Přejít na obsah

Soldier_CZ

Uživatel
  • Počet příspěvků

    243
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Soldier_CZ

  1. Zdravím, díky za odpověd. Takhle podobně jsem to také chtěl řešit. Tedy zámysl byl, že to původní uchycení odříznu a navařím na nové místo, tak aby bylo dosažitelné z jiného místa nárazníku. Tak snad to půjde.
  2. Zdarec, tak moc se netěš, není teď nějak čas..... Dovolená, práce ..... Ale mám otázku. Jak jsi dopasoval uchycení pro přední tažné oko? Si nejsem jist, zda tam máš v nárazníku díru a krytku (tak je to na originálu) A nebo jsi šel jinou cestou? Díky
  3. Zdravím, tak pokud jsem dobře koukal, tak asi ne tento typ. To, že jsou minimálně dva různé typy asi víš. Tedy hlavně rozměrově. Pokud se nemýlím tak potřebuješ tento: Podobné, ale do fabie nepasující je tento typ: Hodně štěstí při výběru.
  4. Zdarec, vlastně je to jasné z této převodové tabulky... Stačí si najít rozměr a hned vidíte, že i když výrobce určí přesné parametry pneu a kol, tak obvod kola nebude nikdy 100% stejný... Tak například: 185/55 R15 .... 1785 mm 195/55 R15 .... 1815 mm 205/45 R16 .... 1800 mm 205/40 R17 .... 1820 mm To jsou rozměry dané výrobcem pro škoda Fabia a jak je vidět je tam určítý rozdíl. Nicméně si myslím, že v praxi je to v toleranci, s kterou výrobce počítá....
  5. Ahoj, ano je to tak.... Ale jak jsem psal, můžeš to zkusit na prodejně Škoda, třeba uspěješ .... :kol-32: Jinak výrobu kol obstarává Ronal. Tedy nevím jestli úplně všech... Ale třeba 17" Gigaro a Kentaur jsou od Ronalu. Ale bohužel, nedají typový list na tyto kola, také jsem to zkoušel....
  6. Zdarec, tak co se týče typového listu. Jednak co to je, asi ani psát nemusím.... Tady na odkaze jsou jednotlivé vzory, uplně dole. Jsou tam všichni česští zastupci, kteří mají oprávnění (schválení) http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/Dovoz_registrace_a_schvalovani_vozidel/Schvalovani_vozidel/Zapis_rafku_a_pneumatik/Postup_zapisu_rafku_a_pneumatik_do_technickeho_prukazu_vozidla.htm Je tedy pravda, že to není na 100%, neboť já měl TL od Ronalu a ten se trochu změnil oproti vzoru a hned byl problém na světě .... Získat jej můžeš několika způsoby: - koupit nová kola a prodejce dodá typový list - měl by vždy ... - pokud koupíš jetá a bez TL, zkusit oslovit výrobce kol (nebo zastoupení prodejce v ČR) o vydání typového listu. Bohužel většinou za nějaký peníz... - sehnat prodejce volného nevyužitého typového listu pro svá kola... to je spíš náhoda - a nebo sehnat jen typový list již schválený na konkretní kola na kontrétní typ auta Jen upozorňuju, že pokud je technik hodně šťouravý, je třeba aby vše sedělo do puntíku .... Název výrobce, ET, rozteč, velikost disku, velikost pneu, prostě všechno... A nezapomenout sebou certifikát TUV nebo podobné potvrzení o provedené homologizaci, včetně českého překladu ... No a samozřejmně, že nestačí typový list stáhnout a vyplnit v PC, ještě jsou potřeba razítka dovozce a razítko prodejce ... !!
  7. Zdarec, tak tohle přesně jsem absolvoval loni na konci roku. Zápis kol do TP. Je to tady popsaný dobře. Jen to shrnu jak to bylo u mne: - sehnat 17" kola - sehnat správný rozměr pneu - sehnat typový list od výrobce kol (bud ho máš při koupi nových kol a nebo u výrobce za nějaký peníz). Jinak i u škody se dá typový list sehnat, mají ho, ale nechce se jim ho dávat... asi jen pro známé ..... - sehnat certifikát TUV a překlad - nahodit kola a zajet na STK - nechat prohlédnout technikem "K" a dostat razítko na typový list - odnest typový list a zápis z STK na úřad - vypnit žádost a zaplatit zápis do TP A to je vše... A jezdit a jezdit ... Tak držím palce. Já byl na STK asi tak třikrát, pořád jim něco nesedělo ... Ale nakonec jsem je uchodil... :kol-47:
  8. Zdarec, na pohled super. :specool: Proto ho mám také. Jasně, že plast je super... Otázka je, zda je to jeden kus plastu a nebo složenina ze dvou dílů a pak sbalastené dohromady .... Pokud ta první varianta tak to je super a dej kontakt, kdo to vyrábí.. :kol-47: Pokud ta druhá varianta, tak nic pro mne. :kol-60: Už jsem viděl podobně dělané nárazníky a do roka a dne se to většinou začalo trhat, prasklinky a podobně. Tak to je to, proč jsem volil laminát... Ať dobře nárazník slouží.
  9. Zdarec, tak se musím přiznat, že asi vše nechám na jaro... :kol-18: Teď se mě do přestavby moc nechce ... Nicméně mám alespoň naplánováno na víkend změnu podvozku. Tak snad se vše povede.
