Přejít na obsah

ritchie

Uživatel
  • Počet příspěvků

    418
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem ritchie

  1. Super. Já bych bral to modré na poslední fotce,jestli to ještě platí. Vše už mám v autě modré ,jen toto ne.
  2. ritchie

    Volba tlumicu

    Možná že později se do O1 montoval Sachs,ale nevím do jakých modelů a od jakého roku. Ale vím určitě,že Monroe se dával do prvních O1 z výroby.Včera jsem vyndal původní zadní tlumiče ze své octy r.99 najeto 170 tis a je na nich malými písmeny Monroe-Belgium-VW-AUDI .Fungovaly až tonedávna spolehlivě a tak jsem opět namontoval originály,které mají u nás v autodílech i s uložením a dorazama komplet za 1260/kus. Ty původní ani netekly ale měly asi 1 cm prodlevu ve zdvihu.I tak heroický výkon na 170 tisíc.
  3. Jestli je to starší vůz tak vyměň náplň v servořízení,mě to pomohlo. Ale pouze origo- http://www.e-nahradnidily.cz/posilovac-rizeni-3/olej-do-servorizeni-original-skoda-octavia-i Jestli to nepomůže tak může být zatuhlé horní uložení tlumičů nebo spodní čepy na ramenech.
  4. Barevné označení hlavy válců na znaku: Modrá je 12 Žlutá je 15 – na olovnatý benzín Zelená je 15 – na natural
  5. Taky jsem řešil tento problém. Černou stropnici jsem sehnal tady a sloupky,madla,stínítka jsem si sám nalakoval na černo.
  6. Tak jsem koukal na fotky a fakt pěkný.Původně jsem chtěl taky vyrazit i když to mám 5 hodin jízdy ale pak jsem to vzdal a teď mě to mrzí. Parádní sraz.
  7. Používám to takhle už druhý rok bez problémů.
  8. Takže jsou stejná,co. Díky,já etku nemam.
  9. Věděl by někdo jestli se dá zaměnit vstř.čerpadlo z AGR/99 66 kw ,za jiné z r. 00-04 nebo 81 kw? Pasuje? Díky.
  10. No já jsem byl na tom jako ty.Taky mě odešel setrvák,tak jsem dal celou sadu jednohmotu,jak píšu víše. Po montáži byl taky záběr pedálu někde v polovině ale rychlosti šly dobře řadit. Docela jsem se lekl,že jsem tam něco podělal ale tady na foru mě poradily že je to normální a že si to sedne-časem.A taky po najetí pár KM se to srovnalo,pedál je normálně nahoře jako dřív. Samo že jsem odvzdušnil spojku,klasickým způsobem a pohoda. Jednohmotu mám od loňska a nemam problém,kdo to neví nic nepozná. Taky jde o to jestli Fabia nemá jinou vysouvací páku,když jsi to dal do O1.
  11. Co se stalo s jednohm.setrvákem? Jsem si myslel že se na něm nemá co podělat. Já jsem právě nedávno nasadil jednohmotu sadu Valeo právě proto že odešla origo dvouhmota. Tak se ptám,co to?
  12. No já jsem tam byl už v 8.30 takže bez fronty-pohoda,jel jsem přes Beroun a taky pohoda a nálepku jsem taky nedostal. Pár fotek u mě: http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...0&start=100
  13. Tak teď to musí být každému jasné. Díky všem za příspěvky.
  14. No jestli se ptáš mě tak jsem z příspěvku Esaře pochopil že tím TOP nahoru-teda k vlastnímu ksichtu ten nápis čumí z motoru. Si myslim. Tak jsem to dal. Nápis každopádně musíš najít.
  15. Tak jsem znova okoukl starý i nový filtr a opravdu značky TOP tam jsou. Nějak jsem těm nápisům nevěnoval pozornost. Takže jsem to dal tou značkou Top nanoru.Snad je to správně. Díky kluci za radu,může se hodit i někomu dalšímu při výměně oleje.
  16. Kdyby byla nutnost dodržet nějaký směr průtoku,tak by tam snad daly nějakou šipku,nebo něco. Ale nic jsem nenašel na starém ani na novém filtru. Docela rád bych věděl jak je to správně.
  17. Dnes jsem měnil olej v motoru a všiml jsem si že ol. filtr není stejný z obou stran. Uvnitř je z jedné strany takový plast.doraz a z druhé strany je vidět mřížka a papír filtru. Nemohl jsem se nikde dopátrat jakou stranou se nasazuje do motoru. Filtr tam jde dát na oba způsoby,tak nevím co je dobře.Nebo je to jedno? Díky za pomoc.
  18. ladinek90-Neříkají ti náhodou můj přítel Monk? Jestli ještě překračuješ čáry na chodníku,tak je to jasný. Jsi náš člověk.
  19. ritchie

    Jaký olej

    Tak jsem dnes taky objednal olej,už mě čeká výměna- http://www.olejshop.cz/xVP-mobil-super-s-t...(10w40)-4-litry Motor je na Mobil zvyklý a tento je zvlášť vhodný pro motory nad 100 tis.km. Ještě sehnat origo filtr a bude na léto připraveno.
  20. Tak já se přiznám taky,že ve skoro každém příspěvku jsem se našel.Ale něco jsem tu nenašel a já to dělám.Jestlipak někdo posloucháte auto za jízdy? Hlavně za studena,když vyjedu zvolna,tak stahnu okna a poslouchám ,jestli nejsou pazvuky,nebo jak píská turbo,cvrkot motoru,nápravy atd..Mám hudební sluch a hned bych poznal něco nekalého.Když jsem spokojený a zahřeje se motor,tak přiložím volume na rádiu i na motoru. Tak a teď se smějte.
  21. Jaký motor??? Tipuju 1.6/55kw.
  22. ritchie

    Nehody

    Jestli ujel,tak by měl automaticky dostat alkohol.Já bych mu rozleštil jeho držku. Takové jednání nemam rád.
×
×
  • Vytvořit nový...