Přejít na obsah

Flowtec

Uživatel
  • Počet příspěvků

    29
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Flowtec

  1. Zdravím všechny, včera mi něco začalo cvakat při puštění plynu za jízdy. Pokud řadím, brzdím, nebo přidávám plyn, je vše v pořádku, ale jakmile jej pustím, tak se ozývá klepání čehosi. Do včera to bylo ok, projevilo se to až po tažení vozíku s grilem (větší namáhání pravděpodobně). Může toto být dvouhmota v háji? Motor má najeto kolem 380k km. Předem díky za nápady :-) EDIT: Tak už to bouchnutí nedělá jen při puštění plynu, ale i při přidávání, rychlejším rozjezdu a při jízdě doprava. Hádám tedy, že to bude nějaký kloub, čep a vůle v něm. Navíc to i hučí při vyšších rychlostech :-)
  2. Ahoj, no mám naprosto ten samý problém. Nejvíc je to znát při rozjedu do kopce. Zaklepe se celý auto a dělá to ten divnej zvuk. Při řazení ale nic. Do toho mi dneska začala ještě podivnější věc a to ta, že když pustím při jízdě plyn, tak se ozve takový zacvakání a mírný škubnutí a pak to chvilku cvaká dál. Ale pokud přidávam plyn, nebo řadím, tak nic takového. A teď babo raď :-) Doufám, že brzo přijdeš na to, co s tím :-)
  3. Před víkendem mi to navíc spadlo do nouzáku a nebylo slyšet turbo. Tak jsem dneska hodil na diag a chyba 17965 - možnosti jako vadné turbo, vadný N75, netěsnost mezi motorem a turbem - dle visu. Vymazal jsem, a jel jsem se projet. Zpočátku to moc netáhlo, bylo cejtit, že je něco špatně. Až jsem zahřál motor, tak jsem ho párkrát hodně vytočil, najednou se to nějak rozjelo. Řikam si paráda, turbo jede jak vzteklý. No každopádně jsem zpozoroval velké zlepšení. Přestalo to kouřít (při plnym plynu), hezky to jede. Jen když to tlačim na plnej z nízkej otáček, tak jsou tam ty vibrace. Najel jsem asi 40km, střídavě plnej plyn - klídek no a chyba znovu nenaskočila...Což je sice fajn, ale netušim, co se tam děje. Chybu toho N75 mi to zahlásilo už jednou (s nouzákem) a to když se mi urvala hadice od turba. 14 dní mám novou, drží jak přibitá, jen to nějak kraví :-( A ty vibrace z nízkej by prej mohl dělat setrvačník, ale moc se mi to nezdá (jelikož dneska byly vibrace podstatně méně cítit). Zkusim vyměnit ten ventil a pak to projedu znova. Uvidíme, jak to dopadne :-)
  4. Asi už trochu pozdě, ale přesto napíšu, co s tím bylo :-) Byl prasklý spojkový váleček. Zpočátku jen málo, tak to neunikalo tolik a ve dvou servisech nic neviděli. Po nějaké době jsem už dolejval brzdovku cca každých 5km, tak jsem to tam odvezl znova a voalá, zmiňovaný váleček :-) Po výměně ok.