  10. Tak další fotky opravdu nemám. Dělal jsem je na dílně, kde jsme ladili nárazník a více místa tam nebylo. Tak snad příště, až budu finišovat na autě.
  11. Zdarec. Co se originálního denní svícení týče, tak nebude problém. Jelikož jsou v nárazníku použité originální mřížky od ŠA, tak otvor pro ně je původní. Jen se bude muset upravit jejich uchycení v této mřížce, neboť nešlo do formy nárazníku udělat všechna uchycení dle originálu. Ale již tady jezdí několik jedničkových fábií, které mají tak upravené nárazníky včetně tohoto originálního LED denního svícení.
  12. Děkuji za podporu. Samozřejmně, není problém se s firmou domluvit a nechat si udělat nárazník. Formu mají. Nárazník mám k mání za 3200,- Nemám na tom ani kačku navíc, Těžko říct, za kolik to bude u firmy. Holt originál je originál.
  13. Děkuji moc. Ještě to není na autě, ale ted už to bude mít spád. Už jen doladit a hodit do barvy. Tak ať to šlape.
  14. Zdarec chlapy, tak a je hotovo. :kol-27: Včera jsem se vrátil z firmy a mám doma všech pět nárazníků. Pokud by někdo měl zájem, tak jeden mám volný. Jinak zkouška proběhla podle očekávání. Nárazníky vypadají super. Nicméně je to laminátový výlisek a sem tam jsme museli trochu brousit a ladit. Ale nakonec si myslím, že to dopadlo dobře. Nějaké foto pro inspiraci: Tak snad se líbí. V barvě to bude o 100% lepší. :kol-47:
  15. Zdarec chlapy, omlouvám se za odmlčení. Nicméně, dnes jsem mluvil s výrobcem. A dobrá zpráva. **** UŽ JE HOTOVO **** :kol-27: :kol-147: Vyrobeno pět kousků nárazníků. Jsem trochu časově výtížený, tak na firmu jedu až příští týden. Vyzkoušíme na místě zda je vše OK. A hned je všem odvezu. Takže Vás prosím, ozvěte se mě jak jen to půjde a doladíme způsob předání a placení. Díky moc. Jarda. Ozvat se můžete: * soukromou zprávou tady na forum, * emailem: jardasverma@seznam.cz * mobil: +420 776 697 173.
  16. No to je konečně "rozumná" řeč. Je to něco jako srovnat auta s a bez ABS. Taky by tam být nemuselo (tedy funguje to i bez něho), ale s ABS je to prostě lepší (pro bezpečnost). A když se na něj člověk zvykne, tak bez něj to už nejde. :kol-28: Jinak klima by asi šla vykuchat nebo minimálně "deaktivovat" Však je tam jenom navíc klimakompresor, rozvody potrubí, výměník a pár elektrozapojení.
  17. Zdarec, díky za názor. Je tedy pravdou, že by to mohlo navazovat na zlom, který je v té spodní mřížce. Na kopytu to samozřejmně vidět není, ale když si to člověk představí, tak někde v těch místech, kde bude končit hrana, bude v mřížce nárazníku zlom. Tak snad příště až budeme zkoušet další verzi nárazníku, tak tam přiložím tuto mřížku a uvidíme jak to bude ladit.
  18. Teda za ty prachy se da sehnat jiné celé auto. Natož jen oprava vozu.... To je teda raketa.... Z fotek to opravdu vypadá nevině... Pomuchlaný plechy, pytle venku, možná okno, a celej čumáček ... No klobouk dolů za ten odhad. Holt cena pro pojišťovna nahozena tak o 50-60% nahoru.. :kol-27: Věřím, že by správný mechanik auto dokázal udělat za polovičku... Však až se udělá likvidace jako totálka a auto půjde někam na vrakoviště, tak se dost možná prodá na opravu a za měsíc už stojí v bazaru....
  19. Zdarec, tak takhle jsem si to také maloval. Jako že by se vytratily do ztracena.... No to byl boj, že to nepůjde, že to forma neumí, že je tam spousta úhlů.... No mazec... Je tam docela dost úhlů. jak zhora, tak ze stran... Majitel je na druhou stranu snaživý, je to první nárazník do tohota auta, tak není se moc kde inspirovat... Tedy já jsem podobnou úpravu nenašel. Pokud by někdo něco podobného našel, tak sem s tím a uvidíme co s tím.. Na další předváděčce se ukáže... No v nejhorším se rozejdeme a začneme jinde... :kol-28:
  20. Jo jo, vypadá... Jen aby to dopadlo dobře.. :kol-28: Ale ano, dobře to dopadne, musííííí. :kol-142:
  21. Zdravím, za návrhy děkuji. Ono se to moc nedá udělat jako FL, neboť ten má právě velikou (do široka) masku. A tím pádem ta hrana tam není (na nárazníku). Kdežto naše před FL má tu masku úzkou. Což o to, maska na nárazníku by šla pořešit, ale zase by nepasovala do masky na kapotě .... A jinou kapotu a uchycení určitě řešit nebudeme.... A za druhé, s tím nárazníkem se zas až tak moc čarovat nedá. A nebo dá, ale pak je to jiných penízkách ... Ta druhá varianta by byla fajn. Tak nějak podobně jsem to zkoušel na výrobce, ale netvářil se na to.
  22. Soldier_CZ

