Přejít na obsah

Kimber

Uživatel
  • Počet příspěvků

    51
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Kimber

  1. Jak jste věděl,že by to mohlo být tímto čidlem,diagnostikou?Podobný problém měla minulý týden manželka na fiestě,vyměněny svíčky ,žádná změna ,po výměně kabelů k svíčkám fiesta jede perfektně.Občas vyskočila kontrolka motoru-problém na druhém válci,dodatečně jsem zjistil propálený kabel ,dírka jak od špendlíku v izolaci kabelu.
  2. Zdravím pánové,po asi pěti letech zase špatné studené starty,předtím pomohlo vyčištění škrtící klapky,tet jsem vyměnil kde co a pořád špatně.Píšete,že vymeněnit čerpadlo,ale než jsem mimojiné vyměnil palivový fitr(najeto měl přes 160tkm) tak jsem naměřil na liště po otočení klíčku do první polohy až 6baru,(kolik jste měli vy?)což by mělo stačit,nebo to není směrodatné? při otevření se aktivuje čerpadlo i při otočení klíčku,ale nepomůže to i když to udělám několikrát, starty jsou špatné pokud motor stojí aspon 7 h.
  3. Kimber

    rosenie skiel

    Zdravím pánové, Mám podobný problém s rosením okna,ale dělá mi to jen v pravé třetině předního okna před spolujezdcem,pylový filtr je nový,nikde žádná voda,tak jsem zkusil zavřít všechny ofuky,aby šlo co nejvíc vzduchu na sklo,ventilátor na 4 a řekl bych že na část okna kde se rosí šlo podstatně méně vzduchu ,chtěl bych se zeptat je nějaká možnost že by ta třetina byla přivřená nějakou klapkou,popřípadě nemáte z etky nákres jak to je celé propojené a co bych s tím mohl udělat,samozřejmě servis je poslední možnost.Díky předem za každou radu. F2 1.4 16V 2010.
  4. Zmáčknu tlačítko nastavování hodin,pak otočím klíčem do první polohy pustím tlačítko a otočím s ním doprava-vynulováno.
  5. Pánové potřebuji poradit,mám na fabce najeto 90 tkm a dost teče vodní čerpadlo takže mně čeká výměna,při tom vyměním i rozvody,ale tady http://www.skoda-dily.cz/eshop/036198119e-rozvody-1-4-16v.html je u prvovýroby(originál) a německé prvovýroby přes tisícovku rozdíl,pokud vezmu levněší variantu(3081 kč) tak mám za tu tisícovku čerpadlo. Kterou variantu by jste brali ?
  6. Zdravím pánové,taky mi postupně přestaly okna fungovat,prvni věc odpojení baterky(restart jednotky)samozřejmně kontrola pojistek no žádná změna k lepšímu,pak rozebrání spínače u řidiče taky nepomohlo,nakonec jsem udělal poslední věc co mě napadla před odvozem do servisu rozebrání dveří a rozpojení všech konektorů (kromně tenkého kábliku k diodě),krycí molitan u zámku drží dobře ,ten jsem roztrhl ,abych se dostal k zámku a opětovného spojení (udělal jsem to pro jistotu třikrát) a od té doby okna fungují perfektně,možná můj postup "opravy "někomu pomůže.
  7. Jak už napsal Libero kamínek co drhne o kotouč,většínou stačilo zařadit zpátečku a couvat pár metrů a bylo po popískání
  8. Zdravím pánové,v jiném vlákně jsem loni popsal stejné problémy se studenými starty,bud mi motor hned chcípl,nebo se třásl jak na dva válce,vymněnil jsem palivový filtr,odvzdušnovací ventil, svíčky,zmněřený tlak v palivovým systému,vzduchový filtr a pořád žádná změna k lepšímu tak jsem zavezl auto do dvou servisů,prý vše OK jen v druhém vyčistili škrtící klapku a starty se zlepšili asi o 80%,tak jsem dal na radu jednoho ze zdejších diskutéru,vyjel jsem nádrž do rezervy a natankoval 100 okt. vervu no a od té doby (už je to rok) starty perfektní(jak za veder tak za chladného počasí).Můžu se jen domnívat ,že klasický B95 má v sobě hodně bios...y,která zanese klapku a změní nastavení,takže se změní poměr benzínu a vzduchu,ale řídící jednotka dostává(posílá) jiná data vstřikovačům.Sice mám 1.4 16V fabku předělanou na LPG,ale veškeré starty jsou automaticky na benzín,takže přestavba by na tyto problémy nemněla mít vliv.Tohle je má osobní roční zkušenost s vervou,netankuji vervu pro zvýšení výkonu motoru ,ale pro čistotu palivového systému,nikomu ji nevnucuji a nikoho se ohledně používání vervy nezástávám.Jinak jezdím denně autem do práce 30km. tam a 30km zpátky takže startů habaděj........
  9. Tak po čtrnácti dnech bezproblémových studených startů opět starty bud napodruhé,anebo motor naskočil hned ale pak nereagoval na plyn ,otáč.asi 900,takže jsem stejně musel vypnout motor a druhý start už dobrý.Vyměnil jsem svíčky,čidlo teploty na termostatu,benzínový filtr by už nový před vyčištění klapky a pořád žádná změna,tak jsem uvažoval že vyměním ještě ten elektromagnetický ventil,ale pak mně napadla jedna věc přesto že beru každý měsíc benzín(asi 10-12 l) na shellce natankoval jsem tentokrát na benzině plus 20 l 100 oktanovou vervu(jeden z mála benzínu co neobsahují biosložku) a do ní jsem nalil čistič palivové soustavy(asi zbytečně ale mněl jse ho už koupený).Je to už deset dní od natankování a žádný špatný studený start... Tak doufám,že má story se špatnýmy starty skončila.
  10. Tak mně to taky hodně překvapilo,že to pomohlo vyřešit problém,proto jsem popsal vyřešení mého startování až dnes, týden od odpojení baterky,abych měl jistotu ,že to nebyla náhoda ty dobré studené starty. Každopádně jsem zvědav, jestli se za rok opět projeví stejná porucha studených startů,jak se to stalo tet,asi pak koupím sprej a vyčistím si ji sám.
  11. Napsal jsem jak to bylo,před odpojením baterky byla klapka vyčištěna a asi řídící jednotka nebyla nestavena prostě asi osm studených startů na pětkrát ,po připojení starty super,nic jiného jsem s motorem nedělal,mám sice LPG,ale každý start je na benzín.a lpg se přepne až při ohřátí motoru na 40 stupnů.
  12. Tak moje fabka zase startuje perfektně,ze servisu jsem přivezl auto s tím,že vyčistili klapku,hodně zanesená(od posledního čištění najeto asi 22 000km)-700kč,jenže druhý den opět starty na pětkrát,ale bylo před víkendem takže jsem auto nechal doma(potřeboval jsem jezdit do práce),po přečtení mnoha příspěvků o špatném startování a různých radách jsem zkusil jednu věc-odpojil baterku a po minutě opět připojil a nechal několik minut zapnutý klíč na první poloze a od té doby starty nemají chybu,jinak stejnou poruchu startování jsem měl přesně před rokem, ale měl jsem auto v jiném servisu ,nic nenašli vyčistili klapku a jezdil jsem až dotet,jen uvažuji jestli příště až to zase začne blbnout koupit sprej a vyčistit ji sám,ale stejně nezanáší se nějak často? Ještě jedna věc,mám auto předělaný na LPG tak možná se proto zanáší více ...
  13. Benzínový filtr je u zadního pravého kola,je to foceno zblízka, fotil jsem ho hlavně kvůli číslu,lepší nemám,ale já mám fabii 1.4 63kw,u roomstra to může být stejné.
  14. Ještě se mi ze servisu neozvali,jak bude něco nového tak dám vědět.
  15. ¨Tak moje fabka taky startuje studená až na pátý pokus,minulý týden jsem měnil palivový filtr,který má v sobě zabudovaný regulátor tlaku(4 bary),s nádobkou s uhlím to nemá nic společného,výměna nepomohla tak jsem dneska odvezl auto do servisu,jsem zvědav na co příjdou.....
  16. Kimber

