Přejít na obsah

ibauer74

Uživatel
  • Počet příspěvků

    70
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem ibauer74

  1. Hmm, tak změna. Právě mi přišel email z pneunetu. Ty plechové disky na Fabii II, které prodávají, nejsou KFZ, ale od nějakého italského výrobce GIANETTI. Máte s tím někdo zkušenosti?
  2. akubusi, díky moc za odpověď. Můžu se zeptat, jak jsi přišel na to, že ty disky vyrábí KFZ? Nikde na stránkách pneunetu jsem to nenašel. Díky tvému odkazu se mi podařilo najít certifikát, podle kterého lze tyto disky použít na Fabii II 1.4 16V 63 kW: certifikát ke stažení zde Uvažuji, že bych do těchto disků šel. Pokud někdo tyto disky má, prosím napište sem, jestli jste s nimi spokojeni atd.
  3. Dobrý den, budu kupovat nová plechová kola na Fabii II, chtěl bych je vzít z tohohle webu: http://www.pneunet.cz/komplety/skoda/ 8000 Fabia II 05.07-> 6Jx15 5x100x57 ET 43 Pneunet.cz už mám vyzkoušený, loni jsem tam kupoval kompletní zimní pneu a byl jsem spokojený. Spíš mě zajímá, jestli mám do těch kol jít, protože sice rozměrově sedí, ale nejsou to originál škodovácká kola. Ta cena je lákavá. Můžete mi někdo prosím poradit?
  4. Tak díky za vše. Asi využiju tu nabídku servisů na zimní prohlídku. Ivo
  5. @ žralok: To je sice fajn, ale já zrovna nepořebuju vyměnit čelní sklo. Jen tu lékárničku.
  6. Díky za odpovědi. Stávající lékárnička je už starší a navíc těch věcí, co je potřeba doplnit, je docela dost, takže jsem se rozhodl místo doplnění koupit fungl novou. Od známého ji asi také neseženu, takže mi zbývá ji někde koupit. Nechci ale koupit nějaký šunt, abych se pak od policajtů při kontrole dozvěděl, že mi toho půlka chybí. Ta originální autolékárnička od Škody je docela drahá, takže kdyby se dala sehnat nějaká jiná levněji, bylo by to fajn. Napište mi sem prosím někdo, kdo novou lékárničku v poslední době kupoval, jaká to byla, za kolik a kde. Díky.
  7. Zdravím všechny, od 1.1.2011 bude platit nová vyhláška, takže se koukám po nové autolékárničce. Mohli byste poradit, kde takovou koupit? Hlavním kritériem je samozřejmě, aby byla kompletní a v souladu s novou vyhláškou, důležitá je také cena. Děkuji předem za všechny odpovědi.
  8. Kluci, mnohokrát díky všem za cenné rady. Teď už nemám pochyb, že svým přístupem jsem si z motoru vychoval gaučového povaleče. Jak jste psali, tak ve 3000 km můj motor není ještě dostatečně zaběhnutý, takže ještě není doufám nic ztraceno. Budu ho postupně zvykat na vyšší otáčky, občas to zkusím na rovince, ale hlavně při stoupání do kopců. Snad se mu to zalíbí a časem sleze ze svého gauče. Dneska jsem jel kratší trasu asi okolo 40 km, bylo tam takové opravdu mírné stoupání. V tom místě jsem předtím jel na čtyřku s otáčkami okolo 3000 a auto se tak nějak plazilo. Dneska jsem to v tom samém místě zkusil zajet na trojku a vytočit to na 3700-3800 min^-1 a celé stoupání jsem vyjel celkem svižně bez problémů (a to nás dneska bylo v autě pět). V pátek pojedu delší trasu (Trutnov-Ostrava), tak se motor pořádně provětrá.
  9. mrmobil: Po ujetí prvních 1500 km jsem se k autu choval úplně stejně jako předtím. Do maxima jsem to nevytočil nikdy, většinou jsem nepřekročil ty 3000 otáček. Asi to fakt budu muset trochu víc roztočit. S tím krouťákem máš samozřejmě pravdu, předtím jsem se přehlédl, je to jak říkáš při 3800 min^-1. Je nějaká šance, když to začnu trochu vytáčet do vyšších otáček, že ten motor se pak bude chovat svižněji?