    Pružiny

    Zdarec, no asi bude záležet jak moc chceš, aby auto "ztvrdlo". Nicméně bych Ti asi doporučil vyměnit pružiny a tlumiče najednou. Tlumiče tlumí a pružiny drží. :kol-32: Tak by se dal určitě použít sportovní podvozek od škody. Něco co má RS. To by nebyl problém. Potom nějaký další renomovaný výrobce sportovních podvozků, Weitec, H&R, HP atd. A nejlépe opět jako komplet. Potom jsem četl, že by šli použít sportovní tlumiče od Seatu Cupra. Taky mazec. No určitě nepoužiješ z Octavie, bo je tam jiný podvozek a asi nepasuje. Tak to je můj názor. A teď mne ukamenujte.
  23. Jediná věc, která mě moc neštymuje, je zakončení prolysů, které jedou z kapoty přes nárazník dolů.... U FL je to ukončeno již v horní části masky (proto je také tak široká) a přední nárazník má tudíž jinou grafiku ... :kol-32: Zkoušel jsem různé možnosti, ale nic kloudného mě nenapadlo. Zatím platí, že zůstanou zachovány (přiznáme je) a ukončí se na novém zlomu. Původně jsem je chtěl úplně vymazat, ale to nejde, neboť nárazník v horní části navazují na kapotu, kde je zlom a pak dál to je zase problém s úhlem nárazníku, který jede od světel. Tak nevím. Snad to bude v pohodě. Nově by prolysy končily v místě, kde se RS nárazník láme, tak snad to půjde. Pokud by někoho napadlo nějaké lepší řešení, tak rychle sem s ním, než půjde kopyto do finále, pak se s tím už nic nenadělá...
  24. Zatím poslední závěry a postřehy: - kdo má ostřikovače v nárazníku, tak bude muset si dát původní nádržku na vodu do ostřikovačů, tak větší se tam s nárazníkem nevejde... Stejně se ostřikovače do nového nárazníku nedají uchytit... - trochu se musí seříznout přední výstuha nárazníku (ta poystyrénová část), pouze na okrajích a opravdu lehce, aby seděla pěkně v nárazníku. - lehká úprava plastů, které jsou za výztuhou nárazníku a "uzavírají objem mezi nárazníkem a chladičem klimy", jsou v pravé a lévé části za výztuhou. Budou i nadále funkční, jen se lehce upraví podle tvaru na nový nárazník To je zatím vše,na co jsme při zkoušce narazily. Tlačím na výrobce, aby zachoval co možná nejvíce úchytných bodů na nárazníku. Je jasné, že to nepůjde na 100% všechny zachovat, ale čím více tím lépe. Zatím platí, že půjde uchytit v horní částí na "brejle", tedy na přední příčku, tam kde je uchycena maska, dále hlavní uchycení na bocích, tam kde končí blatníky, a ve spodní části pod motorem na plech u nápravnice (pokud to půjde z formy).. Také by se mělo zachovat uchycení plastových podběhů na předním nárazníku. Je to sice boj, ale věřím, že to klapne. No na dalším pasování, uvidím, kam přesně zasáhne otvor pro tažný hák. Možná, možná to vyjde a nic se nebude muset předělávat. Zatím vypadá, že by to vyšlo do míst, kde je v předním nárazníku plastová mřížka. Tak uvidíme... Držte palce. :kol-47:
×
×
  • Vytvořit nový...