  5. Zdar chlape. Tak přesně tenhle problém jsem tu psal já. S tím rozdílem, že mě přišlo, že to dělalo jen do těch 3000 otáček. Ale to je možná tím, že víc to ani netočím. Přesně jak píšeš, při plnym plynu (nebo prostě při většim :-) ) to škube. Škubání je pravidelný. Pokud jsem přidával hezky pomalu, tak nic. Stejně jako ty, diag nic neukázal. Nedávno se mi ale stalo, že jsem přidával plyn do kopce a otáčky ne a ne jít nahoru, jakoby se nic nedělo. Pak to přestalo dělat. No a takhle jedu jednou domu, šlapu na plyn a nic moc a najednou kontrolka motoru :-) Chtěl jsem to dát na diag, ale bohužel sem si asi bloknul svůj kabel, takže mám dneska pučený od kolegy jiný a večer na to vlítnu! Doufám, že to nebude turbo, ale třeba ta zpropadená váha vzduchu nebo regulační baňka. V opačnym případě si k Vánocům nadělim nový turbo :-) Pro upřesnění mám ASZ, Rv 2004, skutečných najeto asi 370 tisíc ;-)
  6. Můj tip je vadné servo V71 (servomotor přetlakové klapky). Než jsem jí vyměnil (základní nastavení pomohlo jen na chvíli), tak mi vadnej motůrek pořád přepínal mezi vnitřní/vnější cirkulací vzduchu. Bylo to dost na prd, protože se mi zamlžovalo okno v zimě a hlavně furt bylo slyšet jak se to přepíná. Po výměně a základním nastavení je to ok.
  7. Zdravím pánové, též mě prosím nekamenujte, ale jak vyndám baterku, aniž by houkal alarm? Nějak se musí odpojit hádám. Navíc má svůj záložní zdroj. Vyndat baterku při odemčenym autě (a deaktivovanym alarmu) neni uplně nejlepší nápad, neb pak můžu zamknout jen dveře řidiče :-) Někdo nápad? Díky :-) Dobrá, zapojil jsem mozek a jednoho kolegu a auto jde zamknout i zamačkáním čudlíků ve dveřích. Jen kufr zůstal odemčenej (protože tam je špatná vložka zámku). Nicméně by to asi mělo jít zamknutím zevnitř (tudíž bez alarmu), tzn. celý auto zamčený i s kufrem no a druhej odpojí baterku a odemkne mě :-)
  8. Taky jsem měl problém s mlžením skla. V létě ani ne, ale když byla zima, tak než se mi odmlžilo, trvalo to věčně. Hlavně se ozýval zvuk z kastliku u spolujezdce. Měnil jsem servomotor přetlakový klapky (V71, ten co ovládá nasávání čerstvýho vzduchu). Hned to bylo lepší. Akorát jsem to šteloval asi 2 hodiny. Je tam málo místa a hovno vidět :-) Od tý doby to bylo fajn. Ale pak se mi mlžilo okno i při středních teplotách když pršelo a v autě docela zatuchlá nevůně. Vyměnil jsem pylovej (kabinovej, prachovej či jak se jim ještě jinak řiká) filtr a euoala, už se to nemlží :-) Edit : Jo a sem tam se mi mlžilo okno aniž by k tomu byla zjevná příčina. V zimě mi zase namrzlo okno zevnitř. Tak jsem pátral po příčině a našel mokrej hadr v místě spolujezdce (já věděl že tam je, jen ne že je tak nacucanej vodou) Auto jsem si při tý příležitosti pořádně uklidil a vše je OK :-)
  9. Ahoj, asi to už máš vyřešený, ale u mě to bylo špatnym odvzdušnovacim ventilem. Byl vadnej a tekla z něj brzdovka, která i vrací spojkový pedál. Nevěděl jsem, že mi uniká brzdovka, ale když se rozsvítila kontrolka, trochu jsem dolil a OK. Bylo to ve dvou servisech a že prej nic vidět neni. Po delší době už to ale muselo týct skoro proudem, protože jsem dolejval každejch 20km. To už si v servisu všimli a ventil se vyměnil. Od tý doby v pohodě :-)
  10. Flowtec