  10. mrmobil: Můžeš mi prosím tě vysvětlit, jak jsi to myslel s tím nedostatečným zajetím motoru? Prvních asi 1500 km jsem se k tomu choval šetrně, tzn. nepřekračoval jsem otáčky 3000 a nesešlapoval plyn až k podlaze. Po jízdě vyřadím a nechám ještě chvíli běžet motor na volnoběh a pak teprve vypnu. Udělal jsem nějakou chybu při zajíždění, a proto je ten motor teď lenivý? Jinak díky za připomenutí té výkonnostní křivky. Výkon s otáčkami roste až do 5000 min^-1 a pak klesá. Kroutící moment má maximum při 2500 min^-1, pak s rostoucími otáčkami lehce klesá a od 5000 min^-1 klesá strměji. Takže pokud se v tom orientuju, nejvíce z toho motoru vyždímám v otáčkách mezi 4000 a 5000 min^-1. Že mně to nenapadlo dřív. Edit: Jen pro upřesnění, teď mám najeto 3000 km.
  11. Ben: S tou pomalou akcelerací při nízkých rychlostech se to stává hlavně na kruháčích. Na některých kruháčích u nás je nájezd trochu vyvýšený, takže se musí stoupat (jen pár metrů), no a když zpomalím a podřadím na 2°, tak se rozjedu, ale ne tak rychle, jak bych chtěl, pokud plynový pedál pořádně nezašlápnu. Teď přesně nevím, jaké jsou v tom momentu otáčky, myslím, že něco okolo 1500. Jinak dík za tipy na odhlučnění motoru. Zajímavé je, že když pak zrychlím a přeřadím na 4°, tak už to tak hlučné není, tak nějak to víc řve při 3°, ale možná to je jen můj subjektivní pocit. Malin: Vím přesně, co to je, když tě do kopce předjíždí plně naložený Favorit. bojler: Do kopce se snažím mít těch 3000 otáček. Ale jak to tak vypadá, tak ani to není dost. Evers: Dík moc za nabídku. Jsem z Trutnova a ty pravděpodobně z Prahy. V nejbližší době tam asi mít cestu nebudu. mambo: Když já nechci pod kopcem podřazovat. Já chci na tu čtyřku vyjet ten kopec. Co se týče podřazování v kopci, tak s tebou samozřejmě souhlasím, že tím auto ztrácí ještě víc otáčky a rychlost a pokud se to dostane pod ty 2000 otáček, tak se ten motor trápí. Zkusím jet do kopce na 4° a otáčky vytáhnout na 3500-4000 a uvidím, co to udělá.
  12. Když jsem ráno přišel do servisu, tak jsem zaslechl rozhovor mechanika s jiným zákazníkem. Domlouvali se na nějakém termínu a ten mechanik mu říkal, že mu to je jedno, že má čas celý den, že stejně nemá nic na práci. Tak nevím, třeba tam fakt neměli zrovna žádnou zakázku. Zkusím počkat a jezdit do kopce na těch 3500 - 4000 otáček, jestli to bude lepší. Nejhorší to je v těch dlouhých kopcích, kdy se jede do kopce i několik minut. Když mám pod kopcem 3 tisíce otáček, tak to nevyjedu ani náhodou. Pročetl jsem si ten příspěvek, na který odkazuješ, takové problémy, které se tam popisují, vůbec nepozoruju. Při studeném startu se mi auto nerozklepe, nestřílí, ani nevydává žádné divné zvuky. Reklamoval jsem zvýšenou hlučnost motoru když jedu na 3° a otáčky jsou okolo 2200, ale bylo mi řečeno, že při tomhle rychlostním stupni a otáčkách to je normální, že ten motor je více hlučný. K tomu pocitu: Momentálně si nejsem jistý ničím. To moje autí jezdí fakt dobře, akorát ty kopce. V autě jsme dva dospělí a dva děcka. V kufru nějaké minerálky, oblečení a další věci, které neváží víc než 20 kg. Když se pod kopcem rozjedu na 4° a při otáčkách 3000 mám rychlost okolo 80 km/h, tak by to mělo autí zvládnout, nebo ne? Pokud jedu do kopce déle než půl minuty, tak otáčky začnou pomalu klesat, autí se samozřejmě zpomaluje, až to nevydržím a při otáčkách okolo 2000 a rychlosti 50 jm/h musím podřadit na 3°. Když se mě vlastní děcka za jízdy ptají, proč nás v kopci předjíždí každé auto, moc to na sebevědomí nepřidá.
