Přejít na obsah

norton

Uživatel
  • Počet příspěvků

    102
  • Registrace

  • Poslední návštěva

1 Sledující

O uživateli norton

  • Narozeniny 1.11.1961

Kontaktní metody

  • Web URL
    http://
  • ICQ
    0

Návštěvy profilu

1 096 zobrazení profilu

Oznámení norton

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Nedávné oznámení

4

Popularita

  1. Také mám nejeto podobně, 8100km, spotřeba podle tankování vždy "do plné" k dnešku 6,22 l/100km (1,2 81kW). Krátké trasy denně do práce, dálnice kolem 120km/h (při předjíždění i více...), mimo dálnici podle provozu 90-100km/h. Kupodivu je to o drobet méně než 1,2 63kW v lehčím Roomstru a o dost méně, než v témže 1,4 63kW. Jo a "štart štop" vypínám také...
  2. FII po FL již nemá řídící jednotku komfortu, vše je řízeno centrální jednotkou BCM, takže nelze u starší verze řešit výmenou "komfotky" - žádná samostatná tam není. Ono těch změn v "elektrice" bylo víc. Technoligie "svazku" se změnila z architektury A04 (FI) na podobnou jako A5 (OII). Pro informaci - například teď proběhlá změna modelového roku u Rapida, před změnou architektura "jako A05 (FII) po FL", teď podobná jako u A06/A7 (FIII/OIII), docela dramatická změna skoro všeho od eletroniky vozu. Také už Rapid není SK251/253 ale SK351/353... ;-)
  3. norton