    vibrace

    Zdravím, dělá mi to přesně to samý. Měnil jsem spojku bez setrváku. Mám bohužel 1,9 TDI-PD ASZ a na to se komplet spojka i se setrvákem nedá koupit pod 10 ani omylem :-( Mě ještě napadá, jestli to nemůže dělat ucpanej EGR ventil. Do doby, než mi jeden trotl nasypal cukr do nádrže, tak to bylo v pohodě. Třeba se trochu cukru pálilo a ta sladká břečka zasrala ventil, mohlo by být? :-)
  11. Já mám Octavii I a škubání celym autem při startu a zvuk jak když o sebe něco dře mi způsobil prasklej jeden ze dvou šroubů, co drží motor s převodovkou. Bylo to pak nějak hnutý. Po výměně ok :-)
  12. Večer to ještě půjdu projet. Měnil jsem kabinovej filtr a servomotor přetlakové klapky V71 (ten co hejbe s klapkou pro vnitřní/vnější okruh). Dám vědět, i když se obávám, že se to tím nespraví :-)
  13. Já bych měl mít o víkendu k dispozici VASe, tak se snad taky něco dozvim :-)
  14. Mě se tohle dělo taky. Nakonec mi začala blikat kontrolka brzd (!). Stále mi unikala brzdová kapalina. Napřed pomalu, pak jsem musel dolejvat každých 10 km. V servisu na to napřed nepřišli, potom když už to chcalo řádně mi řekli, že mi unikala brzdovka odvzdušňovacim ventilem. Nevzpomenu si, jestli byl měněnej, minimálně se měnilo těsnění. Měnil jsem k tomu celou spojku, už byla jetá :-) No a bylo po problému.
  15. Zdravím, děje se mi to samé. Mám Octavii I, 2004, 1.9 TDI-PD 96kW. Když je větší vedro, klima zapíná jen když jedu. Když stojím, tak se cyklicky vypíná a zapíná. Někdy se ani nezapne :-(
  16. To s tím klepáním při přidání se mi děje. Nízký otáčky, sešlápnu víc plyn, celý to škube do nějakejch cca 2500 otáček. Pak to poleví. EGR určitě čistěný nebylo, má to najeto kolem 170k km. A dneska sem neprošel na emisích :-( Motor mám 1,9 TDI-PD.
  17. Přesně to samý se děje mě. Je to po výměně palivovýho čerpadla (jeden chytráček mi nasypal do nádrže cukr, tak se zadřelo). Dneska jsem byl v tom servisu, kde mi čistili nádrž a měnili to čerpadlo. Napíchl to na diagnostiku a kontroloval nějaký hodnoty. Prej sou v normálu (i předvstřik). Tak sme se jeli projet, já sem mu předvedl, co to dělá a on povídal, že si myslí, že může bejt problém v dvouhmotovym setrváku. Já se v tom moc nevyznám, tak nevim. Ale je mi divný, že do tý doby, než se měnilo čerpadlo, tak bylo všechno ok. Takhle to musim víc točit a plyn přidávat plynule. Mám OI 1,9, TDI-PD, najeto kolem 150k km. Příští tejden jim to tam asi necham, páč mám dovolenou. Dám vědět, co to nakonec bylo :-)
  18. Tak to asi bude špatně těsnit. Zjistil sem, že mi mizí brzdovka. Kouknul bych se na to sám, ale netroufnu si :-( Takže to radši svěřim servisu. P.S. : Kdyby tu náhodou byl nějakej machr, nejlépe z Prahy, případně Ústeckého kraje, co by na to mrknul a případně spravil, může napsat zprávu :-)
  19. Děje se mi přesně to samý. Znamená to teda, že sou kotouče v háji? (Zvuk jde určitě ze zadních).
  20. Mě zase po výměně žárovky (byla prasklá) přestala i ta nová svítit :-/ Vždy jen levá.
  21. Zdravím. Občas se mi stane, že se mi nevrátí do původní polohy spojkový pedál. Když se tak stane, nejdou po vyšlápnutí řadit stupně. Spojkovej pedál musim nohou zespod vrátit do původní polohy a pak je už všechno v pořádku. Nevíte někdo, co s tím, případně jestli si můžu opravit sám? Díky za případné rady :-)
  22. Stalo se mi to samé dneska...Při 210 se rozsvítila kontrolka motoru, auto nereagovalo na plyn. Motor mi dovolil točit pouze 2000 otáček / minutu. Když sem vypnul motor a zase nastartoval, kontrolka elektroniky motoru svítí dál, turbo někdy jede, někdy ne. Prosím o radu. Mám Octavii I 96kW.
×
×
  • Vytvořit nový...