    Letní pneumatiky

    Kontrolu tlumičů jsem nedělal,ale takto sjeté gumy jsem poprvé zjistil na jaře,kdy auto mělo najeto nějakých 13 000 km,což je trochu málo na zničení tlumičů. Já jen nevím jestli to nechat plavat a až se sjedou koupit lepší,nebo si stát za svým a požadovat výměnu pneu za nové,když je auto v záruce. ************************************** pravidla rikaji - necituj posledni prispevek! **************************************
  17. Kimber

    Letní pneumatiky

    Fotky nic moc,dochazela mi baterka ve fotáku,tak jsem je fotil narychlo,snad tam uvidíš ty zuby,příště bych zkusil při lepším světle lepší fotky,jinak se omlouvám za nové vlákno,s tímhle problémem jsem ho nenašel,ještě jedna věc,po těch třech měsících co jsem dal přední zubaté gumy dozadu na radu servisu,aby se tam srovnaly,tak jsou zubaté pořád stejně....
  18. Kimber

    Letní pneumatiky

    Ahoj Mám na mé fabce kombíku 1,4 16V pneu Dunlop 195/55 R15,auto jsem kupoval loni nové a tyto gumy jsou teda originál,na jaře jsem zjistil při přezouvání na tyto letní, že přední gumy mají vnitřní hrany jakoby zuby u pily,zadní byly v pořádku,v autor.servise mi řekli,že to není na reklamaci,že to tyhle gumy dělají a at je dám dozadu(tam se srovnají),jenže tet po asi třech měsících jsou opět v předu vnitřní hrany (vzorek)jak pila a pořádně to hučí,což se mi zdá docela brzo,byl jsem na laserové geometrii,která byla v pořádku,nic neseřizovali,pneu foukám na 2,3 a najeto mají asi 12000 km,ve dvou pneuservisech mi přitom řekli,že tento tzv.pilový efekt se projevuje hlavně u kombíků na zadní nápravě protože je lehčí a u málo naložených aut,jenže já jezdím denně asi 60 km do práce ve třech až čtyřech lidech a mám to na přední nápravě,vlastně tet už na obou. Tak bych potřeboval poradit,jestli mám šanci na reklamaci,když auto je v záruce ještě rok,nejvíc mě štve,že ty gumy hučí dvakrát víc než zimní. Díky moc za jakoukoli radu.
×
×
  • Vytvořit nový...