nebo treba kdyz poustim auto z vedlejsi. Je mi proti srsti blikat xenonama, tak ji ted nepouzivam vubec.
  14. Dnes jsem jel s Golfem, ktery mel funkci Auto Hold. Byl jsem z toho mile prekvapeny. Po zastaveni vozu nozni brzdou je udrzovan tlak v brzdach do doby, nez se auto rozjede - nez zacne zabirat motor. Funguje to i na mirnem kopci nebo na rovine, proste vzdy. Pokud je vypnuto zapalovani, zabrzdi se rucni brzda. Neslo by tuhle funkci aktivovat i u Octavie? Samozrejme bez automaticke rucni brzdy...
  15. Zrejme vyrobni vada repro a nebo zesilovace. Kazdopadne pokud to je zpusobeno vadnym zesilovacem, tak uz ti zaruku nikdo neuzna, protoze tam mas neseriove reproduktory.
×
×
  • Vytvořit nový...