Přejít na obsah

Dr. Zoidberg

Uživatel
  • Počet příspěvků

    925
  • Registrace

  • Poslední návštěva

O uživateli Dr. Zoidberg

  • Narozeniny 5.11.1986

Kontaktní metody

  • ICQ
    241886706

Návštěvy profilu

2 057 zobrazení profilu

Oznámení Dr. Zoidberg

Nováček

Nováček (1/14)

9

Popularita

  1. Od února jsem s Octávkou ujel necelých 10.000 km /najeto 36.000 km celkem/, dlouhodobá spotřeba je podle počítače 3.8 kg/100 km. S jízdním projevem Octávie jsem spokojen, auto které sice nevyvolá žádné emoce, nicméně vás velice příjemně doveze z bodu A do bodu B za korunu na kilometr. Předjíždění se musí naplánovat, ideálně si vyrobit strategický rozestup, rozjet to a potom předjet. Trakce je u tohoto auta celkem problém, musí se opatrněji s plynem i s pneu R17 225. Olej se neztrácí, drží se mezi ryskami. Jediná drobnost co mi trochu vadí je že kolem 2000 ot/min se při akceleraci lehounce zacuká, dělá vám to také?
  2. Auto mám nějaké 3000 km a průměrnou CNG mám 3,9 a benzínu 6,3 /na benzín jezdím velmi málo/ je to mix. obec 30%, okresky 40% a dálnice zbytek. Na bývalém BMW X1 xDrive 135 kW 2.0 diesel jsem měl dlouhodobou 6,8 l/100 km. Styl jízdy, rozhodně nejsem brzdou provozu. Plynule jedoucí kolonou je myšleno šňůra aut mimo obec, kde nemá smysl předjíždět a jede se méně než je limit :-D. Město poskakování na semaforech, popřípadě pomalá jízda. Zajímalo by mě jaká je Vaše spotřeba?
  3. Dálnice je pár km a potom se jede plynule v koloně :-D, takže asi tak. Fakt to nežere, taky jsem příjemně překvapen. Ta čerpačka se mi nechtěla hledat, alespoň jsem projel starší benzín.
  4. Trasa Opava- Liptovký Mikuláš- Opava+ pojížďky na lyžovačku, 3 lidé v autě, plný kufr. Dynamika není moc valná při zatížení, nicméně předjet se dá bez problému, jen se musí více řadit. Vyzkoušel jsem i zmrzlé stoupání po ledu a při citlivé práci se spojkou se dá vyjet a když to nejde tak vycouvat :-D. Spotřeba byla 3.9 kg plynu, ale jelikož nejsou na SK čerpačky, tak kus cesty na benzín za 5.8 l /kousky dálnice, ucpaná města a ucpané okresky/.
  5. Přešel jsem z BMW X1 135 kW xdrive, tam se dal plyn zarazit do podlahy a problém s trakcí nebyl. Nicméně u Octávky nepozoruju nějaké výrazné potíže s prokluzem, chce to prostě jen trochu víc citu při rozjezdu a nezašlapávat to na jedničku do podlahy, prostě to auto je vzadu těžké a má tendenci sedat na zadek.
  6. Octavii G-tec mám teprve měsíc, nicméně najeto má 26.000 km, dosavadní zkušenosti jsou, že se dá natankovat mezi 15-16 kg plynu teď v zimě. Spotřeba se pohybuje při plynulé, nicméně svižné jízdě mezi 3,5-4 kg, při svižné jízdě mezi 4-5 kg, ale na těch 5 už musím mít hodně těžkou nohu. Takže za mě spotřeba super, protože nejezdím zrovna 2x pomalu. Co je nevýhoda, tak určitě váha vozidla a nižší výkon, ale dá se na to zvyknout. Nicméně zase auto pěkně sedí, neplave a netříská od nápravy :-)
  7. Tento problém máme všichni s motory TSI, které mají řetězové rozvody. Já mám najeto 67 tis. km a budu měnit řetězové rozvody potřetí. Celý problém rachocení řetězů je následující. Za všechny tyto nesnáze může napínák řetězu, který se časem díky měnící se teplotě oleje (zahřátí, chladnutí a tak pořád dokola) ochodí takovým způsobem, že nedostatečně těsní a olej z něj po vypnutí motoru vyteče a pak při nastartování není díky němu po určitou chvíli napnutý řetěz. Mám vysledováno, že to ochození trvá přibližně necelé 2 roky každodenního ježdění do práce a zpět. Jistě jste si všiml, že motor nechrastí, pokud jedete delší trasu (motor se zahřeje na těch 85 až 90 °C a kov napínáku se zahřátím roztáhne a zřejmě se tak eliminuje vzniklá netěsnost), necháte motor vychladnout a nastartujete. Téměř jistě se chrastění objeví, pokud motor zahřejete jenom trochu a v krátké době opět startujete. Výměna oleje co 15 tis. km problém neřeší, pouze nepatrně oddaluje. Jedinou možností je opět výměna řetězu a napínáku od zkušeného pečlivého neautorizovaného technika, která vyjde: řetěz + napínák + lišty cca do 5 tis. včetně práce. Náhradní díly lze použít od Škodovky, jsou to totiž ty stejné. Nějaký úspěšný pokus o reklamaci nebo pomoc od autorizovaných servisů nebo přímo od importéra rozhodně nečekejte. Vše jsem již zkoušel řešit a to, jakým způsobem odepsali, mě ujistilo v tom, že auto od VW již nikdy pořizovat nebudu. Oni zkrátka neví, co s tím, protože tento problém je neřešitelný, tak se všemožně vykrucují a odkazují jeden na druhého. Prodejce, který mi tento krám prodal (R.O.S. Brno), se schovává za bukem, že ho ani vidět není. Pokaždé rychle odejde, aby