Přejít na obsah

bohush

Uživatel
  • Počet příspěvků

    15
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem bohush

  1. Ahoj, já jsem měl Rapida přesně rok, najel jsem s ním 15 tis. bez problémů, snad jen to vrzající těsnění dveří, no a před vánoci jsem ho vyměnil za OIII, no vyměnil, roční auto za roční auto s doplatkem 100t, ale jsem tomu moc rád, přece jenom ten rozdíl je značný, z toho tedy plyne, do Rapida bych znovu nešel, je mi líto.
  2. Zdravím, já olej běžně odsávám, sice ne takovým čerpadlem, ale mám na to udělátko, co nasadím na nasávání vzduchu u kompresoru, saju přes skleněnou nádobu a olej zůstane v ní. Dělám to hlavně z lenosti, nechce se mi sundávat spodní kryt zpod motoru a taky je to celkově pohodlnější a můžu říct, že oleje se vytáhne víc než klasickým vypuštěním. Vana se vysaje prakticky dočista a rozdíl proti vypouštění je, že dost oleje, řekl bych 2 až 3 deci zůstane v prostoru pod filtrem a odtud to samo nevyteče. Takhle je to u klasického TDIčka 81 kW, u jiných motorů nevím. No ale na rovinu musím říct, že letos, asi po třech výměnách odsáváním, olej vypustím, přece jenom nějaké ty pevné částice se líp vyplaví vypuštěním, si myslím.
  3. Dík za uklidnění Hm, zajímavé, takže s vlastní výměnou radši opatrně. Na starém dieslu už asi tři nebo čtyřikrát po sobě jsem olej odsával vrchem, hadičkou přes otvor pro měrku, protože a) jsem líný sundávat spodní kryt, vysátím se toho vytáhne víc. Letos ale plánuju otevřít vypouštěcí šroub, přece jenom všechen b....l se neodsaje. Tímto způsobem by nic nepoznali, zase ty drobné pilinky ze záběhu, pokud tam jsou, tak nevytáhnu.
  4. Dnes jsem ze zvědavosti mrknul jestli se mi nějak změnil nájezd do proměnného intervalu výměny oleje a servisu a celkem mně překvapilo, že do výměny oleje zbývá 18 tis. km při nájezdu pouhých 2 tis. km za dva měsíce. Přitom si nemyslím, že bych jezdil nějak extrémně krátké trasy, no ale PP je o tom evidentně přesvědčen. Jezdím 2x13 km do práce, pár delších jízd jsem samozřejmě absolvoval, ale také pár (asi hodně) krátkých, za nákupy a tak. Olej jsem plánoval měnit dřív, tak nějak ve vlastní režii doma, teď abych sledoval jestli se ten interval v PP nebude ještě krátit, abych to nakonec neměnil doma a za chvíli v servisu znova, no uvidíme. Rapid lift 1,2 77 kW
  5. bohush

    Barva auta v TP

    Já to mám stejně jako autor vlákna, Škodovka, údajně od určité doby, v TP uvádí pouze základní barvy, no a cappuccino je prý odstín žluté.
  6. Tak u Octávky je to relé 109, u Superba nevím, podle googlu snad to 202, ale jestli odchází i u Superbů to nemám tušení.
  7. Omlouvám se za mystifikaci, našel jsem popis toho mého problému na VW clubu a nebylo to relé 103 ale 109
  8. Ja jsem mel to same u 81 kW verze a nebylo to rele 101 ale 103, stalo se mi to uz dvakrat, ale podruhe snad jenom proto ze jsem dal použite rele, potom jsem dal nove a od te doby je dlouho klid, VAG v obou pripadech hlasil ridici jednotka nenalezena, rele 103 je pod volantem.
  9. Ahoj, loni se mi občas stávalo, tak asi jednou za čtvrt roku, že mi blbnul startér. Po otočení klíčkem startér motorem jenom tak škubnul a pak už běžel naprázdno. V motoru jen hrklo, ale nenaskočil a startér točil naprázdno. Vždycky jsem nakonec nějak nastartoval a tak jsem opravu odkládal. Tipoval jsem to na závadu pastorku, že prokluzuje ta volnoběžka a tak jsem v lednu pastorek vyměnil a všechno se zdálo být ok. Dnes, po třech týdnech je tady ta závada zase, nachlup stejná, jenom cukne a pak točí naprázdno. Zas jsem vytáhnul startér, vyčistil, dal zpátky, nic. Znovu vytáhnul, dal starý pastorek, beze změny. Připadá mi to, že pastorek normálně do setrváku zajede, má snahu s ním otočit, ale neutáhne a začne prokluzovat. Tak nevím, může to být něčím jiným, nebo je i ten nový pastorek vadný? Cívka při zkoušce na stole pastorek normálně vysune, díky za každou radu. Anebo koupím startér ve slušném stavu, TDI AHF 81 kW.
×
×
  • Vytvořit nový...