Přejít na obsah

MarioHP

Uživatel
  • Počet příspěvků

    12
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení MarioHP

Učeň

Učeň (3/14)

  • One Year In
  • Collaborator Vzácný
  • Dedicated Vzácný
  • One Month Later
  • Week One Done

Nedávné oznámení

7

Popularita

  1. Tak konečně se mi podařilo zpracovat krátké video, jak se monitor chová při aktivní regeneraci. Telefon tu kombinaci světla trochu nedával, ale jako ukázka to stačí. Normálně jdou údaje bez problému přečíst. Na konci videa je natočený i konec kremace, odkaz zde.
  2. JJ 47 díky za upozornění, opravil jsem. 35 je ta druhá co mám na dashcam.
  3. Tip na instalaci. Po několika pokusech s umístěním jsem se nakonec rozhodl monitor instalovat do středové schránky. Schránku využívám minimálně, protože se tam vejdou jen drobné věci a telefon už vůbec ne. Spínané napájení (na fotce pojistková odbočka vpravo) jsem vytáhl z pojistky č.47 pro zadní stěrač a protáhl vyvrtaným otvorem do schránky. Vyrobil jsem ještě jednoduchou podložku, aby byl monitor nakloněný dopředu a zároveň se dala schránka i zavřít.
  4. Tak to, jestli je Oil ash k ničemu je věc názoru. Budu dělat monitor kámošovi a ten to třeba chce. A není sám, když jsem to probíral s dalšíma lidma, většina by chtěla tohle. Proto jsem to sdílel i tady. Já osobně tam mám teplotu před DPF, z které se dá taky hezky odhadnout, kdy bude kremace. Nikomu nakonec nic nebrání, aby si kód jednoduše upravil a zobrazil si co chce, já jsem dal jen možnost.
  5. AKTUALNI - Vypočtená hmotnost sazí (0÷24) g CELKOVA - Oil ash residue (0÷80) g
  6. Nedá se koupit, je to můj prototyp. Předchozí příspěvek jsem doplnil o odkazy.
  7. Tak mám skoro hotovo. Ještě nedorazil vypínač, ale ten dodělám až budu tahat napájení od pojistek. Momentálně napájím z konektoru zapalovače. Funguje to tak, že na začátku kremace se rozbliká displej a na dolním řádku pod údajem o AKTUÁLNÍ hodnotě se objeví text REGENERACE. V průběhu vypalování je tak možné sledovat aktuální úbytek sazí na horním řádku. Asi po minutě přestane displej blikat a vrátí se text o CELKOVÉM zanesení filtru, ale vypalování nadále běží. Před koncem kremace se displej rozbliká znovu a vypne až úplným koncem regenerace. Až bude probíhat další kremace, natočím video, jak to vypadá. Kdo má zájem může si stáhnout kód pro ARDUINO. Původní projekt včetně schématu od Jakuba, ze kterého jsem vycházel. Tady pak můj prototyp na videu.
  8. Tady to řeší ledkama, ale zase z konektoru. To, že vypaluje, poznám podle otáček motoru, zásadní info bylo pro mě KDY, to znamená aktuální zanesení filtru. Z toho už odhadnu, že kremace nezačne zrovna když přijedu domů. Termistor funguje jen do 150°C, takhle vysoké teploty se měří termočlánkem.
  9. Na rizene vypalovani jsou primo kody, kdyz jsou aktivni, bezi cas "kremace" filtru nebo jeho prubeh (0-255), jinak jsou vypnute. To prave ted testuju, co bude pro me nejlepsi. Bohuzel musim vzdycky cekat nez se zaplni filtr :) Ty teploty dosahujou pri kremaci az 660°C.
  10. Pro moji potrebu OBD bylo nejjednodussi reseni, protoze jsem mel VGATE koupeny. Resil jsem jeste moznost instalace android modulu k radiu, ale to je financne nekde jinde (asi 10k). Mam zachycenou celou komunikaci mezi apkou a spis si ted s kodama hraju. Pro info staci bohate, ze vim kolik mam aktualne zaplneny filtr a kdy bude regenerovat. Jezdim pomerne kratke trasy tak je to k nezaplaceni kdyz regeneruje celkem casto. Hodnoty teplot nebo tlaku mi nic nereknou, ikdyz neni problem to na displeji taky zobrazit, ale to uz odvadelo pozornost kdyz ty udaje prepinaly. Kody pro DPF: Aktualni hmotnost - 22114F Celkova hmotnost - 22178C
  11. Ano vycházel jsem z projektu Jakuba. PID kódy pro adresování jsem použil s bluetooth komunikace mezi apkou VAG DPF a diagnostikou VGATE. Měly by fungovat pro všechny vozy koncernu volkswagen (2013-2020), otestované to ale nemám. Co vím, že fungujou na Golfu 7 a na mé O3 1.6 TDI. V současnosti ještě testuju nějaké kódy po spuštění regenerace, takže ino zveřejňovat nebudu.
  12. Já jsem to vyřešil arduino modulem. Vyčítá mi přes VGATE aktuální data o DPF a při vypalování se rozbliká displej s nápisem, že regeneruje. Ještě to hodím do nějaké krabičky a hotovo. Na mobilu je to fajn, ale zapínat pokaždé apku je opruz. Video jak monitor DPF vypadá
×
×
  • Vytvořit nový...