nemusel vysvětlovat, co prodal za krám a že neví, co s tím. Čekal bych alespoň možnost zvýhodněného nákupu nového auta vyšší generace, ale kde nic, tu nic... jenom arogance. K tomu dost fušerská práce od techniků z jiného autorizovaného servisu, kdy mi dokonce jednou zapomněli hadry nasáklé olejem přímo v motoru blízko výfuku (Auto Kudláček z Jaroměřic, pobočka Porsche Brno). Dobří experti jsou také v Auto Vysočina v Jihlavě, tam opravují chrastění řetězu přehráním nového SW a povypínáním některých hlášení, které házejí motor do nouzáku, což už hraničí s tím, že si dělají ze zákazníků legraci. Zkrátka jsem na autorizované servisy VW zanevřel a olej + filtr si měním sám za nějakých 1 050 Kč místo toho, abych cvakal nějakých 3 500 Kč i po slevě . Vím aspoň, že jsem to udělal dobře a pokud ne, tak že jsem si to zk...il sám. http://www.skoda-dily.cz/eshop/03f10950 ... etezu.html http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/0 ... 20402.html http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/0 ... 16936.html http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/0 ... 16937.html Citace: příspěvek uživatele vhorky, VW-Club, http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=231&t=208781&start=450
  8. Opět k rozvodům 1.2 TSI 77 kW: Mám najeto k dnešnímu datu 62.000 km, rozvody jsou byly měněny kolem 30.000 km. Pokud jezdím delší trasy, kdy se stačí prohřát olej, tak při vypnutí a dalším nastartování motoru se problém s rozvody neprojevuje, startuje potichu, ani při jízdě se problém neprojeví. Pokud se jede kratší trasa, kdy se olej neprohřeje, dejme tomu do 15-20 km, tak při dalším startu, ať již poloteplého nebo studeného motoru se problém projeví a to dvěma způsoby: 1)po startu se objeví rachtání řetězu, které vymizí do pár vteřin. 2) po startu zarachtá a následně při volnoběhu rachtání nemizí i několik km, pokud se zvednou otáčky motoru, tak zvuk mizí, pokud opět otáčky spadnou, tak hluk se opět projevuje. Problém jsem konzultoval s nejmenovaným servisem v 12/2014, auto měli k dispozici týden a závada se jim neprojevila, měření vysunutí napínáku a komprese motoru v pořádku, takže rozvody jsou v pořádku a šmitec. Nicméně dle názoru na VW-Clubu je problém v napínáku, který pokud se ochodí tak, že již neplní funkci, tak řetěz není správně napnutý a potom nastává tento problém. Otázka nastává, kdy měnit celou sadu, hrozí přeskočení řetězu?
  9. Golf VI 1.2 TSI 77 kW, letní R16 205/55 zimní R15 195/65, dlouhodobou spotřebu máme mezi 5,5-6 l/100 km, jezdím převážně trasy do 20 km jedna cesta. Osvědčil se mi tempomat, díky němu dokážu srazit spotřebu hodně nízko. Trasu kterou jezdím často Opava-Hlučín převážně obce, krátké okresky, provoz celkem slušný, tak se dostanu spotřebou okolo 4,5-5 l/100 km. Teď jsem jel Opava- Vídeň, 350 km, průměr 108 km/h, spotřeba 6,7 l/100 km. Zpět průměr 92 km/h, spotřeba 6,5 l/100 km, ale v dešti, zimní pneu. Se spotřebou paliva jsem spokojen.
  10. Nějaké konstruktivnější řešení problému, než se dohadovat, by nebylo? Děkuji :-)
  11. Auto jsem měl pár týdnů zpět v servisu, prováděli měření napínáku, komprese, vše v pořádku.Hluk od rozvodů se neprojevil v servise celý týden. Rozvody jsou na autě tak 30.000 km. Olej měněn co 15.000 km. Starty jsou většinou v pořádku, jednou za čas je hlučný start, jen co vidím jako problém je, že sporadicky na volnoběh se děje tohle: viz. http://ulozto.cz/xfGh77xF/12-tsi-mp3
  12. V pondělí jsem tady psal ohledně problému s rozvody /VW Golf VI 1.2 TSI 77 kW/. Dneska jsem auto vyzvedl, změřili vysunutí napínáku, kompresi motoru a vše vyšlo v pořádku. Zvláštní je, že jsem dneska s autem popojížděl krátké trasy a ani jednou se nestalo, že by byl problém se zahrčením po startu nebo že by řetěz v průběhu jízdy drhnul o kryty /což předtím dělalo, hlavně po každé krátké jízdě bylo jasné, že se rachot od rozvodů objeví/, zvláštní, tak uvidíme jak dlouho to vydrží v klidu. Potom jsme řešili ještě smrad benzínu kolem auta /nějak mi neseděla spotřeba benzínu a kolem auta byl velice často v poslední době cítit benzín/, chyba byla v palivovém filtru, kde prosakovalo palivo, odstraněno.
  13. Servis co 15.000/rok v autorizovaném servisu. Kulance by měla být ze strany VW samozřejmá, protože tohle fakt posrali.
  14. Taky jsem měl pocit, že se motor chce transformovat na diesel, zvuk byl velice nepříjemný.Jaká je vlastně cena výměny rozvodů po záruce?
  15. Spíš by mě zajímalo, zda někdo máte stejný problém jako já, tzn. hrčení i po spoustě km od startu na volnoběh?
×
×
  • Vytvořit nový...