  13. K tomu flashování: Neznám interní předpisy, tak ani nevím, jak mám se servisákem argumentovat. Pokud se rozjíždím z místa na 1°, tak je to v pořádku. Jiná situace je, když přijíždím ke křižovatce nebo ke kruháči, přibrzdím na asi 15-20 km/h, podřadím na 2° a pak se chci rozjet, tak auto akceleruje velmi neochotně a musím sešlápnout plynový pedál docela dost. Na to mi odpověděl, že tenhle motor má v nižších otáčkách malý záběr. Do kopce jezdím běžně na otáčky okolo 3 tisíc, teď to teda zkusím vytočit trochu výše až do 4 tisíc, jestli to bude mít nějaký efekt. Dík!
  14. Tak mám auto zpátky doma. V servisu provedli všechny možné diagnostiky a nezjistili žádnou závadu. Zkušební jízdu kopcovitým tereném absolvovali 3 různí mechanici (každý zvlášť) a podle jejich slov tam žádný problém s výkonem není, naopak prý moje autí jezdí ještě lépe než jiné Fábulky stejné motorizace, které měli možnost testovat. Servisní technik mě pozval ke svému počítači, na kterém byl program umožňující stáhnout interní sdělení ze Škody pro konkrétní auto. Do programu zadal můj VIN a zobrazilo mu to seznam jednotlivých sdělení pro rúzné komponenty mého autí. K počítači mě nepustil, ale tvrdil mi, že žádné takové sdělení týkající se poklesu výkonu motoru pro můj konkrétní motor není k dispozici. Naopak mi bylo řečeno, že můj motor 1,4/63kW má největší výkon ve vysokých otáčkách, takže prý dělám chybu, když do kopce jezdím s otáčkami okolo 3000-3200 min^-1. Prý mám jezdit tak, aby otáčky v kopci byly okolo 4000-5000 min^-1 a pak že motor bude pěkně táhnout. Zkoušel jsem argumentovat, ale bezvýsledně. Na internetu se prý píšou různé bláboly a nemám všemu věřit. Nevíte náhodou někdo číslo toho interního sdělení a jestli by se dalo přesně zjistit, o čem to je? Kdyby mě tak slyšel Igor... Jak jezdíte do kopce vy? Nemůžou tak vysoké točky po delší dobu uškodit motoru?
  15. oprava: jen dvě hodiny čekání. Jsem tak nervní, že nejsem schopen spočítat kolik je 15 minus 13.
  16. Dneska ráno jsem zavezl autí do servisu. Sepsali se mnou všechny závady, na které jsem si stěžoval a mám tam volat ještě dnes okolo 15 hodin, to už budou vědět více. Včera mi říkal přijímací technik, že se mnou pojede na zkušební jízdu, dneska mi ale bylo řečeno, ať tam auto nechám, že na zkušební jízdu pojede pak sám automechanik, který to bude opravovat. Už se nemůžu dočkat, ještě tři hodiny čekání... Jak to je teda s tou nabídkou aktualizovaného sofwaru řídící jednotky? Za jakých okolností diagnostika nabídne aktualizaci softwaru a za jakých ne? Mám auto vyrobené v dubnu 2009.
  17. Myslím si, že pokud bych nenačerpal vyloženou sr*čku, tak ten rozdíl ve výkonu mezi jednotlivými čerpacími stanicemi bude někde okolo pár procent. Ten výkon do kopce je ale úplně někde jinde. Kterákoliv Fábinka 1,2 HTP nebo i plně naložený Favorit mi to v kopci s přehledem nandá. Zítra budu vědět víc, jak se vrátím ze servisu.
  18. Zmíním se o tom servisnímu technikovi a uvidíme. Buď s tím něco udělá, nebo mi řekne, že mám dveřmi více třískat.
  19. Hmm, no je to takový pitomý termín, jako když policie použije přiměřenou sílu na demonstranty. Prostě když je chci zavřít tak nějak "něžně", aby jen tak tlumeně zaklaply, tak se někdy zavřou úplně a někdy jen přivřou. Neumím to popsat lépe. No jedu pozítří s autí do servisu, tak se jich tam na to zeptám. Možná se to snažím zavírat fakt moc něžně. S tím Favoritem máš pravdu, tam se muselo třísknout trochu víc, aby se to zavřelo.
