Přejít na obsah

tondas2

Uživatel
  • Počet příspěvků

    182
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Návštěvy profilu

1 146 zobrazení profilu

Oznámení tondas2

Nováček

Nováček (1/14)

2

Popularita

  1. Ještě jednou prosím nějaký blbuvzdorný popis jak se dostanu k těm ofukům u okna??
  2. Ano jak píšou ostatní tak to vypadá že ten článek je mrtvý,teoreticky jestli se ten článek vevnitř prozkratoval jde zkusit to co jsme dělali před 25 lety když nikde nic nebylo první varianta byla že jsme do článku vstříkli injekci trochu sodovka ten článek se trochu vybublal a někdy probral a druhá varianta vylít z článku elektrolyt a nalít nový a nechat řádně nabít ,ale především upozorňuji že bez brýlí ani hnout a gumové rukavice.A jestli se dnes dá někde v drogerii koupit kyselina nevím to jsem spoustu let nepotřeboval.Tohle se praktikovalo v době komančů kd jsem pracoval v dílně na dopravě a měli jsme na starost elektrické vysokozdvižné vozíky.Ale počítej s tím že to není řešení na 5 let .
  3. Co jsem tady kde četl tak to asi nikdo neměnil,myslím že to je docela rarita že je máš K.O.
  4. Asi bych nečekal a zavolal mu ,jak jsem psal mě pomohl.Ono autorizované servisy ty jenom vyměnují díly ty nic neopravují a nehledají.
  5. Já jsem to nepáral,sundal jsem hlavici s ponožkou ,ponožku jsem přehrnul přes hlavici tam je taková kovová spona tu jsem přetřihnul a stahnul z hlavice.A přesně opačným stylem jsem přidělal novou hlavici k pytli a namontoval zpět.
  6. Vážený kolego,mohu ti říci že tímto jsem prošel taky ,auto lemtalo jak jeden můj strýc a už jsem uvažoval o jeho prodeji ale od začátku popíšu svou story,spotřeba okolo 10litrů takže zavoláno do autorizovaného servisu a poté komplet diagnostika servisák se mě zeptal co tam hledám že vše o.k. jezdil jsem další dva měsíce a vypadalo to že budu muset na zahradě najít ropu abych to uživil takže opakování diagnostiky a vysledek?? opět o.k. takže jsem začal jezdit po prodejnach aut a okukoval novou dacii ale rumun mě nějak neučaroval hledal jsem tady na diskuzním foru a byly stejné reakce jako teď 9 litru je normal ,ale to je hloupost a narazil jsem na firmu Cimbu ,s pánem jsem se domluvil a jel tam od nás je to přes 100km a řekl jsem si že to je poslední šance auta jestli se to nepovede jde do AAA.Vylezl pán evidentně rozespalý a já čekal jak pojedem do nějaké super dílny a bude se hledat ,připojil notebook a začlo to povídá hmm tak v normální diagnostice je vše o.k. ale podíváme se hlouběji motor chvíli kuckal praskal a já přemýšlel kde je nejbližší vlakové nádraží a pak povídá tady to je ,vytáhl nářadí a začal z toho motoru tahat díly no a já se s tím loučil definitivně ,povídá tady máš těsnící kroužky od vstřiků dojdi přes ulici do prodejny kup je a vrať se ,za 10minut jsem byl zpět on mezitím očistil škrtíci klapku a vše smontoval zpět připojil notebook proběhlo opět kašlání motoru ,pak mi notes dal na klín a povídá jedem nejdřív jel pomalu povídám si pohoda a pak řiká já tě svezu jak to umím ,lítal jsem v autě jak nudle v bandasce a bylo mi i trochu zle .Dojeli jsme k němu a povídá teď to bude v pořádku ,chtěl jsem platit a čekal jsem pěknou dardu ,řekl dej mi 300 a vypadni .No a spotřeba ?? kolem 7 až 7,5 litru a pohoda ještě mi nabídl čipování a že by spotřeba klesla ještě asi o 0,5 až 1 litr dolu. Takže zkus tyhle kroužky stály všechny 4 asi 400Kč a uvidíš, jestli to neklapne tak zkus tohodle pána je to opravdu machr.
  7. Kolegové prosím nekamenujte mě ,ale prosím o radu jak se dostanu k těm ofukům co jsou pod čelním sklem prosím nějaký blbuvzdorný popis.
  8. Tako jsem kolegové včera v podvečer a dnes dopoledne předělával silentbloky ,měl jsem z toho hrůzu ale je to v pohodě za použití přípravku který tady byl taky uveřejněn je to celkem pohodová práce oba dva mi trvali asi 5 hodin práce ale dalo by se to zvládnout podstatně rychleji já měl mezitím kávu a a když jsem to měl rozdělané tak jsem ramena pěkně očistil a nastříkal plastizolem prostě když už to bylo rozdělané tak ať je to perfektní .Kdyby někdo ten přípravek chtěl půjčit nebo s tím pomoci tak ať dá vědět jsem z okresu Havl.Brod.Ale je to paráda nic nevrže a zdá se to auto takové jistější v zatáčkách možná se ni to jen zdá ,ale v autě je ticho.
  9. Tako jsem kolegové včera v podvečer a dnes dopoledne předělával silentbloky ,měl jsem z toho hrůzu ale je to v pohodě za použití přípravku který tady byl taky uveřejněn je to celkem pohodová práce oba dva mi trvali asi 5 hodin práce ale dalo by se to zvládnout podstatně rychleji já měl mezitím kávu a a když jsem to měl rozdělané tak jsem ramena pěkně očistil a nastříkal plastizolem prostě když už to bylo rozdělané tak ať je to perfektní .Kdyby někdo ten přípravek chtěl půjčit nebo s tím pomoci tak ať dá vědět jsem z okresu Havl.Brod.Ale je to paráda nic nevrže a zdá se to auto takové jistější v zatáčkách možná se ni to jen zdá ,ale v autě je ticho.
  10. Kolego mám sedana 2001 motor 1,4mPi spotřeba okolo 7 litrů a co se týče dílů tak cenově jako na felicii tudíž pohoda .Jestli na ten prodej tolik nespěcháš budu kupovat tak během 1až max 2 měsíců kupovat auto nové tak bych ti mohl toto přenechat ,ostatní ůdaje ,ale poštou nebudem to řešit na veřejném foru.
  11. No já bych na Feroda moc nepřísahal protože jsem je na autě měl najel 5000km a šli do kytek zkroutili se jak mrchy a dohadování na reklamaci to bylo na prášky ,3 měsice to trvalo samozřejmě jsem musel hned koupit nové a dát je tam přeci se nebudu na auto jen dívat.takže ferodo už neeeee
  12. tondas2

    Oprava laku

    Autí už je opraveno ,v autoservise 3000Kč.Vypadá to dobře ani to není znát.
  13. tondas2

    Oprava laku

    Kolegové poraďte,dnes se mojí dceři podařilo u naší Fabie trochu odrbat zadní díl leveho prahu a blatníku ,při vyjíždění z garáže ten mrcha sloupek u plotu neuhnul.Práh je v zadní části u zadní dveří trochu asi o 5mm prohnutý lak je asi v délce 15cm odřený a blatník není prohnutý ale asi tak 10cm odřený a otázka je jestli se to dá doma opravit myslím zakytovat a nastříkat barvou kterou nechám namíchat do spreje a pak to hned přestříknu lakem ,je to metalíza stříbrná nebo raději autolakovna.
  14. Takže cvakají dál,experiment se nepovedl.Má někdo další nápad ???
×
×
  • Vytvořit nový...