    Nový ROOMSTER II

    Plně s váma souhlasím kluci. také jsem minulý týden skoro "na poslední chvíli" vyměnil ročník 2007 za 2014... Jak to vypadá, nástupce by měl být už klasika nevybočující z řady. Roomster je krásně ujeté nevyhraněné auto, buď jej miluješ, nebo nenávidíš, nic mezi. Berco, podle malé fotky, to máš hnědou matto? ;-)
  4. To by mohlo sedět Pandoro, Honza rozhoduje o Roomstru a ten má "kousek" kratší převod. Přece jenom je to větší "bedna" a hlavně ta "useknutá" záď tomu "pomáhá". Za vozem je větší podtlak, který "táhne dozadu" Rooma víc, než Fabču. Zkrátka, za Fábií není tak výrazný "pytel", což je znát hlavně ve vyyších rychlostech. Tady mají výhodu liftbacky, nebo takova 911 od Porcheho... ;-)
  5. Honzo, dával jsem to sice do jiného témetu, ale mělo by to být - tabulka 63 kW jsou pro Roomstra, 55tka je fabia. Ještě pro pobavení, teoreticky dle výpočtu by to mělo být 3106,6 ;-) pro 195/55 15
  6. To jo drahý kolego, dyť píšu, že je to "ideální výpočet. K tomu omezovači, mně fakt kopne tak kousek před 6000. Ale po 5000 to začíná stejně vadout a na pětku už to leze nahoru do omezovače fakt velmi pomalu (viz krouťák na kolo), je to jako "mokrá houba" a nemá to cenu přes těch pět klaců hnát. Ale tehdá jsem fakt držel nohu na podlaze a čekal a čekal a čekal až kam to doleze. No a při těch 186ti GPS mne to už přestalo bavit - možná by to kousek ještě šlo. Jedanak celkem rambajz a jak jsem psal, v noci vedle kamionů byl ten levej pruh sakra úzký.
  7. Ekkare, s metrem ven nemusíš. (25,4 x ráfek v palcích + (profil/50 x šířka pneu) x pí) = obvod v mm těch /50 je proto, aby do plného průměru byla výška profilu započítána dvakrát... jasné, je to na "idální" pneu, ale myslím, že to stačí A teď jsem ještě zkusil "googla": http://know-how.okhelp.cz/index.php?db=auto_moto&post=jak-vypocitat-prumer-rafku-kola
  8. Jelikož se chystáme s klukem vyměnit auta udělali jsme si takové malé porovnání Roomstry 1,2TSI, 1,4 63 a fabia 1,4 55 - viz příloh - rychlosti na jednotlivé převodové stupně - teoreticky... - točivý moment na kolech pří pátém převodovém stupni. Roommter na 15 195/55; Fabia I na 14 185/60
  9. Ekkare, tady je tabulka rychlostí na jednotlivé převodové stupně Roomster 1,4 kola 15 195/55 - viz příloha. Takže při chybě tachometru to něco před dvěstě ukazovat mohlo při skutečné rychlosti 186 km/h. Sice to trvalo snad "půl hodiny" než se tam motor vyšplhal, ale bylo to tam. A GPS snad moc "nelže"...
  10. ;-) když už tak pročítám vaši vášnivou diskusi. Myslím, že jsem to už tady jednou kdysi psal. Před pár lety jsem absolvoval Mladá Boleslav Saarbrucken a zpět s Roomstrem 1,4 při spotřebě dle PP 6,4 l/100km, v reálu to mohlo být tak 6,6-6,7 a docela slušné průměrné rychlosti. No vyzkoušel jsem v noci před Norimberkem „co to dá“ – viz screenshot z Garmina. Na tachometru bylo kolem 200, ale nějak nebyl čas to sledovat, páč v noci při předjíždění polského kamionu byla ta dálnice sakra ouzká.
  11. Tak jsem si po delší době pročetl diskusi a přidám svou "trošku do mlýna": najeto sledovaných: 62886 km natankováno: 4394,43 l průměrná spotřeba: 6,99 l/100 km denně 10 km do práce tam i zpět za každého počasí (z toho tak 4 km R10, několik kruháků, pár světel, ranní a odpolední špička) ostatní jízdy od 100 do 1000 km, taková všehochuť "normálním necouravým stylem" tankování co 500-600km vždy "do plné" nejlepší průměr (za cca 500 km): 5,91 l/100km nejhorší: 8,06 Celkem má motor najeto 98900 km.
  12. Podle mne by problém neměl být žádný, ty 3 mm jsou v pohodě. Však i napínací kladka má daleko větší "pružnou vůli", která to srovná. Důležité je aby seděly drážky do řemenice a odpovídala šířka řemenu.
  13. S tím "opotřebením a odchylkou v materiálu" nemáš Flagu tak docela pravdu. Opotřebení se projeví tak akorát provozem auta. Barevný odstín, dezén i samotný granulát plastových dílů je stanoven poměrně přísným standardem a fakt průběžně kontrolován. Ono ty krytky také nevyrábí jeden producent a navíc na jenom stroji. Sladěny musí být například v případě oblasti kolem ovládání klima všechno v "okolí" - krytka ovládání klima, ofukovače, postranní krytky, spínače i ty "čudlíky" a tlačítka. V tomto případě barevný index 9B9. Navíc od FL jsou dvě varianty dezénu - lakovaný a nelakovaný. Řeknu Ti, je to fakt dost poznat, pokud se použijí "nesladěné", nemluvě o opotřebení "provozem". Krytku ovládání je potřeba vyměnit s knoflíky, takže pak i postranní krytky. A když už i krytky, tak i spínače, ty "staré" nepasuji do FL krytek.
  14. Ovládání klima jako celek nepůjde, nebude komunikovat se "starším" CAN 1.6. U nového je komunikace CAN 2.0. A kupovat nový? Tož bude v servisu bratru tak za kolem 4000,- Kč. Ono vyměnit "čudly" jde, ale samostatně se myslím neprodávají. Jinak by se musely měnit všechny, včetně tlačítek a také krytka ovládání. A aby byl dojem dokonalý vzhledem k jinému odstínu černé, tak by bylo potřeba vyměnit ještě boční krytky včetně spínačů (výhřev zadního okna, ESP, MSR e.t.c - pokud je máte).
  15. Pravdu díš Cartmanko! Přesně tak! Ono si hodně lidí myslí, že všechny "zubaté" jsou torx... Hlavné je aby byl použit ten správný tzv. "torx", aby to pak se šrouby nedopadlo tak jak jsem s nadsázkou psal nahoře. ;-). Ono i při "hloupých křížácích" si "borci" pletou PH a PZ... takže co se tady my dva a Cyril snažíme...
×
×
  • Vytvořit nový...