  20. Milh@us: Samozřejmě sem napíšu, hned jak budu mít nějaké novinky. Ben: Dík za informace o výrobě motoru. Co se týče benzínu, tak Natural 98 jsem zatím nezkoušel. V návodu k autu se doporučuje Natural 95 a píše se tam, že použitím N98 nedojde k znatelnému zvýšení výkonu motoru. Jinak tankoval jsem zatím u Lukoil, OMV a Benzina, ale žádných znatelných odchylek ve výkonu jsem si nevšiml. U kterých ČP obvykle tankuješ?
  21. Mám problém se zavíráním dveří. Když použiju přiměřenou sílu, tak se všechny 4 dveře zavřou normálně. Pokud je však chci zavřít vyloženě bez třísknutí, tak se jen přivřou a nedovřou úplně. Je to závada nebo se prostě musí dveře zavírat s použitím trochu větší síly. Díky!
  22. Evers: Díky, do servisu jsem se objednal na pozítří, už to pozoruju nějakou dobu a nechci to dál odkládat. Jinak s volnoběhem nemám problémy. Otáčky mi neskáčou a drží se okolo 900 min^-1. Ben: Díky. Při startu nepozoruju nepravidelný chod, ani se mi neklepe auto, teda zatím. Přes noc jim to tam asi nechám, ať to tam pořádně vyzkoušejí. To jsem fakt nevěděl, že ten náš motor se vyrábí v Polsku. Myslel jsem, že u nás nebo v SRN. Ach jo, asi si budu muset víc pátrat po informacích, než něco koupím.
  23. Tak jsem se taky nechal objednat do servisu. Motor se mi zdá hlučný, auto je lenivé při akceleraci (hlavně v nízkých otáčkách) a když jedu do kopce, tak mám nohu na plynu skoro u podlahy, nicméně otáčky klesají a klesají, až musím podřadit. Podotýkám, že jsem se pod kopcem samozřejmě rozjel. V tom samém kopci mě předjela Fabia II 1,2 HTP a za chvíli plně naložený Favorit! Občas mi to taky chcípá, jak při studeném, tak i teplém startu. Možná to je mojí vinou, možná ne, musím si pak dávat bacha a spojku pouštět pooomaličku. Chci se zeptat, jestli má právo servis něco účtovat za zkušební jízdu, prohlídku auta a následnou opravu, i kdyby mi třeba řekli, že je to všechno moje chyba. Auto jsem kupoval na konci dubna t.r., takže je v záruce. Taky jsem reklamoval, že mi občas (asi 1x týdně) nejde zařadit rychlostní stupeň 1 a 2 - respektive jde, ale auto pak nejede a vydává to zvuky jako zubová řehtačka. Když vyřadím na neutrál a pak zařadím znova, tak už to jde. Díky! Edit: K tomu řazení, zapomněl jsem napsat, že mám nainstalovaný CONSTRUCT, takže by to mohlo mít nějakou souvislost.
  24. Tak jsem tady opět. Příbuzný v rodině má asi tak 10-15 let starého Favorita (modrá metalíza). Po celou dobu se autí dostávalo jen to nejlepší zacházení, bylo garážované a v zimě se s ním prakticky nejezdilo. Lak vypadá opravdu zachovale a nepoškozeně, přestože autí snad za celou dobu svého života nebylo ani jednou voskováno (to jsem se dozvěděl teď). Mohli byste mi poradit, zda můžu na tohle autí použít klasický tvrdý vosk nebo mám raději sáhnout po nějaké konzervační leštěnce pro staré laky. Raději bych použil něco šetrnějšího bez abraziv, přece jen to bude pravděpodobně jeho "poprvé". Díky předem!
  25. mambo: Jj, houbičkou rozetřít, počkat, to malinko zaschne, ale ne úplně, a pak leštit tím flanelem nebo hadřičkou z mikrovláken. Půjdu se podívat po nějaké flanelové košili a jelenici. Ještě jednou díky!
×
×
  • Vytvořit nový...