Přejít na obsah

petersony

Uživatel
  • Počet příspěvků

    23
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení petersony

Učeň

Učeň (3/14)

  • One Year In
  • Collaborator Vzácný
  • One Month Later
  • Week One Done
  • First Post Vzácný

Nedávné oznámení

2

Popularita

  1. Dobrý den, ve Scala mám infotainment Bolereo. Zajímalo by mne jakým způsobem lze automaticky přeladit tuner a obsadit postupně předvolby nalezenými stanicemi. Moje představa je taková, že by se mělo zapnout automatické ladění a předvolby se postupně naladí, Poté je možné vyházet ty, které nepotřebuji. V jiných regionech totiž lze naladit jiné předvolby a tudíž by mělo být možné tuner automaticky přeladit dle potřeby a naladit jiné stanice. Nic podobného jsem ale v manuálu nenašel, jediné co funguje na prolaďování pásma je funkce SCAN, ale ta slouží jinému účelu. Lze sice prolaďovat pásmo manuálně knoflíkem, ale to by bylo jako za Marie Terezie. Děkuji.
  2. Ano, v návodu nejsou popsány kontrolky, ale z výše uvedeného se také nedá odvodit proč kontrolka tlumených světel nesvítí i když je přepínač v její poloze. Je to tak správně? když přemístím přepínač do polohy obrysových světel tak kontrolka obrysových světel svítit začne, což indikuje, že se rozsvítla přední tlumená a zadní obrysová světla. Po přemístění přepínače do polohy tlumená světla kontrolka nevítí ale přední a zadní světla ano.
  3. Mám Scalu a v návodu se uvádí, že kontrolka na přepinači světel (vpravo dole) slouží pro zapnutí potkávacích světel. Tato kontrolka se nikdy ale v této poloze přepnače nerozsvítí. K čemu tedy slouží. V případě polohy Auto jsou zapnuta podle potřeby obrysová světla a s nimi i tlumená (potkávací světla) automaticky. To je indikováno kontrolkou zapnutí obrysových světel na přepínači. Jediné vysvětlení mě napadá, že by mělo jít o vynucené zapnutí potkávacích světel (a zároveň i koncových) řidičem, ale přesto se kontrolka nerozsvítí. ???
  4. Tak to nevím, já mám na volací obrazovce (tel Samsung S10), tedy to je na obrazovce, kdy již je zapnuto volání a tel. vyzvání, pouze možnost Repro, BT, Klávesnice, Videohovor, Přidat hovor. Ale přepnout na zvuk v telefonu? Možná, že se tato nabídka objeví až když je telefon připojený k infotainmentu, teď to zkouším mimo auto.
  5. Mám ale takový pocit, že když je zapnutá navigace WAZE v mobilu a zrcadlena na infotainment tak po vypnutí BT v mobilu se automaticky BT nahodí, prostě BT ikona se po chvíli v mobilu zaktivuje. Máte s tím podobnou zkušenost? Pak by ovšem úplně nešlo využít telefonování s pouhým vypnutí BT.
  6. Dobrý den, já mám zase opačný problém s příjmem hovoru. Jde zajistit, aby přijatý/volaný hovor byl reprodukován pouze v telefonu, nikoliv v reproduktorech infotainmentu. Např. auto stojí, kličky v zapalování, lidi ve vozidle, někam chci zavolat nebo někdo zavolá a hovor je slyšet v infotainmentu pro všechny nahlas. Díky.
  7. OK, takže to zřejmě funguje i pro klasickou parkovací kameru bez parkovacího asistenta. No, pak tento popis v návodu pro kameru chybí.
  8. Já jsem měl za to, že automatické brzdění se týká pouze předku vozidla a to na základě měření vzdálenosti radarem. O tom, že mají zadní senzory vliv na brzdění a zastavení vozidla jsem ještě nikde nečetl. Prostě zadní senzory pískají, grafický indikátor vzdálenosti mění barvu až do nárazu vozidla za sebou ať je položka v menu aktivní nebo ne. Zřejmě je něco jiného v online manuálu než v manuálu v papírové podobě, už to chápu, dle obrázku z online manuálu se jedná o popis u Park pilota. Toho o všem já nemám a tudíž jsem toto nečetl. mám jen obyčejnou kameru a tam toto vysvětlení není.
  9. Dobrý den, mám dotaz k funkčnímu tlačítku v menu parkovací kamery (Scala). V manuálu se uvádí, že jde o aktivaci/deaktivaci automatického brzdění (viz obrázek). Obraz kamery s menu se zobrazí při zařazení zpětného chodu. K čemu ale tato funkce slouží při zařazení zpětného chodu? Pravděpodobně nepůjde o funkci automatického brzdění podporovanou ve Front Assist, která se aktivuje/deaktivuje tlačítkem na volantu nebo v příslušném menu v infotainmentu. Díky.
  10. Diky za info, tento článek jsem četl při shánění informací ohledně AirCare. Nicméně jsem spíše zvědavý na praktickou zkušenost. Zajímalo by mne rovněž, zda při vypnutí Climatronic (OFF), je standardně zajištěn přístup vnějšího vzduchu do kabiny a pokud ano, uplatňuje se filtr AirCare nebo je vždy podmíněn zapnutím klimatizace a manuální aktivací této položky v menu? Díky.
  11. Dobrý den, mám dotaz k funkci AirCare, kterou je možné zapnout v ručním nastavení klimatizace Climatronic. Po přepnutí do manuálního nastavení je možné zvolit položku AirCare a tuto pak aktivovat. Jedná se o nějaký doplňkový filtr, který se musí zařadit vždy ručně? Pokud je to filtr, proč není automaticky zařazen po zapnutí automatické klimatizace a musí se vždy zapnout přes manuální ovládání? Děkuji.
  12. petersony

    Tempomat

    Můžu doporučit značkový servis HAVEX Holešovice, Praha 7.
  13. Ve Scale (12/2021) mám dvouzonovou klimatizaci. Nastavení je 22st C, AUTO, A/C. Nicméně ani po hodině jízdy teplota ve voze není 22 st. Z výdechů žádný teplý vzduch neproudí. Je nějaká možnost, jak klimatizaci přinutit, aby po zapnutí ihned začala vyhřívat interier na požadovanou teplotu? Lze sice přepnout do manuálního režimu, nastavit proudění např, na nohy a ventilátor na max, to je hned poznat, že topí. Ale popírá to smysl samotné automatické regulace. Díky.
×
×
  • Vytvořit nový...