Přejít na obsah

victory

Uživatel
  • Počet příspěvků

    48
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem victory

  1. victory

    LAMBDASONDA

    Musím říci že ŘJ Bosch Monotronic je dostatečně blbuvzdorná a dokáže nouzově řídit motor při výpadku všech čidel (hurá !! , hanba všem ,,moderním" křápům ) - kromě snímače kliky - dobré vozit náhradní. Zkoušel jsem odpojovat lambdu ale nijak se to na jízdě neprojevilo - max emise, spotřeba - neřešim. Favorit se na diagnostiku připojuje prošku hůř - nemá klasický OBD ale musí se připojit dráty do konektoru za podběhem. Diagnostika toho stejne moc nepoví - umí akorát rozpohybovart servomotor volnoběhu a vypsat paměť závad - pokud dokáže sama závadu identifikovat. Snímače je lepší změřit ohmmetrem zdali nedávají špatné hodnoty , hallův snímač vyšroubovat a zkusit magnetem atd. atd ....Každopádně : Výrobce řj. BMM udává 10 minut odpojit baterii. Pak nastartovat motor, vubec se nedotýkat pedálu plynu, nechat 5 minut běhat na volnoběh. ŘJ si sama nastaví volnoběh a adaptuje se. tzn. ukládá specifická provozní data a dle toho řídí motor. Ř
  2. victory

    LAMBDASONDA

    Stačí odpojit baterku :-)
  3. Zbytečná činnost a vyhazování peněz. Samotnej favorit má lehkej zadek, takže ty kotouče by ti nic nepřinesli.(všimni si že na brzdový pumpě jsou omezovače) Jinak jestli teda chceš, tak myslím že nejbližší kompatibilita je WV III.
  4. Po výměne baterie se řidicí jednotka nastaví do základního stavu. Po pár kilometrech se načtou nové závady a regulační odchylky. Nic nenastavovat.
  5. 2. výměna výměníku topení - v první chvíli jsme se zaradovali, páč ve starym bylo rozlámaných pár těch plastových vrtulek uvnitř, ale ouva, nepomohlo to ??? výměna větráčku ?? no vyměnil bych ten RADIÁTOR v topení. je zarostlej.
  6. Můžu potvrdit. je to stejné. dokonce i do Avie :-). jinak doporučuji také vyměnit hned. a konektory zmačkat trochu v kleštích aly pevně! drželi. Tatovy zha jízdy upadl drat čislo 15 - 1. na klíčku. Tma, zima ,10 km domů.... Naštestí jsme to tenkrát na cestě našli.
  7. Tak to je gadgets. Dvě mouchy jednou ranou. Ja mám ve formanu spínač kousíček od klíčku. Rádio je nezávislé. Hraju si třeba na dvoře, když něco kutim. Nebo při čekání na parkovišti a tak .....
  8. Tenhle motor je dost citlivý na kvalitní zapalování. Takže kabely, víčko a palec.
  9. Keramické zakončení ??? co to je ? Jinak tlačítko na startování je super :-) Velký červený s názvem Start! . Jak v raketoplánu.... . hezké
  10. Termostat se vymění rychle a snadno. Tři M6 šroubky... asi tě to nemine
  11. Rádio. pokud máš spojenej na na klíček stand-by spojenej s trvalím napětím tak to spolehlivě vybije.Sám sem řešil to samé. Musíš tam dát vypínač. Změř ten proud a dej vědět.
  12. Díky ! http://skoda-virt.cz/cz/clanky/elektrika/1...svetel-felicia/
  13. victory

    Vylomeny zamok

    :-) viděli jste zprávy na Nově ? prý -27 stup. a reportér byl zmrzlej v chladicím boxu. Sakra dyt je Leden, jew snad normální že padá sníh. Jaká pak kalamita a boje řidičů se sněhem ???
  14. No kvůli těm jinejm vstřikovačum. Je tam jiný tlak a průměr ventilku..... To by se musela zjistit konstanta pro LPG a tu přepsat v tom TC-6 . Ale kdo by to dělal :-) .
  15. victory

    Vylomeny zamok

    Zkus se do auta dostat z druhé strany :-). nebo z kufru, jde to . No pak dveře otevřít zevnitř, vyndat tapecírunk a podívat se co jsi provedl.
  16. Jdi od vyhřívání zpátky, konektor v 5. dveřích, gumová přechodka - překleslé kabely, další konektor je myslím někde u L zadní lapmy. Hledej . Hodně šteští
  17. victory

    vůle v řazení

    No , tak už mě to čeká taky. Za jízdy nepříjemně vibruje řadička
  18. Hledej ve světe motorů , někde se tam řešilo. výměnou ŘJ prej získali 5 kW. Do velkýho čipování, vačky, pístů bych se nepouštěl. moc práce za málo koní.
  19. Na LPG vám bude fungovat akorat napětí, teploty a čas :-) Možná kdybi jste měli vstřikování LPG , ale to by chtělo zase jiný konstanty pro ten počítač, protože ty vstřikovače jsou jiný. Ten počítač se mi hrozně líbí, ale taky mám plyn...
  20. No máte pravdu, éra alarmů už je pryč. Dnes když auto bliká a troubí, tak je to spíš otravné, než aby lidi koulali jestli se něco někde krade. K těm tajnem vypínačům. Poradte mi někdo kam ho schovat :D
  21. :_) myslím že bez feldový přístrojovky y to nebylo ono. A vem si i to topení, topí výborně
  22. To chce schéma a zkoušečku. A trošku štěstí.
  23. Někdo to chválí, někdo to vidí akorát jako tuzeskou blbinku. Záleží asi na provedení tyče , sám se chystám jí tam dát. Jsem zvědavej.
  24. Čidla jsou 2. Jedno na sání - pro Řj, druhé na komoře termostatu - pro budíček.Jsou naprosto nezávislé. Myslím že je tam zoxidovaný konektor, nebo je to někde prokleplý. Nebo jak říká kolega, studenák.
  25. Zažil jsem něco podobného . Taky jsem lítal okolo ŘJ , zapalování svíčky, komprese.Celej vzteklej , už nikdo nevědel co s tim. Pak kdo si navrnul vykuchat katalizítor. byl přicpaný. Ale já vůl to měl projet u´plně bez něj. Ale zkuste si někde jezdit bez vejfuku. Ukamenuje je vás celá vesnice. Pánové, pak mi nespálená směs explodovala v tom zacpaným vejfuku :-) . U tebe to bude zacpanej katalizátor nebo zadní díl.
×
×
  • Vytvořit nový...